LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dżelka wrote:Czesc dziewczyny a ja z wizyty trafiłam na patologie ciazy.. jechalismy do domu ok 80km zeby dopakowac torbe i juz leze. Maly ma tylko 2005g ostatnim razem czyli 2 tyg temu lekarz chujowo zmierzyl bo niby mial 2150g a tu dzis wychodzi ze jednak 2. 28.05 na wizycie mial 1700g czyli od tego czasu do teraz przybral tylko 300g boje sie twj hipotrofii. Jestem po ktg, maly wojuje w brzuszku, skorczy zero, po usg rozwarcie na opuszek palca. Ehhh lekarz co robila usg mowi ze zostane na obserwacji, jesli dziecko nie bedzie przybierac na masie to najwyzej rozwiaza ciaze szybciej.❤Ada&Pola❤
-
dżelka wrote:Czesc dziewczyny a ja z wizyty trafiłam na patologie ciazy.. jechalismy do domu ok 80km zeby dopakowac torbe i juz leze. Maly ma tylko 2005g ostatnim razem czyli 2 tyg temu lekarz chujowo zmierzyl bo niby mial 2150g a tu dzis wychodzi ze jednak 2. 28.05 na wizycie mial 1700g czyli od tego czasu do teraz przybral tylko 300g boje sie twj hipotrofii. Jestem po ktg, maly wojuje w brzuszku, skorczy zero, po usg rozwarcie na opuszek palca. Ehhh lekarz co robila usg mowi ze zostane na obserwacji, jesli dziecko nie bedzie przybierac na masie to najwyzej rozwiaza ciaze szybciej.
-
Mmargotka wrote:Dzięki za rady, oczywiście skonsultuję - ale już w różnych miejscach czytałam że może również mieć kolor zielony, np. na tej stronie anglojęzycznej:
http://www.newkidscenter.com/Losing-Mucus-Plug.html
Your mucus plug may appear in many forms. Because there is no specific way that the mucus plug should look like, you might have difficulty discerning if you have already lost yours when the time comes. You may find that it comes out in small quantities with noticeable streaks of blood, or as one solid mass with a gelatinous consistency. Its color may also vary and can be GREEN, yellowish, pinkish, brown, clear, or any blend and combination of these.Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Vanillka serdeczne gratulacje!
dżelka, trzymam za Ciebie kciuki. To dobrze, że jesteś na obserwacji, a te pomiary wagi przez USG mogą być naprawdę totalnie niemiarodajne i mają sporą granicę błędu.
U mnie od wczoraj seria dziwnych objawów fizycznych (obniżenie brzucha i tak silne parcie na pęcherz że nie mogę kilku kroków zrobić, rano ta akcja z może-czopem, pobolewania i kłucia brzucha od góry w dół do pochwy) i totalnie obniżony, płaczliwy nastrój. Jestem zdezorientowana, nie wiem czy spodziewać się szybszego porodu. Dowiem się czegoś na jutrzejszej wizycie.
Jesteśmy przed przeprowadzką, wszystkie rzeczy i mebelki Małej są na nowym mieszkaniu, a nasze rzeczy na starym. Jak się urodzi wcześniej chyba sama tam będzie mieszkać
-
Dziewczyny, ja na szybko, o 15:55 przyszedł na świat Aleksander, 3610 gramów, 57 cm. Wyszła cesarka, bo przy przyjęciu oszacowali go na 4300. Boli cholernie teraz, ale jestem szczęśliwa, potem Was nadrobię.
Mmargotka, melbusia88, Ania 12345, karolcia87, MałaCzarna1988, Duzaa, Urszulka89, magdis, blama, krooolik, dżelka, katka84, pumka1990, Vanilka, PixiDixi, terka, Loczek2018, cuddlemuffin, PolaP, marta258, Mini89, Kinga40 lubią tę wiadomość
-
Decadence wrote:Dziewczyny, ja na szybko, o 15:55 przyszedł na świat Aleksander, 3610 gramów, 57 cm. Wyszła cesarka, bo przy przyjęciu oszacowali go na 4300. Boli cholernie teraz, ale jestem szczęśliwa, potem Was nadrobię.
Wow! Gratulacje ogromne! I tak duży chłopak. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Aleksandra! -
Decadence wrote:Dziewczyny, ja na szybko, o 15:55 przyszedł na świat Aleksander, 3610 gramów, 57 cm. Wyszła cesarka, bo przy przyjęciu oszacowali go na 4300. Boli cholernie teraz, ale jestem szczęśliwa, potem Was nadrobię.
Ja już po ktg. Wszystko ok ale przybrałam słaba pozycje na tej kozetce i jak tak leżałam to w pewnym momencie zrobiło mi się tak niedobrze. Zebrało mnie na wymioty , zrobiło mi się gorąco. Myślałam że zemndleje. Ale przyszła moja polozna i mnie dołączyła i mi przeszlo -
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Decadence serdeczne gratulacje! Super, że mały jest już z Tobą! )
Margotka-ja się śmieję właśnie, że jestem już w 10 miesiacu ciąży
Dzięki że pytasz, o dziwo jakoś bardzo mi się nie dluzy tu w szpitalu, dziennie odwiedza mnie mąż i moja mama, więc jakoś leci tak naprawde niewiele tu robią bo raz dziennie tylko ktg i co dwie godziny słuchanie tętna, takie króciutkie. Dziewczyny ciągle się zmieniają na tej sali przedporodowej, na której leze, zaobserwowalam że większość jednak ma robione cesarki, przez co czuje się trochę osamotniona.. -
Gratulacje dla Vanilki i Decadence
Dzieki dziewczyny za wsparcie
No 2 tyg temu moj lekarz zmierzyl ze 2150g a dzis na wizycie 2003g wiec sam stwierdzil ze ciulowo zmierzyl, juz wtedy by wyszlo ze maly za malo przybral a przy przyjeciu na oddzial z usg 2005g wiec mysle ze nie ma tu jakiejs strasznej roznicy...
Naprawde chyba lepiej nie czytac internetu, naczytalam sie ze skutkiem hipotrofii moze byc niedotlenienie plodu i teraz sie martwie. Pocieszam sie ze od samego poczatku ciazy biore neoparin i acard i z przeplywami nigdy nie bylo problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:40
-
-
dżelka wrote:Gratulacje dla Vanilki i Decadence
Dzieki dziewczyny za wsparcie
No 2 tyg temu moj lekarz zmierzyl ze 2150g a dzis na wizycie 2003g wiec sam stwierdzil ze ciulowo zmierzyl, juz wtedy by wyszlo ze maly za malo przybral a przy przyjeciu na oddzial z usg 2005g wiec mysle ze nie ma tu jakiejs strasznej roznicy...
Naprawde chyba lepiej nie czytac internetu, naczytalam sie ze skutkiem hipotrofii moze byc niedotlenienie plodu i teraz sie martwie. Pocieszam sie ze od samego poczatku ciazy biore neoparin i acard i z przeplywami nigdy nie bylo problemu.
Niektóre dzieci rodzą się z niską wagą a potem nadrabiają w zaskakaującym tempie. Myślę, że u was też tak może być nie czytaj internetów, to samo ZŁO myśl pozytywnie, jeśli wszystkie przepływy są ok to może będzie z tych mniejszych a potem nadrobi