LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ove gratuluje
Loczek fajnie że trafiliście na położna z powołania, oby taka sama była podczas porodu po tym zwiedzaniu pewnie jestes spokojniejsza
Jak nas oprowadzala położna po porodowce to inne dwie stały i tak na nas się patrzyły i jedną nagle mówi do nas "bójcie się, bójcie, zobaczycie co Was czeka hihihi". Po co takie teksty to ja nie wiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 17:59
-
Ineczka wrote:Nie nakręcajcie się dziewczyny macie jeszcze czas ja mam 40+4 i nie odchodzi mi ani czop ani nic się nie dzieje poza bólem krzyża i skurczami raz na jakiś czas. Wiem, ze łatwo mówić sama wczoraj miałam taki dzień, ze chodziłam załamana tymbardziej, ze moja gin odwołała mi ostatnia wizytę i zostało mi tylko ktg ani nie wiem czy mam rozwarcie ani jak szyjka, dlatego idę w pon ze skierowaniem.do szpitala Gdyby nie to to spokojnie wiedząc, ze przepływy łożysko oki to do 41+5 bym czekała.Niektore maja dopiero 37 to jeszcze dużo czasu
Zrobiłam z mężem 13 km spacerkiem i krzyż mam w tyłku normalnie tak mnie boli
Szacun kobieto! Ja dzisiaj miałam plan na długi spacer ale skończyło sie na ok godzinnym. Nie wiem ile km przeszłam ale zapewne nie jakos mega dużo. Potem zrobiło sie mega duszno i gorąco na dworze wiec wracaliśmy juz do domu, bo zle to znoszę... Jutro pewnie powtórka ze spaceru tylko ze z samego rana poki jest znośnie i można chodzićhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MałaCzarna1988 wrote:Ove gratuluje
Loczek fajnie że trafiliście na położna z powołania, oby taka sama była podczas porodu po tym zwiedzaniu pewnie jestes spokojniejsza
Jak nas oprowadzala położna po porodowce to inne dwie stały i tak na nas się patrzyły i jedną nagle mówi do nas "bójcie się, bójcie, zobaczycie co Was czeka hihihi". Po co takie teksty to ja nie wiem...
Chore... I one pracują wśród ludzi...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Urszulka89 wrote:Moim zdaniem cygan czy nie cygan - zawsze trzeba się pilnować. Najbardziej właśnie chyba w takich miejscach jak szpital. Dlatego ja nie biorę żadnych laptopw czy tabletów bo po co kusić los? Aaa tak, tak - zabierają nawet laptopy na położnictwo :p
Jak ktoś lubi adrenalinke to bierze cenne rzeczy ja mam zamiar wziąć tylko to co jest mi potrzebne albo konieczne... Mysle ze np podkladow nikt mi kraść nie będziehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Mnie aż zamurowalo po tym tekście a pozniej byłam zła że nic nie zareagowalam na to. To tak jakby wejść do Urzędu Skarbowego a jakiś inny urzędnik na wejsciu mówił "bój się, bój się bo zobaczysz co Cię czeka". Zero profesjonalizmu ze strony tych dwóch położnych.
-
Dziewczyny kupiłam szczoteczke do włosów z naturalnego włosa Chicco dla maluszka ale po rozpakowaniu od razu wyrzuciłam opakowanie i teraz nie wiem jak mam ją przygotować przed pierwszym użyciem. Wystarczy umyć w Białym Jeleniu czy jak?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 18:36
-
MałaCzarna1988 wrote:Dziewczyny kupiłam szczoteczke do włosów z naturalnego włosa Chicco dla maluszka ale po rozpakowaniu od razu wyrzuciłam opakowanie i teraz nie wiem jak mam ją przygotować przed pierwszym użyciem. Wystarczy umyć w Białym Jeleniu czy jak?
-
Ineczka wrote:Nie nakręcajcie się dziewczyny macie jeszcze czas ja mam 40+4 i nie odchodzi mi ani czop ani nic się nie dzieje poza bólem krzyża i skurczami raz na jakiś czas. Wiem, ze łatwo mówić sama wczoraj miałam taki dzień, ze chodziłam załamana tymbardziej, ze moja gin odwołała mi ostatnia wizytę i zostało mi tylko ktg ani nie wiem czy mam rozwarcie ani jak szyjka, dlatego idę w pon ze skierowaniem.do szpitala Gdyby nie to to spokojnie wiedząc, ze przepływy łożysko oki to do 41+5 bym czekała.Niektore maja dopiero 37 to jeszcze dużo czasu
Zrobiłam z mężem 13 km spacerkiem i krzyż mam w tyłku normalnie tak mnie boli
Ja cierpliwie czekam do terminu jak nie ruszy to wtedy zacznę kombinować ze spacerkami czy myciem podłóg :p narazie mam jeszcze czas a mała tym bardziej
-
MałaCzarna1988 wrote:Dziewczyny kupiłam szczoteczke do włosów z naturalnego włosa Chicco dla maluszka ale po rozpakowaniu od razu wyrzuciłam opakowanie i teraz nie wiem jak mam ją przygotować przed pierwszym użyciem. Wystarczy umyć w Białym Jeleniu czy jak?
Ja mam z lullaby i wogóle nie ma zapachu. Nie będę jej "odkażała" niczym.
-
U nas początek 40 tygodnia! Noc miałam straszna, niedobrze mi było, zgaga bardzo mnie męczyła, spać nie mogłam. Wiem, że mamy jeszcze czas, ale też mam czasem wrażenie, że się będę w tej ciąży bujac jeszcze długo. Dzisiejszy maraton po sklepach też nic nie dał
-
A ja kurde dziś oparzyłam brzuch . Kupiłam zajebiste pierogi, wrzucałam na wrzątek i moj K przyszedl i mnie zaczął zaczepiać. No i jeden mi wypadł z reki do wrzątku aż sie rozchlapało. I trafiło mnie w brzuch. Mam burchelek po oparzeniu:|, zaraz poleciałam pod bieżącą zimna wode z brzuchem, ale ślad został, nieduży ale szczypie.
Edit: Of kors moj K drze twarz ze to moja wina, a nie to że jak ja walczyłam z wrzątkiem w 9miesiacu ciąży to on postanowił mnie pomacać bo uznał że to pomocne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 19:59
-
Nalia wrote:Ja też te mam i nawet nie wiedziałam, że trzeba ją myć...
Szczotke z drewnianą rączką nie wiem czy można czyścić. Ja mam plastikową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 20:00
-
Loczek2018 wrote:A ja kurde dziś oparzyłam brzuch . Kupiłam zajebiste pierogi, wrzucałam na wrzątek i moj K przyszedl i mnie zaczął zaczepiać. No i jeden mi wypadł z reki do wrzątku aż sie rozchlapało. I trafiło mnie w brzuch. Mam burchelek po oparzeniu:|, zaraz poleciałam pod bieżącą zimna wode z brzuchem, ale ślad został, nieduży ale szczypie.
Edit: Of kors moj K drze twarz ze to moja wina, a nie to że jak ja walczyłam z wrzątkiem w 9miesiacu ciąży to on postanowił mnie pomacać bo uznał że to pomocne...
Miałam taką samą akcję kiedyś jak kotlety na patelni przewracałam a mąż zaczął do mnie zygać. Oczywiście chlapnęłam trochę tłuszczu na brzuch, na szczęście tylko zaczerwienienie miałam. Ale to przecież moja wina bo kotlety w ciąży przewracam Faceci... :pLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Szacun kobieto! Ja dzisiaj miałam plan na długi spacer ale skończyło sie na ok godzinnym. Nie wiem ile km przeszłam ale zapewne nie jakos mega dużo. Potem zrobiło sie mega duszno i gorąco na dworze wiec wracaliśmy juz do domu, bo zle to znoszę... Jutro pewnie powtórka ze spaceru tylko ze z samego rana poki jest znośnie i można chodzić
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
klaudia382 wrote:Tylko do kogo? W anglii tylko polozne sa i u mnie tylko w srody to pewnie bedzie musiała mi dać skierowanie do szpitala i z 2 tygodnie pewnie to potrwa
Z takimi rzeczami dzwoń do położnej. Jeśli infekcja - zwykle badanie moczu patyczkiem ja wykluczy bądź potwierdzi.17.07.2016