X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Delicol idzie juz do mnie z polski :) bylam wczoraj u lekarza ale on twierdzi ze gdyby był problem z trafieniem laktozy to by miala wysypki skórne... no nie wiem
    W przypadku laktozy może występują wysypki, ale jak chodzi o laktazę to niekoniecznie :) Tez na początku myślałam ze to jedno i to samo :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka przełożyłam go przez rękę głową w dol i lekko poklepywalam po plecach, ale to niewiele pomagało bo on łapal oddech, ale tak niepełnie, zrobił się siny i szczęście, że karetka była pod policja, która widzę z okien, byli mega szybko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:38

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pixi, współczuje sytuacji z Julkiem. Obawa przed zakrztuszenuem to moja zmora :(
    Melbusia, daj znać jak udały się chrzciny :) my planujemy pod koniec września - dzis będziemy prosić ojca chrzesnego. Co robiłaś dobrego na przyjęcie? Tez robimy kameralna imprezę w domu wiec może mnie zainspirujesz :)

My wczoraj oprócz pediatry zaliczylismy też dermatologa - poszlismy bo mamy dosc duże problemy skorne u Malego. Glowka w krostkach, na brwiach cuemieniucha, szyja czerwona, na plecach i klatce krostki...Pediatra podejrzewała AZS, ale zadzwoniła do dermatologa dziecięcego z tej samej przychodni i babeczka przyszła, bo akurat przyjmowala i miała lukę w pacjentach
    Orzekła że to nie AZS - dostaliśmy puder w płynie na czerwone krostki z przykazem że wszelkie czerwone zmiany (w tym odparzenia na pupci) mamy wysuszać. Mamy odstawic linomag na odparzenia i stosować ten puder.
    Ustrojstwo jest dość gęste i ciężko się rozsmarowuje a młody jest po nim cały biały. Ale jak ma pomoc to przezyjemy te niedogodnosci. Choć póki co nie widzę spektakularnych efektów.
    Na skórę głowy dostaliśmy specjalny szampon łagodzący - dzis będziemy stosować bo wczoraj kąpał małego sam tż i nie pomyślał o główce.

Niestety te temperatury nie są naszym sprzymierzeńcem :(.

A co do wagi...to u nas już pykło 5kg! Bylam w szoku - srednio przybiera ok 60g dziennie. Rośnie nam mały pulpecik :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pixi współczuję "atrakcji", u nas krztuszenie jest przy każdym jedzeniu :-\, na szczęście za każdym razem go wyratowakam sprawnie. Zaczęłam go karmić na leżąco, niby się nie krztusi, ale dla odmiany mu się nie podoba...
    Kurcze już 3dzien walczę z jego dupka- ma krostki czerwone rozlane jak pokrzywka, a do tego w pachwinach otarcia mu się porobiły. Nie wiem czy to upał, czy pampersy czy co:-(. Z bephantenem przeszliśmy na linomag ale nie widzę poprawy.
    Edit- odpadła nam dziś pepowinka - krzyku co nie miara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:14

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za to w nocy walczyliśmy z zaropiałym oczkiem
    miał tak posklejane oko że nie był w stanie otworzyć, do tego całe czerwone i opuchnięte
    zastanawialiśmy się nawet czy nie pojechać do szpitala ale uznałam że na pewno mu wpakują antybiotyk więc postanowiłam dać sobie czas do rana

w ruch poszedł rumianek, dużo soli fizjologicznej
    rano wszystko ok jeszcze odrobinę ropki ale minimalnie
    mama naprawiła synka

:)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Pixi, współczuje sytuacji z Julkiem. Obawa przed zakrztuszenuem to moja zmora :(
    Melbusia, daj znać jak udały się chrzciny :) my planujemy pod koniec września - dzis będziemy prosić ojca chrzesnego. Co robiłaś dobrego na przyjęcie? Tez robimy kameralna imprezę w domu wiec może mnie zainspirujesz :)

A co do wagi...to u nas już pykło 5kg! Bylam w szoku - srednio przybiera ok 60g dziennie. Rośnie nam mały pulpecik :)

dokładnie jak u nas - dobiliśmy do 5 kilo
    młody ponoć nadrabia stosunkowo niewielką wagę urodzeniową :) położna mówi żeby się cieszyć, ze tak zdrowo rośnie

ps. dziś pożegnałam się z najmniejszymi ubrankami Szymonka - spakowałam i czekają ... albo na kolejnego malucha - rodzeństwo, albo na oddanie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej. Pixi współczuję "atrakcji", u nas krztuszenie jest przy każdym jedzeniu :-\, na szczęście za każdym razem go wyratowakam sprawnie. Zaczęłam go karmić na leżąco, niby się nie krztusi, ale dla odmiany mu się nie podoba...
    Kurcze już 3dzien walczę z jego dupka- ma krostki czerwone rozlane jak pokrzywka, a do tego w pachwinach otarcia mu się porobiły. Nie wiem czy to upał, czy pampersy czy co:-(. Z bephantenem przeszliśmy na linomag ale nie widzę poprawy.
    Edit- odpadła nam dziś pepowinka - krzyku co nie miara.

Spróbuj używać mąki kartoflanej mojemu po niej przechodzi wszytko :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    my za to w nocy walczyliśmy z zaropiałym oczkiem
    miał tak posklejane oko że nie był w stanie otworzyć, do tego całe czerwone i opuchnięte
    zastanawialiśmy się nawet czy nie pojechać do szpitala ale uznałam że na pewno mu wpakują antybiotyk więc postanowiłam dać sobie czas do rana

w ruch poszedł rumianek, dużo soli fizjologicznej
    rano wszystko ok jeszcze odrobinę ropki ale minimalnie
    mama naprawiła synka

:)

Polecam przemywanie własnym pokarmem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Polecam przemywanie własnym pokarmem.

niestety nie karmię KP więc nie da rady :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    niestety nie karmię KP więc nie da rady :)
    a no tak ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, my też walczymy z odparzeniami na pupie - wierzymy ją conajmniej po 3-4h dziennie a dalej całą czerwona :( liczę na ten puder - był linomag, mąka ziemniaczana, sudocrem, krochmal i problem ciągle jest.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znad morza i nie :D szukam jakiś fajnych domków nad morzem (na następny rok) coś zadbanego i z fajnym placem zabaw. Mamy co prawda sprawdzoną miejscówkę ale może pojechalibyśmy w inną stronę :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 5.40, moje dziecko w ogóle nie śpi nocami. Nie zmrużyła oka od 21.00.
    Poprzednia noc podobnie, wtedy zasnęła o 6 rano.
    Ciekawe czy dziś padnie rekord.
    Albo ja padnę.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy Wasze dzieci z refluksem są jakoś leczone? Czy macie jakieś zalecenia?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak sobie radzicie z kostkami na buzi maluchów? Daliśmy sobie radę z szyją, z karkiem, z głową ale z buzia nie możemy sobie poradzić. Mamy tak od czwartku i z dnia na dzień wygląda do co raz gorzej, tzn te krostki zaczerwienily się dookoła i wygląda jak ugryzienia komarów- tylko że tego jest po kilka kostek w jednym miejscu. Do tego bezbarwne krostki na czole. Przemywam to przegotowana wodą ale w tym wypadku kiepski efekt. Jeszcze młody tak się rozdrapal na jednym policzku że rozdrapal sobie kilka kostek- dostał karę, leży w skarpecie na dłoni żeby bardziej się nie drapał ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, czy Wasze dzieci z refluksem są jakoś leczone? Czy macie jakieś zalecenia?

Dostajemy gastrotuss.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my 5 kg przekroczone tydzien temu :p

Pixi wspolczuje przezyc :( mi Amelka tsz sie krztusi :/ podczas kazdego karmienia i ulewa jeszcze po... takze znam to :( potrafi po 2h ulac.

My dzis idziemy na mini sesje do znajomej :)

Chrzciny mamy 8 wrzesnia tylko musimy chrzestnego poprosic :p

A co do ktostek ja przemywam przegotowana wosa narazie na dupcie polecam czerwony linomag z kw bornym

• Nalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak sobie radzicie z kostkami na buzi maluchów? Daliśmy sobie radę z szyją, z karkiem, z głową ale z buzia nie możemy sobie poradzić. Mamy tak od czwartku i z dnia na dzień wygląda do co raz gorzej, tzn te krostki zaczerwienily się dookoła i wygląda jak ugryzienia komarów- tylko że tego jest po kilka kostek w jednym miejscu. Do tego bezbarwne krostki na czole. Przemywam to przegotowana wodą ale w tym wypadku kiepski efekt. Jeszcze młody tak się rozdrapal na jednym policzku że rozdrapal sobie kilka kostek- dostał karę, leży w skarpecie na dłoni żeby bardziej się nie drapał ;)
    Nam wylaza nowe co chwile, a stare znikaja i wyszly nam ostatnio czerwone krostki z tylu glowy... :( nie wiem co z tym zrobic :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nam wylaza nowe co chwile, a stare znikaja i wyszly nam ostatnio czerwone krostki z tylu glowy... :( nie wiem co z tym zrobic :(
    Nam zeszły z karku ale na twarzy nie wygląda to za ciekawie :/ jutro idę do pediatry. Właśnie przepieram wszystkiue nasze ciuchy w Jelpie bo dziwnie tylko buźka zaczerwieniokna. Już nie wiem coo robić. A woda tak przesuszylam mu skórę na buzi że chyba tylko pogorszylam sprawę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:50

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Ada dzisiaj wariuje z jedzeniem, w nocy jadla ladnie, rano afera, jedzenie na raty. Potem o 10 cos tam zjadla, zasnela, obudzila sie o 11 z bolacym brzuszkiem, do 12 z nia wojowalismy, zrobila kupke ale jesc nie chce. Juz nawet myslelismy, ze to moze wina znow miekkich cyckow i dalismy jej butelke, a ona zjadla tylko 30ml i nara. Teraz spi, ale denerwuje sie tym jej niejedzeniem. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ