X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A jakie miałaś objawy, ze było podejrźenie choleostazy? Mnie skóra swędzi czasami zwłaszcza jak jest gorąco, ale już kiedyś tak miałam takie kreski jakby mnie ktoś podrapał się pojawiają i okazało się, ze jestem uczulona na swój pot śmieszna sprawa

Mialam w nocy swędzenie dloni od wewnątrz, dosc mocne, ktore przechodzilo rano. Nic wiecej... ponoc to bardzo charakterystyczne, ale okazalo sie ze to nie choleostaza.
    Nie wiadomo co to bylo...

Badanie robili na kwasy zolciowe i wyszly w normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 19:12

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Natalka i Kaktus!!!

dżelka ale Słodziak!!!

dżelka lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Miałam swędzącą skórę i lekarka kazała zrobi próby wątrobowe. Przy choleostazie nie sa w normie, często dochodzą obrzęki, białko w moczu...
    Dzięki za odpowiedz. obrzęków nie mam puchną mi nogi wiadomo jak są takie upały a mocz regularnie badałam przez te moje cuda wianki, ale nigdy białka nie było uff

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas to co większość z Was dawno już zrobiła i ma za sobą. Na nowym mieszkaniu - rozpakowujemy się póki co z rzeczami, kto wie kiedy rozpakujemy się w innym sensie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0d5a58b2aeb.jpg

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Ania 12345, PixiDixi, pumka1990, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Ja zauwazykam u sb ogromny ucisk na pecherz nawet jak sie wysiusiam to czuje nacisk, moze mala juz zeszla troche nizej? Wszysxy mowia ze mam wysoko brzuch ale czy to wyznacznik?

Britty ja też czuję taki potworny nacisk. Nawet od razu po sikaniu już mi się chce sikać. Pewnie jednak zeszła niżej. Śmiesznie bo chodzę teraz po wszystkich sklepach meblowych i z wyposażeniem wnętrz przemierzając całe kilometry a co kilka kroków szukam toalety lub do niej wracam.
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

Britty lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratulacje!@@!

U nas kiepsko bo mi hemoglobina spadla z 8.1 do 7.9 mimo ze biore zelazo w zastrzykach pije sok z buraka etc i polog de facto mi sie skonczyl. Ja po cc mialam spadek cisnienia do 50/ 30 i dzis znow cisnienie bylo niemierzalbe... dopiero przy 6 razie wyszlo 100/ 60 jak sie zdenerwowalam.... jak jutro morfo bedzie jeszcze gorsze to niech robia usg bo zaczynam sie bac

• katka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    dziewczyny gratulacje!@@!

U nas kiepsko bo mi hemoglobina spadla z 8.1 do 7.9 mimo ze biore zelazo w zastrzykach pije sok z buraka etc i polog de facto mi sie skonczyl. Ja po cc mialam spadek cisnienia do 50/ 30 i dzis znow cisnienie bylo niemierzalbe... dopiero przy 6 razie wyszlo 100/ 60 jak sie zdenerwowalam.... jak jutro morfo bedzie jeszcze gorsze to niech robia usg bo zaczynam sie bac
    Ania zdrówka, byś szybko wróciła do formy.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my już po wizycie. Mały zdrowy przepływy ok nic nie zapowiada szybkiego porodu ale mamy już skierowanie na wywołanie za 2 tyg jeśli samo się nie rozkręci. Martwi mnie tylko waga bo duży chłopak wychodzi ok 3300g a to ponad 90 centyl. Zaczynam bać się porodu i tego że mnie potna albo porozrywa a mój mąż wysmial moje obawy więc siedzę i ryczę. Chyba już mnie stres dopada.

oar89jcggibdab41.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Hej my już po wizycie. Mały zdrowy przepływy ok nic nie zapowiada szybkiego porodu ale mamy już skierowanie na wywołanie za 2 tyg jeśli samo się nie rozkręci. Martwi mnie tylko waga bo duży chłopak wychodzi ok 3300g a to ponad 90 centyl. Zaczynam bać się porodu i tego że mnie potna albo porozrywa a mój mąż wysmial moje obawy więc siedzę i ryczę. Chyba już mnie stres dopada.
    Duzaa, ale 90 centyl na końca 37 tygodnia to 3543g, a zawsze jest ten margines błędu pomiaru usg. Myślę, że nie będzie tak źle. Dziecko rośnie po 200g na tydzień, to Twój chłopak będzie miał za 2 tygodnie 3700g, pff co to jest, przestań.

Moja mała urodziła się 3900g siłami natury i bez nacięcia z jednym pęknięciem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 21:50

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Katka trochę mnie pocieszylas choć wg siatek mojej gin to już na 95 centyl wpada :/no zobaczymy jak to będzie może to faktycznie już hormony... Bardziej mnie M zdolowal bo na moje obawy i to że się boję i martwię odpowiedział że... Belgia wygrywa.

oar89jcggibdab41.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dzięki Katka trochę mnie pocieszylas choć wg siatek mojej gin to już na 95 centyl wpada :/no zobaczymy jak to będzie może to faktycznie już hormony... Bardziej mnie M zdolowal bo na moje obawy i to że się boję i martwię odpowiedział że... Belgia wygrywa.

Ja ostatnio ryczalam bo u mnie wyszlo ze dzidzia jest za malutka i maz zamiast pocieszyc to krzyczał na mnie ze sie denerwuje a nie ma czym i takie wsparcie mialam... :) faceci... :D

Duzaa lubi tę wiadomość

klz9h371w1o7q62n.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny, ciężko Was nadrobić, ale udało się właśnie. :) Gratki dla wszystkich świeżynek rozpakowanych! A Ty Duzaa się nie martw, spójrz, u mnie młody wyceniony na 4300 w szpitalu, urodził się 3610, do dziś zresztą troszkę zła jestem, że przez ten pomiar zrobili CC. Ale najważniejsze, żeby bezpiecznie przyszło na świat, a uwierz, lekarze dmuchaja teraz na zimne, więc i u Ciebie zrobią wszystko, żeby było oki. Pomiary można sobie w trampki chyba wsadzić, stwierdzam.

Duzaa, anecz_kaa, pumka1990 lubią tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    będzie dobrze, rodzą powyżej 4kg i do 5kg i bez rozerwania tyłka ;) Jak będzie za duży, to Ci cesarkę zrobią. Aneczka, Urszulka też swoje dziewczyny rodziły po 3800 około i nie było źle.

a nie Aneczka miała cc, oszukałam Cię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 22:04

Duzaa, Urszulka89 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczyny dzięki za wszystko dobrze ze Was mam :)

katka84, Urszulka89, pumka1990 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ja ostatnio ryczalam bo u mnie wyszlo ze dzidzia jest za malutka i maz zamiast pocieszyc to krzyczał na mnie ze sie denerwuje a nie ma czym i takie wsparcie mialam... :) faceci... :D
    Fakt wsparcie bezcenne :p

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    będzie dobrze, rodzą powyżej 4kg i do 5kg i bez rozerwania tyłka ;) Jak będzie za duży, to Ci cesarkę zrobią. Aneczka, Urszulka też swoje dziewczyny rodziły po 3800 około i nie było źle.

a nie Aneczka miała cc, oszukałam Cię.

Dokładnie, ja starszą urodziłam z wagą 3,88kg co prawda z nacięciem ale dlatego że główka się zaklinowała. A wzrost mój 160 więc wszyscy myśleli że cc trzeba będzie robić :p teraz waga może być podobna ;)

Duzaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, a myślą o przytoczeniu krwi?, wynik masz bardzo słaby.Niech szukają przyczyny bo takie wyniki są przy dużych utratach krwi np. niepokojące to jest, dawaj znać co u Ciebie.
    Duzaa, Ty to na zapas się nie martw!

Duzaa lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi a jak tam sytuacja na froncie u Ciebie? Córcia przywykla trochę do nowej sytuacji? A chłopcy? Troszkę się zsynchronizowali?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 03:20

PixiDixi lubi tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje rozpakowane mamusie trzymam kciuki za pozostale. My od wczoraj w domu uczymy sie siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 05:01

Mini89 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aneczka myślę podobnie że powinni ci krew przetoczyc.
    U nas cisza ogromną chyba przenosimy ta ciążę :D

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ