LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Ja mam dzisiaj dola. Fakt, więcej karmienia piersią i siuskow , choć mała upodobała sobie głównie lewa pierś i niechętnie się przystawia do prawej. Dodatkowo to skierowanie do poradni mnie dobiło, mała ma głowę 32cm i czytałam, że to bardzo mało w ciąży donoszonej, powinna być wieksza i się martwię, że jest chora. Właśnie zasnęła po karmieniu, tak słodko wygląda... ;( Kąpaliśmy ha i bardzo się jej podobało, nie była zadowolona jak już ją ubieraliśmy.
Nie czytaj internetów! i nie martw się na zapas, pójdziecie na wizytę i zapewne wszystko będzie w jak najlepszym porządeczku.Carolline lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Ja mam dzisiaj dola. Fakt, więcej karmienia piersią i siuskow , choć mała upodobała sobie głównie lewa pierś i niechętnie się przystawia do prawej. Dodatkowo to skierowanie do poradni mnie dobiło, mała ma głowę 32cm i czytałam, że to bardzo mało w ciąży donoszonej, powinna być wieksza i się martwię, że jest chora. Właśnie zasnęła po karmieniu, tak słodko wygląda... ;( Kąpaliśmy ha i bardzo się jej podobało, nie była zadowolona jak już ją ubieraliśmy.
-
Nalia, porozmawiaj z lekarzami konkretniej bo Twoje dziecko nie ma jakiejś niskiej masy, bo niska masa to wtedy gdy jest stwierdzono hipotrofia a do niej jeszcze Wam daleko. Lekarze jacyś niepoważni bo nieźle Cię wystraszyli a nic konkretnie nie wytłumaczyli.
katka84, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:Nalia, porozmawiaj z lekarzami konkretniej bo Twoje dziecko nie ma jakiejś niskiej masy, bo niska masa to wtedy gdy jest stwierdzono hipotrofia a do niej jeszcze Wam daleko. Lekarze jacyś niepoważni bo nieźle Cię wystraszyli a nic konkretnie nie wytłumaczyli.
❤Ada&Pola❤
-
karolcia87 wrote:Nalia moja też ma główkę 32 i nikt nic nie mówił że to mało albo żeby coś było nie tak. A urodziłam przecież w 42 tygodniu już jakby nie było❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualny
-
Nalia, u nas mała też ma obwód główki 32cm a urodzona też sporo po terminie. Fakt, wazyla nieco więcej niż Twoja bo 3 kilogramy ale nikt się nawet nie zająknął, że ta mała główka to jakis problem. W szpitalu co rusz rodziły się dzieci 2600-2800 gramów i nikt nie robił im żadnych dodatkowych badań, bo to masa jak najbardziej w normie, przekracza przecież 2500.wydaje mi się, że niepotrzebnie Cię tam straszą..
Dziewczyny w dwupaku, trzymam kciuki za Was! Wiem, że ta końcówka jest już nieco upierdliwa ale doczekacie się swoich maluszków
Ineczka, ogromne gratulacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 09:46
Loczek2018, Urszulka89 lubią tę wiadomość
-
Kaktus93 wrote:Nalia, u nas mała też ma obwód główki 32cm a urodzona też sporo po terminie. Fakt, wazyla nieco więcej niż Twoja bo 3 kilogramy ale nikt się nawet nie zająknął, że ta mała główka to jakis problem. W szpitalu co rusz rodziły się dzieci 2600-2800 gramów i nikt nie robił im żadnych dodatkowych badań, bo to masa jak najbardziej w normie, przekracza przecież 2500.wydaje mi się, że niepotrzebnie Cię tam straszą..
Dziewczyny w dwupaku, trzymam kciuki za Was! Wiem, że ta końcówka jest już nieco upierdliwa ale doczekacie się swoich maluszków
Ineczka, ogromne gratulacje!
Może ta pediatra, która nas wypisywała jest taka przeczulona i woli dmuchać na zimne... Zobaczymy.❤Ada&Pola❤
-
Dzisiaj do mnie zadzwoniła pielęgniarka od ginekologa i przełożyła wizytę z piątku na środę dwa dni wcześniej bo doktor w piątek musi być w szpitalu. A u mnie w czwartek będzie równo 39 tydzień a wpisał mi hospitalizacja 39 tydzień w karcie ciąży. Ciekawe czy w czwartek nie położy mnie na oddział i nie będą wywoływać albo karze przyjść w poniedziałek dopiero 23. Teraz będę w niepewności do srody
-
Panan będzie dobrze - bdmy tu trzymać kciuki!
Ania - a może położy jak w ptk będzie w szpitalu to akurat na weekend byś miała kruszynke na rękach , środa już zaraz, będzie wszystko jasne. Powodzenia!
Nalia - skonsultuj to też z innym lekarzem, wiadomo jak to z nimi bywa. Może wszystko jest ok i niepotrzebnie straszą. Dla odmiany u mojej koleżanki maluszka asymetrii urodzeniowej nie wykryl, przypadkiem się dowiedziała w 3miesiacu życia dziecka na kontroli bo był inny lekarz na zastępstwo. I dopiero się rehabilitują od 3miesiaca życia.. na lekarzy trzeba brać poprawkę.
A ja zaciskam nóżki - oznajmiam oficjalnie - do czwartku nie rodzę i proszę mnie tu za słowo trzymać...