LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No to ja po wizycie i troche jestem zła, lekarz nawet usg nie zrobil, nie zmierzył małej.. Tylko szyjke zbadal (miekka, glowka dziecka juz mocno naciska) i pobral wymaz na gbs (tylko z pochwy, a z tego co wiem to robi sie z pochwy i odbytu) spojrzal na ktg i tyle, w dniu terminu (w najblizsza niedziele) mam sie zglosic do szpitala na kontrole i potem co 2 dni. No chyba ze do tej pory sama urodze, ale sie nie zapowiada
terka lubi tę wiadomość
-
Gratuluję nowej mamusi :*
Co do gbs to faktycznie - prawidłowo pobrany to z pochwy i odbytu.
Ze śluzem jest tak, że taki zielonkawy tak blisko terminu ja nawet bym skonsultowała. Ja mam sporo wydzieliny bardziej żółtawej ale gin mówi że jest ona normalna jeśli nie ma żadnego zapachu lub nie masz jakiś innych dolegliwości. Co do zielonego to mimo iż nie miałby żadnego zapachu itp to i tak bym to skonsultowała.
-
Ja mam biała i żółtawa wydzielinę, ale nie mam dolegliwości, a z wymazów tylko gbs, więc wygląda na normalną. Zapachy nie ma, pH lekarz badał i było ok, a w posiewie poza Gbs wyszły liczne Lactobactefial ale lekarz mnie zawsze na wizycie pyta, czy nie ma zielonych upławów.
misia-kasia lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
kkarolina89 wrote:Albo sam wypadnie, jak zrobi odpowiednie rozwarcie, albo wyciagaja rano miedzy 6-7 i na tym, co balonik zrobil dają oksytocyne. Ale juz jest mniej przyjemne to, a nawet bolesne rozpieranie.
No to trzymam kciuki, żeby sam wypadł jednak i już akcja rozkręcila się sama, może tak byłoby lepiej
Klaudia382 - raczej to standard, jak dzidziuś nie jest jakimś kolosem to ma jeszcze trochę miejsca na szaleństwa -
Czesc dziewczyny a ja z wizyty trafiłam na patologie ciazy.. jechalismy do domu ok 80km zeby dopakowac torbe i juz leze. Maly ma tylko 2005g ostatnim razem czyli 2 tyg temu lekarz chujowo zmierzyl bo niby mial 2150g a tu dzis wychodzi ze jednak 2. 28.05 na wizycie mial 1700g czyli od tego czasu do teraz przybral tylko 300g boje sie twj hipotrofii. Jestem po ktg, maly wojuje w brzuszku, skorczy zero, po usg rozwarcie na opuszek palca. Ehhh lekarz co robila usg mowi ze zostane na obserwacji, jesli dziecko nie bedzie przybierac na masie to najwyzej rozwiaza ciaze szybciej.
-
klaudia382 wrote:Leżę sobie spokojnie na lewym boku a tu nagle tak mi szarpnelo brzuchem jakby mala kilka fikolkow zrobila. Nigdy tak sie nie zachowywala oby wszystko tam z nia bylo dobrze wystraszyla mnie
Napewno jest ok ostatnio po czereśniach moja mała tak dała mi popalić aż brzuch rozbolał i musiałam nospę wziąść bo myślałam, że nie wyrobię
-
dżelka wrote:Czesc dziewczyny a ja z wizyty trafiłam na patologie ciazy.. jechalismy do domu ok 80km zeby dopakowac torbe i juz leze. Maly ma tylko 2005g ostatnim razem czyli 2 tyg temu lekarz chujowo zmierzyl bo niby mial 2150g a tu dzis wychodzi ze jednak 2. 28.05 na wizycie mial 1700g czyli od tego czasu do teraz przybral tylko 300g boje sie twj hipotrofii. Jestem po ktg, maly wojuje w brzuszku, skorczy zero, po usg rozwarcie na opuszek palca. Ehhh lekarz co robila usg mowi ze zostane na obserwacji, jesli dziecko nie bedzie przybierac na masie to najwyzej rozwiaza ciaze szybciej.
Współczuję u mnie jeden ginekolog pomierzyl 2089gram a drugi 2719gram... -
klaudia382 wrote:Leżę sobie spokojnie na lewym boku a tu nagle tak mi szarpnelo brzuchem jakby mala kilka fikolkow zrobila. Nigdy tak sie nie zachowywala oby wszystko tam z nia bylo dobrze wystraszyla mnie❤Ada&Pola❤