X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 15 lipca a ostatnią wizytę u ginekologa rozpisaną na 18 lipca :) cały czas twierdzi że przenoszę... Już mnie denerwuje tymi tekstami. Ciekawe po co mam się zgłosić tego 18 i płacić znowu 200 zł, jakbym nie mogła od razu do szpitala iść od tego 41 tyg. Chyba że będzie chciał robić jakiś masaż, sama nie wiem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja mam termin na 15 lipca a ostatnią wizytę u ginekologa rozpisaną na 18 lipca :) cały czas twierdzi że przenoszę... Już mnie denerwuje tymi tekstami. Ciekawe po co mam się zgłosić tego 18 i płacić znowu 200 zł, jakbym nie mogła od razu do szpitala iść od tego 41 tyg. Chyba że będzie chciał robić jakiś masaż, sama nie wiem.

A no to chyba niepotrzebnie ta wizyta? Ja mam ostatnią 17.07 czyli to będzie 38+5 a potem tylko ktg.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwyżej przedzwonie przed wizytą i pogadam z nim. Chyba że wcześniej urodze :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka i wszystkie te kobitki co macie teraz już terminy - mocne kciuki!

U mnie pojawiła się nagle na papierze duża ilość jasnozielonej gęstej bezwonnej wydzieliny z pochwy. Bardzo dziwne.
    Ktoś wie co to może być?

Edit: wydaje mi się że mógł być to czop śluzowy, tylko ten kolor mnie zaniepokoił. Ale doczytałam w necie że czop może mieć również taki kolor i nie musi mieć śladów krwi.
    Jutro rano wizyta u lekarza na szczęście, więc dowiem się jaki jest stan rzeczy.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:16

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka, zadzwonilabym do gina, może to jakaś infekcja?

MalaCzarna, może właśnie lekarz planuje przygotować jakoś szyjke na tej ostatniej wizycie, w razie gdyby nic nie mogło samo ruszyć? Albo podjąć decyzję czy masz już się kłaść do szpitala czy jeszcze możesz chodzić spokojnie? Najlepiej chyba będzie jak faktycznie zadzwonisz i dopytasz :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Aneczka i wszystkie te kobitki co macie teraz już terminy - mocne kciuki!

U mnie pojawiła się nagle na papierze duża ilość jasnozielonej gęstej bezwonnej wydzieliny z pochwy. Bardzo dziwne.
    Ktoś wie co to może być?

Edit: wydaje mi się że mógł być to czop śluzowy, tylko ten kolor mnie zaniepokoił. Ale doczytałam w necie że czop może mieć również taki kolor i nie musi mieć śladów krwi.
    Jutro rano wizyta u lekarza na szczęście, więc dowiem się jaki jest stan rzeczy.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    zeby ro nie były wody zielone juz. lepiej skonsultuj, czop zielony nie powinien buć, ewentualnie z krwią może ale nie zielony.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego się przestraszyłam, ale doczytałam, że zielony kolor śluzu, czopu nie przekłada się na zielony kolor wód.
    Jeśli wody mają kolor zielony, to niepokojące.

No jeśli to infekcja też niedobrze.
    Skonsultuję.
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten dziwny czop ja też bym od razu konsultowała lepiej sprawdzić sto razy niż o jeden za mało i nie ważne że się wyjdzie na panikarę. U mnie hurtowe ilości mlecznej wydzieliny aż mam plamy na przwscieradle z nocy

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, oczywiście skonsultuję - ale już w różnych miejscach czytałam że może również mieć kolor zielony, np. na tej stronie anglojęzycznej:

http://www.newkidscenter.com/Losing-Mucus-Plug.html

Your mucus plug may appear in many forms. Because there is no specific way that the mucus plug should look like, you might have difficulty discerning if you have already lost yours when the time comes. You may find that it comes out in small quantities with noticeable streaks of blood, or as one solid mass with a gelatinous consistency. Its color may also vary and can be GREEN, yellowish, pinkish, brown, clear, or any blend and combination of these.

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, trzymam kciuki i też trochę zazdroszczę, że będziesz miała to za sobą. U mnie wczoraj mocny bol brzucha i skurcze nieregularne, a dzisiaj spokój. Jutro mam wizytę, to się dowiem, czy coś się szykuje, czy całość pozamykana. No i wagę małej, trochę mnie to stresuje, że będzie duża babka

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak na szybko :) Maja jest juz z nami :) wody zaczely mi odchodzic kolo 6 rano na porodowke trafilam kolo 8 z rozwarciem na 4cm ktore szlo w ekspresowym tempie i o 11.10 urodzilam sn. Maja ma 55cm i wage 2950 10/10

melbusia88, kkarolina89, Mmargotka, PixiDixi, Loczek2018, terka, MałaCzarna1988, magdis, katka84, Duzaa, blama, Kaktus93, cuddlemuffin, Urszulka89, karolcia87, marta258, krooolik, dżelka, Kinga40, Decadence, pumka1990, Adry, Mini89 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciężko Was nadrobić :)

Ja juz po yescie oksytocynowym, wyszedl ok, czyli łożysko wydolne, ale przez cukrzyce trzeba bezpieczniej zakonczyc, wiec juz mam balonik założony do jutra rana :)

PixiDixi, MałaCzarna1988, katka84, Kaktus93, Urszulka89, karolcia87, dżelka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Dziewczyny ja tak na szybko :) Maja jest juz z nami :) wody zaczely mi odchodzic kolo 6 rano na porodowke trafilam kolo 8 z rozwarciem na 4cm ktore szlo w ekspresowym tempie i o 11.10 urodzilam sn. Maja ma 55cm i wage 2950 10/10
    Gratulacje. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:40

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ja od 3 dni śpię w nocy jak zabita, budzę się raz na siku i po powrocie odrazu zasypiam. :D może zbieram siły na poród :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! :) pięknie otwiera się lipiec :)

Co do jasnozielonych wydzielin /czopów - też tak mam, były robione wymazy i wszystko ok

Mmargotka lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje :) Mnie w poprzedniej ciąży jak przyjęli wieczorem na oddział to wywoływali na drugi dzień przez oksytocyne ale co z tego jak wywoływali cały tydzień i nie mogli wywołać bo też szyjka nie gotowa. Teraz też będą wywoływać tylko 39 tygodniu ale ja mam cukrzyce a wtedy postępowanie jest inne.
    Ostatnia wizytę mam 20 lipca i wtedy pewnie skierowanie do szpitala. Dzisiaj 0 19:15 mam pierwsze ktg w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:52

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    A mówiłam, że ktoś tu dziś wystrzeli znienacka. Gratulacje Vanilka i zdrówka dla Was!

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 2 lipca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super wiadomości, gratuluje! Naprawdę ekspresowy poród ale to dobrze , przynajmniej dziecinka aż tak bardzo się nie zmeczyla :)

Wczoraj rozmawiałam na temat porodu z moim narzeczonym i oboje się go troche boimy. Ale zaczęliśmy tak myslec co nasz syn bedzie wtedy przeżywać, taki malutki, bedzie sie przeciskac przez kanał rodny, przecież dla niego to też będzie mega wysiłek a nie tylko dla mnie. Dlatego mówiłam narzeczonemu żeby w chwilach zwątpienia przypominał mi o tej rozmowie na porodowce, że nie tylko dla siebie rodze żeby mi ulzylo ale też dla naszego synka, może da mi to jakieś nadprzyrodzone siły i szybko urodze, np tak jak Vanilka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 13:58

Mmargotka, katka84, Kaktus93, Loczek2018 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka.. Moje gratulacje, szybka akcja!! :) :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka gratulacje! :) bardzo szybciutki poród :) dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1187 1188 1189 1190 1191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ