X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Zazdroszczę... tutaj w anglii to tragedia z tymi mieszkaniami w zimie nie da sie wygrzac a w lecie tak gorąco ze szok ...
    Wiem :) mieszkałam rok. Tyle że ja na południu, nad morzem. I ta wilgoć w jesieni była dla mnie okropna. Pranie schło tydzień :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz termometr pokazuje mi juz 30 stopni! Boje sie ze takie malenstwo jakis udar dostanie ...

klz9h371w1o7q62n.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Zazdroszczę... tutaj w anglii to tragedia z tymi mieszkaniami w zimie nie da sie wygrzac a w lecie tak gorąco ze szok ...
    Skąd ja to znam. Jeszcze dwa lata temu mieszkalam w kamienicy i w zimie mieszkanie nie do wygrzania a w lecie przez te ogromne okna nie do wytrzymania. Jeszcze to było mieszkanie południowe :/ teraz jak będą takie upaly to uciekam do rodziców bo u nich zawsze jest wiele chłodniej no i warunki lepsze bo na wsi.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Skąd ja to znam. Jeszcze dwa lata temu mieszkalam w kamienicy i w zimie mieszkanie nie do wygrzania a w lecie przez te ogromne okna nie do wytrzymania. Jeszcze to było mieszkanie południowe :/ teraz jak będą takie upaly to uciekam do rodziców bo u nich zawsze jest wiele chłodniej no i warunki lepsze bo na wsi.
    Powiedzmy że ja mieszkam na wsi :p co prawda mam 3km do miasta ale ogólnie jest u mnie spokój i mało aut jeździ po drodze.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 5 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i o to chodzi. Mnie codziennie sąsiedzi budzą bo mają małe dzieci a one są strasznie wygadane szczegolnie na klatce schodowej jak idą do przedszkola ;) jeszcze sypialnię mam na przeciwko drzwi wejściowych, beznadzieja... A u rodziców cisza, spokój, jest gdzie wyjść z wózkiem, nie robiąc przy tym wyprawy życia ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam dziewczyny kolejny dzień rozpakowywania? Która teraz? :)

PixiDixi, dżelka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A dziś byłam u znajomej, która niedawno urodziła i jeśli chodzi o ten octenisept - położna z lekarzem się kłóciła co do pielęgnacji pępka. Położna nie kazała używać, a lekarz mówił, że trzeba pryskać. To sąsiadka nie używała i małej zaczęło źle się to goić. Więc trochę zaczeła przemywać i się ładnie zasuszyło.

Mam złe doświadczenia z octaniseptem gdy urodziła się Marysia, źle się goil pepul bo 2 miesiące, tak 2 miechy... Antybiotyk i przrmywanie spirytusem dopiero pomogły. Wiem, że jednym pomaga innym słabo leży więc tym razem przemywalam starym sposobem bo spirytusem i chłopaki po niespełna 2 tygodniach nie mieli już pepkow.

katka84 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    i jeszcze jedna informacja z mojej strony adresowana do przyszłych mam
    3 doba po porodzie u mnie to był kosmos, beczałam dosłownie o byle co, kompletnie nie mogłam się pozbierać, irytowało mnie wszystko i wszyscy dookoła (poza moim facetem), huśtawka nastrojów nie do opisania.
    dziś mija 6 doba, jest trochę lepiej ale wciąż hormony dają o sobie znać. mam faceta anioła :)

Baby blues, w szpitalu mnie też złapal, ale jakoś szybko opuściło bo na następny dzień wzięłam się w garść. Najważniejsze by siebie obserwować i jak słaby nastrój jest ponad 2 tyg. To trzeba pomyśleć czy to jednak nie depresja, jak ktoś ma skłonności to poród potrafi uruchomić ja właśnie a depreche trzeba już leczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 20:17

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze po tym octanisepcie nic sie nie bedzie dziac, chociaz przy tych upalach to nigdy nic nie wiadomo. Polozna mowila ze moze sie pepek brzydko goić :/ będę obserwować i jak się zacznie coś dziać to nie zawaham się użyć spirytusu bo tez mi się wydaje że lepiej wysusza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 20:23

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Mam złe doświadczenia z octaniseptem gdy urodziła się Marysia, źle się goil pepul bo 2 miesiące, tak 2 miechy... Antybiotyk i przrmywanie spirytusem dopiero pomogły. Wiem, że jednym pomaga innym słabo leży więc tym razem przemywalam starym sposobem bo spirytusem i chłopaki po niespełna 2 tygodniach nie mieli już pepkow.
    tak spirytus też zakazany ;) hehe, też bym smarowała jakby octanisept nie pomagał

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kaktusik pewnie się rozpakowuje bo cisza jak makiem zasial

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Nasz kaktusik pewnie się rozpakowuje bo cisza jak makiem zasial
    No ja też tak myślę, że to właśnie jej kolej. W nocy albo rano napisze, że już po :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w mieszkaniu 27 stopni i ciekawa jestem, jak to wpłynie na takiego maluszka.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na dokładkę wywaliło mi hemoroidy na zewnątrz oraz nie jestem w stanie się wypróżnić :( takie mam zaparcia albo jakąś blokadę albo - cholera wie co. czad jest :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no to na dokładkę wywaliło mi hemoroidy na zewnątrz oraz nie jestem w stanie się wypróżnić :( takie mam zaparcia albo jakąś blokadę albo - cholera wie co. czad jest :(
    Sorry że pytam ale to pierwsza kupka od porodu? Ja mam ten sam problem A po pierwszym porodzie na sama myśl wizyty w toalecie to mnie poty oblewaly. O ile dobrze pamiętam to pomagało mi picie ciepłej wody przed posiłkiem i zmiana pozycji na kibelku tzn. Podkladalam pod nogi niski stoleczek. I jakoś lepiej "szło" ale początki były trudne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 21:30

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Ja miałam blokadę po porodzie z racji tego, że nacinana byłam :/ w 2 dobie już nie dałam rady - takie parcie i udało się za pomocą czopków glicerynowych. Poślizg był.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • natalka439 Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Dziś o 12.19 na świat przez cc przyszła Alicja. Waga 3260 i 55 cm. 10 pkt. Jest słodka je i śpi ale śpi na mnie jak tylko próbuje ja odlozyc to płacze niesamowicie. Już przeszliśmy na odzial noworodków o własnych siłach. Trochę ciągnie rana ale da się wytrzymać. Nawet przed 21 dostałam kleik i został wyjęty cennik. Opatrunek z rany też mam już zdjęty żeby rana się wietrzyla. Ogólnie jest bardzo dobrze.
    Pozdrawiam wszystkie rozpakowaniu mamusię i ich szkraby.

PolaP, Nalia, PixiDixi, olcia87, shadee, dżelka, terka, MałaCzarna1988, Loczek2018, melbusia88, katka84, Britty, pumka1990, Kinga40, kejt0192 lubią tę wiadomość

....I znowu serca mam dwa.....
    Zosia listopad 2010 ♥
    .... lipiec 2018 ♥

• shadee Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Sorry że pytam ale to pierwsza kupka od porodu? Ja mam ten sam problem A po pierwszym porodzie na sama myśl wizyty w toalecie to mnie poty oblewaly. O ile dobrze pamiętam to pomagało mi picie ciepłej wody przed posiłkiem i zmiana pozycji na kibelku tzn. Podkladalam pod nogi niski stoleczek. I jakoś lepiej "szło" ale początki były trudne.

jedna juz poszła, po dwóch dniach - a teraz znowu cisza :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• sunset Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy odszedł mi czop i chyba już poszedł cały, bo kilka dni temu poszedl kawałek...
    Termin cc wyznaczony i mam nadzieję, że wytrzymamy... a Wam ile przed porodem odszedł czop?

c55fflw1uez1iz08.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś dotarło że do terminu zostało już poniżej 3tyg kurcze :) a do tego z OM to tylko tydzień. W nocy łapią mnie bóle takie jak na okres, poboli przejdzie, poboli i przechodzi, w ciągu dnia nie męczy.
    W pon idziemy na wizyte zobaczymy czy coś tam sie dzieje.

Nalia - chyba jeszcze HIV, ja to wrzucę całą teczkę z mamaginekolog, mam tam zakładkę"do porodu" i uzupełniam ja sobie wynikami zgodnie z wytycznymi szpitala. Mężowi pokazałam co i jak i gdzie jest w segregatorze wiec co by nie chcieli to całą dokumentacje bd miała przy sobie.

No Kaktus ucichła jak nic coś sie kroi :)

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ