LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewxzyny z niedoczynnoscia tarczycy - czy po porodzie zmniejszalyscie poziom przyjmowanego eutyroxu? Ja w sumie o tym nie wiedzialam, dzisiaj gdzies przeczytalam, ze warto zmniejszyc... ja bralam przed ciaza 75mg, a w ciazy zaczelam brac 100. Zastanawiam sie, czy moge sobie od tak zmniejszyc do 75mg. Endokrynologa mam dopiero 16.08, chyba, ze wczesniej sie cos zwolni.❤Ada&Pola❤
-
Ja szanuję każda mamę, czy ma jedno dziecko, czy troje, czy sześcioro. To bardzo indywidualna kwestia. Na pewno zgodzę się po części z katką, że pierwsze dziecko dla siebie, drugie często po to, żeby pierwsze nie było samo. Jednak ja zachodząc w ciążę nie podpisywałam nigdzie zobowiązania, że zapewnię mojemu dziecku rodzeństwo. Nawet jeśli o to zapyta, czy poprosi nie ulegnę. To decyzja moja i męża, który podziela moje zdanie. Mi wystarczy jedno osobiste rodzone, bo mam jeszcze "służbowe" dzieci w pracy
Co do mleka mm ja podaję także po upływie 2 godzin. Nie przeciagam dziecka. Rozmawiałam z pediatra jeszcze w szpitalu i powiedziała, że mozna co 2 godz, byle nie częściej. Więc moja czasami je co 2, a czasami co 6. Nigdy nie wybudzam. -
Nalia wrote:Ja dostalam skierowanie, bo Ada urodzila sie malutka, miala 2800g i w takim przypadku dzieci, tzw. Hipotroficy , dostaja skierowanie na kontrole do neurologa..
Nasza urodzila sie 2960 i nie dostalismy skierowania takze chyba zalezy to od szpitala.
-
melbusia88 wrote:Ja szanuję każda mamę, czy ma jedno dziecko, czy troje, czy sześcioro. To bardzo indywidualna kwestia. Na pewno zgodzę się po części z katką, że pierwsze dziecko dla siebie, drugie często po to, żeby pierwsze nie było samo. Jednak ja zachodząc w ciążę nie podpisywałam nigdzie zobowiązania, że zapewnię mojemu dziecku rodzeństwo. Nawet jeśli o to zapyta, czy poprosi nie ulegnę. To decyzja moja i męża, który podziela moje zdanie. Mi wystarczy jedno osobiste rodzone, bo mam jeszcze "służbowe" dzieci w pracy
Co do mleka mm ja podaję także po upływie 2 godzin. Nie przeciagam dziecka. Rozmawiałam z pediatra jeszcze w szpitalu i powiedziała, że mozna co 2 godz, byle nie częściej. Więc moja czasami je co 2, a czasami co 6. Nigdy nie wybudzam.PixiDixi, Mmargotka, melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Nalia wrote:Dziewxzyny z niedoczynnoscia tarczycy - czy po porodzie zmniejszalyscie poziom przyjmowanego eutyroxu? Ja w sumie o tym nie wiedzialam, dzisiaj gdzies przeczytalam, ze warto zmniejszyc... ja bralam przed ciaza 75mg, a w ciazy zaczelam brac 100. Zastanawiam sie, czy moge sobie od tak zmniejszyc do 75mg. Endokrynologa mam dopiero 16.08, chyba, ze wczesniej sie cos zwolni.
-
W czasie ciąży przyjmowałam euthyrox w dawce 50, po ciąży biorę 25 i po połogu badania i kontrola czy dalej ciagniemy euthyrox czy odstawiamy. Niedoczynność miałam nabytą w ciąży.
Dziewczyny, które rodziły SN - Was też tak boli kość ogonowa przy wstawaniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 15:37
-
MałaCzarna1988 wrote:
Dziewczyny, które rodziły SN - Was też tak boli kość ogonowa przy wstawaniu?
Mnie boli masakrycznie przy siedzeniu i wstawaniu bo mnie pękła kość ogonowa przy porodzie.
Siadam na kółku ortopedycznym i mam tejpy założone ale to niewiele pomaga.
Właśnie wchodzę do ginekologa a moj facet mówi żebym spytała kiedy kolejne dziecko możemy robić -
klaudia382 wrote:Dziewczyny mam problem z małą. Dawniej zjadala ładnie cala butelkę i szła spać na 4 godziny a teraz nie dojada butelki ja jej na siłę nie chce wlewać i idzie spac a potem budzi sie co 2 godziny płacząc ze glodna... a wszędzie pisze ze mleko modyfikowane trzeba podawać co 3-4 godziny próbuje ja przeciągnąć to sie tylko biedna męczy a i tak zje tyle samo i znowu pobudka co 2 godzinki...
Pediatra mi powiedziala zeby tak sie nie przejmowac, jak nie zje to nie zmuszac, a jak chce czesciej to dawac... ponoc te wytyczne sie zmienily i.mozna mm karmic na zawolanie, tylko uwazac chyba zeby te ilosci w sumie w ciagu doby byly podobne
Magia -
Mmargotka wrote:Mnie boli masakrycznie przy siedzeniu i wstawaniu bo mnie pękła kość ogonowa przy porodzie.
Siadam na kółku ortopedycznym i mam tejpy założone ale to niewiele pomaga.
Właśnie wchodzę do ginekologa a moj facet mówi żebym spytała kiedy kolejne dziecko możemy robić -
Magia wrote:Pediatra mi powiedziala zeby tak sie nie przejmowac, jak nie zje to nie zmuszac, a jak chce czesciej to dawac... ponoc te wytyczne sie zmienily i.mozna mm karmic na zawolanie, tylko uwazac chyba zeby te ilosci w sumie w ciagu doby byly podobne
Kurde mala dostala biegunki oby nie przez te karmienia. Będę musiała jej dawać częściej jeść a mniejsze porcje. Może zmienię butelkę moze za wolno jej leci i przysypia przy tym sama nie wiem... od kiedy mozna dawać dicoflor? -
MałaCzarna1988 wrote:Ja usiądę już normalnie ale nie mogę odchylic się do tyłu i oprzeć A jak wstaje z pozycji siedzącej to jakaś masakra. Nie mogę wstać z dzieckiem, tylko za każdym razem musi ktoś małego podnieść. Czuję się jak inwalidka
Podobno trzeba czekać z czasem się zagoi... Ja też jak inwalidka, maksymalnie.
-
Nalia wrote:Ja dostalam skierowanie, bo Ada urodzila sie malutka, miala 2800g i w takim przypadku dzieci, tzw. Hipotroficy , dostaja skierowanie na kontrole do neurologa..
Nalia, Szymon miał 2880 i żadnym hipotrofikiem nie jest. prawidłowa waga malucha jest powyzej 2500
żadnego skierowania do neurologa niem mamy, ani żadnych zaleceń konsultacyjnych a rodziłam w szpitalu uniwersyteckim z oddziałem neonantologii
olcia87 lubi tę wiadomość
-
Melbusia aktualizujesz 1 stronę?
Dziewczyny po CC ile dosyalyscie zapisanych zastrzyków przeciwzakrzepowych? Bo ja mam ich do 40 dni. Aż położna się dziwi że tak dużo i mówiła że mam to skonsultować z lekarzem rodzinnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:22
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
shadee wrote:Nalia, Szymon miał 2880 i żadnym hipotrofikiem nie jest. prawidłowa waga malucha jest powyzej 2500
żadnego skierowania do neurologa niem mamy, ani żadnych zaleceń konsultacyjnych a rodziłam w szpitalu uniwersyteckim z oddziałem neonantologiiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 17:36
❤Ada&Pola❤
-
Britty wrote:Melbusia aktualizujesz 1 stronę?
Dziewczyny po CC ile dosyalyscie zapisanych zastrzyków przeciwzakrzepowych? Bo ja mam ich do 40 dni. Aż położna się dziwi że tak dużo i mówiła że mam to skonsultować z lekarzem rodzinnym.❤Ada&Pola❤
-
Dziewczyny po CC ile dosyalyscie zapisanych zastrzyków przeciwzakrzepowych? Bo ja mam ich do 40 dni. Aż położna się dziwi że tak dużo i mówiła że mam to skonsultować z lekarzem rodzinnym.
Ja po cc mialam tylko 5 zastrzykow, ale to moze zalezec pewnie od jakis innych czynnikow, krzepliwosci, czy bylo przytaczanie krwi itd
Magia -
Dziewczyny po CC ile dosyalyscie zapisanych zastrzyków przeciwzakrzepowych? Bo ja mam ich do 40 dni. Aż położna się dziwi że tak dużo i mówiła że mam to skonsultować z lekarzem rodzinnym.