LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie mi czy takie przelewanie sie w zolodki to normalne u maluszkow? Bo u mojej Mai bulgocze ze hej. Mala jest wtedy spokojna nie placze ani sie nie prezy. Ale bulgota jej tam w brzuszku dosc konkretnie. Kropelki espunisan malo pomagaja i dalej slychac przelewanie sie.
-
Nalia wrote:Moj maz wyciagnal wczoraj i dzisiaj Adzie jakies biale gilki z noska, siedzialy bardzo gleboko i tylko byko slychac furczenie. On uwqza, ze to pokarm zalegajacy, a ja sie boje, ze to moze byc katatek. Dzisiaj jest lekarz oediatra eolny tylko na chorych dzieciach i mysle, czy isc? Czy lepiej jej nie pchac w te zarazki, jak nie ma pewnosci kataru? ;/
Nalia Twoja ma prawie miesiac a moja tydzien i tak samo dzis jej powyciagalam gilki biale z glebi noska, tez tak furczalo, ale moja juz miala w szpitalu takie gilki i nic nie mowili ze katarek. -
Nalia wrote:Moj maz wyciagnal wczoraj i dzisiaj Adzie jakies biale gilki z noska, siedzialy bardzo gleboko i tylko byko slychac furczenie. On uwqza, ze to pokarm zalegajacy, a ja sie boje, ze to moze byc katatek. Dzisiaj jest lekarz oediatra eolny tylko na chorych dzieciach i mysle, czy isc? Czy lepiej jej nie pchac w te zarazki, jak nie ma pewnosci kataru? ;/
-
Vanilka wrote:A powiedzcie mi czy takie przelewanie sie w zolodki to normalne u maluszkow? Bo u mojej Mai bulgocze ze hej. Mala jest wtedy spokojna nie placze ani sie nie prezy. Ale bulgota jej tam w brzuszku dosc konkretnie. Kropelki espunisan malo pomagaja i dalej slychac przelewanie sie.
-
shadee wrote:dokładnie
my wdrożyliśmy bobotic (od 28 dnia życia) oraz priobiotyk krople dicoflor
Szymon ma takie kolki niestety najczęściej bladym świtem od 4/5 do około 7/8
nie śpi wtedy i widać że mega cierpi
zobaczę za kilka dni czy kropelki pomogą bo niestety masowanie brzuszka, ogrzewanie ani ćwiczenia nic nie dają -
Nie masz możliwości wizyty domowej? Z takim maleństwem nie pchałabym się do chorych dzieci:/
-
klaudia382 wrote:U nas od dzis kolki sie zaczęły mala nawet jesc nie chce ma niecałe 3 tygodnie dałam espumisan ale w ulotce pisze ze jest po pierwszym miesiącu życia.
Moja Mała ma troszkę ponad 3 tygodnie, wczoraj pediatra powiedziała że można espumisan mimo że na ulotce tak jak piszesz.
-
-
Dziewczyny w Krakowie problem z umówieniem się na usg stawów biodrowych nieodpłatnie, udało mi się dopiero na 24 września, czyli dziecko będzie miało ponad 9 tygodni, a najlepszy czas na wykonanie tego usg to pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Jednak w tej przychodni gdzie się umawiałam powiedziano mi, że można do 4 miesiąca życia...więc nie wiem.
Wiecie ile kosztuje to usg odpłatnie?
-
Mmargotka wrote:Dziewczyny w Krakowie problem z umówieniem się na usg stawów biodrowych nieodpłatnie, udało mi się dopiero na 24 września, czyli dziecko będzie miało ponad 9 tygodni, a najlepszy czas na wykonanie tego usg to pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Jednak w tej przychodni gdzie się umawiałam powiedziano mi, że można do 4 miesiąca życia...więc nie wiem.
ja się umówiłam za dwa tygodnie odpłatnie: koszt jak się orientowałam od 120 - 200 złMmargotka lubi tę wiadomość
-
My pójdziemy prywatnie na usg - czas oczekiwania kilka dni, max do 2 tygodni. Cena 70zł - pani od usg Borowiak - bardzo dokładna doktor głównie od usg. Przyjmuje niedaleko nas, bardziej na takiej wiosce :p dlatego czasami lubię takie zadupia :p
Dla porównania - u nas w szpitalu terminy na koniec września...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:40
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Urszulka jak się czujesz i jak się macie?
Wszystko byłoby nie najgorzej ale rana po cc też daje mi się we znaki. Nie pochodzę za dużo, nie ponoszę małej bo zaczyna szczypać i spinać po bokach. No ale kiedyś minie ten czas, tak myślę bo inaczej bym w depresje popadła :pMmargotka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry U nas tez pojawiły się kolki w okolicach 3 tygodnia wtedy jeszcxe nie wiedziałam, ze to kolki. Zaczęło się od prężenia, machania rękami i nogami tak gwałtownie podkurczanie nóżek. Wtedy myślałam jeszcze ze to gazy się zbierają bo zmniejszyła się ilość kup i baków.Jak 4 noce pod rząd obudzil się praktycznie o tej samej godzinie 2 w nocy i do 4 były steki, płacz już wiedziałam, ze raczej to nie są gazy w tak regularnych godzina. Rozmawiałam z położna miałam wprowadzić probiotyk Biogaia i espumisan, ale ten mocniejszy 100. Zaczęły się baki i kupki, ale dalej często widać,ze go meczy. Dzisiaj podałam mu Sab Simplex może szybciej mu pomoże. Jak nie będzie poprawy albo się nasili zwłaszcza po karmieniu to może to być kwestia laktazy wtedy delicol, ale póki co krople pomagają .
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Mmargotka wrote:Dziewczyny w Krakowie problem z umówieniem się na usg stawów biodrowych nieodpłatnie, udało mi się dopiero na 24 września, czyli dziecko będzie miało ponad 9 tygodni, a najlepszy czas na wykonanie tego usg to pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Jednak w tej przychodni gdzie się umawiałam powiedziano mi, że można do 4 miesiąca życia...więc nie wiem.
Ja nas zapisałam na Wielicka 25 do dr Felusia na nfz jakos 12 lipca i termin dostalismy na 9 sierpnia probowalas tam? -
U nas kolek takich prawdziwych nie ma, jedynie zdarzy się ból brzuszka, dajemy regularnie biogaję i espumisam w razie koniecznosci, a tak to duzo spedzamy czasu na zewnątrz i dużo lezymy na brzuszku
Któraś z Was pytała o trądzik niemowlęcy, u nas był dość spory, ale przemywamy codziennie wodą przygotowaną i zostały pojedyncze krostki
Ale za to chyba jestesmy świeżo po skoku rozwojowym, bo 3 dni były bardzo ciezkie, tylko by na cycky wisiał, ale też i niespokojny był przy nim, zasypial tylko koło mnie, a najlepiej to by wcale nie spał, marudny, placzliwy. A dziś już inne dziecko wrócił do spania w dzień, je ładnie, więc oby to już za nami