X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny, na allegro u Hubiworld kupiłam w mega cenie szumisia bo za 109 zl...taki sam na stronie producenta jest za 172 zł także daje info :) o fajnej cenie jakby któraś chciała.

https://allegro.pl/szumis-szumisie-szumiacy-mis-na-sen-kolke-maskotka-i6094791774.html?snapshot=MjAxOC0wNy0xOVQwNzoyODozNS4wNTFaO2J1eWVyOzY1ODQ0MmM5NTE5YTQwNzJlNGZlMmNhNzcwM2RlODAxMTA0YzFmMTg2NWEyNzIxYzczZDg5OTQyODU0MjZmOGU%3D

Całą wyprawkę robiłam u tego sprzedawcy ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny, na allegro u Hubiworld kupiłam w mega cenie szumisia bo za 109 zl...taki sam na stronie producenta jest za 172 zł także daje info :) o fajnej cenie jakby któraś chciała.

https://allegro.pl/szumis-szumisie-szumiacy-mis-na-sen-kolke-maskotka-i6094791774.html?snapshot=MjAxOC0wNy0xOVQwNzoyODozNS4wNTFaO2J1eWVyOzY1ODQ0MmM5NTE5YTQwNzJlNGZlMmNhNzcwM2RlODAxMTA0YzFmMTg2NWEyNzIxYzczZDg5OTQyODU0MjZmOGU%3D

Co do szumisia to u tego sprzedawcy jest inny niż na stronie producenta :) Tzn ten droższy choć wygląda tak samo to ma dodatkowe opcje - czujnik snu i non stop system. Także dlatego różnica w cenie. Ale jak na sam początek wystarczy taki z samym szumem, bo nie wiadomo czy dziecko wogóle na niego zareaguje ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hmm, nie wiedziałam, że cukrzyca daje takie skutki... Możesz wyjaśnić Melbusia?
    Hm, na stówę nie jestem pewna, że to od cukrzycy, ale szukałam przyczyn w internetach i to jedyna pasująca -cukrzyca. Pod koniec ciąży skóra w okolicach intymnych stała się ciemna, wyglądam trochę jakbym była niedomyta :-/ podobnie z pachami, one z daleka wyglądają jak niewygolone. W ciąży miałam też bardzo ciemna ta linie wzdłuż brzuszka. Bardzo ciemną i grubą. Zastanawiam się czy mi już tak zostanie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Co do szumisia to u tego sprzedawcy jest inny niż na stronie producenta :) Tzn ten droższy choć wygląda tak samo to ma dodatkowe opcje - czujnik snu i non stop system. Także dlatego różnica w cenie. Ale jak na sam początek wystarczy taki z samym szumem, bo nie wiadomo czy dziecko wogóle na niego zareaguje ;)

No i już jasne... Dzięki, ale tego nie dopatrzylam.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hm, na stówę nie jestem pewna, że to od cukrzycy, ale szukałam przyczyn w internetach i to jedyna pasująca -cukrzyca. Pod koniec ciąży skóra w okolicach intymnych stała się ciemna, wyglądam trochę jakbym była niedomyta :-/ podobnie z pachami, one z daleka wyglądają jak niewygolone. W ciąży miałam też bardzo ciemna ta linie wzdłuż brzuszka. Bardzo ciemną i grubą. Zastanawiam się czy mi już tak zostanie.

Ta linia wzdłuż brzucha (tzw. Linea negra) to zniknie, jest pod wpływem hormonów co do pozostałych okolic myślę, że też zmiany hormonalne, przejściowy stajni niedługo zniknie.

katka84, melbusia88 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ta linia wzdłuż brzucha (tzw. Linea negra) to zniknie, jest pod wpływem hormonów co do pozostałych okolic myślę, że też zmiany hormonalne, przejściowy stajni niedługo zniknie.

Dokładnie tak jak pisze Pixie. Ja miałam tylko na brzuchu i to przez kilka miesięcy ale moja siostra miała pod pachami.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    No i już jasne... Dzięki, ale tego nie dopatrzylam.

:)
    Moim zdaniem taki szumiś wystarczy, bez tych bajerów ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    To dobry znak ;) jak ja byłam na badaniu to mówił lekarz że główka wysoko i da się jeszcze ja przesunąć do góry i czułam jak mała do góry się przesuwała jak ja ucisnąl :o szok ;)
    Może urodzisz z dnia na dzień ;)
    Ja już się nastawilam na szpital i w czwartek wróci mój mąż to bym chciała już bliżej jego powrotu urodzić. Więc spokojnie czekam i się jeszcze relaksuje te ostatnie dni. Mam tylko nadzieję że w następnym tygodniu to się rozwiąże

Britty lubi tę wiadomość

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG stawów biodrowych w Krakowie - polecacie kogoś?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dokładnie tak jak pisze Pixie. Ja miałam tylko na brzuchu i to przez kilka miesięcy ale moja siostra miała pod pachami.
    Ulcia a siostrze też zniknęło pod pachami?

Jak się czujesz już na końcoweczce :-) ?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ulcia a siostrze też zniknęło pod pachami?

Jak się czujesz już na końcoweczce :-) ?

Zniknęło ale też kilka miesięcy czekała :/ nie smarowala niczym.
    U nas wogóle to jest pogotowie przeciwpowodziowe u nas, nie mamy wody od wczoraj bo ujęcie wody zalane także nie wybieram się do porodu bo nie mam jak się wymyć nawet :D
    A tak poważnie to niby 6 dni do terminu a ja chyba czuję się coraz lepiej, tzn nie spina się brzuch, zero skurczy przepowiadających. No nic, czekamy. We wtorek mam znów wizytę bo młoda ważyła we wtorek już 3,60kg i jak nic nie ruszy to dostanę skierowanie na cc bo moja lekarka boi się o mnie, jestem ogólnie drobna i już starszą było ciężko urodzić a ważyła 3,89kg. Narazie nie myślę o cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 13:18

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Zniknęło ale też kilka miesięcy czekała :/ nie smarowala niczym.
    U nas wogóle to jest pogotowie przeciwpowodziowe u nas, nie mamy wody od wczoraj bo ujęcie wody zalane także nie wybieram się do porodu bo nie mam jak się wymyć nawet :D
    A tak poważnie to niby 6 dni do terminu a ja chyba czuję się coraz lepiej, tzn nie spina się brzuch, zero skurczy przepowiadających. No nic, czekamy. We wtorek mam znów wizytę bo młoda ważyła we wtorek już 3,60kg i jak nic nie ruszy to dostanę skierowanie na cc bo moja lekarka boi się o mnie, jestem ogólnie drobna i już starszą było ciężko urodzić a ważyła 3,89kg. Narazie nie myślę o cc :)
    Haha no brudna nie pojedziesz, bo siara :-D a to aż tak napadało u was, że ujęcie zalane? A może maleństwo zrobi ci niespodziankę i mimo że się dobrze czujesz nagle postanowi wyjsc do wtorku :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Haha no brudna nie pojedziesz, bo siara :-D a to aż tak napadało u was, że ujęcie zalane? A może maleństwo zrobi ci niespodziankę i mimo że się dobrze czujesz nagle postanowi wyjsc do wtorku :-)

Chciałabym :)
    jestem z Limanowej - mozesz poczytać na internecie co niestety u nas się dzieje :/ I dalej pada, to jest najgorsze. Ponoć od 15 do rana znów ma być najgorzej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych :-) my się docieramy w domu, jak sobie przypomnę początki z Antkiem, a teraz to niebo a ziemia. Nadal nie mogę uwierzyć, że te 4 kg siedziały w moim brzuchu, z resztą ten polog przechodzę gorzej niestety. Nie wiem czy nie rozeszły mi się mięśnie proste brzucha, bo tak średnio mi się on zmniejsza. Poza tym nadal mnie boli krocze, fantastycznie, że nic mi nie pękło, ale ta położna tak masowala, że do tej pory czuję się jak po calonocnym seksie

• Naditta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. My dalej w dwupaku, dzisiaj równo 39 tc. Jeszcze tydzień do terminu, mam nadzieje, że nie dotrzymamy

Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ucięło mi wiadomość.

Co do szumisiow - nie warto chyba kupować wcześniej, u nas przy starszaku szum się w ogóle nie sprawdzał. Dzieci są różne, nie na każdego działa szum.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Hej, hej. My dalej w dwupaku, dzisiaj równo 39 tc. Jeszcze tydzień do terminu, mam nadzieje, że nie dotrzymamy
    Mamy termin na ten sam dzień :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie, 25 lipca :D

Ania 12345, pumka1990 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Znowu ucięło mi wiadomość.

Co do szumisiow - nie warto chyba kupować wcześniej, u nas przy starszaku szum się w ogóle nie sprawdzał. Dzieci są różne, nie na każdego działa szum.
    U mojej też szumis nie działa, za to przy suszarce i odkurzaczu zasypia w moment :-D

l22n6iyek016fbg8.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dość krótki odstęp czasu między ciążami i wszyscy wrócili wcześniejszy poród, tzn przed terminem. Póki co nic na to nie wskazuje, a w ogóle się nie oszczędzam, całą ciążę w biegu i na nogach, bo przy dziecku się nie da inaczej.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ