X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    A może to też zależy od ułożenia dziecka i od tego na której ścianie masz łożysko? Zapytaj się o to.
    Ja przez brzuch jestem w stanie wyczuć gdzie ma plecy, pupę i nogi. Jeśli też możesz wyczuć to spróbuj ją pogłaskać, pogilgotac po stópkach- u nas zawsze to działa.
    Łożysko mam na tylniej scianie wiec powinnam dobrze czuć ruchy.
    Jesli chodzi o zaczepianie to ma mnie w czterech literach. Mozna pukać po brzuszku naciskac i nic... na slodkie też nie za bardzo reaguje.

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Jesli chodzi o zaczepianie to ma mnie w czterech literach. Mozna pukać po brzuszku naciskac i nic... na slodkie też nie za bardzo reaguje.
    Wydaje mi się, że taki jest po prostu charakter Twojego dziecka. Dodatkowo, przez upały też dzieci się trochę słabiej ruszają. Ale skoro są prawidłowe przeplywy, łożysko okej, ktg prawidłowe, to chyba nie ma co się martwić.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Moj bardziej reaguje na mleko niż słodycze ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżelka jak tam Twój maluszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:50

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale cieszę się, że kolejne Bobaski przychodzą na świat :))

Dziewczyny, czy znacie jakieś sposoby na przekręcenie bobaska główką w dół. Moja Niunia niestety wciąż jest głową w górze. Chciałabym uniknąć cesarki...
    Wiem, że chyba kiedyś już tutaj w tym wątku ktoś o tym pisał...

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy miałyście takie coś: widzę, że dziecko się rusza , bo mi brzuch faluje xD ale nie czuje tego tak mocno jak zazwyczaj... Mam tak od jakiejs pół godziny. Myślicie, że coś nie tak? Dzisiaj mega upał, może to od tego? mój mąż uważa, że skoro dziecko jest w stanie wybrzuszyc tkanki, to jest ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:04

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Czytałam artykuł mamy ginekolog w którym pisała, ze to się przekłada na charakter dziecka . Będziecie wiec mieć spokojne maluchy, nic tylko się cieszyć :)

Nie zgodzę się :P moje obie siostrzenicy w brzuszkach były dosyć spokojne i raczej mało ruchliwe a wyszły małe ancymonki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:28

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Nie zgodzę się :P moje obie siostrzenicy w brzuszkach byy dosyć spokojne i razej mało ruchliwe a wyszły małe ancymonki :D

Ja słyszałam wlasnie teorie odwrotności :D
    Malo ruchliwe potem nadrabiają a bardzo żywe w brzuszku potem są spokojne i ciche ;) czy sie sprawdzi to sie okaże, wg tej teorii powinnam mieć małego aniołka w domu :P

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Malo ruchliwe potem nadrabiają a bardzo żywe w brzuszku potem są spokojne i ciche ;) czy sie sprawdzi to sie okaże, wg tej teorii powinnam mieć małego aniołka w domu :P
    Terka podoba mi się ta teoria. Oby się sprawdziła :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Moja starsza w brzuszku była bardzo ruchliwa, podobnie teraz młodsza. A po porodzie to naprawdę fajnie było. Spała do 9-10 rano - budziła się tylko na jedzenie. Zero kolek czy innych nieprzyjemności. Do dziś lubi pospać w weekendy. Mam nadzieję, ze młodsza nie będzie gorsza od siostry ;)

Kiedyś czytałam w jakieś książce że dzieci w tym okresie ciąży już mają swój rytm, który zazwyczaj nie ma nic wspólnego potem po porodzie z charakterem.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdza się póki co... Janek był mało ruchliwy, czasami w ciągu doby gdy nie spałam sukcesem było 5 ruchów, czasami tylko czkawka swiadczyla o nim :) nadal tak jest, mało się bulwersuje no chyba, że chodzi o jedzenie to tutaj jest głośny by później zapaść w słodką kimę. Inna sytuacja ma się z Julkiem, najmniejsze to to a energii niespozytej ma za dwóch a może i za trzech haha. W brzuchu dawał czadu, a i nawet tuż przed porodem wprawil w głębokie osłupienie ginekolog ów w szpitalu bo zamienił się miejscami w brzuchu z bratem i na dokładkę dobę później z pozycji glowkowej zamarzyla mu się miednicowa i te dwa wyczyny ponoć razem nigdy Karowa nie oglądała na swoje oczy przez te lata działalności hehe, że aż 4 usg dla potomnych lekarze zrobili. Julek nadal daje czadu, już nie będę pisała co i jak bo właśnie mój mały wrzaskun pomimo, że ma sucho, jest najedzony jak Bąk i wynoszony i ululany a nadał coś chce od matki więc wrzaskuni na potęgę hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 20:34

Mini89, Loczek2018, katka84, Mmargotka, pumka1990 lubią tę wiadomość

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:

Dziewczyny, czy znacie jakieś sposoby na przekręcenie bobaska główką w dół. Moja Niunia niestety wciąż jest głową w górze. Chciałabym uniknąć cesarki...
    Podobno robienie kociego grzbietu pomaga w przekreceniu się dzidziusia.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teorie można schować głęboko do kieszeni i zakopać :)
    Szymon w brzuchu dawał popalić zazwyczaj nocą, w ciągu dnia pięknie się wyciszał i zazwyczaj był mało aktywny
    przez pierwsze dni po urodzeniu było kompletnie na odwrót: budził się tylko na karmienie a tak to spał nocą, ale ostatnio męczą go zaparcia i bóle brzuszka więc daje popalić na okrągło. To co zostało mu z życia płodowego to wierzganie wszystkimi kończynami. Patrząc z jaką siłą jest w stanie to robić, nie dziwię się że tak tego nie lubiłam gdy był w brzuszku ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejt0192 wrote:

Chyba po 36 tyg małe szanse, ale ciagle jakieś są :)
    U mnie ta sama sytuacja.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Chyba po 36 tyg małe szanse, ale ciagle jakieś są :)
    U mnie ta sama sytuacja.
    Moje dziecko bez żadnych ćwiczeń obróciło się w 38 tygodniu.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje w 36 :)

• Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, miałaś szczęście!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opisałam się jak głupia, a Tu tylko jedno zdanie zostało ...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie dzisiaj cała noc skurcze męczył. Nieregularne ale odczuwalne. Takie trochę inne niż przepowiadajace. Może wreszcie moja kolej? :-)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Dżelka jak tam Twój maluszek?
    Cześć miło że pytasz :-) jestesmy jeszcze w szpitalu, ale wczoraj nastapil jakis przelom Szymek zaczal jesc. Przyszlam na odwiedziny na 14 na tym oiomie ze swiezym swoim mleczkiem (mam nawal, cycki malo nie odpadna) i gadalam sobie do niego ze tato czeka, mentos (shih tzu nasz) babcie, dziadki, kupe cioc, ze ja bd musiala wyjsc w srode sama i takie tam pierdoly i o 16 pani mowi prosze sprobowac dac mu jesc. Nagle na raz zaczal jesc 10ml, znow dolewka 10ml i znow, babki byly w szoku. Wydaly mi go po jedzeniu na sale, zaraz tel do meza ogarnal 2 babcie i przyjechali. Jestem taka szczesliwa :-)

Ale wiadome babcie to babcie standardowo moja mama swoje 3 gr wrzucala i mi cisnienie podniosla gdzie tesciowa tylko sluchala... ale to opowiem za chwile bo podlaczam sie pod dojarke hihi

Loczek2018, katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
‹‹ 1214 1215 1216 1217 1218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ