X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki :D ile siusiaja Wasze dzieci? Ja mam wrazenie, ze u nas co chwile idzie siku. Wlasciwie od poczatku nala duzo siusia. Az sie zastanawiam, czy nie za duzo.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Pytanie z innej beczki :D ile siusiaja Wasze dzieci? Ja mam wrazenie, ze u nas co chwile idzie siku. Wlasciwie od poczatku nala duzo siusia. Az sie zastanawiam, czy nie za duzo.

Szymonek sika cały czas :) jest upał, dużo pije - im więcej pije, tym więcej sika

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, u nas dzis po raz pierwszy kiepska noc, Ada od 3:30 do 5:30 a to jadla, a to lezala, a to kwiczala... teraz odsypia juz prawie 3h :P

Zazdroszczę. U nas tak cała noc. Spałam może w sumie godzinę. Mała nie cały czas kwiczała czasem po prostu chciała sobie pobyc aktywna bez krzyku wiec przynajmniej to się u nas poprawilo ale trafił się nam taki nocny marek ze niebawem pobije wszelkie rekordy niespania.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ogarniania domu i rzeczywistości rozbawiło mnie co kiedyś usłyszałam:
    - śpij kiedy twoje dziecko śpi.
    - a sprzątać mam też wtedy kiedy moje dziecko sprząta, gotować kiedy ono gotuje, załatwiać resztę spraw kiedy ono to robi?;)
    No cóż ja dom mam mało ogarnięty bo zdarza mi się spać kiedy Ona śpi czyli w dzień :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Ada tylko jedzenir i spanie, zero aktywnosci wiekszej :P wystarczy ze ja na brzuch poloze zeby pocwiczyla i juz odjazd :P ciekawe jaka bedzue noc...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się wyrolowalam... Zrobiłam zakupy internetowe, modimoda sklep i dupa, sklep zablokowany, kasy i towaru brak. Powstał bliźniaczy modi4moda, sprawę zgłoszę na policji i do prokuratury, dałam im czas na zwrot kasy do czwartku, a i tak zgłoszę bo jest ponoć dużo poszkodowanych...

• katka84 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A ja się wyrolowalam... Zrobiłam zakupy internetowe, modimoda sklep i dupa, sklep zablokowany, kasy i towaru brak. Powstał bliźniaczy modi4moda, sprawę zgłoszę na policji i do prokuratury, dałam im czas na zwrot kasy do czwartku, a i tak zgłoszę bo jest ponoć dużo poszkodowanych...
    To Ci się Pixi trafiło. Zgłoś, może coś z oszustami zrobią.
    Hehe a właśnie weszłam na pocztę i reklama tego sklepu modi4moda - końcowe dni letniej wyprzedaży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 13:52

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj Ada tylko jedzenir i spanie, zero aktywnosci wiekszej :P wystarczy ze ja na brzuch poloze zeby pocwiczyla i juz odjazd :P ciekawe jaka bedzue noc...

Bardzo zazdroszczę, moja - owszem, często je, ale spać nie chce w ogóle..
    Co do siusiania to ciągle mamy przesikane pampersy :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zwariuje. Ada raz je ladnie, a raz ma jakies jazdy i wtedy zje chwile z jednego cycka, pusci, ryczy, ze glodna, probuje ja przystawic, to sie rzuca albo chwyta i po chwili puszcza, drugi cycek daje, zaczyna ladnie jesc po czym znow akcja. Od tygodnia tak mamy. Juz z mezem powoli nie dajemy rady, bi takie karmienie to naset 2h ryku, jekow i stekow. Uspokajamy, to znow sie wkurza.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A ile wazyla? I w ktorym tygodniu urodzilas?
    W 39 tygodniu wazyla 2950 i spadla jej waga do 2700 :)

klz9h371w1o7q62n.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja julka chyba ma refluks. :( kiedy cudem po jedzeniu ja uspie to chwile później zaczyna mlaskac krzywi sie wyciąga język budzi sie i sie pręży i po spaniu i tak cały czas :(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Moja julka chyba ma refluks. :( kiedy cudem po jedzeniu ja uspie to chwile później zaczyna mlaskac krzywi sie wyciąga język budzi sie i sie pręży i po spaniu i tak cały czas :(
    Ada tez tak robi... myskalam, ze to normalne :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    U nas dokladnie to samo. Ale nie zawsze jednego dnia jest ok a drugiego caly dzien takie akcje + ulewanie.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Mmma Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka na kolke ok ale jest tez aplikacja na tel szumiś co szumi i na moja tez dziala

Nalia u mnie jest tak samo i zaczyna sie od 16 i tak trwa z przerwami do nocy. Coraz czesciej tak marudzi z tym jedzeniem, widac ze ją męczy bo to do kupy lub bąka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 06:17

event.png
    eve
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja chyba zwariuje. Ada raz je ladnie, a raz ma jakies jazdy i wtedy zje chwile z jednego cycka, pusci, ryczy, ze glodna, probuje ja przystawic, to sie rzuca albo chwyta i po chwili puszcza, drugi cycek daje, zaczyna ladnie jesc po czym znow akcja. Od tygodnia tak mamy. Juz z mezem powoli nie dajemy rady, bi takie karmienie to naset 2h ryku, jekow i stekow. Uspokajamy, to znow sie wkurza.
    a to nie kolka lub wzdęcia ?

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dziecko przy jedzeniu lub po pręży się jęczy macha rączkami, odrywa się od butelki lub cycusia, to jest wzdęcie lub kolka, i trzeba maluszkowi pomóc, wtedy ulży, albo ćwiczenia, masowanie brzuszka, albo windi, suszarka. A i tak nie raz nic nie pomoże, są jeszcze krople typu espumisan lub sab simplex, bobotik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2018, 22:13

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    mamy to samo :( właśnie miałam Was pytać o te 'awantury' przy cycku... zastanawiam się o co temu maluchowi chodzi - ma sucho, bo przed karmieniem zmieniamy pampersa, piersi pełne, więc mleko leci....

Wydawało mi się, że to nie chodzi o brzuszek, bo to dzieje się nagle - tak szybko zaczyna się krzyk, tak szybko też potrafi się uspokoić i zacząć ładnie ssać...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    Dziewczyny jak dziecko przy jedzeniu lub po pręży się jęczy macha rączkami, odrywa się od butelki lub cycusia, to jest wzdęcie lub kolka, i trzeba maluszkowi pomóc, wtedy ulży, albo ćwiczenia, masowanie brzuszka, albo windi, suszarka. A i tak nie raz nic nie pomoże, są jeszcze krople typu espumisan lub sab simplex, bobotik.

dokładnie
    my wdrożyliśmy bobotic (od 28 dnia życia) oraz priobiotyk krople dicoflor

Szymon ma takie kolki niestety najczęściej bladym świtem od 4/5 do około 7/8
    nie śpi wtedy i widać że mega cierpi
    zobaczę za kilka dni czy kropelki pomogą bo niestety masowanie brzuszka, ogrzewanie ani ćwiczenia nic nie dają

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy to samo. U nas pomaga położenie na brzuszku i masowanie okreznymi ruchami pleckow - wtedy zaczyna sobie popierdywac i momentalnie uspokaja się i zasypia.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wyciagnal wczoraj i dzisiaj Adzie jakies biale gilki z noska, siedzialy bardzo gleboko i tylko byko slychac furczenie. On uwqza, ze to pokarm zalegajacy, a ja sie boje, ze to moze byc katatek. Dzisiaj jest lekarz oediatra eolny tylko na chorych dzieciach i mysle, czy isc? Czy lepiej jej nie pchac w te zarazki, jak nie ma pewnosci kataru? ;/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ