LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie nie wiem ile tych dawek, w jednym miejscu wyczytałam że 2, w innym 3. Dostałam receptę na szczepionke doustna - Rotarix bodajże.
Syn męża chorował w dzieciństwie, skończyło sie szpitalem, biegunka,odwodnieniem, a do tego mąż się od niego zaraził jak się nim zajmował.. Dlatego myślę o tych rota..
My z brzuszkiem też miewamy przeboje, tak jakby miał problem z robieniem kupki, wybudzal się z krzykiem, podkula nóżki i macha raczkami. Trochę pomogło kangurowanie i pionizacja i spacery, jak go w wózku wytrzachnie na spacerze to kupa idzie jak złoto ... Ostatnio tak mnie załatwił że miałam gówniana fontannę, ledwo zasłoniłam się podkładem, bo rozbryzg był nieludzki , osral matkę i od razu nastrój bajeczny ... W ogóle wszędzie na sobie znajduje kupę, też tak macie? Podczas przewijania jest taka afera że wszystko robię biegiem a później znajduje kupę w najdziwniejszych miejscach ..
U nas te kropki to nie wiem czy za długo w nocy nie spał z niezmienionym pampamem. Smarujemy linomag, myjemy codziennie, w poniedziałek przyjdzie położna to może coś doradzi.
Pępek nadal się trzyma, octeniseptem mu traktuje, trochę podbrudza, już chciałabym żeby odpadł, jeden problem byłby z głowy.
Edit: sprawdzałyscie magiczną moc wyciągu kuchennego/suszarki/odkurzacza? U nas jak już nic nie daje to szum broń ostateczna na razie skuteczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:16
-
blama wrote:Kochane a czy któraś z Was boryka się z wysypką na buźce? wypryski przypominają pryszczyki, stają się wyraźne kiedy mała się denerwuje, je albo jak płacze. Kiedy jest spokojna, jak śpi buźka wygląda o niebo lepiej. Czy to może być trądzik niemowlęcy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 12:21
-
Loczek u nas usypiajaco działa laktator elektryczny. Mam medele a on chodzi jak traktor dzisiaj zasnął też przy mikserze
Jeśli chodzi o pępek to nam odpadł w 7 dobie i wszystko było ok ale po 3 tygodniu zaczął podkrwawiac. Pediatra zlecił przemywac rozrobionym spirytusem z wodą (Nie pamiętam proporcji bo narzeczony to rozrabia). Jak narazie ładnie wysusza.
Co do kupy to ostatnio Krzyś tak narobił podczas przebierania że osral nie tylko matke ale też dywanik w ogóle młody jest dobry... ostatnio tak rzygnął z przewijaka że trafił prosto w monitor oddechu omijając szczebelki od łóżeczka. To się nazywa mieć cela
Na ból brzuszka u nas kojąco działa bujak- daje go tam na 10 min i młody się uspokaja. Pomaga też lezenie na brzuszku - kilka razy nawet tak mi zasnął.Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Jeny, wlasnie Ada mi sie zakrztusila, masakra... az sie powoli boje ja karmic
Tak pochwalilam ja, ze spi w dzien... dzisiaj spala moze z 20minut... a tak to albo ryk, albo cycek, albo ryk przy cycku. ;P teraz na chwike zasnela, ale sen ma plytki wiec nie wiem ile to jej zajmie.
U mas uspokajajaco dziala szum wody gotowabej w czajniku elwktrycznym.
Dzisiaj wymieklam, Ada glodna cyckow nie chciala lapac, bo za miekkie. Myslalam, ze padne. W koncu podalam 60ml mm, bo biedna sie meczyla z glodu, a ja z bezradnosci.
U nas tez na bol brzuszka pomaga polozyc na brzuszku. Troche sobie pomasuje i raz dwa ida gazy albo kupka.
U nas tez jest sporo wypryskow na buzce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2018, 14:02
❤Ada&Pola❤
-
Kaktus93 wrote:Nalia, ciesz się że mała śpi w dzień! moja ma z tym straszny problem.. Mam nadzieję, że to kwestia upałów i później jednak będzie trochę przesypiała, bo ja muszę dokończyć pisanie magisterki.. :p a narazie zupełnie tego nie widzę
Klaudia, u mnie mała wczoraj zwymiotowala dwa razy, duże ilości, szło buzią i nosem, strasznie się wystraszylismy.. Gdyby zdarzyło się to trzeci raz to jechalibysmy pewnie na dyżur. Ale od tego czasu spokój, chociaż ja noc miałam nieprzespaną bo ciągle patrzyłam na małą.
Zaczęło nam się też coś w rodzaju kolek, codziennie wieczorem mała krzyczy i nie da się jej uspokoić niczym, ani tulenie, ani cycek, nic nie pomaga, trwa to ok 1-2 godzin.. Nie zauważyłam żeby wtedy się jakoś prężyla czy wyginala, po prostu bardzo mocno płacze, aż serce się kraje. Czy tak właśnie wygląda kolka???
U mnie mala ma 24 godzinne kolki...
Po kazdym jedzeniu placze i kuli nozki bo boli ja brzuszek nie spi w ogole co ja bym.dala za tylko kilka godzin płaczu:( -
klaudia382 wrote:Zazdroszczę 2 godzin kolek
Po kazdym jedzeniu placze i kuli nozki bo boli ja brzuszek nie spi w ogole co ja bym.dala za tylko kilka godzin płaczu:(❤Ada&Pola❤
-
Po kazdym jedzeniu placze i kuli nozki bo boli ja brzuszek nie spi w ogole co ja bym.dala za tylko kilka godzin płaczu:(
Kurcze no to faktycznie masakra, trzeba szukać przyczyny koniecznie bo się wykonczycie - i Ty i dzidziuś -
Po kazdym jedzeniu placze i kuli nozki bo boli ja brzuszek nie spi w ogole co ja bym.dala za tylko kilka godzin płaczu:(
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Vanilka wrote:Pytanie do mam karmiacych. Czy Wy tez macie zaparcia? Macie jakies sprawdzone sposoby co by maluszkowi nie zaszkodzic a zeby mnie pomoglo??
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Hej, od wczoraj Ada je jakby mniej, bo wczesniej jadla tak, ze jadla okolo 10 minut dosyc szybkie ssanie i przelykanie. A od wczoraj je tak, albo 7 minut szybko albo np. 15 bardzo wolno. Nie wiem, czy ona zmienila system jedzenia xD czy moze nie ma apetytu? Dodam, ze od 3 dni budzi sie w nocy na jedzenie co 2-2.5h, a wczesniej sie budzila co 3-4. Sika na potęgę, kupki robi, wiec chyba sie najada?❤Ada&Pola❤
-
Widzę prawie każdy maluszek ma problemy z brzuszkiem wspolczuje dziewczyny, u nas był tylko krótki epizod i już w miarę ok z tymi trawiennymi sprawami.
Dziś chrzest naszej córeczki po mszy impreza w domu, ale tylko najbliżsi, 12 osób. Udało mi się wszystko samej przygotować. A raczej z mężemUrszulka89, PixiDixi, katka84, Mini89, shadee, terka, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
Ineczka wrote:Prawdopodobnie problem jest z trawieniem laktazy może spróbuj podać delicol on powinien pomoc jeżeli jest tak po każdym karmieniu to raczej w tym leży problem
-
Hej
Myśmy wyszli że szpitala.Julek ulał i tak się zakrztusil, że powietrza nie mógł złapać. Na nic zdała się "cała" moja wiedza o pierwszej pomocy, na nic nie reagował a moja panika z tym związana była nie do opisania. Porobili nam mnóstwo badań, niby jest ok, ale teraz to tak się boję o niego...
Warunki w szpitalu, masakra.
Nocki na siedzaco na krzeselku. Polska. -
PixiDixi wrote:Hej
Myśmy wyszli że szpitala.Julek ulał i tak się zakrztusil, że powietrza nie mógł złapać. Na nic zdała się "cała" moja wiedza o pierwszej pomocy, na nic nie reagował a moja panika z tym związana była nie do opisania. Porobili nam mnóstwo badań, niby jest ok, ale teraz to tak się boję o niego...
Warunki w szpitalu, masakra.
Nocki na siedzaco na krzeselku. Polska.
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615