X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wkładacie do torby do wózka? Poza pieluchami ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś byłam u znajomej, która niedawno urodziła i jeśli chodzi o ten octenisept - położna z lekarzem się kłóciła co do pielęgnacji pępka. Położna nie kazała używać, a lekarz mówił, że trzeba pryskać. To sąsiadka nie używała i małej zaczęło źle się to goić. Więc trochę zaczeła przemywać i się ładnie zasuszyło.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ha ladnie sie nam watek rozkrecil!

Gratulacje dla nowych mamusiek! Duzo zdrowka i cierpliwosci dla Was :)

Jak to jest z ta dita mam karmiacych na szkole rodzenia mowili ze nie ma ewentuslnie unikac tylko takich warzyw co rozdymaja. Dzis byla polozna z osrodka i jak powiedziala co moge jesc to nie wiem czy maz da mi cokolwiek zjesc z lodowki. Mama juz mi gotuje jakies kleiki i rosolki narazie mi to pasuje bo fajnie sie kg straci. Ale pozniej nie dadza zyc co bym schabowego nie zjadla przy niedzieli :/

Polecam blog mamaginekolog :)

https://mamaginekolog.pl/dieta-okresie-karmienia-piersia/

klz9h371w1o7q62n.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

no właśnie u nas to wystąpiło (zdanie z artykułu mamyginekolog):
    "Stosowanie diety eliminacyjnej powinno być uzasadnione diagnozą alergii pokarmowej."
    U mojej małej to występowało. Widziałam, że po miodzie, truskawkach czy cytrusach miała wysypki. I w późniejszym okresie, jak już je sama jadła, też miała wysypki. I uważam, że to po prostu alergia na te składniki. Ale na truskawki już nie ma, chyba, że za dużo ich zje. Na miód ma nadal, zaraz ją zsypuje po jednej łyżeczce.
    Ale nie zauważyłam, by ją wzdymało po kapuście czy takich rzeczach.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

czytałam ten artykuł już dawno temu ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziano tak że przy karmieniu mam jeść wszystko tylko mniejsze ilości dla przykładu jak teraz zjadam dwie łyżki gotowanej kapusty to później jedną i obserwować dziecko czy nie ma alergii.

• shadee Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedna informacja z mojej strony adresowana do przyszłych mam
    3 doba po porodzie u mnie to był kosmos, beczałam dosłownie o byle co, kompletnie nie mogłam się pozbierać, irytowało mnie wszystko i wszyscy dookoła (poza moim facetem), huśtawka nastrojów nie do opisania.
    dziś mija 6 doba, jest trochę lepiej ale wciąż hormony dają o sobie znać. mam faceta anioła :)

Britty, Mmargotka, terka, PixiDixi, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• dżelka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee to ja tak mialam wczoraj, lzy lecialy na zawolanie, zla ze laska na sali ma ze soba dziecko, ze mnie zbywali z tym pokarmem, ze nie idzie mi odsysanie siary, ze ciagle wycieczki do tej obok, dzis od 5 rano jej dziecko non stop plakalo, ciagle telefony, smsy no doslownie wszystko. Ale dzis jest lepiej, rozmawialismy z lekarzem od neanatologii, z malym jest wszystko w porzadku, bylby ze mna gdyby tylko zaczal ssac z butelki, musimy poprostu czekac. Dzis pierwszy raz go przewinelam, poprzytulalam, dawalam swoja siare ktore jest juz prawie 5ml na jednym odciagnieciu. Maz jest z nim caly czas teraz niech sie nacieszy tez (i moze przebywac tylko jedna osoba), jutro nie przyjedzie, a ja siedze w holu i odpoczywam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 17:24

PixiDixi, karolcia87, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 tygodnie do porodu i najważniejsze dla mnie żeby dzidziuś był zdrowy i nie mogę się doczekać kiedy przytulę swojego drugiego synka ale też są inne powody dla których te 3 tygodnie bym chciała żeby zlecialy jak najszybciej. Po pierwsze przyjedzie mój mąż po długiej delegacji a po drugie to po 9 miesiącach odzyskam swoje ciało. Przez cukrzycę nie mogłam cukru. Przez alergie cała gamę pokarmów a teraz wkoncu zjem coś pysznego i nie będę musiała myśleć czy oby zaszkodzi dziecku bo będzie lezalo obok :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ktg. Miało trwać 40 min a trwało ponad godzinę. Młoda tak waliła w te odbiorniki że co chwilę trzeba było poprawiać. Już myślałam że tam nie wyleżę :/ najważniejsze że wsio ok.

PixiDixi, Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też macie wciąż twarde brzuchu? Niezależnie czy siedze, stoję czy leze to większość czasu jest twardy - no chyba że długo leżę to wtedy trochę mięknie. Maluch normalnie się rusza, tylko te twardnienia brzucha :/ czuje jak mały rozpycha się tylkiem pod zebrami i nogami z lewej strony że normalnie wyczuwam jego stopki i zaraz brzuch twardnieje :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny wy też macie wciąż twarde brzuchu? Niezależnie czy siedze, stoję czy leze to większość czasu jest twardy - no chyba że długo leżę to wtedy trochę mięknie. Maluch normalnie się rusza, tylko te twardnienia brzucha :/ czuje jak mały rozpycha się tylkiem pod zebrami i nogami z lewej strony że normalnie wyczuwam jego stopki i zaraz brzuch twardnieje :/
    nie cały czas, ale twardnieje często właśnie na siedząco i na stojco

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Ostatnio nawet jak po nocy wstaję to często mam twardy brzuch co normalnie się nie zdarza. Takie chyba już uroki końcówki ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ostatnio nawet jak po nocy wstaję to często mam twardy brzuch co normalnie się nie zdarza. Takie chyba już uroki końcówki ciąży.
    No chyba tak, ale nie jest to przyjemne uczucie. W końcu ma już ponad 3 kg a grawitacja robi swoje i tak ciągnie w dół.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak chodzę i siedzę mam brzuch twardy praktycznie non stop.
    U mnie dzisiaj calkowita beznadzieja. Cały dzień mam bolesne nieregularne skurcze. Ani nie chcą przejść ani nie chcę się rozkrecić. Jeszcze ten upał mnie dobija.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Ja mam tak.

Ale Mała jest śmieszna, czkawka za każdym razem kiedy zaczynam coś jeść.

Wczoraj skręciliśmy wreszcie łóżeczko i komodę z przewijakiem na nowym mieszkaniu. Cała rodzina zaangażowana i pomaga w urządzaniu - przeprowadzce last minute. Dzięki takiemu wsparciu i ogólnemu zaangażowaniu czuję się psychicznie już super i jestem spokojna. Czuję że się dzieje, zaczyna się przygoda!

f2w3lhb8zwsl9evj.png

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus co tam u ciebie?

zi13ebkmg8wuecxi.png

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak przetrwać taki upal z noworodkiem? W mieszkaniu codziennie mam 29 stopni ! Jak ubierać takiego malca by przetrwał te upały?

klz9h371w1o7q62n.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Dziewczyny jak przetrwać taki upal z noworodkiem? W mieszkaniu codziennie mam 29 stopni ! Jak ubierać takiego malca by przetrwał te upały?

Bodziak wystarczy dla takiego noworodka. A co do mieszkania to nie wiem :/ ja mam klimatyzator przenośny ale teraz przy noworodku nie będę używać. Ogólnie dom mam dobrze izolowany więc nie mam więcej w domu teraz jak 22-23 stopnie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Bodziak wystarczy dla takiego noworodka. A co do mieszkania to nie wiem :/ ja mam klimatyzator przenośny ale teraz przy noworodku nie będę używać. Ogólnie dom mam dobrze izolowany więc nie mam więcej w domu teraz jak 22-23 stopnie.
    Zazdroszczę... tutaj w anglii to tragedia z tymi mieszkaniami w zimie nie da sie wygrzac a w lecie tak gorąco ze szok ...

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1204 1205 1206 1207 1208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ