LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Chwilę mnie tu nie było.
My dalej w dwupaku (dzisiaj 37+4), w czwartek idę na rozmowę z lekarzem i ustalenie terminu na cesarkę, bo moja mała znów się obkrecila i siedzi wygodnie na dupie... Zaproponowali mi tzw obrót zewnętrzny, ale odmówiłam.
Na ostatnim USG wyszło też, ze głowa jest mniejsza niż byc powinna i trochę mnie to martwi, bo na wcześniejszych badaniach było ok.
A na dodatek wczoraj odszedł mi czop i ten mój poród to jedna wielka niewiadoma17.07.2016
-
klaudia382 wrote:Oo to może to czop. Bo juz sie ten sluz skonczyl jednorazowa sytuacja.
Życzę Ci tego żeby to był czop - to ja ostatnio pisałam że czop może być zielonkawy. Ja wtedy myślałam że czop, a jednak okazało się że infekcja. Dostałam krem z aplikatorem do jednorazowego wstrzyknięcia do pochwy, wcześniej zrobiłam irygację i już po krzyku. Więc na wszelki wypadek może warto to sprawdzić (z położną? albo badaniem).
Nie chcę nikogo straszyć, ostatnio sama pytałam o tę sytuację i pamiętam że Kaktusik napisała że może infekcja i tak się okazało.
Gdybym nie zaleczyła dzidzia mogłaby dostać pleśniawki.
-
Ove gratulacje! Wszystkiego dobrego!
Loczek dobrze że miałaś takie oprowadzanie i że możesz się nastawić pozytywnie do miejsca w którym będziesz rodzić.
Ja też mam bardzo pozytywne wrażenia ze szpitala i ze spotkania z położną z którą będziemy rodzić.
-
Naditta wrote:Cześć dziewczyny. Chwilę mnie tu nie było.
My dalej w dwupaku (dzisiaj 37+4), w czwartek idę na rozmowę z lekarzem i ustalenie terminu na cesarkę, bo moja mała znów się obkrecila i siedzi wygodnie na dupie... Zaproponowali mi tzw obrót zewnętrzny, ale odmówiłam.
Na ostatnim USG wyszło też, ze głowa jest mniejsza niż byc powinna i trochę mnie to martwi, bo na wcześniejszych badaniach było ok.
A na dodatek wczoraj odszedł mi czop i ten mój poród to jedna wielka niewiadoma❤Ada&Pola❤
-
Mi dzisiaj już podłączają oxy. Nie chcą dłużej czekać. Mam nadzieję że zadziała na mnie bo podobno nie wszystkich rusza po niej. Trzymajcie kciuki! Może w końcu zobaczę dzisiaj tą swoją upartą królewnę.
Nalia, katka84, PixiDixi, MałaCzarna1988, anecz_kaa, Urszulka89, terka, Mmargotka, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
karolcia87 wrote:Mi dzisiaj już podłączają oxy. Nie chcą dłużej czekać. Mam nadzieję że zadziała na mnie bo podobno nie wszystkich rusza po niej. Trzymajcie kciuki! Może w końcu zobaczę dzisiaj tą swoją upartą królewnę.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
cuddlemuffin wrote:A ja o 10:30 mam kontrole w szpitalu bo dziś termin. Niby. Ale nic sie nie dzieje. Wczoraj wieczorem znów seria skurczów co 6 minut ale tylko niecala godzine i koniec.. Ech. Od dziś mała jest oficjalnie "przeterminowana"
Od jutra "przeterminowana" dzisiaj jeszcze terminowa tak jak u mnie
My też się witamy w skończonym 40tc, czyli terminie oficjalnym
Poki co mały zainteresowany jest głównie wierceniem się, rozciąganiem, kopaniem i wypinaniem tylkahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Mmargotka wrote:Życzę Ci tego żeby to był czop - to ja ostatnio pisałam że czop może być zielonkawy. Ja wtedy myślałam że czop, a jednak okazało się że infekcja. Dostałam krem z aplikatorem do jednorazowego wstrzyknięcia do pochwy, wcześniej zrobiłam irygację i już po krzyku. Więc na wszelki wypadek może warto to sprawdzić (z położną? albo badaniem).
Nie chcę nikogo straszyć, ostatnio sama pytałam o tę sytuację i pamiętam że Kaktusik napisała że może infekcja i tak się okazało.
Gdybym nie zaleczyła dzidzia mogłaby dostać pleśniawki.
W środę moge isc do poloznej ale czy to nie za pozno? -
Nalia wrote:A o ile.mniejsza? Ile cm? Moja w tym czasie miała 33cm. Jeśli jest między 10 a 90 centylem, to jest w normie. Mi cały czas wychodziła krótsza noga jak było położenie miednicowe, a jak się zrobiło główkowe, to nagle noga wystrzeliła, a główka jakby malo co urosła, więc w sumie zależy to od położenia i dokładności pomiaru.
Tak tez mi powiedzieli - ze te pomiary zależą od położenia dziecka i w położeniu posladkowym często wychodzą zafałszowane. A jeśli inne wymiary są ok, to nie ma czym przejmować. Dodatkowo młoda się okropnie wiercila i ciezko było ja zmierzyć. Jeśli coś jest nie tak z łożyskiem czy przepływami, to spada wymiar brzucha dziecka. 17 mam mieć kolejne usg (o ile dotrwam), żeby porównać. A ile cm to nie wiem, tutaj tego nie podają. Mam tylko na siatce centylowej.
Co do czopa - u mnie był zabarwiony nitkami krwi.
17.07.2016
-
klaudia382 wrote:Od kilku dni czuje strasznie slabo ruchy:( moze ma mało miejsca juz? Całymi dniami sie kurde denereuje ...
Zadzwoń dzisiaj do szpitala, powiedz o ruchach i pewnie każą Ci przyjechać i zrobią ktg. Wtedy powiedz tez o podejrzeniu infekcji . Będziesz miała spokojna głowę. Mi na każdej wizycie położna przypomina, jak ważne jest kontrolowanie ruchów dziecka. W poprzedniej ciazy w środku nocy pojechałam do szpitala, bo syn się mało ruszał wieczorem.17.07.2016
-
Naditta wrote:Zadzwoń dzisiaj do szpitala, powiedz o ruchach i pewnie każą Ci przyjechać i zrobią ktg. Wtedy powiedz tez o podejrzeniu infekcji . Będziesz miała spokojna głowę. Mi na każdej wizycie położna przypomina, jak ważne jest kontrolowanie ruchów dziecka. W poprzedniej ciazy w środku nocy pojechałam do szpitala, bo syn się mało ruszał wieczorem.
Ale ja juz 3 razy dzwoniłam w ostatnich 2 tygodniach i nic nie wykryli.