X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka, gratuluję maleństwa!! :)

U mojej małej część kikuta odpadła a część dalej jest i coś się z niego sączy, ale lekarka kazała dalej przemywać spirytusem. Wszystko trwa tak długo bo pierwsza położna kazała przecierac suchym patyczkiem i normalnie moczyc w wodzie, więc zamiast go wysuszac to go nawilzalismy.. :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka moje gratulacje :)

Szybko Waszym maluszkom te pępuszki poodpadały, Milence odpadł jak miała dwa tygodnie.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek odpadł w nocy z 5/6 dobę. Położna powiedziała ze przyjdzie w piątek go zobaczyć bo widzi ze niedlugo odpadnie. No a z czwartku na piątek odleciał przez sen. Wstaje do przebierania małego, patrzę kikutka nie ma, no to szukanie... Na plecach byl :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula moje gratulacje i życzę bezproblemowego połogu:-*

Margotka, hmm cóż Ci kochana powiedzieć nie jest łatwo i przyjemnie, ale daje radę :), najgorszy jest jak dla mnie bardzo ograniczony sen. Reszta jest ok, nastawiam się psychicznie przez całą ciąże, że będzie trudno więc zderzenie z rzeczywistością nie jest B. Trudne. Wszak mam podwójne szczęście i to jest dla mnie super motorem. Karmienie i równoczesne odbijanie jest ciężkie, ale mam kilka patentów typu, zwijam kołdrę, buduje z podmuch podpórki i z butelki daje równocześnie, cyc jest już raz dziennie.
    Muminka jesteś?

Miłego dnia Dziewczynki, do gina jadę, no i chyba okres dostałam, dziwnie szybko....

katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ula moje gratulacje i życzę bezproblemowego połogu:-*

Margotka, hmm cóż Ci kochana powiedzieć nie jest łatwo i przyjemnie, ale daje radę :), najgorszy jest jak dla mnie bardzo ograniczony sen. Reszta jest ok, nastawiam się psychicznie przez całą ciąże, że będzie trudno więc zderzenie z rzeczywistością nie jest B. Trudne. Wszak mam podwójne szczęście i to jest dla mnie super motorem. Karmienie i równoczesne odbijanie jest ciężkie, ale mam kilka patentów typu, zwijam kołdrę, buduje z podmuch podpórki i z butelki daje równocześnie, cyc jest już raz dziennie.
    Muminka jesteś?

Miłego dnia Dziewczynki, do gina jadę, no i chyba okres dostałam, dziwnie szybko....
    Pixi coś naprawdę szybko. Ja skończyłam karmienie starszej po 10 miesiącach i od razu za dwa tygodnie dostałam miesiączkę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak to okres, właśnie wyszłam od mojej gin. Cerazette dostałam a później przejdę na spirale. Hehe w obrazie usg już czai się pęcherzyk owulacyjny, ja to mam tą płodność.

katka84, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi, potrzeba matką wynalazków, dzielną Mamą jesteś!
    A skoro masz taką płodność to idziesz na całość, jak hurtowo to hurtowo!;-)
    tb73tv730xcbtslh.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Pixi, potrzeba matką wynalazków, dzielną Mamą jesteś!
    A skoro masz taką płodność to idziesz na całość, jak hurtowo to hurtowo!;-)
    tb73tv730xcbtslh.png

Hehehe jak zamieszka y razem w komunie a Ty bardzo pomożesz to czemu nie haha :)

anecz_kaa, Mmargotka lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Znowu zaginęłam w akcji, bo mieliśmy trochę problemów z kolkami. Testowalismy różne rzeczy, na razie sytuacja jest opanowana dzięki zmianie mleka.

Malutka rośnie zdrowo :-) Jest przeslodka, oczko w głowie mamusi i tatusia :-) Ma moje szaro -ciemnoniebieskie oczyska i czaruje nimi jak może. Cukiereczek. Ma już prawie 6 tyg,jak ten czas leci... Potrafi zaskoczyć w nocy rodziców i przespać ciągiem nawet 6 godzin! Ale zwykle budzi się co 4. Za 10 dni mamy chrzciny.

Ja podobnie jak pixi szybko dostałam okres, równo kiedy mała skończyła 5 tugodni. Byłam zdziwiona, że to juz. Za chwilę skoncze połóg i też trzeba będzie myśleć o jakimś zabezpieczeniu. Ba, wkrótce mój drugi "pierwszy raz" ;-) totalnie się tego boję...

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom :-) postaram się znów nadrobić listę na 1 stronie.

katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż codziennie mi powtarza, że teraz robimy córę
    ale u mnie sama myśl o kolejnej ciąży i kolejnym porodzie działa antykoncepcyjnie ... w temacie seksu "po"
    czy trzeba iść na jakąś kontrolę do gina jeśli ma się ochotę na igraszki? :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie powinno się iść na kontrolę po zakończeniu połogu. I jak sobie pomyślę, że teoretycznie też zaczynam byc płodna, to mi słabo :-P

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, pamiętam że pisałaś świeżo po porodzie, że już żadnych dzieci więcej mieć nie będziesz - to nadal aktualne? :)
    Ja przez całą ciąże mówiłam, że to pierwszy i ostatni raz i choć moja mała jest cudowna to ciągle obstaję przy tym, że będzie jedynaczką :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nadal aktualne :-) taki mam plan na życie i nie zmienię go pod wpływem uroku mojego dziecka ;-) To przemyślana decyzja tak jak u ciebie. Oczywiście gdy mówię o tym głośno, to spotykam się z komentarzami, ze unieszczesliwie dziecko jedynactwem i takie tam.

Kaktus93 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Tak, nadal aktualne :-) taki mam plan na życie i nie zmienię go pod wpływem uroku mojego dziecka ;-) To przemyślana decyzja tak jak u ciebie. Oczywiście gdy mówię o tym głośno, to spotykam się z komentarzami, ze unieszczesliwie dziecko jedynactwem i takie tam.
    Ja tak mówiłam do momentu kiedy moje dziecko skończyło 6 lat.

zi13ebkmaobpstsj.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Ja tak mówiłam do momentu kiedy moje dziecko skończyło 6 lat.
    I co się zmieniło?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    I co się zmieniło?
    Nie wiem. Poprostu pomyślałam, że teraz albo nigdy i czy tak naprawdę już chce pozostać na jednym dziecku. Sytuacja się zmienia jak te dziecko już jest coraz bardziej samodzielne i coraz mniej potrzebuje mamy. I się zastanawiałam czy oby za 20 lat nie będę żałować, że Szymon jest tylko jeden. Święta itp i tylko Szymon z żoną a tak teraz będzie jeszcze Wojtek z żoną i ich dzieci i będzie weselej

zi13ebkmaobpstsj.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich dziewczyn, które urodziły po mnie a ja to przegapiłam bo miałyśmy tyle problemów, znów szpital, zanik pokarmu, walka o kazda krople, hektolitry wylanych lez.. I w koncu- sukces. Od niedzieli jestesmy w domu, karmimy sie piersią, co sprawia mi niesamowita radosc. Pierwsza kąpiel i pierwszy spacer zaliczone. Kamila jest cudowna, przesłodka, spokojna, w ogole nie płacze. Owinęła sobie tatusia wokół palca tak jak myślałam. Kocham ją nie do opisania, nie sądziłam, że można aż tak. Pozdrawiam Was. Aha, pępuszek odpadl Kami w 7 dobie, ale dno pępka troche podkrwawia, położna każe obserwować i sie nie martwic.

melbusia88, Kaktus93, Mmargotka, karolcia87, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin super, ze wszystko w koncu pozytywnie sie ulozylo i juz jestescie wszyscy razem w domku :)

Melbusia, ja zawsze chcialam miec 3 dzieci, ale twraz jak mysle o Adzie, to nie wyobrazam sobie na chwile obecna miec wiecej dzieciaczkow.

Moje dziecko sika na potege, chyba z 10 pieluch dziennie z siuskami. I czasem jwszcze na zywo pusci jakies siurki.

Dzisiaj u nas kieoski dzien, Ada malo spi, duzo placze. Jak je, to jakos tak niespokojnie. Chyba te upaly ja wykanczaja.

Na 17.08 zapisalam Ade na usg bioderek, czekamy tez na informacje co do terminu u neurologa dzieciecego, mam dostac info w ciagu 2-3 dni.

Czy Wy budzicie swoje dzieci do karmienia w nocy, czy czekacie, az same sie obudza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 20:09

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wy budzicie swoje dzieci do karmienia w nocy, czy czekacie, az same sie obudza?

Andrzejek budzi sie na zawołanie moich piersi :P tak zsynchronizowanego systemu dawno nie widziałam :D zaczyna z nich kapać i mały zaczyna domagać się jedzenia/picia ;) w nocy co jakieś 3-4h, w dzień częściej, nawet co godzinę, półtrorej potrafi sie domagać chociaż trochę sie napić, ale nie dziwie sie takie upały ze sama dużo piję...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja swojego budzę bo sam robi za duże przerwy.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ