LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Britty wrote:Melbusia aktualizujesz 1 stronę?
Dziewczyny po CC ile dosyalyscie zapisanych zastrzyków przeciwzakrzepowych? Bo ja mam ich do 40 dni. Aż położna się dziwi że tak dużo i mówiła że mam to skonsultować z lekarzem rodzinnym.
Ja miałam 10 po każdej cc -
Ja dostawałam tylko przez pobyt w szpitalu później nic , co do porodu czy SN czy CC bo jedno i drugie przechodziłam z pierwszym synem SN poród wywoływany i trwał od tych „ bolesnych skurczy” 4 godziny do CC 22-06 urodziły się bliźniaki i obawiałam się „ dochodzenia „ do siebie to muszę stwierdzić ze CC lepsze przynajmniej dla mnie może fakt po SN szybko dochodzisz do siebie ale ja pi CC po 3 tyg nie odczuwam żadnych większych dolegliwości. Pixi dla mnie tez żeby wiele akrobacji żeby karmić naraz cyckiem wiec ściągam mleko do butelki i daje 2 razy dziennie a reszta mm i póki co nie mamy żadnych kłopotów poza tym ze odstępy między rodzeństwem mam co 20-30 min i muszę się niezłe uwinąć żeby zdążyć no i to największa przypadłość żeby umieć się wyspać w 3 godziny
Pozdrawiam
P.s do MAM które maja wątpliwości ile mleka mm i co jaki czas bierzcie dużo na intuicje ja przy pierwszym bardzo się spinałam pilnowałem czasu mierzyłem itp itd teraz przy bliźniakach i moim 2 latku daje na luz i jakby było łatwiej i prościej i wszystko się układa
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Na jakie szczepienia sie zdecydowalyscie? Bo ja ciagle nie moge podjac ostatecznej decyzji... zostaly mi 2 tyg na podjecie decyzji a mam taki metlik ze juz nie wiem co i jak. Moze Wy macie wieksze doswiadczenie i mozecie ktores polecic ewentualnie odradzic??
-
Vanilka wrote:Na jakie szczepienia sie zdecydowalyscie? Bo ja ciagle nie moge podjac ostatecznej decyzji... zostaly mi 2 tyg na podjecie decyzji a mam taki metlik ze juz nie wiem co i jak. Moze Wy macie wieksze doswiadczenie i mozecie ktores polecic ewentualnie odradzic??
My mamy 5w1, wszystkie moje dzieci tak szczepię, odpukać nie było powikłań poza 1 sporym rumieniem u Marysi, który był raz przy 5 wkluciu, ponoć jest to częsty objaw w tym podaniu.
-
AnkaSasanka wrote:Ja dostawałam tylko przez pobyt w szpitalu później nic , co do porodu czy SN czy CC bo jedno i drugie przechodziłam z pierwszym synem SN poród wywoływany i trwał od tych „ bolesnych skurczy” 4 godziny do CC 22-06 urodziły się bliźniaki i obawiałam się „ dochodzenia „ do siebie to muszę stwierdzić ze CC lepsze przynajmniej dla mnie może fakt po SN szybko dochodzisz do siebie ale ja pi CC po 3 tyg nie odczuwam żadnych większych dolegliwości. Pixi dla mnie tez żeby wiele akrobacji żeby karmić naraz cyckiem wiec ściągam mleko do butelki i daje 2 razy dziennie a reszta mm i póki co nie mamy żadnych kłopotów poza tym ze odstępy między rodzeństwem mam co 20-30 min i muszę się niezłe uwinąć żeby zdążyć no i to największa przypadłość żeby umieć się wyspać w 3 godziny
Pozdrawiam
P.s do MAM które maja wątpliwości ile mleka mm i co jaki czas bierzcie dużo na intuicje ja przy pierwszym bardzo się spinałam pilnowałem czasu mierzyłem itp itd teraz przy bliźniakach i moim 2 latku daje na luz i jakby było łatwiej i prościej i wszystko się układa -
PixiDixi wrote:My mamy 5w1, wszystkie moje dzieci tak szczepię, odpukać nie było powikłań poza 1 sporym rumieniem u Marysi, który był raz przy 5 wkluciu, ponoć jest to częsty objaw w tym podaniu.
-
melbusia88 wrote:Pixi a powiedz dlaczego akurat taka opcja? Ja też stoję przed dylematem wyboru, jestem zielona i chętnie się dowiem czegoś od ciebie, bo pewnie zanim zdecydowałaś, to się rozeznalas w temacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:16
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
5w1 dla chłopaków refunduje państwo bo wczesniaki, wcześniej szczepilam córkę bo najzwyczajniej chciałam jej oszczędzić bólu ilością wkluc.
Edit:mój pediatra nie mówił mi, że nie ma 5w1 więcej powiedziała mi, że musi zgłosić zapotrzebowanie właśnie dla chłopaków moich....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:54
-
PixiDixi wrote:5w1 dla chłopaków refunduje państwo bo wczesniaki, wcześniej szczepilam córkę bo najzwyczajniej chciałam jej oszczędzić bólu ilością wkluc.
Edit:mój pediatra nie mówił mi, że nie ma 5w1 więcej powiedziała mi, że musi zgłosić zapotrzebowanie właśnie dla chłopaków moich....
https://www.szczepienia.pl/kalendarz-szczepien/program-na-szostkeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:08
-
A nie jednak jest 5w1 i 6w1, tak jak było, doszły tylko pneumokoki, na tej stronie brakuje tego wzwB. To ja też biorę 5w1, a wzwB refundowaną (to już 2 wkłucia), no i pneumokoki (trzecie wkłucie) i rotawirusy. Trzeba to rozdzielić chyba na dwa razy.
inna strona z kalendarzem szczepień:
http://szczepienia.pzh.gov.pl/kalendarz-szczepien/Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 09:16
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Na pneumokoki umówiłam się w innym terminie, za dużo na raz byłoby wkluc, szkoda maluchów.
Moje chłopaki mają gorszy sen bo np. Budzą się około 24 następnie o 2.30 z reguły Janek to go karmię, przebiera i około 3 Julek i tez karmienie i odbijanie, kładę się około 4.00 i Janek koło 5.30 znowu. Na śpiocha nie chcą mi jeść także dupa. -
shadee wrote:dziewczyny poleca wam książkę Tracy Hogg&Melindy Blau Język niemowląt
wiele pożytecznych rzeczy udało mi się wyczytać i wdrożyć
mniej "zaawansowanym" mamom może się przydać
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dzień dobry Mały ciagle na cycu dlatego mnie tutaj mało. My bierzemy te na NFZ i 13 na pneumokoki . A o ile można przesunąć wtedy takie szczepienie na pneumokoki, żeby nie było tyle wkłuć za jednym razem ? Nie pomyślałam, żeby tak zrobić zobaczymy jak młody to zniesie może będzie oki to wtedy wszystko zrobimy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Dostałam opryszczki a mam dwutygodniowego noworodka w domu... jak przeczytałam jak bardzo groźna jest opryszczka to sie zalamalam... w nocy ja calowalam bo nic nie czulam ze mi cos wyszlo dopiero nad ranem zobaczylam w lustrze ze mam to dziadostwo masakra:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:30
-
Ineczka wrote:Dzień dobry Mały ciagle na cycu dlatego mnie tutaj mało. My bierzemy te na NFZ i 13 na pneumokoki . A o ile można przesunąć wtedy takie szczepienie na pneumokoki, żeby nie było tyle wkłuć za jednym razem ? Nie pomyślałam, żeby tak zrobić zobaczymy jak młody to zniesie może będzie oki to wtedy wszystko zrobimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 11:33
-
klaudia382 wrote:Dostałam opryszczki a mam dwutygodniowego noworodka w domu... jak przeczytałam jak bardzo groźna jest opryszczka to sie zalamalam... w nocy ja calowalam bo nic nie czulam ze mi cos wyszlo dopiero nad ranem zobaczylam w lustrze ze mam to dziadostwo masakra:(❤Ada&Pola❤
-
Zastrzykow mam na mc
Szczepionki: te na nfz ale Jula ma NOP i walcze o tego krztusca lepszego i pneumokoki 13 i meningo ze wzgledu na to ze dziewczyny chodza do przedszkola...
6? Nie no my ustalone mamy ze 4 jak cos :p
We wrzesniy lecimy na wakacje i chyba zaczynam sie troche bac nie wiem czy mam fotelik brac Amelce?? Mam taki no name gorszy bo szkoda mi mojego cybexa do samolotu musze chyba sie orientować co i jak