X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chwilę mnie tu nie było.
    My dalej w dwupaku (dzisiaj 37+4), w czwartek idę na rozmowę z lekarzem i ustalenie terminu na cesarkę, bo moja mała znów się obkrecila i siedzi wygodnie na dupie... Zaproponowali mi tzw obrót zewnętrzny, ale odmówiłam.
    Na ostatnim USG wyszło też, ze głowa jest mniejsza niż byc powinna i trochę mnie to martwi, bo na wcześniejszych badaniach było ok.
    A na dodatek wczoraj odszedł mi czop i ten mój poród to jedna wielka niewiadoma :)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Oo to może to czop. Bo juz sie ten sluz skonczyl jednorazowa sytuacja.

Życzę Ci tego żeby to był czop - to ja ostatnio pisałam że czop może być zielonkawy. Ja wtedy myślałam że czop, a jednak okazało się że infekcja. Dostałam krem z aplikatorem do jednorazowego wstrzyknięcia do pochwy, wcześniej zrobiłam irygację i już po krzyku. Więc na wszelki wypadek może warto to sprawdzić (z położną? albo badaniem).
    Nie chcę nikogo straszyć, ostatnio sama pytałam o tę sytuację i pamiętam że Kaktusik napisała że może infekcja i tak się okazało.
    Gdybym nie zaleczyła dzidzia mogłaby dostać pleśniawki.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove gratulacje! Wszystkiego dobrego!

Loczek dobrze że miałaś takie oprowadzanie i że możesz się nastawić pozytywnie do miejsca w którym będziesz rodzić.

Ja też mam bardzo pozytywne wrażenia ze szpitala i ze spotkania z położną z którą będziemy rodzić.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Cześć dziewczyny. Chwilę mnie tu nie było.
    My dalej w dwupaku (dzisiaj 37+4), w czwartek idę na rozmowę z lekarzem i ustalenie terminu na cesarkę, bo moja mała znów się obkrecila i siedzi wygodnie na dupie... Zaproponowali mi tzw obrót zewnętrzny, ale odmówiłam.
    Na ostatnim USG wyszło też, ze głowa jest mniejsza niż byc powinna i trochę mnie to martwi, bo na wcześniejszych badaniach było ok.
    A na dodatek wczoraj odszedł mi czop i ten mój poród to jedna wielka niewiadoma :)
    A o ile.mniejsza? Ile cm? Moja w tym czasie miała 33cm. Jeśli jest między 10 a 90 centylem, to jest w normie. Mi cały czas wychodziła krótsza noga jak było położenie miednicowe, a jak się zrobiło główkowe, to nagle noga wystrzeliła, a główka jakby malo co urosła, więc w sumie zależy to od położenia i dokładności pomiaru.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove
    Gratulacje, super że synek już z Tobą :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do głowy... Moje chłopaki poniżej centyli, Julek urodził się z obwodem 31 cm a Jan 32 cm, usg głowy dobre, o ekarze nie mają zastrzeżeń. Nie martwić się na zapas poza tym wymiary usg bywają z błędem.

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj już podłączają oxy. Nie chcą dłużej czekać. Mam nadzieję że zadziała na mnie bo podobno nie wszystkich rusza po niej. Trzymajcie kciuki! Może w końcu zobaczę dzisiaj tą swoją upartą królewnę.

Nalia, katka84, PixiDixi, MałaCzarna1988, anecz_kaa, Urszulka89, terka, Mmargotka, pumka1990 lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 38 tc :) miłej niedzieli dziewczynki :)

Loczek2018, pumka1990 lubią tę wiadomość

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Mi dzisiaj już podłączają oxy. Nie chcą dłużej czekać. Mam nadzieję że zadziała na mnie bo podobno nie wszystkich rusza po niej. Trzymajcie kciuki! Może w końcu zobaczę dzisiaj tą swoją upartą królewnę.
    Kciuki kochana.Ja zgłaszam się jutro na oddział .Wlasnie obudził mnie mega skurcz, ale już sobie poszedł wiec zobaczymy czy się rozkręci czy to straszak . Mikego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 10:30 mam kontrole w szpitalu bo dziś termin. Niby. Ale nic sie nie dzieje. Wczoraj wieczorem znów seria skurczów co 6 minut ale tylko niecala godzine i koniec.. Ech. Od dziś mała jest oficjalnie "przeterminowana"

• terka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A ja o 10:30 mam kontrole w szpitalu bo dziś termin. Niby. Ale nic sie nie dzieje. Wczoraj wieczorem znów seria skurczów co 6 minut ale tylko niecala godzine i koniec.. Ech. Od dziś mała jest oficjalnie "przeterminowana"

Od jutra "przeterminowana" ;) dzisiaj jeszcze terminowa ;) tak jak u mnie ;)

My też się witamy w skończonym 40tc, czyli terminie oficjalnym :D
    Poki co mały zainteresowany jest głównie wierceniem się, rozciąganiem, kopaniem i wypinaniem tylka :D :D :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Życzę Ci tego żeby to był czop - to ja ostatnio pisałam że czop może być zielonkawy. Ja wtedy myślałam że czop, a jednak okazało się że infekcja. Dostałam krem z aplikatorem do jednorazowego wstrzyknięcia do pochwy, wcześniej zrobiłam irygację i już po krzyku. Więc na wszelki wypadek może warto to sprawdzić (z położną? albo badaniem).
    Nie chcę nikogo straszyć, ostatnio sama pytałam o tę sytuację i pamiętam że Kaktusik napisała że może infekcja i tak się okazało.
    Gdybym nie zaleczyła dzidzia mogłaby dostać pleśniawki.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

W środę moge isc do poloznej ale czy to nie za pozno?

klz9h371w1o7q62n.png

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni czuje strasznie slabo ruchy:( moze ma mało miejsca juz? Całymi dniami sie kurde denereuje ...

klz9h371w1o7q62n.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dzisiaj między 3 a 4 też mnie obudziły bolesne skurcze. Narzeczonemu kazalam jechać do pracy samochodem (zwykle jeździ busem brygadowym). Myślałam że coś się rozkręci a to straszaki. Ale już na tyle bolesne że dały do myślenia ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A o ile.mniejsza? Ile cm? Moja w tym czasie miała 33cm. Jeśli jest między 10 a 90 centylem, to jest w normie. Mi cały czas wychodziła krótsza noga jak było położenie miednicowe, a jak się zrobiło główkowe, to nagle noga wystrzeliła, a główka jakby malo co urosła, więc w sumie zależy to od położenia i dokładności pomiaru.

Tak tez mi powiedzieli - ze te pomiary zależą od położenia dziecka i w położeniu posladkowym często wychodzą zafałszowane. A jeśli inne wymiary są ok, to nie ma czym przejmować. Dodatkowo młoda się okropnie wiercila i ciezko było ja zmierzyć. Jeśli coś jest nie tak z łożyskiem czy przepływami, to spada wymiar brzucha dziecka. 17 mam mieć kolejne usg (o ile dotrwam), żeby porównać. A ile cm to nie wiem, tutaj tego nie podają. Mam tylko na siatce centylowej.

Co do czopa - u mnie był zabarwiony nitkami krwi.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Tak się zastanawiam. Bralyscie do szpitala kubek i kawę i herbatę? Nie wiem ile będę tam leżeć zanim urodze bo mam wpisaną hospitalizacja 39 tydzień a kawy bym się napila.

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Od kilku dni czuje strasznie slabo ruchy:( moze ma mało miejsca juz? Całymi dniami sie kurde denereuje ...

Zadzwoń dzisiaj do szpitala, powiedz o ruchach i pewnie każą Ci przyjechać i zrobią ktg. Wtedy powiedz tez o podejrzeniu infekcji . Będziesz miała spokojna głowę. Mi na każdej wizycie położna przypomina, jak ważne jest kontrolowanie ruchów dziecka. W poprzedniej ciazy w środku nocy pojechałam do szpitala, bo syn się mało ruszał wieczorem.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Zadzwoń dzisiaj do szpitala, powiedz o ruchach i pewnie każą Ci przyjechać i zrobią ktg. Wtedy powiedz tez o podejrzeniu infekcji . Będziesz miała spokojna głowę. Mi na każdej wizycie położna przypomina, jak ważne jest kontrolowanie ruchów dziecka. W poprzedniej ciazy w środku nocy pojechałam do szpitala, bo syn się mało ruszał wieczorem.

Ale ja juz 3 razy dzwoniłam w ostatnich 2 tygodniach i nic nie wykryli.

klz9h371w1o7q62n.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ale ja juz 3 razy dzwoniłam w ostatnich 2 tygodniach i nic nie wykryli.

Ale dzwoniłaś i byłaś w szpitalu?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wydaje mi się, ze po 3 razach kiedy zgłaszasz ze dziecko słabo się rusza powinni zrobić Ci scan.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1212 1213 1214 1215 1216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ