X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny w Krakowie problem z umówieniem się na usg stawów biodrowych nieodpłatnie, udało mi się dopiero na 24 września, czyli dziecko będzie miało ponad 9 tygodni, a najlepszy czas na wykonanie tego usg to pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Jednak w tej przychodni gdzie się umawiałam powiedziano mi, że można do 4 miesiąca życia...więc nie wiem.

Wiecie ile kosztuje to usg odpłatnie?

tb73tv730xcbtslh.png

Sorki, ze sie wtrace, ale gdzie probowalas sie umowic? My bylismy w przychodni na os. Na Skarpie i terminy byly od razu :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

U nas rowniez problemowo troche, wlasnie z tymi kolkami, choc dla mnie to bardziej zaparcia. Po konsultacji z lekarzem dajemy esputikon, floraktin. Purki sa ale ze zrobieniem kupki ma straszne problemy, tak jak mowicie steka, zlosci sie, macha raczkami, przebiera nozkami, kuli je, we snie poplakuje. Daje troche swojego mleka troche dokarmiam, mleko tez zmienilismy na bebilon comfort. Po zrobieniu kupki nagle spokoj i spokojny dlugi sen. Jedna kupka na dzien to malo prawda? A w nocy zadna. Eh tak mi go szkoda. Placzu na konktetna godzine nie ma tylko te steki i jeki. W razie czego mam czopki ale to mysle jakby bylo juz calkiem zle..

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis caly dzien usypiam mała suszarką a dawniej tak ladnie sama zasypiala w łóżeczku... :(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ja dzis caly dzien usypiam mała suszarką a dawniej tak ladnie sama zasypiala w łóżeczku... :(

Jak to jest z ta suszarka? Chodzi tylko o dzwiek, czy trzeba na brzuszek dziecka tez,lekko podmuchac jak boli?

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Jak to jest z ta suszarka? Chodzi tylko o dzwiek, czy trzeba na brzuszek dziecka tez,lekko podmuchac jak boli?
    Ja przez pierwsze kilka minut kieruje suszarkę na brzuszek na prawie zimny strumień a potem oddalam stopniowo i wyłączam. Więc u mmie chyba i lekkie cieplo suszarki i odglos duzo daje. Ale zupełnie nie działają na nia aplikacje które imituja dźwięk suszarki. Musi być prawdziwa suszarka

klz9h371w1o7q62n.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja nas zapisałam na Wielicka 25 do dr Felusia na nfz jakos 12 lipca i termin dostalismy na 9 sierpnia :) probowalas tam?

Dzwoniłam tam kilkakrotnie o różnych porach, ale od razu włącza się automatyczna sekretarka informująca o innym numerze telefonu na ODPŁATNE usługi medyczne. Może im się jakoś limit wyczerpał...
    tb73tv730xcbtslh.png

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Sorki, ze sie wtrace, ale gdzie probowalas sie umowic? My bylismy w przychodni na os. Na Skarpie i terminy byly od razu :)

Dzięki, właśnie tam jestem zapisana ale dopiero na 24 września- dzis dzwoniłam i był to pierwszy wolny termin.
    Gapa ze mnie że nie umówiłam wcześniej, nie wiedziałam że taki problem będzie, a skierowanie mamy od wczoraj.
    tb73tv730xcbtslh.png

Katy lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktorych maluchy maja refluks, ja zaczynam podejrzewac to u Ady. Ona ma tak, ze jak zje i ja odlozymy do lozeczka, to po chwili sie tak wygina, lapie za szyjke i mam wrazenie, jakby miala cos w gardle, co ja drazni. Chwile sie tak powygina i przechodzi. Pozniej tego nie ma, tylko po samym karmieniu, wiec tak ki nasuwa to na mysl refluks...

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dzwoniłam tam kilkakrotnie o różnych porach, ale od razu włącza się automatyczna sekretarka informująca o innym numerze telefonu na ODPŁATNE usługi medyczne. Może im się jakoś limit wyczerpał...
    tb73tv730xcbtslh.png

Podobno ciężko się tam dodzwonic, my podjechalismy osobiscie i tak tez nam pediatra radziła :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Podobno ciężko się tam dodzwonic, my podjechalismy osobiscie i tak tez nam pediatra radziła :)

Aha, dobrze wiedzieć, ja od razu spisałam to na straty. W takim razie może też spróbujemy podjechać - jeśli tam się nie da dodzwonić to może dlatego mają wolne miejsca, oby!;)
    tb73tv730xcbtslh.png

kkarolina89 lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile czasu jednorazowo sa aktywne Wasze dzieci? Bo mam wrazenie, ze Ada krotko , albo sie szybko robi glodna, albo zasypia na cycku :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Refluks potwierdza się na usg, jesteśmy w szpitalu i m. Inn. wczoraj mieliśmy usg potwierdzające lub wykluczające refluks, niestety mamy. Julek co zje to zaraz tak mocno ulewa... Dostaliśmy lek gastrofus (chyba tak się pisze).
    Magia, windi używam tak, że wkładam w odbyt, czekam jakiś czas, lekko poruszam i lecą baczki.

• shadee Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rekord to blisko 12 godzin aktywności z dwoma przerwami na 15 min drzemkę
    ale Szymonek to twardy zawodnik :) spanie jest przereklamowane według niego

terka lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Czesc dziewczyny.

U nas rowniez problemowo troche, wlasnie z tymi kolkami, choc dla mnie to bardziej zaparcia. Po konsultacji z lekarzem dajemy esputikon, floraktin. Purki sa ale ze zrobieniem kupki ma straszne problemy, tak jak mowicie steka, zlosci sie, macha raczkami, przebiera nozkami, kuli je, we snie poplakuje. Daje troche swojego mleka troche dokarmiam, mleko tez zmienilismy na bebilon comfort. Po zrobieniu kupki nagle spokoj i spokojny dlugi sen. Jedna kupka na dzien to malo prawda? A w nocy zadna. Eh tak mi go szkoda. Placzu na konktetna godzine nie ma tylko te steki i jeki. W razie czego mam czopki ale to mysle jakby bylo juz calkiem zle..
    Jeśli dzijest jest tylko na mm, to jedna kupka dziennie jest spoko, ale nie wiem jak go jest przy karmieniu mieszanym. Zależy pewnie czym więcej karmisz, czy swoim, czy mm. Jak mm, to bym się rak bardzo nie martwiła. U nas tylko przy mm bebilon komfort jest jedną kupka dziennie i jest w miarę ok

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    a konsultowałaś się może z pediatrą ws zmiany mleka czy sama wprowadziłaś?
    Sama wprowadziłam, rozmawiałam jedynie z położna

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tak analizuje i u nas albo Ada zasypia przy cycku, albo robi orzy nim histwrie. Czasem sie uda ja czyms zajac. Ale generalnie, to nie ma czegos takiwgo, ze ona zje z cycka i jest zadowolona i ppgodna idzie sie pobawic. Nie wiem, czy za wczwsnie czegos takiego wymagam, czy z nia jest cos nie halo.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis julka zwymiotowala :( lekarz rodzinny nie ma miejsc nas przyjąć... tragedia

Nalia lubi tę wiadomość

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    U mnie dzis julka zwymiotowala :( lekarz rodzinny nie ma miejsc nas przyjąć... tragedia
    A moze sie po prostu przejadla?

Urszulka89 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    dokładnie, u nas czasami jak si przeje to jest mega rzyg

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 9 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Wątpię bo od wczoraj zjada tylko po 40ml gdzie wcześniej zjadala 120... caly czas poplakuje i sie pręży

klz9h371w1o7q62n.png
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ