X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Czesc dziewczyny a ja z wizyty trafiłam na patologie ciazy.. :-( jechalismy do domu ok 80km zeby dopakowac torbe i juz leze. Maly ma tylko 2005g :-( ostatnim razem czyli 2 tyg temu lekarz chujowo zmierzyl bo niby mial 2150g a tu dzis wychodzi ze jednak 2. 28.05 na wizycie mial 1700g czyli od tego czasu do teraz przybral tylko 300g :-( boje sie twj hipotrofii. Jestem po ktg, maly wojuje w brzuszku, skorczy zero, po usg rozwarcie na opuszek palca. Ehhh lekarz co robila usg mowi ze zostane na obserwacji, jesli dziecko nie bedzie przybierac na masie to najwyzej rozwiaza ciaze szybciej.
    A ile wyszło w szpitalu? Podobna waga? Dobrze, że jesteś na obserwacji, może coś będą mogli podać, żeby dzidziusiek urósł :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Czesc dziewczyny a ja z wizyty trafiłam na patologie ciazy.. :-( jechalismy do domu ok 80km zeby dopakowac torbe i juz leze. Maly ma tylko 2005g :-( ostatnim razem czyli 2 tyg temu lekarz chujowo zmierzyl bo niby mial 2150g a tu dzis wychodzi ze jednak 2. 28.05 na wizycie mial 1700g czyli od tego czasu do teraz przybral tylko 300g :-( boje sie twj hipotrofii. Jestem po ktg, maly wojuje w brzuszku, skorczy zero, po usg rozwarcie na opuszek palca. Ehhh lekarz co robila usg mowi ze zostane na obserwacji, jesli dziecko nie bedzie przybierac na masie to najwyzej rozwiaza ciaze szybciej.
    Trzymaj się tam! 2005 to jeszcze nie jest aż tak źle ważne że jesteś pod opieką lekarzy i że to wylapali teraz będą już wiedzieć co robić! Trzymamy kciuki, informuj co i jak

oar89jcggibdab41.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dzięki za rady, oczywiście skonsultuję - ale już w różnych miejscach czytałam że może również mieć kolor zielony, np. na tej stronie anglojęzycznej:

http://www.newkidscenter.com/Losing-Mucus-Plug.html

Your mucus plug may appear in many forms. Because there is no specific way that the mucus plug should look like, you might have difficulty discerning if you have already lost yours when the time comes. You may find that it comes out in small quantities with noticeable streaks of blood, or as one solid mass with a gelatinous consistency. Its color may also vary and can be GREEN, yellowish, pinkish, brown, clear, or any blend and combination of these.
    Czasem was poczytuje jako sierpniówka. Położna w szkole rodzenia mówiła że czop może być zielonkawy.

Mmargotka lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzelka, trzymam kciuki, moze to jakieś błędy pomiarowe, a nawet jeśli nie to jesteś pod opieką lekarzy i na pewno nie dają Was skrzywdzić tam w szpitalu! Trzymaj się kochana :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillka serdeczne gratulacje!

dżelka, trzymam za Ciebie kciuki. To dobrze, że jesteś na obserwacji, a te pomiary wagi przez USG mogą być naprawdę totalnie niemiarodajne i mają sporą granicę błędu.

U mnie od wczoraj seria dziwnych objawów fizycznych (obniżenie brzucha i tak silne parcie na pęcherz że nie mogę kilku kroków zrobić, rano ta akcja z może-czopem, pobolewania i kłucia brzucha od góry w dół do pochwy) i totalnie obniżony, płaczliwy nastrój. Jestem zdezorientowana, nie wiem czy spodziewać się szybszego porodu. Dowiem się czegoś na jutrzejszej wizycie.
    Jesteśmy przed przeprowadzką, wszystkie rzeczy i mebelki Małej są na nowym mieszkaniu, a nasze rzeczy na starym. Jak się urodzi wcześniej chyba sama tam będzie mieszkać;)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus jak Ci tam w szpitalu? Ciekawy masz opis na suwaczku - "termin już minął"...

• Decadence Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja na szybko, o 15:55 przyszedł na świat Aleksander, 3610 gramów, 57 cm. Wyszła cesarka, bo przy przyjęciu oszacowali go na 4300.:) Boli cholernie teraz, ale jestem szczęśliwa, potem Was nadrobię. :)

Mmargotka, melbusia88, Ania 12345, karolcia87, MałaCzarna1988, Duzaa, Urszulka89, magdis, blama, krooolik, dżelka, katka84, pumka1990, Vanilka, PixiDixi, terka, Loczek2018, cuddlemuffin, PolaP, marta258, Mini89, Kinga40 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Dziewczyny, ja na szybko, o 15:55 przyszedł na świat Aleksander, 3610 gramów, 57 cm. Wyszła cesarka, bo przy przyjęciu oszacowali go na 4300.:) Boli cholernie teraz, ale jestem szczęśliwa, potem Was nadrobię. :)

Wow! Gratulacje ogromne! I tak duży chłopak. Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Aleksandra!

• Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Gratulacje :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Gratulacje!!!
    Ja już po ktg. Wszystko ok ale przybrałam słaba pozycje na tej kozetce i jak tak leżałam to w pewnym momencie zrobiło mi się tak niedobrze. Zebrało mnie na wymioty , zrobiło mi się gorąco. Myślałam że zemndleje. Ale przyszła moja polozna i mnie dołączyła i mi przeszlo

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Gratulacje kochana :)))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence gratuluje!!! Tak myślałam że już urodziłas :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence gratulacje! Niech mały ładnie się chowa <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence serdeczne gratulacje! Super, że mały jest już z Tobą! :))

Margotka-ja się śmieję właśnie, że jestem już w 10 miesiacu ciąży :D
    Dzięki że pytasz, o dziwo jakoś bardzo mi się nie dluzy tu w szpitalu, dziennie odwiedza mnie mąż i moja mama, więc jakoś leci :) tak naprawde niewiele tu robią bo raz dziennie tylko ktg i co dwie godziny słuchanie tętna, takie króciutkie. Dziewczyny ciągle się zmieniają na tej sali przedporodowej, na której leze, zaobserwowalam że większość jednak ma robione cesarki, przez co czuje się trochę osamotniona.. :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Kaktus masz ciekawy ten 10 miesiąc ciąży :) Nie każdemu jest to dane! Możesz sobie spokojnie odpocząć i przemyśleć wszystko przed Wielką Jazdą.
    Trzymam kciuki!
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• blama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:

Gratulacje Kochana :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Vanilki i Decadence :-)

Dzieki dziewczyny za wsparcie :-)
    No 2 tyg temu moj lekarz zmierzyl ze 2150g a dzis na wizycie 2003g wiec sam stwierdzil ze ciulowo zmierzyl, juz wtedy by wyszlo ze maly za malo przybral :-/ a przy przyjeciu na oddzial z usg 2005g wiec mysle ze nie ma tu jakiejs strasznej roznicy...

Naprawde chyba lepiej nie czytac internetu, naczytalam sie ze skutkiem hipotrofii moze byc niedotlenienie plodu i teraz sie martwie. Pocieszam sie ze od samego poczatku ciazy biore neoparin i acard i z przeplywami nigdy nie bylo problemu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:40

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Gratulacje Decadence i zdrówka dla Was.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Gratulacje dla Vanilki i Decadence :-)

Dzieki dziewczyny za wsparcie :-)
    No 2 tyg temu moj lekarz zmierzyl ze 2150g a dzis na wizycie 2003g wiec sam stwierdzil ze ciulowo zmierzyl, juz wtedy by wyszlo ze maly za malo przybral :-/ a przy przyjeciu na oddzial z usg 2005g wiec mysle ze nie ma tu jakiejs strasznej roznicy...

Naprawde chyba lepiej nie czytac internetu, naczytalam sie ze skutkiem hipotrofii moze byc niedotlenienie plodu i teraz sie martwie. Pocieszam sie ze od samego poczatku ciazy biore neoparin i acard i z przeplywami nigdy nie bylo problemu.

Niektóre dzieci rodzą się z niską wagą a potem nadrabiają w zaskakaującym tempie. Myślę, że u was też tak może być :) nie czytaj internetów, to samo ZŁO :D myśl pozytywnie, jeśli wszystkie przepływy są ok to może będzie z tych mniejszych a potem nadrobi :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1189 1190 1191 1192 1193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ