X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cisza jak makiem zasiał, nic, żadnych boli, czasem brzuch stwardnieje i to wszystko. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podchodzące do próby porodu, Aneczka kciuki za Was.
    Kashanti w końcu wyjdzie ;) nie ma wyjścia.
    Kinga zdrówka, by chociaż laktacja ruszyła pełną parą.
    Blama to może być jak najbardziej czop i to całkiem prawdopodobne na tym etapie ;) A, że nie zawsze odchodzi w całości, to może jeszcze potrwać.
    Nalia ja to samo, wszystko się uspokoiło, mimo że trochę czopu odeszło parę dni temu. Już zrobiłam malinek w słoiki, trochę ogórków małosolnych. Wczoraj i przedwczoraj obiadów do zamrożenia i na bieżąco i dla mnie i dla rodzinki i nic. Skurcze ustały.
    Cześć wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 08:42

anecz_kaa, kashanti lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i śniło mi się, że dziś jedna z dziewczyn z forum urodziła, i to tak niespodziewanie. Tylko nie wiem która :P

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga40 wrote:
    U mnie też nie jest lekko. Trzecia cesarka daje znać o sobie najbardziej . Boli ale lęków nie biorę od drugiej doby, bo jakoś daję radę bez nich. Ale obrzęki nóg mam nadal, ręce dretwe też i hormony szaleją. Wczoraj siedziałam i płakałam że jestem do niczego bo jestem bezradna i potrzebuje pomocy. Z karmieniem też ciężko bo muszę dokarmiac butelką. Dopiero dzisiaj zaczynają ruszać moje cycki i mam nadzieję że dam radę i będę mogła całkiem odstawić butelke. Trzymajcie się mamuśki. Tym co jeszcze nenie urodziły życze szybkich porodów .

Kinga, u mnie też była 3 cesarka i powiem Ci, że po 5 dobie lepiej się poczułam a karmienie to mieszane bo mleka na początku jak na lekarstwo. Nawał dostałam po 5 dobie. Na laktacje pije farmaltiker i jest skuteczny.
    Aneczka trzymam kciuki!
    Kashanti hehe niedługo wyjdzie :) u wszystkich niedługo wyjdzie :)

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie powiedzieli mi, że w badaniu jest tak samo jak przy przyjęciu do szpitala więc nic samo nie rusza, więc czekamy jeszcze do czwartku, ewentualnie do środy... Ehhh :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Na obchodzie powiedzieli mi, że w badaniu jest tak samo jak przy przyjęciu do szpitala więc nic samo nie rusza, więc czekamy jeszcze do czwartku, ewentualnie do środy... Ehhh :/
    A ja już chciałam pisać co u ciebie. Bardzo długo chcą czekać. Ale widocznie dzidzia nie gotowa. A jak było przy przyjęciu?
    Może dzidzia sama się zdecyduje wcześniej wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 09:56

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam, my meldujemy się już w domku, wypuścili nas po drugiej dobie ,,,,
    jest hard, nie powiem. mały nie chce ssać piersi, więc mieszamy: trochę cyc, trochę mm
    obolała jestem wciąż, ale w sumie jakie to ma znaczenie.
    pierwszy najazd babć przeżyty - zwaliły nam się na głowę zaraz po przyjechaniu do domu, z czego jedna nie chciała wyjść więc musieliśmy wyrzucić :)
    Młody nie licząc sytuacji gdy drze się przeokrutnie z głodu w sumie jest całkiem grzeczny, ładnie śpi i jest kochany.
    Próbujemy ogarnąć rzeczywistość, co teraz, do kogo się zgłosić, jak o niego dbać - bo NIKT w szpitalu przy wypisie nam tego nie powiedział.

Trzymajcie się dziewczyny te co po a tym co przed życzę siły i determinacji. Lekko nie jest ale gdy wpatrują się w was te bezbronne oczęta i tulicie do serca kogoś kto mieszkał pod nim tyle miesięcy - nie ma to żadnego znaczenia. życie jest cudem!

katka84, Kaktus93, anecz_kaa, PixiDixi, Urszulka89, Duzaa, Kinga40, karolcia87, dżelka, pumka1990 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    A ja już chciałam pisać co u ciebie. Bardzo długo chcą czekać. Ale widocznie dzidzia nie gotowa. A jak było przy przyjęciu?
    Może dzidzia sama się zdecyduje wcześniej wyjść :)

No właśnie dzidzia totalnie niegotowa. Przy przyjęciu szyjka twarda i żadnego rozwarcia i tak jest do teraz :/

Shadee szybko wypuscili Was do domu :) szkoda tylko, że bez instrukcji jak dbać o malucha. No ale cóż.. Wszystkiego dobrego dla Was, jak najmniej zmartwień i duuuuzo radości z nowego członka rodziny :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee zazdroszcze!!!

Mnie stres dopada na maksa. Maja mnie zaraz brac na sale ciec

• blama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ... trzymamy kciuki!!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Shadee zazdroszcze!!!

Mnie stres dopada na maksa. Maja mnie zaraz brac na sale ciec

Kciuki! Juz niedlugo zobaczysz maluszka! ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ja też trzymam kciuki! :)) chciałabym być na Twoim miejscu.. :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u doktorka. Wszystko pozamykane, młodemu sie jednak nie spieszy na świat :P
    Dostałam zalecenie żeby zgłosić sie szpitala 13.07. Jeśli oczywiście do tej pory sam nie wyskoczy ;)
    I teraz pytanie do tych które są teraz w takiej sytuacji ze zgłosiły się bo nic sie nie działo - jak to wygląda z przyjęciem? Przychodzę rano, odczekam swoje :D to wiem ;) ale tego samego dnia próbują juz cos robić czy czekaja i np drugiego dnia dopiero coś robią / podłączają / wkładają baloniki itp?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja już po wizycie u doktorka. Wszystko pozamykane, młodemu sie jednak nie spieszy na świat :P
    Dostałam zalecenie żeby zgłosić sie szpitala 13.07. Jeśli oczywiście do tej pory sam nie wyskoczy ;)
    I teraz pytanie do tych które są teraz w takiej sytuacji ze zgłosiły się bo nic sie nie działo - jak to wygląda z przyjęciem? Przychodzę rano, odczekam swoje :D to wiem ;) ale tego samego dnia próbują juz cos robić czy czekaja i np drugiego dnia dopiero coś robią / podłączają / wkładają baloniki itp?

Terka, polezysz chwilkę tzn. porobia ewentualnie badania i następny dzień np. próba i balonik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 11:09

• blama Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Ja się mam zgłosić w piątek, jeśli się nic samo nie zacznie i położna powiedziała, że w piątek balonik, jeśli nic nie ruszy to sobota oksytocyna.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba co szpital to inaczej. Ja leżę od środy i nadal mnie zbywają ale może to dlatego, że u mnie totalnie nie widać żadnych oznak. Były dziewczyny, które przyjmowali, na drugi dzień balonik, później oksytocyna. W każdym razie dziewczyny po terminie tutaj przychodzą i niedługo rodzą, jestem jedyną która ciągle czeka.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info. Czyli ogólnie zależy na jakim etapie jest to "jeszcze nie" i decydują na miejscu... ;)
    Pytam bo lekarz mówił żebym zgłosiła się a to piątek i zastanawiałam sie czy w weekendy coś robią czy czekają ;) totalnie zielona jestem w temacie szpitali, no a wolałabym nie siedzieć tam za długo (jak każda z nas ;) ) a wy juz wiecie jak to jest :)

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka trzymam kciuki! Już niedługo będziesz miała swoją 3 pociechę :) w sumie to nie wiem co lepsze, czy znać dokładnie datę porodu (W przypadku CC) czy siedzieć w nieswiadomosci jak przy SN bo nigdy nie wiadomo kiedy się zacznie. Ja bym chyba spać nie mogła przed CC ;)
    Co do L4, macierzyńskiego itp. Urlop macierzyński mozna wziąć nawet na 6 tygodni przed porodem ale to się kompletnie nie opłaca. Więc jak skończyło wam się L4 to w szpitalu poproscie o wypisanie zwolnienia lekarskiego za pobyt w szpitalu. Później jak urodzicie to zgłoscie ten fakt pracodawcy - np telefonicznie lub wysłać zaświadczenie ze szpitala o urodzeniu dziecka np mailowo (nie wiem co u Was jest respektowane - warto by było przedzwonic do kadr i dopytać sie). Później dostarczcie odpowiednie wnioski + skrócony akt urodzenia dziecka. To tak w skrócie ;) urlop macierzyński przysługuje od dnia urodzenia dziecka i tej opcji się trzymajcie ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Chyba co szpital to inaczej. Ja leżę od środy i nadal mnie zbywają ale może to dlatego, że u mnie totalnie nie widać żadnych oznak. Były dziewczyny, które przyjmowali, na drugi dzień balonik, później oksytocyna. W każdym razie dziewczyny po terminie tutaj przychodzą i niedługo rodzą, jestem jedyną która ciągle czeka.
    Może mają jakieś swoje procedury? Np miękka szyjka, postępujące choć minimalne skracanie lub rozwarcie? Współczuję Ci takiego siedzenia :/ u nas w szpitalu idzies w 41tc na oddział (ciążą niepowikłana) i wtedy już od razu coś zaczynają działać.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pracy jak ktoś miał L4 a będąc w szpitalu skończyło mu się to na ten czas dostawało się od lekarza takie zaświadczenie że się przebywa w szpitalu a jak się wyszło to donosiło się L4. Bo L4 dostaniesz dopiero jak wyjdziesz ze szpitala.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ