LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia a czemu zakładasz że 60 ml ma starczyć na 2-3 godziny? Karmisz na żądanie i dziecko zjada ile chce z piersi więc jeśli odciagasz i dajesz butle to tak samo. A dziecko zje ile mu potrzeba a nie ile Tobie się wydaje że mu starczy.
Po za tym cycek to uspokaja z i bliskość więc też nie dziwne , że dziecko się wycisza. Sąsiadów.wspolczuke, zero zrozumienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 22:49
olcia87, Katalonia, Carolline lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Nalia a czemu zakładasz że 60 ml ma starczyć na 2-3 godziny? Karmisz na żądanie i dziecko zjada ile chce z piersi więc jeśli odciagasz i dajesz butle to tak samo. A dziecko zje ile mu potrzeba a nie ile Tobie się wydaje że mu starczy.
Po za tym cycek to uspokaja z i bliskość więc też nie dziwne , że dziecko się wycisza. Sąsiadów.wspolczuke, zero zrozumienia.❤Ada&Pola❤
-
Natalia co innego jest 60 ml z cyca a co innego modyfikowane.Teoretycznie mm ma zjesc 60 ml na 3h ale z cyca już nie, ma zjesc ile chce może zjesc 20ml i za 15 minut chciec znowu a może zjesc i 100 ml, dlatego cycem karmimy na żądanie mleko mamy jest lekkostrawne dlatego na pewno 60 ml średnio starczy na 3h.
Carolline lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Nalia wrote:A bo taki znalazłam kalkulator ile odciągać pokarmu i właśnie w ciągu pierwszych 2 tygodni niby wychodzi, że 60-80ml na karmienie więc się tym zasugerowałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 22:57
olcia87, PixiDixi, magdis, Carolline lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem co myslec, od 5 rano mam taki bol jak na okres w dole brzucha i w krzyżu że ledwo chodze, czasem lepiej, czasem gorzej, czy to już może być TO? nie odeszly mi wody ani nawet czop sluzowy wiec sama nie wiem a zaraz mam dzwonic o termin na indukcje.. Obejdzie sie bez? Jak myslicie?
Vanillaice lubi tę wiadomość
-
Jak taki mocny to może być jakiś początek. U mnie prod SN też zaczął się bólami krzyżowymi więc wszystko możliwe. Zrób sobie słynna kąpiel i herbatkę z melisy zobaczysz co się zadzieje po...
Kciuki wielkie by to było TO!!!! :-*
Czop może odejść w trakcie i wody również np. Po przebiciu przez położna, nie musi na początku porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 08:50
-
Nalia wrote:A bo taki znalazłam kalkulator ile odciągać pokarmu i właśnie w ciągu pierwszych 2 tygodni niby wychodzi, że 60-80ml na karmienie więc się tym zasugerowałam.
Nalia, Szymon teoretycznie powinien jeść około 100-120 ml mm na jedno karmienie, co powinno mu starczyć na ok 3 godziny. Młody je czasem 30 ml czasem 90 ml, czasem co 40 min a czasem co 2,5 godziny. Po moim mleku, odciągniętym jest to samo. Czasem mu wystarczy kilka łyków a czasem ewidentnie zje całą butelkę pokarmu i chce dalej.
Z tymi normami to jest tak, że dają Ci pewien oglą∂ sytuacji, ale każdy maluch jest inny, każdy ma inne potrzeby, tylko metodą obserwacji możesz sprawdzić co będzie najlepsze dla Twojego maluchaPixiDixi, olcia87 lubią tę wiadomość
-
Po kąpieli i herbatce z lisci malin średnio co 15 minut dość bolesne skurcze, zadzwonilam po męża. Na 13 mamy termin w szpitalu na wywołanie, wiec tak czy siak jedziemy, trzymajcie kciuki
melbusia88, Britty, Kaktus93, PixiDixi, Urszulka89, magdis, kejt0192, pumka1990, Loczek2018, Mini89, katka84, krooolik, Carolline lubią tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Po kąpieli i herbatce z lisci malin średnio co 15 minut dość bolesne skurcze, zadzwonilam po męża. Na 13 mamy termin w szpitalu na wywołanie, wiec tak czy siak jedziemy, trzymajcie kciuki
U mnie wczoraj minął 1 termin, w sobotę 2, ale coś mi się nie wydaje żeby mała wyszła w czas, we wtorek mam wizytę i bd skierowanie na indukcję bardzo się bojeWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 11:06
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Cuddlemuffin trzymam kciuki mocno!
Nalia-masakra z tymi sąsiadami, jak tak można?
Britty - będzie dobrze, indukcja średnia rzecz ale da się przeżyć! poza tym jeszcze jest trochę czasu, nigdy nie znamy dnia ani godziny kiedy coś ruszy
U nas była dziś położna, okazuje się, że mała od piątku ładnie nam przybrała, nawet więcej niż wskazują normy więc jestem super zadowolona, że najada się moim mlekiem
Niestety mała śpi coraz mniej i w nocy budzi się już nie co 3 ale co 2 godziny.. Jestem jak zombie.. -
cuddlemuffin wrote:Po kąpieli i herbatce z lisci malin średnio co 15 minut dość bolesne skurcze, zadzwonilam po męża. Na 13 mamy termin w szpitalu na wywołanie, wiec tak czy siak jedziemy, trzymajcie kciuki
Ja dzisiaj wizyta na 15 i skierowanie do szpitala ciekawe na kiedy. Wszystko się dzisiaj wyjaśni -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e698c134101.jpg
Cześc ciotki Mam już prawie 4 tygodnie i pozuję do zdjęc jak prawdziwa modelka, robię nawet dziubki pozdrowienia dla wszystkich nierozpakowanych, rozpakowanych i ich maluszków.
Lista uzupełniona, zeknijcie, czy się zgadza. Także ta wg kolejności jaką wkleja katka.
PixiDixi, Ania 12345, magdis, Vanilka, kejt0192, Kaktus93, Loczek2018, pumka1990, karolcia87, shadee, katka84, marta258, krooolik, dżelka, Carolline lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e698c134101.jpg
Cześc ciotki Mam już prawie 4 tygodnie i pozuję do zdjęc jak prawdziwa modelka, robię nawet dziubki pozdrowienia dla wszystkich nierozpakowanych, rozpakowanych i ich maluszków.
Lista uzupełniona, zeknijcie, czy się zgadza. Także ta wg kolejności jaką wkleja katka.
Slicznosci, piękności :-*milion buziakow od cioci -
Ania 12345 wrote:Zazdroszczę.
Ja dzisiaj wizyta na 15 i skierowanie do szpitala ciekawe na kiedy. Wszystko się dzisiaj wyjaśni
Myślisz że dostaniesz tak szybko skierowanie? Mój lekarz mówił że przy prawidłowej ciąży to nawet do 42 tyg można chodsic
Kaktus93 masz rację nie znamy godziny a może coś nagle się ruszy też mam takie poczucie że może to być w każdej chwili02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka