LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronka89 wrote:Cześć.
Wczoraj wieczorem na świat poprzez cc przyszedł na świat mój synek. 59 cm 3870.
Miałam wysokie ciśnienie białko w moczu i podwjrzenie gestozy. Było dość niebezpiecznie stąd to cc. Ale mały piękny i zdrowy oczko w głowie mamy i taty -
Dla mnie najgorsza doba to 1 po cc bo ta w dniu cc czyli 0 jakos do zniesienia na lekach. Grunt ze jrstescie cali i zdrowi a mleczko bedzie
My sie karmimy na zadanie tak co 2-4 h w zależności od potrzeb. Nalia zeby mala nie robila afery musisz miec gotowe mleko juz od razu dzieci nie lubia czekac
-
Ania 12345 wrote:Gratulacje Biedronka!! Zapytam jeszcze raz bo może uciekło moje pytanie Wiecie co znaczy szyjka skrócona od kości k?
Ania 12345 lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Odwrócona do kości krzyżowej, czyli jeszcze nie otwarta na pochwy, czyli nie gotowa do porodu.
A mi lekarz tłumaczył właśnie odwrotnie że tak otwarta szyjka to już rozwarcie do porodu bo ja mam rozwarcie od pochwy i kazał czekać aż zacznie otwiera c się od wew strony czyli od strony dziecka wtedy będzie już przygotowanie do poroduAnia 12345 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Nalia wrote:A ja dziś mam doła, bo wiem, że czas szybko leci i zostanę sama w domu z dzieckiem. I mnie to przeraża, że sobie nie poradzę.
Mój mąż w poniedziałek też wraca do pracy a na dodatek teraz, kiedy powinien siedzieć w domu z nami to cały czas musi jeździć do teścia mu pomagać przy remoncie, bo przecież ma wolne, a że ma za dobre serce nie potrafi odmówić.
-
mój cukier na początku szalał, skakał po porodzie jak szalony
każdego dnia jadę według zaleceń diabetologa, zmniejszając insulinę
wczoraj podałam już tylko 8 jednostek i cukier rano 92
jest opcja że uda mi się wyjść z cukrzycy - chociaż przez moment bałam się bardzo, że zostanie ze mną na zawsze już
nie zauważyłam żadnych przebarwień na skórze przy tej cukrzycy
-
Nalia wrote:A ja dziś mam doła, bo wiem, że czas szybko leci i zostanę sama w domu z dzieckiem. I mnie to przeraża, że sobie nie poradzę.
nalia, mnie się mały w nocy zakrztusił w trakcie karmienia, spanikowałam strasznie
mąż go przejął ode mnie i uspokoił a ja się poryczałam że nie umiem sobie z nim poradzić
ale ogólnie od samego początku w ciągu dnia zostaję z małym sama większość dnia i mam jednak wrażenie że jak jesteśmy tylko we dwójkę to jakoś bardziej jestem pozbierana i lepiej małego ogarniam, bo jak jest mąż obok to się rozklejam.
na pewno dacie radę
-
Ania 12345 wrote:A czyli rozumiem. Takie dziwne bo przy badaniu tam mnie uciskal i mówił że główka bardzo nisko. Dla mnie dalej to abstrakcja, że tam siedzi dzidziuś chociaż to moja druga ciąża
To dobry znak jak ja byłam na badaniu to mówił lekarz że główka wysoko i da się jeszcze ja przesunąć do góry i czułam jak mała do góry się przesuwała jak ja ucisnąl :o szok
Może urodzisz z dnia na dzień02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dziewczyny, na allegro u Hubiworld kupiłam w mega cenie szumisia bo za 109 zl...taki sam na stronie producenta jest za 172 zł także daje info o fajnej cenie jakby któraś chciała.
https://allegro.pl/szumis-szumisie-szumiacy-mis-na-sen-kolke-maskotka-i6094791774.html?snapshot=MjAxOC0wNy0xOVQwNzoyODozNS4wNTFaO2J1eWVyOzY1ODQ0MmM5NTE5YTQwNzJlNGZlMmNhNzcwM2RlODAxMTA0YzFmMTg2NWEyNzIxYzczZDg5OTQyODU0MjZmOGU%3D