X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małego szacowali na 3300 a urodził się 4080.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam kryzys.
    1. Mała nie chce ssać samej piersi.
    2. Z nakładka trwa to wieki i ona się chyba nie najada.
    3. Kupiłam.dzis kaktator, jeśli to nie pomoże, to idę do pediatry po mm.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaCzarna - gratulacje! :) ogromna rozbieżność między szacowana a realna wagą.. No ale najważniejsze, że poród już za Tobą, a z małym wszystko w porządku :) wierzę, że poród był bardzo bolesny ale jak na pierwszy to myślę, że był bardzo szybki, z tego też trzeba się cieszyć :)

Terka - powodzenia z balonikiem! Mam nadzieję że u Ciebie zadziała on tak jak trzeba :)

Nalia - myślę, że ten laktator to dobry pomysł na początek, zobaczysz przynajmniej ile tego pokarmu masz. Mi mąż przywiózł do szpitala laktator i sciagnelam dosłownie 2 krople, byłam załamana.. Nawał pokarmu przyszedł chyba jakoś trzeciego dnia w domu dopiero, czyli gdzieś 5/6 doba życia malutkiej. Też byłam załamana i zaplakana do tego czasu..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

No to ładna rozbieżność nie ma co... Mam nadzieje ze u mnie nie pojdzie aż tak w ta stronę :D bo bym miała chyba 5kg dziecko skoro 3800 im wyszło przy przyjęciu wczoraj :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, my od wczoraj juz w domu :-) przy wypisie synek mial 2440g czyli przebil swoja wage, bardzo ladnie je co 3 godziny, mi mleka jak narazie nie brakuje ale wrazie w mam nan 1 bo takie jadl w szpitalu. Ale odciagam laktatorem, dopiero bedziemy uczyc sie na piers. Dzis przed nami pierwsza kapiel. Przepraszam ze rzadko tu zagladam ale maly pochlania caly nasz czas.

Ogromne gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mam i powodzenia tym ktore jeszcze w dwupaku. Pozdrawiam :-)

PixiDixi, katka84, Loczek2018, pumka1990, melbusia88 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie dziewczyn które jeszcze czekają? Bo u mnie słabo. Nic się nie dzieje. Czuję, że skończy się wywoływaniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 13:38

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, mam kryzys.
    1. Mała nie chce ssać samej piersi.
    2. Z nakładka trwa to wieki i ona się chyba nie najada.
    3. Kupiłam.dzis kaktator, jeśli to nie pomoże, to idę do pediatry po mm.

Szymon tez nie chce ssać piersi, już nawet z nim o to przestałam walczyć. Odciągam pokarm i przelewam do butelki. Niestety mam go za mało więc głownie u nas mm. Po dwóch tygodniach frustracji i walki dałam spokój. obydwoje jesteśmy szczęśliwsi :)

krooolik, melbusia88 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Szymon tez nie chce ssać piersi, już nawet z nim o to przestałam walczyć. Odciągam pokarm i przelewam do butelki. Niestety mam go za mało więc głownie u nas mm. Po dwóch tygodniach frustracji i walki dałam spokój. obydwoje jesteśmy szczęśliwsi :)
    A czy mm konsultowaliscie z pediatra?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A czy mm konsultowaliscie z pediatra?

nie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mnie zlinczujecie, co mi tam, ale mając jedno dziecko i to pierwsze tak łatwo się poddajecie?, czy spotkałyscie się z doradcą laktacyjnym aby Wam pomógł?, przecież mleko matki jest najlepsze co możecie dać swojemu dziecku....

Najlepsze, sztuczne mleko nie ma nawet garstki dobroczynnych składników wpływających na życie dziecka.
    Nie jestem za ślepym karmieniem piersią, są czasami sytuację kiedy jest to niemożliwe, ale to są rzadkie czynniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:03

klaudia382, Urszulka89, Loczek2018, cindi88, pumka1990, magdis, anecz_kaa, Katalonia lubią tę wiadomość

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia moja malutka ważyła 3160

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dzięki za opis i gratulacje jeszcze raz.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi nie linczuję ;-) ale miej na uwadze ze gdy mama która chciała kp decyduje się na mm to z reguły nie jest to latwe poddanie się tylko okupione walką. Nie każdy ma siłę i możliwości żeby walczyć.
    Zgadzam się ze mleko mamy jest najlepsze. Sama przy pierwszym dziecku przeszłam 2 miesiące bardzo trudnego karmienia. Kp przez ponad rok.
    Ale rozumiem każdą mamę która podejmie decyzję o mm gdy nie da rady i nie ma sił czy możliwości żeby kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:15

melbusia88 lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Jak tam samopoczucie dziewczyn które jeszcze czekają? Bo u mnie słabo. Nic się nie dzieje. Czuję, że skończy się wywoływaniem :(
    Kochana u mnie to samo, w nocy wzięły mnie skurcze myślalam że może coś się rozkreci a tu się wszystko wyciszyło, jeszcze mąż ciągle chodzi za mną i pyta kiedy urodzę, mam ochotę dać mu po głowie :) nie martw się i na nas przyjdzie czas oby już niedługo.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    PixiDixi nie linczuję ;-) ale miej na uwadze ze gdy mama która chciała kp decyduje się na mm to z reguły nie jest to latwe poddanie się tylko okupione walką. Nie każdy ma siłę i możliwości żeby walczyć.
    Zgadzam się ze mleko mamy jest najlepsze. Sama przy pierwszym dziecku przeszłam 2 miesiące bardzo trudnego karmienia. Kp przez ponad rok.
    Ale rozumiem każdą mamę która podejmie decyzję o mm gdy nie da rady i nie ma sił czy możliwości żeby kp.

Belladona, to było pytanie do Nalii i do Shadee...
    Nalia jest kilkudniowa mama, więc pytanie o doradcę laktacyjne go choćby.

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:

Ania ja jutro ide na wywoływanie i strasznie mi z tym źle, mam wrażenie jakby moje ciało mnie zdradziło. Bo niby jest podobno stworzone do tego żeby byc w ciazy i rodzic a tu nie dosc, ze ciaza byla ciagle pod gorke to teraz nawet ten porod sam sie nie zacznie tylko trzeba bedzie dziecko zmusic do wyjscia.. Mam realnego doła przez to. Zobaczymy czym sie tez to wywoływanie skonczy bo wczoraj jeszcze szyjka byla zamknieta na cztery spusty i skurczow tez jakos specjalnie nie mam.. Zeby tylko na cc nie stanelo..

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też czekam do jutra jak na szpilkach co powie lekarz bo mam ostatnią wizytę jutro. Bo ostatnio jak byłam powiedział że jak nie urodze do następnej wizyty to mi da skierowanie do szpitala. Ja już tak bardzo bym chciała być po ale też tak bardzo zaczynam się bać porodu. Tego bólu i tego żeby było wszystko ok

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemufin,nie martw się myśląc już o cc, poród może zaskoczyć Cię nawet za kilka godzin nie mając wcześniej żadnych symptomów zbliżającego się porodu. Szkoda Twoich nerwów, wiem, że jest Ci bardzo ciężko, ale masz już tyle za sobą, że ta już prosta to pikuś dla Ciebie. Pamiętam Twoje początki ciąży, jak bardzo się martwilas... Teraz to już naprawdę z górki :-*

cuddlemuffin, pumka1990, melbusia88 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Belladona, to było pytanie do Nalii i do Shadee...
    Nalia jest kilkudniowa mama, więc pytanie o doradcę laktacyjne go choćby.
    W szpitalu mówili, że ja mam duże brodawki, córka ma dosyć mala buźkę i nie potrafi ich złapać tak dobrze bez szarpania się i ranienia ich. Dlatego włączyłam te kapturki. Ale z nimi jest taki problem, że znów ona ssie długo, wolno, przysypia i się nie najada. :( No więc dzisiaj postanowiłam zakupić laktator, aby dziecko jadło moje mleko, tylko że z butelki.

PixiDixi lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    W szpitalu mówili, że ja mam duże brodawki, córka ma dosyć mala buźkę i nie potrafi ich złapać tak dobrze bez szarpania się i ranienia ich. Dlatego włączyłam te kapturki. Ale z nimi jest taki problem, że znów ona ssie długo, wolno, przysypia i się nie najada. :( No więc dzisiaj postanowiłam zakupić laktator, aby dziecko jadło moje mleko, tylko że z butelki.

Jak dasz rade to spotkaj się z tym doradcą, na YouTube są też fajne instruktaże, umachasz się tym laktatorem.

Edit:też mam duże brodawki, śmiesznie to wygląda nawet bo główka mniejsza od mojego cyca, starszy sobie gorzej radzi niż młodszy i mniejszy przy cycu to to Ci powiem jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:56

‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ