LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny, na allegro u Hubiworld kupiłam w mega cenie szumisia bo za 109 zl...taki sam na stronie producenta jest za 172 zł także daje info o fajnej cenie jakby któraś chciała.
https://allegro.pl/szumis-szumisie-szumiacy-mis-na-sen-kolke-maskotka-i6094791774.html?snapshot=MjAxOC0wNy0xOVQwNzoyODozNS4wNTFaO2J1eWVyOzY1ODQ0MmM5NTE5YTQwNzJlNGZlMmNhNzcwM2RlODAxMTA0YzFmMTg2NWEyNzIxYzczZDg5OTQyODU0MjZmOGU%3D
Całą wyprawkę robiłam u tego sprzedawcy
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny, na allegro u Hubiworld kupiłam w mega cenie szumisia bo za 109 zl...taki sam na stronie producenta jest za 172 zł także daje info o fajnej cenie jakby któraś chciała.
https://allegro.pl/szumis-szumisie-szumiacy-mis-na-sen-kolke-maskotka-i6094791774.html?snapshot=MjAxOC0wNy0xOVQwNzoyODozNS4wNTFaO2J1eWVyOzY1ODQ0MmM5NTE5YTQwNzJlNGZlMmNhNzcwM2RlODAxMTA0YzFmMTg2NWEyNzIxYzczZDg5OTQyODU0MjZmOGU%3D
Co do szumisia to u tego sprzedawcy jest inny niż na stronie producenta Tzn ten droższy choć wygląda tak samo to ma dodatkowe opcje - czujnik snu i non stop system. Także dlatego różnica w cenie. Ale jak na sam początek wystarczy taki z samym szumem, bo nie wiadomo czy dziecko wogóle na niego zareagujePixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Hmm, nie wiedziałam, że cukrzyca daje takie skutki... Możesz wyjaśnić Melbusia?
-
Urszulka89 wrote:Co do szumisia to u tego sprzedawcy jest inny niż na stronie producenta Tzn ten droższy choć wygląda tak samo to ma dodatkowe opcje - czujnik snu i non stop system. Także dlatego różnica w cenie. Ale jak na sam początek wystarczy taki z samym szumem, bo nie wiadomo czy dziecko wogóle na niego zareaguje
No i już jasne... Dzięki, ale tego nie dopatrzylam. -
melbusia88 wrote:Hm, na stówę nie jestem pewna, że to od cukrzycy, ale szukałam przyczyn w internetach i to jedyna pasująca -cukrzyca. Pod koniec ciąży skóra w okolicach intymnych stała się ciemna, wyglądam trochę jakbym była niedomyta podobnie z pachami, one z daleka wyglądają jak niewygolone. W ciąży miałam też bardzo ciemna ta linie wzdłuż brzuszka. Bardzo ciemną i grubą. Zastanawiam się czy mi już tak zostanie.
Ta linia wzdłuż brzucha (tzw. Linea negra) to zniknie, jest pod wpływem hormonów co do pozostałych okolic myślę, że też zmiany hormonalne, przejściowy stajni niedługo zniknie.katka84, melbusia88 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Ta linia wzdłuż brzucha (tzw. Linea negra) to zniknie, jest pod wpływem hormonów co do pozostałych okolic myślę, że też zmiany hormonalne, przejściowy stajni niedługo zniknie.
Dokładnie tak jak pisze Pixie. Ja miałam tylko na brzuchu i to przez kilka miesięcy ale moja siostra miała pod pachami.
-
Britty wrote:To dobry znak jak ja byłam na badaniu to mówił lekarz że główka wysoko i da się jeszcze ja przesunąć do góry i czułam jak mała do góry się przesuwała jak ja ucisnąl :o szok
Może urodzisz z dnia na dzieńBritty lubi tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Ulcia a siostrze też zniknęło pod pachami?
Jak się czujesz już na końcoweczce ?
Zniknęło ale też kilka miesięcy czekała nie smarowala niczym.
U nas wogóle to jest pogotowie przeciwpowodziowe u nas, nie mamy wody od wczoraj bo ujęcie wody zalane także nie wybieram się do porodu bo nie mam jak się wymyć nawet
A tak poważnie to niby 6 dni do terminu a ja chyba czuję się coraz lepiej, tzn nie spina się brzuch, zero skurczy przepowiadających. No nic, czekamy. We wtorek mam znów wizytę bo młoda ważyła we wtorek już 3,60kg i jak nic nie ruszy to dostanę skierowanie na cc bo moja lekarka boi się o mnie, jestem ogólnie drobna i już starszą było ciężko urodzić a ważyła 3,89kg. Narazie nie myślę o ccWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 13:18
-
Urszulka89 wrote:Zniknęło ale też kilka miesięcy czekała nie smarowala niczym.
U nas wogóle to jest pogotowie przeciwpowodziowe u nas, nie mamy wody od wczoraj bo ujęcie wody zalane także nie wybieram się do porodu bo nie mam jak się wymyć nawet
A tak poważnie to niby 6 dni do terminu a ja chyba czuję się coraz lepiej, tzn nie spina się brzuch, zero skurczy przepowiadających. No nic, czekamy. We wtorek mam znów wizytę bo młoda ważyła we wtorek już 3,60kg i jak nic nie ruszy to dostanę skierowanie na cc bo moja lekarka boi się o mnie, jestem ogólnie drobna i już starszą było ciężko urodzić a ważyła 3,89kg. Narazie nie myślę o cc -
melbusia88 wrote:Haha no brudna nie pojedziesz, bo siara a to aż tak napadało u was, że ujęcie zalane? A może maleństwo zrobi ci niespodziankę i mimo że się dobrze czujesz nagle postanowi wyjsc do wtorku
Chciałabym
jestem z Limanowej - mozesz poczytać na internecie co niestety u nas się dzieje I dalej pada, to jest najgorsze. Ponoć od 15 do rana znów ma być najgorzej.
-
Gratulacje dla wszystkich nowo rozpakowanych my się docieramy w domu, jak sobie przypomnę początki z Antkiem, a teraz to niebo a ziemia. Nadal nie mogę uwierzyć, że te 4 kg siedziały w moim brzuchu, z resztą ten polog przechodzę gorzej niestety. Nie wiem czy nie rozeszły mi się mięśnie proste brzucha, bo tak średnio mi się on zmniejsza. Poza tym nadal mnie boli krocze, fantastycznie, że nic mi nie pękło, ale ta położna tak masowala, że do tej pory czuję się jak po calonocnym seksie
-
Naditta wrote:Znowu ucięło mi wiadomość.
Co do szumisiow - nie warto chyba kupować wcześniej, u nas przy starszaku szum się w ogóle nie sprawdzał. Dzieci są różne, nie na każdego działa szum.