X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Troszke mi smutno, moj aniolek nie ma odruchu ssania musza go karmic przez sonde. Ale przed kazdym karmieniem daja mu najpierw z butelki jesli zje to ok. Czy on sie nauczy? Ma ktos doswiadczenie w tym temacie? Dodatkowo jestem zla bo chodze co chwile prosze zeby pomoc mi "wycisnac" moja siare to nie moge sie doprosic a laktatorem nie kazaly :-(

Smigam juz normalnie, wiadome wolno ale chodze bylam sie umyc, drena na szczescie nie mam.

Musisz próbować przystawiać go tak często jak sie da. Jesli Ci na tym zależy to próbuj. Jest szansa ze nauczy się :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Gratulacje kochana :)
    Ucięło mi wcześniejsza wiadomość Shadee u mnie podobnie skurcze są, ale większość w granicy 60 w nocy są silniejsze wtedy latam do wc bo od dwóch dni mnie czyści. Czop nie odszedł dobrze,ze wypisałas jak to u ciebie wyglądało może coś i u mnie się rozkręci :)

Mi zaden czop nie wypadl, ani przed zalozeniem balonika, ani w trakcie, wiec nie dalej jak on wyglada :D moze przy kolejnej ciąży sie dowiem ;)

Dziekuje Dziewczyny za gratulacje! Jakos staramy się ogarnąć rzeczywistosc :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Musisz próbować przystawiać go tak często jak sie da. Jesli Ci na tym zależy to próbuj. Jest szansa ze nauczy się :)
    Latwo powiedziec, jak mialam go przy sobie to lezal na piersi przystawialam, a teraz jest na innej sali podpiety do tej sondy a odwiedziny sa tylko od 14 do 18, nawet dla mam :-( ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 19:45

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzelka co to za szpital?!, masakra... Jak mój Janek był w inkubatorze mogłam w każdym momencie pójść do niego...
    Co do pokarmu, nie proś się bo widzę, że łaska jest... Załatw sobie strzykawka i naciskaj skutki i te kropelki co się nabierają odsysaj do strzykawki. Ja na początku na jednym posiedzeniu wycisjalam Góra 2 ml i za każdym razem bylo więcej i więcej. Zanosi łam po te 2 później po 3 4 ml i położne dawały po palcu do buźki Janka. Teraz to tak śmiga z cycem plus butla, że wow.

• terka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Latwo powiedziec, jak mialam go przy sobie to lezal na piersi przystawialam, a teraz jest na innej sali podpiety do tej sondy a odwiedziny sa tylko od 14 do 18, nawet dla mam :-( ehh

O matko... No to faktycznie łatwo nie ma. Jakim prawem oni mamę od dziecka izolują? Straszne :(

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam pizzę, pewnie ostatnia przez dluuugi czas, bo podczas karmienia nie odwaze się na takie raytasy ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ja zjadłam pizzę, pewnie ostatnia przez dluuugi czas, bo podczas karmienia nie odwaze się na takie raytasy ;)
    Jem pizze i nic się nie dzieje. Teoria teraz się zmieniła i ponoć można jeść wszystko, ale bez mega wzdymajacych. A mleko tworzy się z krwi a nie z tego co zjemy. Wiedza swiezutka że szpitala od położnej laktacyjne :)

• dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzelka co to za szpital?!, masakra... Jak mój Janek był w inkubatorze mogłam w każdym momencie pójść do niego...
    Co do pokarmu, nie proś się bo widzę, że łaska jest... Załatw sobie strzykawka i naciskaj skutki i te kropelki co się nabierają odsysaj do strzykawki. Ja na początku na jednym posiedzeniu wycisjalam Góra 2 ml i za każdym razem bylo więcej i więcej. Zanosi łam po te 2 później po 3 4 ml i położne dawały po palcu do buźki Janka. Teraz to tak śmiga z cycem plus butla, że wow.
    Dziekuje Pixi za rade, maz juz pojechal do domu, byl ze mna od rana, jutro przyjedzie to powiem mu zeby wstapil do apteki i kupil najmniejsza strzykawke..

Ja tez tego nie rozumiem, dla mnie to chore :-/

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzelka chore trochę to co wyczyniają. Pobudzaj piersi, uciskaj sutki. Ja teraz jeszcze przed porodem masuje sutki żeby coś ruszyło jakieś skurcze i muszę się ograniczać bo zaczęło strasznie lecieć i pobudzać laktację. Oby potem dzidzia miała odruch ssania.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szpitalnej nie możesz?, tutaj ważny jest czas... Siara jest najcenniejsza i kończy się około 3 doby. Później jest dojrzałe mleko, bez takiej ilości przeciwciał oraz enzymów ułatwiających dojrzewanie układu pokarmowego.

• dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mowcie o pizzy bo mi nie wolno jesc, a z checia opiepszylabym ciacha ktore mam w szafce :-D

katka84 lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę już sobie z balonikiem, dosyć nieprzyjemny moment zakładania, bo asystowała jakas stazystka i trochę to trwało wszystko.. Nie byłam przygotowana na to, że założą mi go dzisiaj i mega się zestresowałam. Trzymajcie kciuki za mnie dziewczyny, proszę!

karolcia87, krooolik lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam Kaktus! Badz dzielna :-)

Pixi sprobuje wysepic ;-)

PixiDixi, Kaktus93 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka jak ja cię rozumiem, mnie po porodzie położyli na ... patologii ciązy bo miejsc nie było
    zabrali mi malucha na całą noc
    gdy trochę nabrałam sił tuptałam dwa piętra na dół, siadałam z młodym na korytarzu na wózku inwalidzkim na oddziale noworodków i próbowałam dostawiać do piersi. niestety w tak zwanym między czasie wpakowali w niego sztuczne mleko
    do teraz mam problemy z laktacją, mały nie chce piersi - pokarmu mam jak na lekarstwo
    kupiłam laktator porządny i odciągam, to co odciągnę podaję małemu butelką, ale i tak muszę dokarmiać mlekiem modyfikowanym bo mały głodomorek jest

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysęp!, ten patent ze strzykawka też mam że szpitala. Położna przyniosła mi z 10 strzykawek, pokazała co i jak i sama zanosila na inne piętro do mojego syna. Polecam szpital na Karowej, Warszawa, dla poczytujacych :), najlepsza opieka jak do tej pory.

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    A ja chodzę już sobie z balonikiem, dosyć nieprzyjemny moment zakładania, bo asystowała jakas stazystka i trochę to trwało wszystko.. Nie byłam przygotowana na to, że założą mi go dzisiaj i mega się zestresowałam. Trzymajcie kciuki za mnie dziewczyny, proszę!
    Jupi! Widzisz jak fajnie i ty się doczekałas. Rano pewnie już będzie po wszystkim :)

Kaktus93 lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Pizze jadłam karmiąc, nawet zupę kalafiarową czy schabowego ;) wiadomo że nie codziennie - pizza ale raz na jakiś czas czemu nie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Powodzenia, napewno coś do jutra się ruszy :D

Kaktus93 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie jest kibel. Córka tak zazdrosna o braci, że nie daje im spać, krzyczy, piszczy i ciągle ich wybudza a oni ciągle płaczą i nerwowi się zrobili. Zazdrość ja zżera, :(

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Jem pizze i nic się nie dzieje. Teoria teraz się zmieniła i ponoć można jeść wszystko, ale bez mega wzdymajacych. A mleko tworzy się z krwi a nie z tego co zjemy. Wiedza swiezutka że szpitala od położnej laktacyjne :)

Dieta matki karmiącej ma malo wspolnego ze skladem mleka :)

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1200 1201 1202 1203 1204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ