X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżelka pixi bardzo dobrze radzi, z tą strzykawką to super pomysł. W szpitalu nie powinni robić problemu z wydaniem strzykawek.
    A co z laktatorem, dlaczego nie możesz go używać? Jak to argumentują? Pytam się z czystej ciekawości bo ja bym używała żeby pokarm nie zanikl i żeby rozbujac całą tą laktacje.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    A ja chodzę już sobie z balonikiem, dosyć nieprzyjemny moment zakładania, bo asystowała jakas stazystka i trochę to trwało wszystko.. Nie byłam przygotowana na to, że założą mi go dzisiaj i mega się zestresowałam. Trzymajcie kciuki za mnie dziewczyny, proszę!
    kciuki, by wszystko poszło dobrze

Kaktus93 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus powodzenia! Szybkiego rozwiązania :)

Kaktus93 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A u mnie jest kibel. Córka tak zazdrosna o braci, że nie daje im spać, krzyczy, piszczy i ciągle ich wybudza a oni ciągle płaczą i nerwowi się zrobili. Zazdrość ja zżera, :(
    a właśnie chciałam zapytać, jak mała na chłopców reaguje. No ciężki okres teraz, trzeba to przetrwać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dżelka pixi bardzo dobrze radzi, z tą strzykawką to super pomysł. W szpitalu nie powinni robić problemu z wydaniem strzykawek.
    A co z laktatorem, dlaczego nie możesz go używać? Jak to argumentują? Pytam się z czystej ciekawości bo ja bym używała żeby pokarm nie zanikl i żeby rozbujac całą tą laktacje.
    Ze to pierwsza doba, ze sie rozmiesza czy cos i najlepiej te pierwsze kropelki siary podac takie jakie sa ale zeby jakas przyszla pokazala lub dala strzykawke to nie. Po drugie mowi ze tam pewnie i tak nic nie bedzie.

f2wli09kb0h7bhmj.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jutro przyjdzie jakaś "normalna" zmiana położnych i wtedy pomogą Wam przez to przebrnąć, jakiś plan działania wdrożyć.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Ze to pierwsza doba, ze sie rozmiesza czy cos i najlepiej te pierwsze kropelki siary podac takie jakie sa ale zeby jakas przyszla pokazala lub dala strzykawke to nie. Po drugie mowi ze tam pewnie i tak nic nie bedzie.
    Współczuję.
    U nas znowu przeginają w drugą stronę w jednym ze szpitali, tylko karmienie piersią i masz przystawiać non stop, bodaj 24 godziny na dobę, najlepiej jakbyś nie spała wcale. A jak miałam problem z laktacją, to krzywo na mnie patrzyły i ciągłe pretensje, że dziecko płacze. Za to dokarmiały strzykawką i dbały o to, by odruch ssania nie zanikał.
    Dziewczyna miała małego w inkubatorze, to dostawała takie kieliszki zamykane przykrywką i wyciskała do nich siarę i nosiła pielęgniarkom, które podawały dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:25

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozkrecenie laktacji kupiłam famatiker czy jakoś tak to się pisze. Słyszałam bardzo dużo dobrych opinii. Rzecz dość droga ale podobno bardzo skuteczna. Zobaczymy postanowiłam przetestować jak urodze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:31

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Na rozkrecenie laktacji kupiłam famatiker czy jakoś tak to się pisze. Słyszałam bardzo dużo dobrych opinii. Rzecz dość droga ale podobno bardzo skuteczna. Zobaczymy postanowiłam przetestować jak urodze
    mi pomogła taka herbatka Bocianek, ale nie wiem czy jeszcze jest no i piwo bezalkoholowe (czyli słód jęczmienny), a widzę, że główny składnik tego Femaltikera to właśnie słód jęczmienny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:35

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Też słyszałam dobre opinie i też już go kupiłam :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Troszke mi smutno, moj aniolek nie ma odruchu ssania musza go karmic przez sonde. Ale przed kazdym karmieniem daja mu najpierw z butelki jesli zje to ok. Czy on sie nauczy? Ma ktos doswiadczenie w tym temacie? Dodatkowo jestem zla bo chodze co chwile prosze zeby pomoc mi "wycisnac" moja siare to nie moge sie doprosic a laktatorem nie kazaly :-(

Smigam juz normalnie, wiadome wolno ale chodze bylam sie umyc, drena na szczescie nie mam.

Niech sprawdza w pierwszej kolejności wedzidelko, bo tego nikt w szpitalu nie robi a to czesto bywa główny problem. Moja Asia była karmiona sonda przez 2 miesiące, gdybyś miała pytania to pisz. Jak mogę to pomogę

c55fflw1uez1iz08.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Julek miał w drugiej dobie podciete wedzidelko, lekarze sprawdzali zaraz po przyjściu na świat chłopakom.
    Falmatiker r pije, już 3 opakowanie, na mnie działa. Faktycznie jest tam słód Katka :), myślałam o karmi, jeśli jest bezalkoholowe to kupię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:41

• katka84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    U mnie Julek miał w drugiej dobie podciete wedzidelko, lekarze sprawdzali zaraz po przyjściu na świat chłopakom.
    Falmatiker r pije, już 3 opakowanie, na mnie działa. Faktycznie jest tam słód Katka :), myślałam o karmi, jeśli jest bezalkoholowe to kupię.
    Karmi ma do 0,5%, ale zdarzało mi się wypić, chwytałam się już wszystkiego. Ale np. polecam: BAVARIA 250ml Piwo bezalkoholowe o smaku jabłkowym jeśli chodzi o piwo 0%, czy tam zwykła bavaria 0% niesmakowa, też jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:54

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie moja współlokatora nastraszyła mnie w 1 dobie że mam za mało pokarmu więc kupił mi mąż herbatkę koperkowo-rumiankową. Wypiłam cały termos przez noc a potem mnie zalewało przez kilka dni. Potemu już nic nie piłam bo nawet nie musiałam. Laktacja sama się rozkręciła :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy kaktus nie rodzi przypadkiem :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rodzę, mam rozrywajace bóle w dole brzucha i w krzyżu.. Ale na ktg nie piszą się żadne skurcze! :((( więc nie wiem czy tak reaguje mój organizm na ten balonik czy jak...

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nie rodzę, mam rozrywajace bóle w dole brzucha i w krzyżu.. Ale na ktg nie piszą się żadne skurcze! :((( więc nie wiem czy tak reaguje mój organizm na ten balonik czy jak...
    Pewnie się skończy cięciem

kkarolina89 lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak sa ludzie z sercem, zapytalam o strzykawke ze bd probowac a ona do mnie ze jak ma pani dziecko na oiomie (bo tam maja dzieci zalozone te sondy do noska jak nie umieja jesc) to ja musze pani wydac na czas pobytu w szpitalu laktator elektryczny na dwie piersi zeby rozkrecic laktacje. I czemu pani nikt tego wczesniej nie dal... masakra ale juz jestem po 1 probie, narazie nie ma nic, pani mowila ze to normalne ale za kazdym razem bd wiecej to nawet kilka kropel mam zaniesc zeby daly mojemu maluszkowi :-) kochana kobieta

MałaCzarna1988, karolcia87, karolcia87, Loczek2018, PolaP, katka84 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus, powodzenia, bóle z krzyża, choć okropne, to dobry znak, z resztą one się nie piszą na KTG, tak jak normalne, więc tym się nie stresuj. Ja cały poród miałam takie bóle, jakby mi kręgosłup łamano, a typowych partych nie. Koszmar, ale dasz radę!!!

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozkręcilam laktacji za pierwszym razem ani za pomocą femaltikeru, ani Anatola, ani karmi, ani bocianka, ani laktatora na dwie piersi. Nie wiem czy winny był pozostawiony fragment łożyska, czy coś innego, ale przyznam szczerze, że chyba tego się najbardziej boję, że chciałabym bardzo kp, a nam się nie uda :-/

‹‹ 1201 1202 1203 1204 1205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ