X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj skurcze z krzyza to mi sie na ktg pisały do 100, jesli sie nie pisza, to znaczy, ze sa jeszcze słabe ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus znajoma urodziła we wtorek a na ktg skurcze się nie pisały i położne mówiły, że jeszcze czasu a czasu. Ona się z bólu zwijała. Godzinę później tuliła już maleństwo. Nie wiem jak to jest, że aparatura nie zawsze wyłapuje ale jak widać to nie żaden wyznacznik.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje się nie pisały, a bolało jak 150. To chyba zależy od tego, gdzie są przypiete te czujniki wylapujace skurcz.

• mindusia87 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim lipcowym mamusiom które już urodziły i tym które czekają.Moj synek też z lipca 2014. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 06:19

katka84 lubi tę wiadomość

f2w3yx8dfotu0cc3.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cała noc cierpiałam i na nic to, balonik nie wypadł, a położna stwierdziła z rozkoszą, mam wrażenie 'pfff to nawet nie jest namiastka tego jak bardzo będzie boleć'

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Cała noc cierpiałam i na nic to, balonik nie wypadł, a położna stwierdziła z rozkoszą, mam wrażenie 'pfff to nawet nie jest namiastka tego jak bardzo będzie boleć'
    Ale dalej masz ten balonik?

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Ale dalej masz ten balonik?

Tak, czekam aż mi go wyjmą i powiedzą co dalej :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus współczuję zarówno bólu jak i podejścia położnej, co za wredna baba!

U mnie frustracja level hard, wczoraj wieczorem kilka godzin skurczow co 15 minut i jak już się z mężem zaczeliśmy ekscytować, że to już, to wszystko ucichło.
    I jeszcze z problemów- chciałam sie przygotować do porodu i jak wam pisalam wspolnie z małżem ogarnelismy moj gąszcz.. Efekt taki, że zrobił mi się w pachwinie/prawie ze na wzgorku lonowym ropien od wrastajacego wlosa pewnie. Boli okropnie a że go nie widze to i coś zaradzic ciezko.. Grrr

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może tak być, że wyjma i się rozkreci po kilku godzinach a jak nie to podadzą ci jeszcze dzisiaj pewnie oksytocyne. Ważne, że już zaczęli coś robić. Położnymi się nie przejmuj one zawsze są najmadrzejsze. I wiedzą co kogo jak boli

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Potrafią wesprzeć...

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

U mnie frustracja level hard, wczoraj wieczorem kilka godzin skurczow co 15 minut i jak już się z mężem zaczeliśmy ekscytować, że to już, to wszystko ucichło.
    I jeszcze z problemów- chciałam sie przygotować do porodu i jak wam pisalam wspolnie z małżem ogarnelismy moj gąszcz.. Efekt taki, że zrobił mi się w pachwinie/prawie ze na wzgorku lonowym ropien od wrastajacego wlosa pewnie. Boli okropnie a że go nie widze to i coś zaradzic ciezko.. Grrr
    Wczoraj przed spaniem też zauważyłam skurcze, zaczęłam odliczać to były co 10-12 min. Zadowolona że pewnie coś się rozkreca nagle doszło do mnie że one w ogólne nie bolą, tylko drażnią... I poszłam wkurzona spać. To tylko takie przepowiadacze. Cała noc mnie budziły i dzisiaj jestem nie do życia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:06

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Może maść ichtiolowa kiedyś miałam podobnie ona ma za zadanie wyciągnąć ta ropę czy to co się zbiera na zewnątrz albo rivanol w butelce i przemywać. Powiem tobie, ze ja mam na samym końcu ciąży problemy z hemoroidem stosuje maść, czopki a od kilku dni właśnie ten rivanol bo wezmę go do szpitala na krocze potem jest bezpieczny nawet dla dzieci zapłaciłam 3,50 i nie chce zapeszać, ale najbardziej mi pomaga. Na wacik i kilka razy przemywaj :) U mnie tez ze nic nie dzieje pojawiają się skurcze, ale dzisiaj w nocy spokój

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Britty Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ten rivanol chcesz stosować po porodzie na krocze żeby się lepiej goiło? Zaintrygowalas mnie teraz, może to faktycznie dobry pomysł.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Wczoraj przed spaniem też zauważyłam skurcze, zaczęłam odliczać to były co 10-12 min. Zadowolona że pewnie coś się rozkreca nagle doszło do mnie że one w ogólne nie bolą, tylko drażnią... I poszłam wkurzona spać. To tylko takie przepowiadacze. Cała noc mnie budziły i dzisiaj jestem nie do życia :/
    To się dołączam dziewczyny, też wczoraj parę skurczy bezbolesnych, ale widocznych i dupa, po nocy wszystko się uspokoiło. Takie straszaki.
    Cześć wszystkim.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ineczka ten rivanol chcesz stosować po porodzie na krocze żeby się lepiej goiło? Zaintrygowalas mnie teraz, może to faktycznie dobry pomysł.
    Britty był ten temat ze 2-3 dni temu poruszany, my z Urszulką też już mamy go spakowanego do szpitala.
    Ja go mam w apteczce zawsze, to na rany super sprawa, szybko się po tym goją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 08:37

Britty, Urszulka89 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam rivanolem potraktować ranę po cesarce i lekarz się sprzeciwil, nie wiem why...
    Z rivanolem mam same dobre doświadczenia np. Właśnie po SN no i prozaicznie wzrastające paznokcie po zbyt mocnym wycięciu paznokcia, szybko goi.
    Teraz rany w szpitalu chcą by traktować białym jeleniem, myć, suszyć, wietrzyc. Jeszcze 3 lata temu był na tapecie octanisept teraz już nie i tylko natura czyli ten jeleń, dokładne suszenie i wietrzenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 09:33

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rada dla Dziewczyn, które nie urodziły jeszcze:

Wysypiajcie się póki jeszcze możecie ;)

MałaCzarna1988, Loczek2018 lubią tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

heheh na zapas :P Mały daje w kość?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 09:56

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:

Mój nie daje mi się wysypać będąc jeszcze w brzuchu a co dopiero jak się urodzi :) już sie psychicznie nastawiam że nie będzie łatwo bo jest baaardzo żywiołowy.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi akurat mam problem z wrastajacym sie paznokciem bo za mocno go przycielam i boli jak nie wiem co :/ będę musiała to wypróbować;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1202 1203 1204 1205 1206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ