LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:Pytanie z innej beczki ile siusiaja Wasze dzieci? Ja mam wrazenie, ze u nas co chwile idzie siku. Wlasciwie od poczatku nala duzo siusia. Az sie zastanawiam, czy nie za duzo.
Szymonek sika cały czas jest upał, dużo pije - im więcej pije, tym więcej sika
-
Nalia wrote:Hej, u nas dzis po raz pierwszy kiepska noc, Ada od 3:30 do 5:30 a to jadla, a to lezala, a to kwiczala... teraz odsypia juz prawie 3h
Zazdroszczę. U nas tak cała noc. Spałam może w sumie godzinę. Mała nie cały czas kwiczała czasem po prostu chciała sobie pobyc aktywna bez krzyku wiec przynajmniej to się u nas poprawilo ale trafił się nam taki nocny marek ze niebawem pobije wszelkie rekordy niespania. -
Odnośnie ogarniania domu i rzeczywistości rozbawiło mnie co kiedyś usłyszałam:
- śpij kiedy twoje dziecko śpi.
- a sprzątać mam też wtedy kiedy moje dziecko sprząta, gotować kiedy ono gotuje, załatwiać resztę spraw kiedy ono to robi?
No cóż ja dom mam mało ogarnięty bo zdarza mi się spać kiedy Ona śpi czyli w dzień -
A ja się wyrolowalam... Zrobiłam zakupy internetowe, modimoda sklep i dupa, sklep zablokowany, kasy i towaru brak. Powstał bliźniaczy modi4moda, sprawę zgłoszę na policji i do prokuratury, dałam im czas na zwrot kasy do czwartku, a i tak zgłoszę bo jest ponoć dużo poszkodowanych...
-
PixiDixi wrote:A ja się wyrolowalam... Zrobiłam zakupy internetowe, modimoda sklep i dupa, sklep zablokowany, kasy i towaru brak. Powstał bliźniaczy modi4moda, sprawę zgłoszę na policji i do prokuratury, dałam im czas na zwrot kasy do czwartku, a i tak zgłoszę bo jest ponoć dużo poszkodowanych...
Hehe a właśnie weszłam na pocztę i reklama tego sklepu modi4moda - końcowe dni letniej wyprzedaży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:52
-
Nalia wrote:Dzisiaj Ada tylko jedzenir i spanie, zero aktywnosci wiekszej wystarczy ze ja na brzuch poloze zeby pocwiczyla i juz odjazd ciekawe jaka bedzue noc...
Bardzo zazdroszczę, moja - owszem, często je, ale spać nie chce w ogóle..
Co do siusiania to ciągle mamy przesikane pampersy
-
Ja chyba zwariuje. Ada raz je ladnie, a raz ma jakies jazdy i wtedy zje chwile z jednego cycka, pusci, ryczy, ze glodna, probuje ja przystawic, to sie rzuca albo chwyta i po chwili puszcza, drugi cycek daje, zaczyna ladnie jesc po czym znow akcja. Od tygodnia tak mamy. Juz z mezem powoli nie dajemy rady, bi takie karmienie to naset 2h ryku, jekow i stekow. Uspokajamy, to znow sie wkurza.❤Ada&Pola❤
-
klaudia382 wrote:Moja julka chyba ma refluks. kiedy cudem po jedzeniu ja uspie to chwile później zaczyna mlaskac krzywi sie wyciąga język budzi sie i sie pręży i po spaniu i tak cały czas
-
Suszarka na kolke ok ale jest tez aplikacja na tel szumiś co szumi i na moja tez dziala
Nalia u mnie jest tak samo i zaczyna sie od 16 i tak trwa z przerwami do nocy. Coraz czesciej tak marudzi z tym jedzeniem, widac ze ją męczy bo to do kupy lub bąka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:17
-
Nalia wrote:Ja chyba zwariuje. Ada raz je ladnie, a raz ma jakies jazdy i wtedy zje chwile z jednego cycka, pusci, ryczy, ze glodna, probuje ja przystawic, to sie rzuca albo chwyta i po chwili puszcza, drugi cycek daje, zaczyna ladnie jesc po czym znow akcja. Od tygodnia tak mamy. Juz z mezem powoli nie dajemy rady, bi takie karmienie to naset 2h ryku, jekow i stekow. Uspokajamy, to znow sie wkurza.Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Dziewczyny jak dziecko przy jedzeniu lub po pręży się jęczy macha rączkami, odrywa się od butelki lub cycusia, to jest wzdęcie lub kolka, i trzeba maluszkowi pomóc, wtedy ulży, albo ćwiczenia, masowanie brzuszka, albo windi, suszarka. A i tak nie raz nic nie pomoże, są jeszcze krople typu espumisan lub sab simplex, bobotik.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 22:13
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Nalia wrote:Ja chyba zwariuje. Ada raz je ladnie, a raz ma jakies jazdy i wtedy zje chwile z jednego cycka, pusci, ryczy, ze glodna, probuje ja przystawic, to sie rzuca albo chwyta i po chwili puszcza, drugi cycek daje, zaczyna ladnie jesc po czym znow akcja. Od tygodnia tak mamy. Juz z mezem powoli nie dajemy rady, bi takie karmienie to naset 2h ryku, jekow i stekow. Uspokajamy, to znow sie wkurza.
Wydawało mi się, że to nie chodzi o brzuszek, bo to dzieje się nagle - tak szybko zaczyna się krzyk, tak szybko też potrafi się uspokoić i zacząć ładnie ssać... -
olcia87 wrote:Dziewczyny jak dziecko przy jedzeniu lub po pręży się jęczy macha rączkami, odrywa się od butelki lub cycusia, to jest wzdęcie lub kolka, i trzeba maluszkowi pomóc, wtedy ulży, albo ćwiczenia, masowanie brzuszka, albo windi, suszarka. A i tak nie raz nic nie pomoże, są jeszcze krople typu espumisan lub sab simplex, bobotik.
dokładnie
my wdrożyliśmy bobotic (od 28 dnia życia) oraz priobiotyk krople dicoflor
Szymon ma takie kolki niestety najczęściej bladym świtem od 4/5 do około 7/8
nie śpi wtedy i widać że mega cierpi
zobaczę za kilka dni czy kropelki pomogą bo niestety masowanie brzuszka, ogrzewanie ani ćwiczenia nic nie dają
-
Moj maz wyciagnal wczoraj i dzisiaj Adzie jakies biale gilki z noska, siedzialy bardzo gleboko i tylko byko slychac furczenie. On uwqza, ze to pokarm zalegajacy, a ja sie boje, ze to moze byc katatek. Dzisiaj jest lekarz oediatra eolny tylko na chorych dzieciach i mysle, czy isc? Czy lepiej jej nie pchac w te zarazki, jak nie ma pewnosci kataru? ;/❤Ada&Pola❤