X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam termin na sobotę i nic się nie rusza. Mam coraz większe obawy że przenoszę no i mały podobno waży już 3700

Po terminie to jeszcze nie jest ciaza przenoszona, dopiero po 42+0 albo jesli sa objawy niewydolnosci lozyska. U nas dzis 8 dni po terminie i tez sie nic nie zapowiada, szyjka zamknieta, zero rozwarcia, a dziecko 4 kg oszacowane. Zaczynam sie bać, że nie urodze jej naturalnie.. A jej tam dobrze i nigdzie sie nie wybiera, wód plodowych wbród, łożysko ma sie dobrze.. Brzuch troche sie spina co jakis czas, ale nie powiem, zeby to jakos bardzo szlo w kierunku skurczów porodowych. Ale odkad pije liscie malin to zdecydowanie bardziej

• terka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzisiaj już na oddziale. I po kolacji :P :D :D na szczęście mąż przyniósł jedzonko to zjem jeszcze normalna kolacje ok 21-22-chyba ze wczesniej usnę i nie wstanę już ;)
    Mały oszacowany na 3800. Ale będzie mniejszy. Bo długaśne nogi zawyżają wynik. Nogi i ręce długie, az lekarka zdziwiona ;) jakieś 2 tygodnie do przodu w stosunku do reszty ;) stad taka waga. Ale mniej niż 3500 raczej miec nie będzie.
    Jutro lekarka inna przebada mnie i stwierdzi co i kiedy będą robić. Boje sie myśleć tak naprawdę co będzie...

Skurcze na KTG miałam na poziomie...8 :D max :D także no... Szału nie ma :D

PixiDixi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś zaliczyłam usg i ktg. Oczywiście wszystko wzorowo. Lekarz się pyta czy chcę na oddział (tylko ze względu na zawroty głowy), ja do niego - ale po co jak nie będziecie wywoływać? No i w środę powtórka z rozrywki - usg i ktg.
    Cuddlemuffin, terka jedziemy na tym samym wózku. Równowaga musi być, jak były porody przed wyznaczonym terminem, to my będziemy po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 17:57

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro ostatnią wizytę u mojej gin bo robią 150km w dwie strony. Potem będę na telefonie ze swoją położną a jak coś to pójdę na wizytę prywatną do ordynatora. Poza tym ktg narazie co tydzień.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u was tez dzidzia potrafi przespać całe ktg? U nas zapis zupelnie plaski 2 razy skok do 145 byl czyli malutko... polozna stwierdziła ze jest ok ale od początku mi nie pasowala... eh w środę juz indukcja porodu

klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mala od 2 dni slabo sie rusza a ja juz nie mam sil sie martwić

klz9h371w1o7q62n.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu. Po dzisiejszym badaniu odszedł całkowicie czop, było przy tym sporo krwi, ogolnie badanie szybkie ale też bolesne. Od razu poskutkowało- skurcze co 6 minut na zapisie KTG wartości 90-110. Są bolesne ale spokojnie znośne. O 20.00 mam miec kolejne badanie i decyzja czy rodzimy czy patologia ciąży.

katka84, PixiDixi, Urszulka89, Mini89, Loczek2018, pumka1990, krooolik, belladonna lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    A ja w szpitalu. Po dzisiejszym badaniu odszedł całkowicie czop, było przy tym sporo krwi, ogolnie badanie szybkie ale też bolesne. Od razu poskutkowało- skurcze co 6 minut na zapisie KTG wartości 90-110. Są bolesne ale spokojnie znośne. O 20.00 mam miec kolejne badanie i decyzja czy rodzimy czy patologia ciąży.
    Rodzimy, ale książkowo super MałaCzarna i kciuki

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Też kciuki!!!

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Powodzenia, aby szybko poszło :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie położna podłączyła do KTG ale nic nie widziałam.
    A po spytała czy nie chce czegoś powiedzieć, czy mnie cos nie boli. Powiedziałam zgodnie z prawda ze nie. A ona z jakimś małym przekonaniem "ok"... Co to mogło znaczyć?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy ktg w zeszłym tygodniu położna mi przynosiła co rusz zimna wode do picia, żeby obudzić mała. Mówiła, ze jeśli spi to nie da się dokładnie ocenić jej dobrostanu.

U nas dzisiaj 38+ 4 wg usg I trymestru. Nic za bardzo się nie dzieje, ale w ciazy z synem tez nic nie zapowiadało nadchodzącego porodu. Poza twardniejącym brzuchem dzien wcześniej.

Jutro będę miała usg i zobaczymy, czy młoda się przekręciła się znów głowa w górę...

Ja bardziej niż porodem stresuje się tym, co będzie potem. Kp z synem to był koszmar, ciągła walka i morze wylanych łez. Co prawda walkę wygrałam, udało mi się go kp 7 mcy, ale kosztowało mnie to mnóstwo stresu i nerwow. Tym razem już nie będę chciała za wszelka cene kp, jeśli nie będzie nam szło to podam mm. Druga rzecz to cholerny baby blues... oby mnie tym razem ominął!
    Powodzenia dla wszystkich czekających i świeżo upieczonych!.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 i co tam z Wami?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mój mąż uważa, że schizuje, bo nasze dziecko ma 4 dni, a ja już wymyślam :P ono np. nie ma takiej fazy, że sobie leży spokojnie i obserwuje. Albo je, albo spi, może raz w szpitalu przez chwilę się zdarzyło, że leżała spokojnie i obserwowała. Oczywiście obawiam się, że to znaczy, że coś z nią nie tak. :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, mój mąż uważa, że schizuje, bo nasze dziecko ma 4 dni, a ja już wymyślam :P ono np. nie ma takiej fazy, że sobie leży spokojnie i obserwuje. Albo je, albo spi, może raz w szpitalu przez chwilę się zdarzyło, że leżała spokojnie i obserwowała. Oczywiście obawiam się, że to znaczy, że coś z nią nie tak. :P
    Bo jeszcze jest za mała. Niedawno się urodziła daj jej czas

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dokładnie jak pisze Ania. :) Jest za mała jeszcze. U mnie Lila miała jakoś koło miesiąca jak zaczęła mniej spać/czuwać a więcej miała oczka otwarte. Także na spokojnie ;) Mąż ma racje :D tym razem

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Nalia, tylko spokój Cię może uratować. Nie schizuj :) masz w domu noworodka, musisz się go nauczyć - po prostu.

ja szukam właśnie porad na temat spania noworodków bo Szymon nie odczuwa takiej potrzeby ... polecam ciekawy artykuł

http://bycblizej.pl/2014/01/29/10-faktow-dotyczacych-snu-niemowlaka/

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już będziecie miały miesięczne albo i starsze dzieci zanim my urodziny :)

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Wy już będziecie miały miesięczne albo i starsze dzieci zanim my urodziny :)

będziemy mogły wam podpowiadać jak nie zwariować na początku :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2018, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w domu, ostatecznie Antek zdecydował, że jego siostra ma mieć na imię Marysia i tak zostało. Ogólnie jest nieźle, początkowo bardzo się cieszył, potem trochę uspokoił, ale co rusz zagląda do kołyski, gdzie jest siostra, a z wrażenia nie mógł zasnąć. Natomiast ja podjęłam decyzje o karmieniu mm, to co się stało z moimi piersiami to jakiś koszmar, są ogromne, ciężkie, a mleka nie ma. Coś jest nie tak, bo z synem było to samo. Ale nie będę walczyć, nie mam akurat na to siły, tak więc przechodzimy na Hippa. Mam tylko nadzieję, że nie będę miała zapalenia

Nalia, katka84 lubią tę wiadomość

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ