X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze w takim tempie to niedługo nikogo tu nie będzie... Gratuluję dziewczyny bylyscie dzielne! Życzę szybkiego powrotu do sił i zdrówka dla Was i Maluszków!! :)

A mnie obudził bezdech... Przez chwilę nie mogłam oddychać o nadal ciężko idzie :/ okropne uczucie

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama, Karolinka moje gratulacje!! Szybkiego powrotu do formy.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama, Karolina gratuluję maluszków! :)
    Dużo zdrówka Wam życzę i żebyście szybko doszły do siebie i mogły cieszyć się Waszymi małymi cudami! :)

Shadee dzięki za opis symptomów, my nierozpakowane jesteśmy wdzięczne za tego typu informacje :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee mój pierwszy poród wyglądał podobnie. Zero akcji porodowej. Żadnych szczególnych objawów. Odeszły wody i to wszystko. Do momentu podania oksytocyny było ok. A potem hmmm... same wiecie. Ale jak już ma się maluszka przy sobie to o porodzie przypomina tylko ból przy próbie podjęcia pozycji siedzącej :-( no i pierwsza wizyta w toalecie, koszmar. Jak będzie Tym razem ... zobaczymy. Podobno kolejne porody szybciej się rozkrecaja.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje!! Jak ja marzę żeby się coś zaczęło. Krooolik jak da Ci jakieś złote rady położna to pisz, może jeszcze czegoś nie wypróbowałam..
    Dzisiaj nocka w miarę znośna, udało się pospać.
    Wczoraj miałam takiego smaka na kawę parzoną i głupia baba zrobiłam sobie. Godzinę później wzięli mnie na ktg (szybciej niż zazwyczaj) i takie cuda wychodziły z tętnem małej, że mnie 3 godziny podpiętą trzymali a ona tam wojaże w najlepsze! Szybko pożałowałam, że się skusiłam i wypiłam. Co stresu się najadłam że coś nie tak.. głupia baba ze mnie czasami i tyle.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj koło 22 coś tam pobolewało ale nic co by mnie do szpitala skłaniało...
    Kilkusekundowe skurcze co jakiś czas... Właściwie to kilka tylko i potem w miarę spokój, normalnie mogłam iść spać.
    Dzisiaj czuje coś ale tylko jak wstaje, jak siedzę czy leże stanowczo mniej można powiedzieć że nic ;)
    No chyba ze próbuje przekręcić z boku na bok to jest szaleństwo wtedy... ciągnie bardzo...
    No zaczyna coś się dziać, zobaczymy co i kiedy z tego wyniknie ;)

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blama, Karolina, gratulacje!! Ja już nie mogę się doczekać, żeby i u mnie się zaczęło. Dzisiaj mam różowe plamienie, ale to pewnie po badaniu, więc nawet się nie jaram. Na dodatek tak jak dzisiaj, to nie bolało mnie w kroku nigdy, więc znowu się martwię o to spojenie. Dobrze, że Antek pojechał do babci, bo może uda mi się jeszcze zasnąć. Miłego dnia :-)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka to trzymamy kciuki za szybkie i sprawne rozkręcanie się akcji ;)

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krooolik może się w kanał dziecię wstawia?

krooolik lubi tę wiadomość

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Terka to trzymamy kciuki za szybkie i sprawne rozkręcanie się akcji ;)

No właśnie póki co to straszaki tylko :P ale na mojego męża skutecznie działające :P :D
    Nie wiem czy jak wieczorem znów coś takiego będzie to czy iść na IP zobaczyć co to czy przeczekać jeszcze... Teraz jak leże to luzik, nic nie dzieje się...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia, mnie tak już boli od jakiś 2 miesięcy, ale dzisiaj to chyba najbardziej. Pytałam wczoraj lekarza, spojenie podobno ok. Może i się wstawia, jest nisko, ale ułożona idealnie nie jest. W piwnicy powinnam mieć piłkę gimnastyczną, najwyzsza pora ja wyjąć

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!!

Widzę że kilka z Was tutaj podobnie jak ja czuwa w nocy i wcześnie rano. Ja wstałam ponad godzinę temu po 4,5 h snu i mnie rwie do działania, tyle do ogarnięcia a niewiele mogę robić żeby nie obudzić M., póki co jesteśmy na małym mieszkaniu

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam ;) :)

U mnie to chyba nie wody, bo założyłam na noc majtki (zazwyczaj śpię bez) i są suche, więc obstawiam, że gdyby to były wody, to również by się pojawiały na nich plamki. ;) Bóli żadnych nie mam.

Shadee, tak z ciekawości, co Cię skłoniło do wyjazdy do szpitala, skoro nie miałaś regularnej akcji skurczowej, a tych wód pewna nie byłaś? ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

U mnie to chyba nie wody, bo założyłam na noc majtki (zazwyczaj śpię bez) i są suche, więc obstawiam, że gdyby to były wody, to również by się pojawiały na nich plamki. ;) Bóli żadnych nie mam.

ale wcześniej to i tak mogły się wody sączyć (np. u mnie na wczorajszej wizycie okazało się że jest ich dużo mniej niż ostatnio)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    ale wcześniej to i tak mogły się wody sączyć (np. u mnie na wczorajszej wizycie okazało się że jest ich dużo mniej niż ostatnio)
    Moje to nie były wody, bo po pierwsze, było tego mało, a po drugie sprawdziłam pH i było niskie. ;)
    A co do AFI w ostatnich tygodniach ciąży, to naturalne, że wód ubywa. Niebezpieczne , jeśli spadnie poniżej minimum, wtedy biorą do szpitala na obserwację. U Aneczki tak chociażby było.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Gratuluję rozpakowanym!! Ja mam termin za 3 tygodnie. Nikogo tu nie będzie idzie to tak szybko :D

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Shadee, tak z ciekawości, co Cię skłoniło do wyjazdy do szpitala, skoro nie miałaś regularnej akcji skurczowej, a tych wód pewna nie byłaś? ;)

przypuszczałam że to są wody, tym bardziej jak pojawiło się delikatnie różowe plamienie - bardziej obstawiałam że się sączą po prostu
    zrobiłam test wodno - melisowy, skurcze delikatnie zaczęły się zmieniać, regulować no i mały nagle się uspokoił więc bardziej pojechałam z obawy o niego niż z przekonaniem że będę rodzić :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to chciałam wam przedstawić Szymona :)
    cześć ciocie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3737ac303a62.jpg[/url]

karolcia87, Kaktus93, katka84, MałaCzarna1988, Duzaa, krooolik, terka, PolaP, Urszulka89, marta258, PixiDixi, Kinga40, pumka1990, Loczek2018, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne maleństwo!

Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodziak maleńki! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
‹‹ 1195 1196 1197 1198 1199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ