LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:A jaki obwód klatki?
Może ta pediatra, która nas wypisywała jest taka przeczulona i woli dmuchać na zimne... Zobaczymy.
34 cm klatka. Z jednej strony może dobrze, że są tacy zapobiegliwi ale z drugiej.. Kurcze, po co młodej mamie takie nerwy na samym początku -
Shadee, ja co prawda póki co karmię piersią ale kilka razy na początku dokarmialam butelka. Kupiony mamy bebilon profutura, w ciąży jeszcze oglądałam różne zestawienia i to mleko podobno jako jedyne nie zawiera w składzie oleju palmowego. Niestety cena regularna np w Rossmannie to 65zlotych.
-
https://czytajsklad.com/mlekomodyfikowane/
Dobry artykuł. U mnie w szpitalu też był bebilon, ale przeszłam na nań bo jest bogatsze choćby o kwasy omega i bakterie probiotyczne.
Jak wczoraj analizowałam skład mleka to najkorzystniej wypadł hipp bio combiotik. Póki co mam zapasy nana może zmienię, zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 11:59
katka84 lubi tę wiadomość
-
Ja coraz częściej myślę o przejściu na albo laktator i moje mleko, albo na mm. Serio chciałam karmić piersią, ale mimo rad wielu położnych, ja nie potrafię małej przystawić do piersi, ona mnie źle chwyta, za słabo, tylko powierzchownie, przez to moje brodawki są poranione i bolą. Dzisiaj założyłam.sobie taki kapturek na brodawki do karmienia. Fajnie się spisal,mała dużo jadla. Tylko potem chciala jesc non stop przez 2 h... Potem czytałam, że takie kapturki mogą powodować z że dziecko się nie najada. I duoa, a to była moja nadzieja. Ja już nie wiem... Wczoraj zrobiła dwie niezbyt duże kupy, więc nie wiem, czy to spowodowane jest tym, że moje mleko jest za mało treściwe czy co. Za to siku chyba z 7 pampersów.❤Ada&Pola❤
-
Nalia, nasza połozna twierdzi, że jeśli dziecko się najada to widać w pampersie - albo w postaci kupy albo sików właśnie. Więc myślę, że mała dostaje od Ciebie dokładnie tyle ile potrzebuje
Loczek, a czemuż to akurat do czwartku taki ban na rodzenie masz? -
Loczek2018 wrote:Panan będzie dobrze - bdmy tu trzymać kciuki!
Ania - a może położy jak w ptk będzie w szpitalu to akurat na weekend byś miała kruszynke na rękach , środa już zaraz, będzie wszystko jasne. Powodzenia!
Nalia - skonsultuj to też z innym lekarzem, wiadomo jak to z nimi bywa. Może wszystko jest ok i niepotrzebnie straszą. Dla odmiany u mojej koleżanki maluszka asymetrii urodzeniowej nie wykryl, przypadkiem się dowiedziała w 3miesiacu życia dziecka na kontroli bo był inny lekarz na zastępstwo. I dopiero się rehabilitują od 3miesiaca życia.. na lekarzy trzeba brać poprawkę.
A ja zaciskam nóżki - oznajmiam oficjalnie - do czwartku nie rodzę i proszę mnie tu za słowo trzymać...
Teraz już wiem, że jak mnie coś niepokoi to idę do lekarza i nie pytam nikogo. Po to płacę podatki, żeby mieć opiekę na wyciągnięcie ręki. I będę tam chodziła 100 razy aż z moim dzieckiem będzie ok i ja będę spokojna. Bo to ja znam najlepiej swoje dziecko i jak jest coś nie tak to tak jest i koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 12:58
-
PixiDixi wrote:https://czytajsklad.com/mlekomodyfikowane/
Dobry artykuł. U mnie w szpitalu też był bebilon, ale przeszłam na nań bo jest bogatsze choćby o kwasy omega i bakterie probiotyczne.
Jak wczoraj analizowałam skład mleka to najkorzystniej wypadł hipp bio combiotik. Póki co mam zapasy nana może zmienię, zobaczymy.PixiDixi lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:dziewczyny "już po" a jak się ogólnie czujecie w nowej roli - mamy?❤Ada&Pola❤