SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Na kolki u nas też sprawdza się kateter windi, wszystkie gazy schodzą i maluchy mi szybko zasypiaja.

Pixi, ile trzymasz kateter w pupci? Mi po kilku sekundach schodzi pierwszy baczek i wtedy to wyciagam (trzy razy wkladam i po jednym baczku wypuszczam). Czy moze trzeba to trzymac dluzej i za jednym razem wiecej gazow wypuscic?

gapa25 lubi tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny moja julka ma dopiero 17 dni a dzis zjadła 120ml mleka na jedno karmienie! Nie chce jej tyle dawać ale płacze ze jest glodna a moim zdaniem je duzo za duzo wszędzie pisze ze od 60 do 90 ml powinna zjadac oprócz tego jeszcze troszkę ssie pierś...

klz9h371w1o7q62n.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Kurde dziewczyny moja julka ma dopiero 17 dni a dzis zjadła 120ml mleka na jedno karmienie! Nie chce jej tyle dawać ale płacze ze jest glodna a moim zdaniem je duzo za duzo wszędzie pisze ze od 60 do 90 ml powinna zjadac oprócz tego jeszcze troszkę ssie pierś...

u mnie te miary kompletne się nie sprawdzają
    Szymon na początku jadł dużo częściej i dużo mniej na raz niż zalecanna dawka. Zresztą dalej tak jest. Je czasem 30 a czasem 120 ml, a liczba karmień dochodzi do 16 na dobę. Liczę sumaryczną ilość podawanego mm i jest ok, rzadko kiedy wychodzimy poza zalecaną, czasem jemy mniej.

klaudia382 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dalej stosujecie witaminy, ktore bralyscie w ciazy?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Ja tak, oprócz magnezu. Biorę Prenatal Duo (Prenatal Classic + Prenatal DHA) oraz Summavit Fe - żelazo.
    Na obu preparatach jest informacja "dla kobiet w ciąży do końca czasu karmienia piersią".
    Konsultowałam też kontynuację ich stosowania z ginekologiem.
    tb73tv730xcbtslh.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Tak biorę prenatal duo i actiferol Fe forte. No i euterox do końca połogu, potem muszę zrobić badania i może akurat już nie będę musiała brać bo brałam tylko w ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

W szpitalu powiedziala mi pediatra ze od 10-11 dnia 110 moze jesc nawet, a na mleku mm pisza ze 90-120, wiec wydaje mi sie ze to jest w normie.
    Moja (tez Julka) je wlasnie okoli 90ml na posilek, ale ona urodzila sie malutka. Teraz wazy 3700 dopiero a ma 3 tygodnie. To tez moze od wagi zalezec. Wydaje mi sie, ze 120 jest ok

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ma dzisiaj 11 dni. Jak długo bylyscie w takim wieku na dworze?

zi13ebkmaobpstsj.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    W szpitalu powiedziala mi pediatra ze od 10-11 dnia 110 moze jesc nawet, a na mleku mm pisza ze 90-120, wiec wydaje mi sie ze to jest w normie.
    Moja (tez Julka) je wlasnie okoli 90ml na posilek, ale ona urodzila sie malutka. Teraz wazy 3700 dopiero a ma 3 tygodnie. To tez moze od wagi zalezec. Wydaje mi sie, ze 120 jest ok
    Ile wazyla Twoja Julka? Moja Ada 2800, teraz 3tyg+4 dni wazy 3800.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Mój mały ma dzisiaj 11 dni. Jak długo bylyscie w takim wieku na dworze?
    bez ograniczen.... jest cieplo :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis mamy 5 tygodni :) Amelka wazy juz 4900!!! Od najnizszej wagi przybrała 1800 :P wiec jest co nosic, ale jest KP wiec sie nie obawiam.

a co do ilosci- czasem odciagam i daje z butlo to je ok 120 ml zeby sie najesc

u Nas nocki ok- 6h ciagiem spi :P ja nie narzekam mała tez

Shadee fotki super, zazdroszcze sesji :) my dostalismy ale nie ma kiedy pojsc :( we wrzesniu dopiero pojdziemy i wspolczuje tego nie spania :(

ja dom w miare ogarniam dzieci tez myslalam, ze bedzie gortzej ale jak Amelka spi jest w miare :P

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Moja jest jeszcze mniejsza teraz wazy 3400 i urodzila sie tez malutka :) mam.nadzieje ze nie bedzie za duzo przybierać na wadze ten moj glodomor :)

klz9h371w1o7q62n.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy to szczęście że ciocia Szymonka jest fotografem, więc gdy tylko się widzimy i jest pod ręką aparat, to robi małemu jakąś fotę :) na brak zdjęć narzekać nie możemy

anecz_kaa lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Moja jest jeszcze mniejsza teraz wazy 3400 i urodzila sie tez malutka :) mam.nadzieje ze nie bedzie za duzo przybierać na wadze ten moj glodomor :)
    A ile wazyla? I w ktorym tygodniu urodzilas?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ile wazyla Twoja Julka? Moja Ada 2800, teraz 3tyg+4 dni wazy 3800.

Moja wazyla 3000, ale w szpitalu spadla do 2700, a dzis wazy 3700 dokladnie. Wiec idziemy razem rowno

Czyzby Ada urodzila sie tez 11 lipca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:37

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Moja wazyla 3000, ale w szpitalu spadla do 2700, a dzis wazy 3700 dokladnie. Wiec idziemy razem rowno

Czyzby Ada urodzila sie tez 11 lipca?
    Dzien ppznoej, 12 lipca, ale na 11 mialam termin. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Shadee - cóż, życzę w takim razie aby mały odbił sobie to w nocy i dał Ci ładnie pospać :)

Dziewczyny, a jak dajecie sobie radę ze sprawami domowymi przy maluchach? Sprzątanie, zakupy, obiady.. Robicie wszystko same?
    Nope.
    Ja niestety nie jestem w stanie wiele zrobić w domu. Mały lubi być blisko, nawet jak śpi - lubi czuć mnie lub męża obok. Gotujemy wieczorami jak jesteśmy oboje w domu, a sprzątam na raty, ale mąż ogarnia odkurzanie, zmywanie podłóg i ew coś czego nie zdążę

Mmma wrote:
    Hej, mialam byc ostatnia lipcowka ale urodzilam dzien wczesniej, wiec mam bąbla z 30.07.

Mam do Was pytanie, otoz moja 5dniowa gwiazdka ma cos w rodzaju kolek tak podejrzewam po moim jedzeniu, kto uwaza ze dieta matki karmiacej ma znaczenie? Polozna ktora do nas przychodzi twierdzi ze nie ma znaczenia co zjem a noworodek 5dniowy nie ma jeszcze kolek.

Ma niestrawnosc, widac ze boli ja brzuszek, przebiera nozkami i trzesie raczkami, jest spokojna a zaraz ma napady zlosci i placzu az zaraz spokoj i tak w kolko az nie zrobi kupy.

Co myslicie? Jak jej pomoc?
    Ja bym podała probiotyk - biogaję lub dicoflor
    Nalia wrote:
    biorę :)

Dziewczyny, czy któraś z Was zmaga się z trądzikiem niemowlęcym?
    U nas jest istna masakra. Mały ma prawie całą czerwoną twarz i szyję, od wczoraj przy uszkach pojawiły się takie suche żółtawe plamy. Napisałam do położnej i wysłałam jej zdjęcie (jest na urlopie) i kazała smarować buźkę maścią egzema, bo podobno to już ten trądzik schodzi...Ale szczerze mówiąc mi się nie wydaje że to już koniec trądziku i obawiam się jakiejś alergii albo tego, że powinnam zmodyfikować dietę przy kp. Jutro chyba umówię nas do pediatry...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może być też AZS. U nas pomogła bioderma athoderm. Żel do kąpieli i balsam do ciała. To są kosmetyki, więc jeśli nie to... To nie zaszkodzi.

Ale ciężko zgadywać, więc tak tylko piszę na przyszłość jakby nic nie działało :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas dzis po raz pierwszy kiepska noc, Ada od 3:30 do 5:30 a to jadla, a to lezala, a to kwiczala... teraz odsypia juz prawie 3h :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sporo padało tu pytań odnośnie ciężkiego oddechu naszych maluchów oraz dziwnych dźwięków
    wpadł mi w ręce taki artykuł

https://parenting.pl/sapka-u-niemowlat

poczytajcie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ