X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już druga położna namawia mnie na wypicie oleju rycynowego.. Boję się tego sposobu trochę.. Ktoś stosował kiedyś? Slyszalyscie jakieś opinie?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Dziewczyny, już druga położna namawia mnie na wypicie oleju rycynowego.. Boję się tego sposobu trochę.. Ktoś stosował kiedyś? Slyszalyscie jakieś opinie?
    Nie stosowałam, ale słyszałam, że działa też od położnych. Pewnie na jedną działa, na drugą nie.
    Cześć wszystkim! Coś Aneczka się nie odzywa :(

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Decadence!

Co do oleju rycynowego to ja słyszałam, że to kontrowersyjny pomysł bo to działa na zasadzie pobudzania perystaltyki ale gwarancji na porod nie daje, w efekcie moze sie zdarzyc tak, ze kobieta dostanie biegunki, wymiotow, bolu brzucha, może sie odwodnic lub tracic elektrolity, a to przed samym porodem mocno kiepski pomysł, wiec osobiscie bym nie zaryzykowala, ale kazdy tez reaguje inaczej.

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej rycynowy? Ja znam to na wypadanie włosów :D :D ale nie do picia, tylko się to dodawało do szamponu lub ścierało w skórę glowy ;)

katka84 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja bym sobie odpuściła ten olej rycynowy ale to tylko moje zdanie, zrobisz jak uważasz.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Olej rycynowy? Ja znam to na wypadanie włosów :D :D ale nie do picia, tylko się to dodawało do szamponu lub ścierało w skórę glowy ;)

Hehe ale prawidłowo to jest środek przeczyszczający tylko znalazł zastosowanie w kosmetyce ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam słyszałam dużo pozytywnych opinii dot. właśnie kojtajtu położnych. Jakbym miała lekkie rozwarcie to też bym próbowała wypić. Ale dopóki nie mam żadnych oznak porodu to mi położna nie poda.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, mała się na początku dosyć ładnie ruszala, a potem standardowa kima :P chyba nie ma ktg bez drzemki :P :P ale zapis był ładny, kolejne ktg w poniedziałek. Teraz wracam do domu, zrobiło się strasznie zimno. : / Na 13 idę na pedicure, na szczęście blisko, bo 3 domy dalej :D

Kaktus93, pumka1990 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

U mnie noc tez taka ooo, w nocy jakas dziewczyna dostala skurcze i zrobil sie szum. Od 4 bylo ktg, pozniej cisnienie itd.. najwazniejsze ze juz po sniadaniu :-D na jutro usg i sprawdzanie czy dziecko przybiera.

Cos sie aneczka nie odzywa?

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Ja tam słyszałam dużo pozytywnych opinii dot. właśnie kojtajtu położnych. Jakbym miała lekkie rozwarcie to też bym próbowała wypić. Ale dopóki nie mam żadnych oznak porodu to mi położna nie poda.

Kurcze no to widzisz, mi tu znowu mówią żeby go wypić właśnie dlatego że nie ma oznak porodu :/ i bądź tu człowieku mądry..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Kurcze no to widzisz, mi tu znowu mówią żeby go wypić właśnie dlatego że nie ma oznak porodu :/ i bądź tu człowieku mądry..
    niech Ci cesarkę robią i nie wymyślają głupot. Jak już jest taka potrzeba urodzenia. Po co to było Cię kłaść do szpitala, wystarczyło zalecić chodzenie na kontrolę co 2 dni.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus powiedz, że masz wrażliwy żołądek i się boisz biegunki i już.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zapytałam mojej położnej o to powiedziała że absolutnie nigdy by tego ciężarnej nie podała bo biugunka w ciąży jest bardzo niebezpieczna a takie tego są najczęściej skutki.
    Powiedziała mi że według niej w ciągu tygodnia się rozpakuje

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, już się nie chcę nawet wkurzać :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Kaktus ja kiedyś szukałam informacji o oleje rycynowym ale to bardziej chodziło o okłady na brzuch, miał tak działać że torbiele schodziły, w każdym razie czytałam wtedy że z olejem rycynowym trzeba obchodzić się bardzo ostrożnie bo w jakims tam stopniu jest trujący, stąd może organizm reaguje biegunka, też bym nie ryzykowała.

Biedronka to dobre wieści! Czekamy na ciebie!

U mnie kompletna cisza nic się nie dzieje, coś czuję że chyba przenoszę ta ciążę, chociaż mój organizm już chyba ma powoli dość, najpierw to wys ciśnienie, przed wczoraj cały dzien wymioty a dzisiaj mi od rana mi słabo i ciągle wszystkiego zapominam, wszystko mi się kręci, galareta zamiast mózgu :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus niech ci oksytocyne podadzą a nie wymyślają głupoty. Co im zależy dzień czy dwa ja tego nie rozumiem. Przecież wiadomo, że dziecko już jest dojrzałe a ogólnie w szpitalach się cackaja z tą pomocą dla ciężarnej. Dobrze, że mam tą cukrzycę bo wtedy się trochę boją trzymac

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie KTG. Czy jest one zalecane z marszu, każdej ciężarnej po skończonym 38tc czy tylko w uzasadnionych przypadkach? U mnie przeplywy, cisnienie, cukry, tetno, lozysko wszystko ok. KTG miałam robione tylko raz z 2 tygodnie temu i nie z polecenia lekarza, tylko poprosiłam położna. Obecnie moj lekarz i polozna są na urlopie do mojego terminu porodu i zostałam sama... Trochę się stresuje że będę taka bez opieki :/ żeby jeszcze wcześniej mi o tym powiedzieli, a dowiedziałam się o ich urlopach parę dni wcześniej.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny odnośnie KTG. Czy jest one zalecane z marszu, każdej ciężarnej po skończonym 38tc czy tylko w uzasadnionych przypadkach? U mnie przeplywy, cisnienie, cukry, tetno, lozysko wszystko ok. KTG miałam robione tylko raz z 2 tygodnie temu i nie z polecenia lekarza, tylko poprosiłam położna. Obecnie moj lekarz i polozna są na urlopie do mojego terminu porodu i zostałam sama... Trochę się stresuje że będę taka bez opieki :/ żeby jeszcze wcześniej mi o tym powiedzieli, a dowiedziałam się o ich urlopach parę dni wcześniej.
    Ja mam zalecone ktg raz w tygodniu przez lekarza, chodzę na nie do położnej ze szkoły rodzenia. A robiłam od 36tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:22

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

U mnie z marszu robi się od 37tc co tydzień aż do terminu. W ciązy z jakimikolwiek powikłaniamy robi się częściej.
    W poprzedniej ciązy przez szyjkę robiłam już od 34tc, teraz jest ok więc pierwsze mam w czwartek czyli w 37tc.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

U mnie lekarz zlecił kilka razy ktg bo coś tam mu się nie podobało, ale generalnie gdyby nic się nie działo to byłoby całkowicie bez ktg do samego porodu :)
    Więc różnie to bywa.

Ja mam zaplanowany balonik na czwartek. Także może od tego dnia coś ruszy w końcu.

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ