X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A jaki obwód klatki? ;)
    Może ta pediatra, która nas wypisywała jest taka przeczulona i woli dmuchać na zimne... Zobaczymy.

34 cm klatka. Z jednej strony może dobrze, że są tacy zapobiegliwi ale z drugiej.. Kurcze, po co młodej mamie takie nerwy na samym początku :(

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, ja co prawda póki co karmię piersią ale kilka razy na początku dokarmialam butelka. Kupiony mamy bebilon profutura, w ciąży jeszcze oglądałam różne zestawienia i to mleko podobno jako jedyne nie zawiera w składzie oleju palmowego. Niestety cena regularna np w Rossmannie to 65zlotych.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    pytanie do mam karmiących mm jakie mleczko dajecie maluchom?

Nan opti pro plus 1

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja.mam.bebilon1 , bo takie było w szpitalu

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://czytajsklad.com/mlekomodyfikowane/

Dobry artykuł. U mnie w szpitalu też był bebilon, ale przeszłam na nań bo jest bogatsze choćby o kwasy omega i bakterie probiotyczne.

Jak wczoraj analizowałam skład mleka to najkorzystniej wypadł hipp bio combiotik. Póki co mam zapasy nana może zmienię, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 11:59

katka84 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coraz częściej myślę o przejściu na albo laktator i moje mleko, albo na mm. Serio chciałam karmić piersią, ale mimo rad wielu położnych, ja nie potrafię małej przystawić do piersi, ona mnie źle chwyta, za słabo, tylko powierzchownie, przez to moje brodawki są poranione i bolą. Dzisiaj założyłam.sobie taki kapturek na brodawki do karmienia. Fajnie się spisal,mała dużo jadla. Tylko potem chciala jesc non stop przez 2 h... Potem czytałam, że takie kapturki mogą powodować z że dziecko się nie najada. I duoa, a to była moja nadzieja. Ja już nie wiem... Wczoraj zrobiła dwie niezbyt duże kupy, więc nie wiem, czy to spowodowane jest tym, że moje mleko jest za mało treściwe czy co. :( :( Za to siku chyba z 7 pampersów.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    34 cm klatka. Z jednej strony może dobrze, że są tacy zapobiegliwi ale z drugiej.. Kurcze, po co młodej mamie takie nerwy na samym początku :(
    Nie wiem... A jak u Was z ciemiaczkiem? Bo moje 1x1 to niby nie za wiele.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, nasza połozna twierdzi, że jeśli dziecko się najada to widać w pampersie - albo w postaci kupy albo sików właśnie. Więc myślę, że mała dostaje od Ciebie dokładnie tyle ile potrzebuje :)

Loczek, a czemuż to akurat do czwartku taki ban na rodzenie masz? :D

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Panan będzie dobrze - bdmy tu trzymać kciuki!
    Ania - a może położy jak w ptk będzie w szpitalu to akurat na weekend byś miała kruszynke na rękach :), środa już zaraz, będzie wszystko jasne. Powodzenia!
    Nalia - skonsultuj to też z innym lekarzem, wiadomo jak to z nimi bywa. Może wszystko jest ok i niepotrzebnie straszą. Dla odmiany u mojej koleżanki maluszka asymetrii urodzeniowej nie wykryl, przypadkiem się dowiedziała w 3miesiacu życia dziecka na kontroli bo był inny lekarz na zastępstwo. I dopiero się rehabilitują od 3miesiaca życia.. na lekarzy trzeba brać poprawkę.
    A ja zaciskam nóżki - oznajmiam oficjalnie - do czwartku nie rodzę i proszę mnie tu za słowo trzymać:)...
    Ja wam powiem tak. Mój mały jak się urodził na drugą dobę miał stan podgoraczkowy i nie przybieral na wadze no ale lekarka stwierdziła, że to może od zoltaczki chociaż nie miał i nas wyposcila do domu. Mały dwa tygodnie prawie cały czas płakał pił dwa łyki mleka i zasypial i za chwilę się budził i tak cały czas przez dwa tygodnie. Przychodzila środowiskowa ja jej to mówiłam to mówiła, że to normalne żeby dawać jemu wody do picia. Ja mówiłam, że ma stany podgoraczkowe a ona, że u takich małych dzieci to normalne bo nie mają jeszcze unormowanej temperatury ciała. Kiedy jego temperatura miała już ponad 38 pojechaliśmy na pogotowie tam jeden lekarz go zwazyl i zadzwonił na oddział tam jak lekarz się dowiedział że tak mało przybrał odrazu wielu nas na oddział. Crp miał wtedy 89 liczne bakterie w moczu. Stan zapalny pęcherza. Godzinę po przyjęciu dostał dwa antybiotyki w papach. Już mówiliśmy, że ma więcej antybiotykow i kroplowek w sobie niż krwi. Wyszliśmy że szpitala po dwóch tygodniach. Okazało się,ze mały ma refluks pęcherzowo moczowy II stopnia dwa lata był na furaginie i samo minęło. Ale co ja wtedy przeżyłam to moje. Schudłam 7 kg i straciłam pokarm. Poszliśmy do szpitala z dzieckiem 3 kg a wyszliśmy 6,5 kg bo tak zaczął nadrabiać przez dwa tygodnie, że lekarz się śmiał przy wypisie, że już starczy.
    Teraz już wiem, że jak mnie coś niepokoi to idę do lekarza i nie pytam nikogo. Po to płacę podatki, żeby mieć opiekę na wyciągnięcie ręki. I będę tam chodziła 100 razy aż z moim dzieckiem będzie ok i ja będę spokojna. Bo to ja znam najlepiej swoje dziecko i jak jest coś nie tak to tak jest i koniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 12:58

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Widzę w książeczce, że u nas też 1x1. Nawet nie wiedziałam, że to jakoś mało

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    pytanie do mam karmiących mm jakie mleczko dajecie maluchom?
    U nas starsza była od poczatku na bebilonie. Na początku HA a potem pronutra :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Moja starsza takie miała, wszystko ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Jest prawidłowe, napewno :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    To widzę, że nasze dzidzię podobne, tylko moja trochę mniejsza wagowo. Mam nadzieję, że obie się będą dorbze rozwijały ;*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ma 1x1 i jedna ze starszych tez miala i ok.

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    To widzę, że nasze dzidzię podobne, tylko moja trochę mniejsza wagowo. Mam nadzieję, że obie się będą dorbze rozwijały ;*

NA PEWNO tak będzie :) nie ma innej opcji! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    https://czytajsklad.com/mlekomodyfikowane/

Dobry artykuł. U mnie w szpitalu też był bebilon, ale przeszłam na nań bo jest bogatsze choćby o kwasy omega i bakterie probiotyczne.

Jak wczoraj analizowałam skład mleka to najkorzystniej wypadł hipp bio combiotik. Póki co mam zapasy nana może zmienię, zobaczymy.
    Dokładnie ja właśnie hipp bio combiotik ostatecznie dokarmiałam starszą, bo enfamil dwa rodzaje nie podpasowały (brzuszek bolał).

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny "już po" a jak się ogólnie czujecie w nowej roli - mamy?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dawalismy tylko hippa jak juz nie kp. Teraz bedzie tak samo.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny "już po" a jak się ogólnie czujecie w nowej roli - mamy?
    Ja mam dola, ostatnio dosyć często płacze, do tego martwię się o zdrowie Ady. Mam poranione brodawki i położna mi pozwoliła karmić przez nakładki na sutki - przyznaje, że to wybawienie. Pokarmu mam chyba dosyć jak na razie, zobaczymy.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ