X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ale dzwoniłaś i byłaś w szpitalu?
    Tak byłam i mialam 3 skany juz za każdym razem od razu robili

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Tak byłam i mialam 3 skany juz za każdym razem od razu robili
    Wydaje mi się, że skoro 3x robili Ci USG, ktg a ruchy czujesz ciągle tak samo, a nie wykryli nic złego, no to chyba taka uroda Twojego dziecka? Co by innego mieli Ci powiedzieć, skoro 3x wyszło wszystko ok?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Cześć dziewczyny. Tak się zastanawiam. Bralyscie do szpitala kubek i kawę i herbatę? Nie wiem ile będę tam leżeć zanim urodze bo mam wpisaną hospitalizacja 39 tydzień a kawy bym się napila.

Wiesz, to zalezy od szpitala. Teraz lezalam w Gdansku i w szpitalu byl czajnik, herbata i nawet cukier na korytarzu. Kubek trzeba bylo miec swoj i kawe. Byla tez lodowka, wiec np mleko do kawy tez mozna bylo sobie przyniesc.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Wiesz, to zalezy od szpitala. Teraz lezalam w Gdansku i w szpitalu byl czajnik, herbata i nawet cukier na korytarzu. Kubek trzeba bylo miec swoj i kawe. Byla tez lodowka, wiec np mleko do kawy tez mozna bylo sobie przyniesc.
    A skąd jesteś? ;) W którym szpitalu lezalas?

Ja brałam do szpitala swój kubek, talerzyk mały, sztućce, wzięłam też swoją herbatę. Nie cała pakę, tylko kilka saszetek. Jakoś wolałam mieć swoje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Od kilku dni czuje strasznie slabo ruchy:( moze ma mało miejsca juz? Całymi dniami sie kurde denereuje ...

Ja od jakiegos czasu tez czuje znacznie slabiej ruchy, czasem wcale i wiem, ze sie rusza tylko po falowaniu brzucha jak sie przyjrze. Ponoc w koncowce ciazy moze tak byc. Oczywiscie jesli sie zauwaza zmiane w ruchach dziecka to trzeba to sprawdzic, ale mowisz, ze trzy razy sprawdzalas i ze wszystko ok. Jesli nie masz innych dolegliwosci to poprostu moze byc taka uroda.
    Ja z tego powodu tez sie stresuje caly czas ale chyba musze tak dotrwac te kilka dni do porodu, bo przeciez nie sposob codziennie jezdzic na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 11:29

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A skąd jesteś? ;) W którym szpitalu lezalas?

Ja brałam do szpitala swój kubek, talerzyk mały, sztućce, wzięłam też swoją herbatę. Nie cała pakę, tylko kilka saszetek. Jakoś wolałam mieć swoje.

Jestem z Gdańska. I lezalam kilka dni w Wojewodzkim na patologii ciazy. Jedzenie przywozili w jednorazowych naczyniach, wiec talerzyk nie byl potrzebny. Chyba ze ktos chce np sam sobie kanapki robic itd. Sztucce tez mialam swoje, choc byly dostepne plastikowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 11:33

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Jestem z Gdańska. I lezalam kilka dni w Wojewodzkim na patologii ciazy. Jedzenie przywozili w jednorazowych naczyniach, wiec talerzyk nie byl potrzebny. Chyba ze ktos chce np sam sobie kanapki robic itd. Sztucce tez mialam swoje, choc byly dostepne plastikowe.
    Też jestem z Gdańska ;) ale ja leżałam tydzień na Klinicznej ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec po kontroli wróciliśmy do domu- Kluska waży około 3750g, ma się dobrze, ilość wód dobra, łożysko ma pare zwapnień ale działa bez zarzutu, na ktg zero skurczow niestety, wiec czekamy na razie. Powiedzieli, ze do 10 dni mozna czekac jeszcze. Ale mam jednak nadzieje, ze samo sie rozkreci do tego czasu.

katka84, Urszulka89, Mmargotka, karolcia87, Loczek2018, krooolik, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie terminowe i przeterminowane :)
    Dawajcie znać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 14:22

• Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy pod koniec ciąży macie taką wodnista wydzielinę? Sprawdzałam pH w pochwie i jest niskie, a ja mam wrażenie, jakbym miała mokro co jakiś czas.:p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wy pod koniec ciąży macie taką wodnista wydzielinę? Sprawdzałam pH w pochwie i jest niskie, a ja mam wrażenie, jakbym miała mokro co jakiś czas.:p

Mam to samo zwłaszcza po nocy

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam to samo zwłaszcza po nocy
    Też tak mam. Lekarz sprawdzał poziom wód i wszystko jest ok.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka , MałaCzarna,

Po nocy też mam najwięcej i czasem w ciągu dnia, szczególnie w upalny dzień. :/ Lekarza mam w środę, to mu o tym powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 14:48

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Tak, mam tak caly czas ostatnio. Tez sprawdzalam ph i ok.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Ja od jakiegos czasu tez czuje znacznie slabiej ruchy, czasem wcale i wiem, ze sie rusza tylko po falowaniu brzucha jak sie przyjrze. Ponoc w koncowce ciazy moze tak byc. Oczywiscie jesli sie zauwaza zmiane w ruchach dziecka to trzeba to sprawdzic, ale mowisz, ze trzy razy sprawdzalas i ze wszystko ok. Jesli nie masz innych dolegliwosci to poprostu moze byc taka uroda.
    Ja z tego powodu tez sie stresuje caly czas ale chyba musze tak dotrwac te kilka dni do porodu, bo przeciez nie sposob codziennie jezdzic na IP.

Dokladnie, na IP pewnie wychodze na jakąś panikare ale naprawdę ona cala ciaze malo sie rusza i jak te ruchy jeszcze bardziej slabna to chce oszalec... zeby przez caly dzien naliczyc 10 ruchow to musze lezec i sie nie ruszać calutki dzien :( a teraz nawet bezruch nie pomaga. We wtorek mam lekarza anglika wlasnie z powodu zbyt częstych odwiedzin ktg wiec moze jeszcze raz zrobia mi... a jak nie to mam usg w piątek u mojego ginekologa

klz9h371w1o7q62n.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście, 10 ruchów na cały dZien to trochę mało. Ale jeśli robili badania i wszystko wychodzi w normie to może taki charakter dziecka?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się rusza teraz mniej ze względu na upały. Pamiętam z poprzedniej ciąży, że w gorące dni też mniej ruchów zauważałam.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to też zależy od ułożenia dziecka i od tego na której ścianie masz łożysko? Zapytaj się o to.
    Ja przez brzuch jestem w stanie wyczuć gdzie ma plecy, pupę i nogi. Jeśli też możesz wyczuć to spróbuj ją pogłaskać, pogilgotac po stópkach- u nas zawsze to działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 17:32

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Dokladnie, na IP pewnie wychodze na jakąś panikare ale naprawdę ona cala ciaze malo sie rusza i jak te ruchy jeszcze bardziej slabna to chce oszalec... zeby przez caly dzien naliczyc 10 ruchow to musze lezec i sie nie ruszać calutki dzien :( a teraz nawet bezruch nie pomaga. We wtorek mam lekarza anglika wlasnie z powodu zbyt częstych odwiedzin ktg wiec moze jeszcze raz zrobia mi... a jak nie to mam usg w piątek u mojego ginekologa

Moja tez przez cala ciaze sie malo ruszala. Mowilam o tym wiele razy lekarzowi, ale zawsze bylo wszystko ok. Sa dzieci, ktore w brzuszku mniej sa ruchliwe, co wcale nie oznacza ze po urodzeniu beda spokojne... Ja tez ledwo naliczam 10 razy w ciagu dnia... jak bylam ostatnio w szpitalu to lekarze przestali sie mnie pytac czy czuje ruchy, bo nie umialam odpowiedziec i marudzilam, a zaczeli pytac " czy ruchy dziecka sie zmienily? Czy jest ich mniej?"
    Tez sie tym ciagle denerwuje, ale bylo to sprawdzane i mowia ze wszystko ok

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam artykuł mamy ginekolog w którym pisała, ze to się przekłada na charakter dziecka . Będziecie wiec mieć spokojne maluchy, nic tylko się cieszyć :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1213 1214 1215 1216 1217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ