X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z intensywnych skurczy jest teraz zero... jestem zalamana!!
    Rodze juz 17 godzin!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 19:07

klz9h371w1o7q62n.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ale Lilka ma już bystre spojrzenie :) widac ze juz taka podrosnieta.

Biedronka gratuluję!!! Czyli dobrze ze pojechalas

My narazie ogarniemy bo jest moja mama w sobote jedzie i troche się boje :(

Pixi jak Ty ogarniasz swoje towarzystwo ?? Moje panny pojedynczo sa grzeczne w duecie daja czadu :(

Dawalam dzis Amelce mleko z butli i krztusi sie steasznie :/ jutro caly dzien mam zamiar odciagac i probowac bo chce zeby jadla z butelki i z piersi...

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co oznacza szyjka skrócona od kości k?

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co się tak oburzacie z tą policja... dziecko płacze to sąsiedzi się interesują i są wredni, dziecko płacze ale jest np pobite i sąsiedzi nie reaguje to znieczulica.
    No i co się stało że ta policja przyjechala? Przyszli, zobaczyli i poszli.
    O karmieniu piersia polecam stronę hafija.pl
    karmienie piersia nie na żądanie a wg zegarka, i to w lato, to jakaś pomyłka.
    Trochę logiki. Przecież dziecko musi pić. Stary pije częściej a co dopiero noworodek z maleńkim zoladkiem.

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    A to faktycznie lepiej wywołać poród trzymam kciuki :*

Biedronka gratulacje!! a jak się czujesz teraz? Ciśnienie spadło?

Czy jest jeszcze wgl tu ktoś oprócz mnie nie rozpakowany? :D

Ja mam termin za tydzień, także sama ie jesteś ;)

Britty lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia - trzymaj się. Kciuki. Daj znać!

Mnie coś dziś złapało dziwnego w trakcie zakupów, ale się rozeszło chyba, zobaczymy. Dziś 39+2, w sumie mógłby się namyślec :).. więc britty nie jesteś sama :)

Ale śliczne fotki wrzucacie, też już bym chciała kruszynke mieć na rękach :).

Katalonia skąd takie nerwy i wtrącenia? Nie kojarzę Cię z lipcowek.

Co do policji - ja pewnie będzie miała te same problemy taki polski sąsiedzki folklor. Przez ścianę obok siedzi facet, któremu wiecznie wszystko nie pasuje, nawet spółdzielnia ma dość odpisywania mu na nagminne paszkwile o dziurę w calym, a nad sobą mam babcie lat 90 która niestety nadal słuch ma ostry i nawet w środku dnia potrafi jej pralka przeszkadzać. Więc tylko mogę się domyślać jak będą uciążliwi jak Mały będzie płakał po godzinie 22 i nie dziwię się jak naślą policję, byleby niebieskiej karty nie było w efekcie z ich nadgorliwości :/ bo ludzie potrafią być naprawdę głupi i narobić problemów normalnej rodzinie, a tam gdzie jest rzeczywiście patola to boją się odezwać żeby nie wyłapać w dziób..

Masakra z tym karmieniem, nie macie dziewczyny kogoś kogo można się poradzić? Czy się dobrze karmi, czy dziecko się najada itd. Porządnego doradcy laktacyjnego, w większych miastach nie powinno to być problemem, w Łodzi np jest Szkudlarek, wszyscy polecają, mojej koleżance uratowała kp mimo że pierwszy miesiąc karmiła i ryczala..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 20:11

katka84 lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Lilki za wszystkie komplementy :-) chociaż jakiś czas nie udzielała się, to śledziłam wątek cały czas i cieszę się, że dziewczyny które urodziły mają już zdrowe maluszki i że obyło się bez większych problemów. Serce rosło kiedy czytałam, że kolejne maleństwo przyszło na świat. Jeszcze niedawno rozmawialysmy o dwóch kreseczkach na teście, a teraz tulimy swoje maluszki <3 życzę powodzenia tym, które wkrótce rodzą :-)

Loczek2018, Urszulka89, pumka1990, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Z intensywnych skurczy jest teraz zero... jestem zalamana!!
    Rodze juz 17 godzin!
    Klaudia mi tez w trakcie porodu całkiem zniknęły skurcze, ale po 1,5 godz ni z tego ni z owego odeszły mi wody i skurcze ruszyły na nowo. Życzę cię podobnego scenariusza. Jeszcze się rozbuja!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Katalonia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niejednokrotnie była o tym mowa. Czasami wpadam zobaczyć jak się rodzą dzieci. Dzisiaj napisalam.

Czy dziecko się najada... trzeba je ważyć, jak przybiera to się najada. Położna po porodzie powinna Cię odwiedzić 6 razy. Jak będzie normalna to przy kp pomoże i będzie mieć wagę ze sobą.

No i już się nie wtrącam. Rodźcie zdrowo i bezbolesnie a dzieci niech nie placza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 20:20

Pierworodna 2017

Termin porodu synka 25.04.2024
  • blama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia wspominałaś o espumisanie, moja Mała póki co też aniołeczek ale ma gorsze wieczory, pręży się i bardzo płacze, kupiliśmy espumisan ale jeszcze nie podawałam. W jakich dawkach dawałaś małej i jak często ? :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas espumisan kompletnie nie zadziałał, dawkowałam 3 x dziennie po 5 kropelek
    teraz dajemy esputicon i mam wrażenie że jest odrobinę lepiej - ale to może tylko moje zaklinanie rzeczywistości.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję espumisan po 5 kropli co drugie karmienie ( karmię mm co 2-3 godziny) i efekty u nas są. Do tego raz dziennie daję dicoflor. Ale tak jak pisze shade - nie każdemu dzieciaczkowi espumisan pomaga. Od znajomych wiem, że każda mama testuje i ma coś swojego sprawdzonego. Masuje też brzuszek i to czasami pomaga. Popierduje też po tym jak położę ją na brzuszku.

l22n6iyek016fbg8.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    u nas espumisan kompletnie nie zadziałał, dawkowałam 3 x dziennie po 5 kropelek
    teraz dajemy esputicon i mam wrażenie że jest odrobinę lepiej - ale to może tylko moje zaklinanie rzeczywistości.
    jakie podajesz mleczko ? Ja polecam na wzdęcia krople niemeickie sab simplex, można kupić w niemieckiej aptece a przyślą do Polski, nie ma z tym problemu.
    A co do mleka ze strasza córką strasznie się meczyłam przeszłam wszystkie mleka aż w końcu przeszłam na mieszankę nutrmagien bo tylko po nim nie miała wzdeć, a teraz położna poleciła mi mleko początkowe ale nie na mleku krowim a na kozim, i efekty super, mega mało wzdęć ładna kupka. Minus taki że to mleko jest dostępne tylko w aptece i na necie.
    https://www.aptekagemini.pl/capri-care-1-mleko-poczatkowe-na-mleku-kozim-od-urodzenia-400g.html
    ono jest składem podobne do składu mleka matki, bo ogólnie kozie ma podobny skład, a no i co najważniejsze nie ma w składzie paskudnego oleju palmowego.

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest właśnie o tym, że to mleko kozie capri care jest składem podobne do składu mleka z piersi
    https://czytajsklad.com/capricare-modyfikowane-mleko-kozie/

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia
    Śliczna córeczka, nie dziwię się, że oczko tatusia :)

Biedronka
    Gratuluję zdrowego synka :)

Britty
    Nie Ty jedna jeszcze nierozpakowana, ja też czekam.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    jakie podajesz mleczko ? Ja polecam na wzdęcia krople niemeickie sab simplex, można kupić w niemieckiej aptece a przyślą do Polski, nie ma z tym problemu.
    A co do mleka ze strasza córką strasznie się meczyłam przeszłam wszystkie mleka aż w końcu przeszłam na mieszankę nutrmagien bo tylko po nim nie miała wzdeć, a teraz położna poleciła mi mleko początkowe ale nie na mleku krowim a na kozim, i efekty super, mega mało wzdęć ładna kupka. Minus taki że to mleko jest dostępne tylko w aptece i na necie.
    https://www.aptekagemini.pl/capri-care-1-mleko-poczatkowe-na-mleku-kozim-od-urodzenia-400g.html
    ono jest składem podobne do składu mleka matki, bo ogólnie kozie ma podobny skład, a no i co najważniejsze nie ma w składzie paskudnego oleju palmowego.

znam sab simplex, mnóstwo koleżanek mi o nich opowiadało, ale ... jakoś nie mogę się przekonać do wyrobu, który nie jest dopuszczony w PL i w sumie, skład ma podobny co espumisan, tylko stężenie i dawkowanie inne.
    dzięki za info odnośnie mm koziego, poczytam z chęcią
    my póki co na bebillonie 1 i ogólnie to widzę poprawę ale nie wiem czy zawdzięczam to zmianie mleka czy kropelkom :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj karmkeniowa tragedia , jutro mam zadzwonić do doradcy laktacyjjego umówić się na poradę. Generalnie, mała w oslonkach je tylko chwilę, później jej przeszkadzaja, a piersi ssać nie chce. Więc dzisiaj laktator w ruch i podawałam butelkę. Ale ile było krzyku dzisiaj o te cyrki... masakra. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    znam sab simplex, mnóstwo koleżanek mi o nich opowiadało, ale ... jakoś nie mogę się przekonać do wyrobu, który nie jest dopuszczony w PL i w sumie, skład ma podobny co espumisan, tylko stężenie i dawkowanie inne.
    dzięki za info odnośnie mm koziego, poczytam z chęcią
    my póki co na bebillonie 1 i ogólnie to widzę poprawę ale nie wiem czy zawdzięczam to zmianie mleka czy kropelkom :)

U mnie córka była na bebilonie. A co do sab to moja siostra przerobiła wszystkie preparaty i tylko on dał radę. My użyliśmy z Lilą raz ale potem kilkakrotnie pomógł też mężowi :p teraz poprosiłam szwagra żeby w Austrii kupił mi jeden, tak na wszelki wypadek.

olcia87 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sprawdza się na kolki infacol plus delicol (na wypadek nietolerancji laktozy), zamówiłam też windi, przetestuję i dam znać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc u mnie było tak. Zaczęłam mierzyć ciśnienie miałam cały dzień 140 na 90 więc pod wieczór postanowiłam izba. Kobieta na izbie mnie wysmiała bo to normalne ciśnienie według niej jest ale zmierzyła i okazało się że mam 160 na 100 z dużymi obrzekami więc od razu oddział. Badania na cito i wyszło białko w moczu. Do tego w ktg duże skoki tętna maluszka. Od razu decyzja o cc z powodu zagrozenia stanem przedrzucawkowym. No i o 20.29 mały przyszedl na świat na szczęście cały i zdrowy. A ja w drugiej dobie po cc czuję się jakby mnie samochód potrącił ale po mału do przodu. Skupiam się teraz na rozbujaniu laktacji

‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ