X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale miałam dzisiaj mega skurcz w nocy. Obudziłam się z takim bólem brzucha. Nie mogłam się ruszyć. Wiedziałam, że to jeszcze nie to ale nie chciało przejść. Brzuch w tym czasie jak kamień trwało to chyba z 6 min. Już raz tak miałam. Macica sobie trenuje. Minol i jak ręką odiol zasnelam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 07:18

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja bede bronic się przed przetoczeniem :/ dzis chyba o usg poprosze. Wzieli mocz do badania no zobaczmy. Wynik morfo ma byc za ok 4h.

Ja teraz nic nie robie i jest ok ale w domu niby bedzie moja mama zebym odpoczela bo inaczej chyba sie nie da :/

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj się zastanawiałam, czy ja w ogóle urodzę? Nic się nie dzieje. Czasem mi brzuch twardnieje. Fakt, wczoraj czułam, jak mi dziecko glowe wciska jakby nad odbyt xD ale co z tego, jak cisza. Może ona stwierdziła, że nigdzie nie idzie. Masakra. Mam wrażenie , że wszyscy na około rodzą, tylko nie ja. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj się zastanawiałam, czy ja w ogóle urodzę? Nic się nie dzieje. Czasem mi brzuch twardnieje. Fakt, wczoraj czułam, jak mi dziecko glowe wciska jakby nad odbyt xD ale co z tego, jak cisza. Może ona stwierdziła, że nigdzie nie idzie. Masakra. Mam wrażenie , że wszyscy na około rodzą, tylko nie ja. :D
    Jeszcze masz czas. Zobacz jak długo kaktus czekała. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Ja poprzednio urodziłam też w 41 tygodniu. Teraz też się nie nastawiam na szybciej. Nie myślę o tym. Myślę tylko co mogę jeszcze zrobić żeby później mi było łatwiej. Dzisiaj idę kupić elektryczna suszarkę do ubrań bo w zimę jest problem a teraz jeszcze na spokojnie mogę sobie wybrać poczytać opinie itp. Zostało mi jeszcze kilka rzeczy które bym chciała kupić i zrobić przed porodem żeby później o tym nie myśleć.

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Pixi a jak tam sytuacja na froncie u Ciebie? Córcia przywykla trochę do nowej sytuacji? A chłopcy? Troszkę się zsynchronizowali?

Dobry dzień :)
    Dzięki, że pytasz :-*, Marysia ma takie fale, przychodzi i ich całuję i mówi kosiam Lulek i kosiam Jaś a kilka godzin później zazdrosny a, myślę, że trochę czasu upłynie zanim te jej uczucia nie będą takim rollcosterem...
    A chłopaki synchronizowali się tylko w temacie jedzenia na raz dra się moje wrzaskuny jeeeeesc matka!

Ania, a dlaczego chcesz bronić się przed przetoczeniem krwi?

Miłego dnia Dziewczyny :)

Duzaa, katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od rana powital zielony sluz w szalonej ilości... co to jest?

klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam test ph moczu i wyszedl mi okolo 7,4 czy to poprawny wynik?

klz9h371w1o7q62n.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej Aneczka myślę podobnie że powinni ci krew przetoczyc.
    U nas cisza ogromną chyba przenosimy ta ciążę :D

jeszcze masz 2 tygodnie, to bardzo dużo do takiego stwierdzenia ;)
    ja miałam tak, że w środę popołudniu zrobili ktg i nic nie było, zresztą sama objawów nie miałam a w czwartek rano mi wody odeszły :D nie znasz dnia i godziny :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakieś dziwne przeczucie że u mnie to już na dniach będzie. Od wczoraj męczy mnie tępy ból dolnej partii kręgosłupa, dzisiaj doszedl ból spojenia lonowego i jeszcze latam co chwilkę siku. W dodatku jestem mega niespokojna, jak nie ja i to mi się nie podoba :/ obym nie spanikowala jak już się zacznie :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Mam to samo. Wszyscy piszą, dzwonią i dopytują czy to już, bo termin jutro, a tu cisza. Nic nie dają tłumaczenia, że dziś super data na urodziny bo 7.7, nic nie daja spacery, glaskanie brzucha. Też już sie pogodziłam z tym, że chyba nigdy nie urodze..

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Mam to samo. Wszyscy piszą, dzwonią i dopytują czy to już, bo termin jutro, a tu cisza. Nic nie dają tłumaczenia, że dziś super data na urodziny bo 7.7, nic nie daja spacery, glaskanie brzucha. Też już sie pogodziłam z tym, że chyba nigdy nie urodze..

Widzę że nie jestem sama! :D
    Tez mam wrażenie ze nie no wprawdzie urodze ale kiedy??? Nie chciałabym byc trzymana w szpitalu w nieskończoność... Nie moje klimaty, lubię swoje mieszkanko ;)
    Tez co chwila smsy telefony jakbym nie dala jasno do zrozumienia ze jak już będzie to dam znać. Ludzie chyba myśla ze o nich pamiętać nie będziemy i jak zadzwonią za tydzień to powiemy "ojej faktycznie no jest od 5 dni z nami" :P
    Wiec wola pisać codziennie :P nie wiem jak u was ale u mnie nie ma dnia bez smsa czy telefonu :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadalam z kolezanka lekarka i mowi ze ta hgb na granicy i poczekac a sa powiklania po przetaczaniu. Najbardziej się boję ze gdzies podkreawiam i stad to wszystko ale brzuch mnie nie boli. I czekam a najlepsze ze dzis nawet zelaza mi nie dali :/ dobrze ze mam swoje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo a teoretycznie mam jeszcze czas z rozwarciem już chodzę co najmniej tydzień mam liczne skurcze bh nie oszczędzam się spacery sprzatanie nawet zamówiłam mojego na małe co nie co. I nic cisza kompletnie. Dzisiaj jak chodzę to mam wrażenie że za raz dziecko mi wypadnie chyba już jest nisko bo czuję jak mi naciska szyjkę i odbyt

• terka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam to samo a teoretycznie mam jeszcze czas z rozwarciem już chodzę co najmniej tydzień mam liczne skurcze bh nie oszczędzam się spacery sprzatanie nawet zamówiłam mojego na małe co nie co. I nic cisza kompletnie. Dzisiaj jak chodzę to mam wrażenie że za raz dziecko mi wypadnie chyba już jest nisko bo czuję jak mi naciska szyjkę i odbyt

Taki nacisk na dół to mam od tygodnia czy nawet ponad ;) i ta nadzieja ze jak tak nisko to juz pójdzie... Taaa... O ja naiwna :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzroslo do 8.2!!!

MałaCzarna1988, katka84, Ania 12345, Duzaa, melbusia88, pumka1990 lubią tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na sali mam cyganke lat 17 to jej 2 dziecko.... czujecie to?! Masakra

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka pogratuluj jej ;) wspolczuje na jednej sali z nią lezec, pewnie zaraz się zleci rodzina i będą gadać tą swoją gwarą.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Mam jakieś dziwne przeczucie że u mnie to już na dniach będzie. Od wczoraj męczy mnie tępy ból dolnej partii kręgosłupa, dzisiaj doszedl ból spojenia lonowego i jeszcze latam co chwilkę siku. W dodatku jestem mega niespokojna, jak nie ja i to mi się nie podoba :/ obym nie spanikowala jak już się zacznie :/
    mam to samo od czwartku ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    mam to samo od czwartku ;)
    Czyli rozumiem że to normalne i niepotrzebnie się nakrecam heh ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Czyli rozumiem że to normalne i niepotrzebnie się nakrecam heh ;)
    Ja.mam to od 1.5 tyg ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ