LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmargotka wrote:Dziewczyny w Krakowie problem z umówieniem się na usg stawów biodrowych nieodpłatnie, udało mi się dopiero na 24 września, czyli dziecko będzie miało ponad 9 tygodni, a najlepszy czas na wykonanie tego usg to pomiędzy 6 a 8 tygodniem życia. Jednak w tej przychodni gdzie się umawiałam powiedziano mi, że można do 4 miesiąca życia...więc nie wiem.
Wiecie ile kosztuje to usg odpłatnie?
Sorki, ze sie wtrace, ale gdzie probowalas sie umowic? My bylismy w przychodni na os. Na Skarpie i terminy byly od razu -
Czesc dziewczyny.
U nas rowniez problemowo troche, wlasnie z tymi kolkami, choc dla mnie to bardziej zaparcia. Po konsultacji z lekarzem dajemy esputikon, floraktin. Purki sa ale ze zrobieniem kupki ma straszne problemy, tak jak mowicie steka, zlosci sie, macha raczkami, przebiera nozkami, kuli je, we snie poplakuje. Daje troche swojego mleka troche dokarmiam, mleko tez zmienilismy na bebilon comfort. Po zrobieniu kupki nagle spokoj i spokojny dlugi sen. Jedna kupka na dzien to malo prawda? A w nocy zadna. Eh tak mi go szkoda. Placzu na konktetna godzine nie ma tylko te steki i jeki. W razie czego mam czopki ale to mysle jakby bylo juz calkiem zle.. -
Magia wrote:Jak to jest z ta suszarka? Chodzi tylko o dzwiek, czy trzeba na brzuszek dziecka tez,lekko podmuchac jak boli?
-
kkarolina89 wrote:Ja nas zapisałam na Wielicka 25 do dr Felusia na nfz jakos 12 lipca i termin dostalismy na 9 sierpnia probowalas tam?
Dzwoniłam tam kilkakrotnie o różnych porach, ale od razu włącza się automatyczna sekretarka informująca o innym numerze telefonu na ODPŁATNE usługi medyczne. Może im się jakoś limit wyczerpał...
-
Katy wrote:Sorki, ze sie wtrace, ale gdzie probowalas sie umowic? My bylismy w przychodni na os. Na Skarpie i terminy byly od razu
Dzięki, właśnie tam jestem zapisana ale dopiero na 24 września- dzis dzwoniłam i był to pierwszy wolny termin.
Gapa ze mnie że nie umówiłam wcześniej, nie wiedziałam że taki problem będzie, a skierowanie mamy od wczoraj.
Katy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ktorych maluchy maja refluks, ja zaczynam podejrzewac to u Ady. Ona ma tak, ze jak zje i ja odlozymy do lozeczka, to po chwili sie tak wygina, lapie za szyjke i mam wrazenie, jakby miala cos w gardle, co ja drazni. Chwile sie tak powygina i przechodzi. Pozniej tego nie ma, tylko po samym karmieniu, wiec tak ki nasuwa to na mysl refluks...❤Ada&Pola❤
-
Mmargotka wrote:Dzwoniłam tam kilkakrotnie o różnych porach, ale od razu włącza się automatyczna sekretarka informująca o innym numerze telefonu na ODPŁATNE usługi medyczne. Może im się jakoś limit wyczerpał...
Podobno ciężko się tam dodzwonic, my podjechalismy osobiscie i tak tez nam pediatra radziłaMmargotka lubi tę wiadomość
-
kkarolina89 wrote:Podobno ciężko się tam dodzwonic, my podjechalismy osobiscie i tak tez nam pediatra radziła
Aha, dobrze wiedzieć, ja od razu spisałam to na straty. W takim razie może też spróbujemy podjechać - jeśli tam się nie da dodzwonić to może dlatego mają wolne miejsca, oby!
kkarolina89 lubi tę wiadomość
-
Refluks potwierdza się na usg, jesteśmy w szpitalu i m. Inn. wczoraj mieliśmy usg potwierdzające lub wykluczające refluks, niestety mamy. Julek co zje to zaraz tak mocno ulewa... Dostaliśmy lek gastrofus (chyba tak się pisze).
Magia, windi używam tak, że wkładam w odbyt, czekam jakiś czas, lekko poruszam i lecą baczki. -
dżelka wrote:Czesc dziewczyny.
U nas rowniez problemowo troche, wlasnie z tymi kolkami, choc dla mnie to bardziej zaparcia. Po konsultacji z lekarzem dajemy esputikon, floraktin. Purki sa ale ze zrobieniem kupki ma straszne problemy, tak jak mowicie steka, zlosci sie, macha raczkami, przebiera nozkami, kuli je, we snie poplakuje. Daje troche swojego mleka troche dokarmiam, mleko tez zmienilismy na bebilon comfort. Po zrobieniu kupki nagle spokoj i spokojny dlugi sen. Jedna kupka na dzien to malo prawda? A w nocy zadna. Eh tak mi go szkoda. Placzu na konktetna godzine nie ma tylko te steki i jeki. W razie czego mam czopki ale to mysle jakby bylo juz calkiem zle.. -
Ja teraz tak analizuje i u nas albo Ada zasypia przy cycku, albo robi orzy nim histwrie. Czasem sie uda ja czyms zajac. Ale generalnie, to nie ma czegos takiwgo, ze ona zje z cycka i jest zadowolona i ppgodna idzie sie pobawic. Nie wiem, czy za wczwsnie czegos takiego wymagam, czy z nia jest cos nie halo.❤Ada&Pola❤