LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Na kolki u nas też sprawdza się kateter windi, wszystkie gazy schodzą i maluchy mi szybko zasypiaja.
Pixi, ile trzymasz kateter w pupci? Mi po kilku sekundach schodzi pierwszy baczek i wtedy to wyciagam (trzy razy wkladam i po jednym baczku wypuszczam). Czy moze trzeba to trzymac dluzej i za jednym razem wiecej gazow wypuscic?gapa25 lubi tę wiadomość
Magia -
Kurde dziewczyny moja julka ma dopiero 17 dni a dzis zjadła 120ml mleka na jedno karmienie! Nie chce jej tyle dawać ale płacze ze jest glodna a moim zdaniem je duzo za duzo wszędzie pisze ze od 60 do 90 ml powinna zjadac oprócz tego jeszcze troszkę ssie pierś...
-
klaudia382 wrote:Kurde dziewczyny moja julka ma dopiero 17 dni a dzis zjadła 120ml mleka na jedno karmienie! Nie chce jej tyle dawać ale płacze ze jest glodna a moim zdaniem je duzo za duzo wszędzie pisze ze od 60 do 90 ml powinna zjadac oprócz tego jeszcze troszkę ssie pierś...
u mnie te miary kompletne się nie sprawdzają
Szymon na początku jadł dużo częściej i dużo mniej na raz niż zalecanna dawka. Zresztą dalej tak jest. Je czasem 30 a czasem 120 ml, a liczba karmień dochodzi do 16 na dobę. Liczę sumaryczną ilość podawanego mm i jest ok, rzadko kiedy wychodzimy poza zalecaną, czasem jemy mniej.klaudia382 lubi tę wiadomość
-
Nalia wrote:Czy dalej stosujecie witaminy, ktore bralyscie w ciazy?
Ja tak, oprócz magnezu. Biorę Prenatal Duo (Prenatal Classic + Prenatal DHA) oraz Summavit Fe - żelazo.
Na obu preparatach jest informacja "dla kobiet w ciąży do końca czasu karmienia piersią".
Konsultowałam też kontynuację ich stosowania z ginekologiem.
-
klaudia382 wrote:Kurde dziewczyny moja julka ma dopiero 17 dni a dzis zjadła 120ml mleka na jedno karmienie! Nie chce jej tyle dawać ale płacze ze jest glodna a moim zdaniem je duzo za duzo wszędzie pisze ze od 60 do 90 ml powinna zjadac oprócz tego jeszcze troszkę ssie pierś...
W szpitalu powiedziala mi pediatra ze od 10-11 dnia 110 moze jesc nawet, a na mleku mm pisza ze 90-120, wiec wydaje mi sie ze to jest w normie.
Moja (tez Julka) je wlasnie okoli 90ml na posilek, ale ona urodzila sie malutka. Teraz wazy 3700 dopiero a ma 3 tygodnie. To tez moze od wagi zalezec. Wydaje mi sie, ze 120 jest ok
Magia -
Magia wrote:W szpitalu powiedziala mi pediatra ze od 10-11 dnia 110 moze jesc nawet, a na mleku mm pisza ze 90-120, wiec wydaje mi sie ze to jest w normie.
Moja (tez Julka) je wlasnie okoli 90ml na posilek, ale ona urodzila sie malutka. Teraz wazy 3700 dopiero a ma 3 tygodnie. To tez moze od wagi zalezec. Wydaje mi sie, ze 120 jest ok❤Ada&Pola❤
-
my dzis mamy 5 tygodni Amelka wazy juz 4900!!! Od najnizszej wagi przybrała 1800 wiec jest co nosic, ale jest KP wiec sie nie obawiam.
a co do ilosci- czasem odciagam i daje z butlo to je ok 120 ml zeby sie najesc
u Nas nocki ok- 6h ciagiem spi ja nie narzekam mała tez
Shadee fotki super, zazdroszcze sesji my dostalismy ale nie ma kiedy pojsc we wrzesniu dopiero pojdziemy i wspolczuje tego nie spania
ja dom w miare ogarniam dzieci tez myslalam, ze bedzie gortzej ale jak Amelka spi jest w miare
-
Magia wrote:W szpitalu powiedziala mi pediatra ze od 10-11 dnia 110 moze jesc nawet, a na mleku mm pisza ze 90-120, wiec wydaje mi sie ze to jest w normie.
Moja (tez Julka) je wlasnie okoli 90ml na posilek, ale ona urodzila sie malutka. Teraz wazy 3700 dopiero a ma 3 tygodnie. To tez moze od wagi zalezec. Wydaje mi sie, ze 120 jest ok -
Nalia wrote:Ile wazyla Twoja Julka? Moja Ada 2800, teraz 3tyg+4 dni wazy 3800.
Moja wazyla 3000, ale w szpitalu spadla do 2700, a dzis wazy 3700 dokladnie. Wiec idziemy razem rowno
Czyzby Ada urodzila sie tez 11 lipca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 20:37
Magia -
Kaktus93 wrote:Shadee - cóż, życzę w takim razie aby mały odbił sobie to w nocy i dał Ci ładnie pospać
Dziewczyny, a jak dajecie sobie radę ze sprawami domowymi przy maluchach? Sprzątanie, zakupy, obiady.. Robicie wszystko same?
Ja niestety nie jestem w stanie wiele zrobić w domu. Mały lubi być blisko, nawet jak śpi - lubi czuć mnie lub męża obok. Gotujemy wieczorami jak jesteśmy oboje w domu, a sprzątam na raty, ale mąż ogarnia odkurzanie, zmywanie podłóg i ew coś czego nie zdążę
Mmma wrote:Hej, mialam byc ostatnia lipcowka ale urodzilam dzien wczesniej, wiec mam bąbla z 30.07.
Mam do Was pytanie, otoz moja 5dniowa gwiazdka ma cos w rodzaju kolek tak podejrzewam po moim jedzeniu, kto uwaza ze dieta matki karmiacej ma znaczenie? Polozna ktora do nas przychodzi twierdzi ze nie ma znaczenia co zjem a noworodek 5dniowy nie ma jeszcze kolek.
Ma niestrawnosc, widac ze boli ja brzuszek, przebiera nozkami i trzesie raczkami, jest spokojna a zaraz ma napady zlosci i placzu az zaraz spokoj i tak w kolko az nie zrobi kupy.
Co myslicie? Jak jej pomoc?
Nalia wrote:Czy dalej stosujecie witaminy, ktore bralyscie w ciazy?
Dziewczyny, czy któraś z Was zmaga się z trądzikiem niemowlęcym?
U nas jest istna masakra. Mały ma prawie całą czerwoną twarz i szyję, od wczoraj przy uszkach pojawiły się takie suche żółtawe plamy. Napisałam do położnej i wysłałam jej zdjęcie (jest na urlopie) i kazała smarować buźkę maścią egzema, bo podobno to już ten trądzik schodzi...Ale szczerze mówiąc mi się nie wydaje że to już koniec trądziku i obawiam się jakiejś alergii albo tego, że powinnam zmodyfikować dietę przy kp. Jutro chyba umówię nas do pediatry...
-
nick nieaktualny