X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodki :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych rozpakowanych!

Nie zrozumcie mnie źle, ale coraz bardziej mnie frustrujeto czekanie. Każdego ranka nowe maluszki tutaj a u mnie wciąż nic. Poza tym strasznie mi źle, bo odkryłam rozstęp na brzuchu. Jeszcze teraz w ostatniej chwili przed terminem, kiedy już mialam nadzieje, że po ciazy nie zostana slady.. No i skoro pojawiaja sie rozstepy to znaczy, że mała już naprawde nie ma tam miejsca wiec czemu nie wychodzi? Chce mi sie plakac.. Pocieszcie..

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Nie zrozumcie mnie źle, ale coraz bardziej mnie frustrujeto czekanie. Każdego ranka nowe maluszki tutaj a u mnie wciąż nic. Poza tym strasznie mi źle, bo odkryłam rozstęp na brzuchu. Jeszcze teraz w ostatniej chwili przed terminem, kiedy już mialam nadzieje, że po ciazy nie zostana slady.. No i skoro pojawiaja sie rozstepy to znaczy, że mała już naprawde nie ma tam miejsca wiec czemu nie wychodzi? Chce mi sie plakac.. Pocieszcie..
    U mnie tydzień do terminu i cisza. Nic się nie dzieje, nie boli, zamiast biegunki mam zaparcia i w ogóle się wkurzyłam , bo wszyscy mi wróżą, że przenoszę ciszę, więc pewnie jak będą tak w kółko gadali, to serio się urodzi po terminie. To jest mega frustrujące. Z kim gadam, to mówi "a widzisz, miałaś urodzić szybciej, a jeszcze te ciążę przenosisz,", noszenia kurde, niech sami sobie łażą z takim brzuchem. :( Jeszcze nadciągają upały i to mnie dodatkowo denerwuje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Kochane po 20 godzinnym hardcorze na swiat przyszla Milenka 03.07 - 3100 54 cm 10 pkt. Skonczylo sie cc ale jest kochana !!:)
    Gratulacje blama i zdrówka dla Was dziewczyny!

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja też się chwalę :)
    Filip sn 21:55 3.07 :) 3420g i 54cm :) jest cudowny!!!! :) ale poród masakra!!! Bóle krzyżowe zwalają z nóg! Balonik zrobik 3cm, oksytocyna nie dawała rady, to przebili pęcherz i zaczął się hardcore! Gdyby nie mój partner, to bym sie poddala chyba.
    gratulacje kkarolina89 i zdrówka dla Ciebie i Filipa!

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowanie - rozpakowane lipcówki:
    ss
    magdaq
    PixiDixi
    Melbusia
    Magic
    Magdis
    Mini89
    olcia87
    Kinga40
    shadee
    Vanillaice
    Vanilka
    Decadence
    anecz_kaa
    blama
    kkarolina89

MałaCzarna1988, panan12, PixiDixi, Loczek2018, anecz_kaa, Vanilka lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Cuddlemuffin nie wiem czy to Cię pocieszy, ale jutro zaczynam 40-sty ostatni tydzień i na razie cisza jak makiem zasiał. Rozstępów na brzuchu wokół pępka mam ogrom i dochodzą nowe. Nie jesteś sama, w końcu wszystkie się rozpakujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:54

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama, Karolina gratulacje!

Dziewczyny cierpliwosci i na nas przyjdzie pora, tydzień w tą czy w tamtą to już nie robi takiej różnicy po tych prawie 40 tyg ciąży ;)

Do mam - dzięki za opisy przedporodowe i poporodowe, dla mnie pierworodki są mega cenne :)

Shadee synek przeuroczy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:53

katka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie Cuddlemuffin zobacz blama na dwa dni przed terminem urodziła, kkarolina89 3 dni po terminie, to jeszcze masz czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 08:53

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin hmm wiem co czujesz. Ja fioła dostaje! Tym bardziej że leżę w szpitalu od piątku a w domu córa tęskni i pyta kiedy mama wróci. To jest dopiero dołujące.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nikt nawet nie zauwazyl jak Melbusia pieknie przygotowala rozpiske "rozpakowanych" dziewczyn i ich pociech na 1 stronie ;) Dzieki Melbusia, odezwij się co tam u Ciebie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    A nikt nawet nie zauwazyl jak Melbusia pieknie przygotowala rozpiske "rozpakowanych" dziewczyn i ich pociech na 1 stronie ;) Dzieki Melbusia, odezwij się co tam u Ciebie.
    A widziałam i super to wygląda, Melbusia powinna od początku to prowadzić ;)

PixiDixi, anecz_kaa lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wrażenie, że tyje od samego patrzenia na jedzenie :/ w sobotę ważyłam 71.5, a dzisiaj 72... Kurdeee, pilnuje się, a tu dupa, może to tylko woda? :( :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie już całkiem dramat, bo mija właśnie 7 dzień od terminu, na ktg ani pół skurczu się nie pisze, lekarze kręcą tylko głową z niezadowoleniem. Gdyby nie to, że wiem dokładnie kiedy doszło do zapłodnienia, to pomyślałabym że może mam źle wyliczony termin. Jutro mam mieć niby ten balonik ale też już powoli robię się sfrustrowana, boję się że nic nie zadziała,poza tym odkąd tu leżę dziewczyny ciągle przychodzą, rodzą i wychodzą a u mnie ciągle cisza. Od początku miałam przeczucie, że te ciąże przenoszę ale nie sądziłam, że przeszło tydzień..
    Rozstepy też każdego dnia wychodzą mi nowe, w końcu brzuch rośnie w ekspresowym tempie, kiedy się większość dnia tylko je i leży (oprócz tego staram się trochę spacerować, skakać na piłce i chodzić po schodach, ale wiadomo że nie jest to tyle ruchu ile miałabym w domu). Do wczoraj moje nastawienie było jeszcze jako tako, ale kiedy w nocy urodziły kolejne dwie dziewczyny z sali to nastrój spadł mi bardzo. Potem sama siebie ochrzaniam, że przecież o co mi chodzi, czekam na zdrowe dziecko, które przecież tak czy siak się urodzi, ale to czekanie naprawdę mnie dobija, a poziom strachu i stresu tylko wzrasta.

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja mam wrażenie, że tyje od samego patrzenia na jedzenie :/ w sobotę ważyłam 71.5, a dzisiaj 72... Kurdeee, pilnuje się, a tu dupa, może to tylko woda? :( :(
    Nalia u mnie też już 70 :/ narzeczony śmieje się że zbieram siły na poród;) mnie pociesza tylko fakt, że jak stoję prosto przed lustrem to nie łączą mi się uda, tylko jest tam jeszcze trochę przerwy, czyli nie jest tak źle. Przy naszych maluchach szybko zrzucimy te nadprogramowe kg ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja teraz mam to samo, pół kilo nie wiadomo kiedy - teraz 72,5kg. Myślę, że część to dziecko a część woda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 09:58

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus pocieszę Cię, kolejnych 7 dni to już tam nie poleżysz raczej :P

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze każda ma juz dość i jak któraś to powie głośno to nikt jej nie skrytykuje ;)

Ja mam 12kg do przodu, obwód brzucha w największym miejscu (bo mam go nie okrągły a podłużny) 111 cm... Normalnie jak bliźniaki...
    Początek ciąży zapowiadał co innego, mniej kg,mniej cm, mniej wszystkiego... No ale co zrobię, przecież nie przestanę jeść całkiem...
    Położna powiedziała ze wszystko jest w porządku, waga nie jest za duża, patologiczna itd. Tego się trzymam. Wiem że to zrzucę, zobaczymy tylko ile mi to zajmie. Ale nie mam zamiaru robić wyścigu szczurów. Po prostu kiedyś to zejdzie i tyle. Pewnie maly mi w tym pomoże :P
    Jak ktoś będzie chcial byc wredny to dostanie w zęby a ze masa będzie większa to i mocniej oberwie :D

Moj mąż mnie wspiera i to jest dla mnie najważniejsze, jasne że widzi że sie zmieniłam i to niekoniecznie na lepiej, nie robi głupa i nie opowiada o tym ze przesadzam albo że on tego nie widzi... I ta szczerość jest lepsza niz głupie gadanie i puste pocieszanie. Przynajmniej dla mnie. Ale wie też dlaczego tak sie stało. Oboje decydowaliśmy sie na dziecko wiedząc jak mogę się zmienić.

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Tez sie chwale po szybkiej akcji cc z samego rana Szymek jest juz na swiecie 2340g 52cm 8/10punkow. Tetno spadalo i przeplywy byly kiepskie ale oddycha sam i jest ok :-)

katka84, Kaktus93, terka, Ania 12345, PolaP, Duzaa, MałaCzarna1988, karolcia87, Urszulka89, shadee, cuddlemuffin, krooolik, marta258, PixiDixi, Kinga40, Mini89, Loczek2018, anecz_kaa, pumka1990, Vanilka, melbusia88, Decadence lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfff terka 12kg? Daj spokój rozmawiałam, ze znajomą i po porodzie od razu 10kg jej zeszło, mi poprzedni poród od razu 13-14kg. To nic Ci nie zostanie ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ