X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Delicol idzie juz do mnie z polski :) bylam wczoraj u lekarza ale on twierdzi ze gdyby był problem z trafieniem laktozy to by miala wysypki skórne... no nie wiem
    W przypadku laktozy może występują wysypki, ale jak chodzi o laktazę to niekoniecznie :) Tez na początku myślałam ze to jedno i to samo :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka przełożyłam go przez rękę głową w dol i lekko poklepywalam po plecach, ale to niewiele pomagało bo on łapal oddech, ale tak niepełnie, zrobił się siny i szczęście, że karetka była pod policja, która widzę z okien, byli mega szybko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:38

• Ove Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Pixi, współczuje sytuacji z Julkiem. Obawa przed zakrztuszenuem to moja zmora :(
    Melbusia, daj znać jak udały się chrzciny :) my planujemy pod koniec września - dzis będziemy prosić ojca chrzesnego. Co robiłaś dobrego na przyjęcie? Tez robimy kameralna imprezę w domu wiec może mnie zainspirujesz :)

My wczoraj oprócz pediatry zaliczylismy też dermatologa - poszlismy bo mamy dosc duże problemy skorne u Malego. Glowka w krostkach, na brwiach cuemieniucha, szyja czerwona, na plecach i klatce krostki...Pediatra podejrzewała AZS, ale zadzwoniła do dermatologa dziecięcego z tej samej przychodni i babeczka przyszła, bo akurat przyjmowala i miała lukę w pacjentach
    Orzekła że to nie AZS - dostaliśmy puder w płynie na czerwone krostki z przykazem że wszelkie czerwone zmiany (w tym odparzenia na pupci) mamy wysuszać. Mamy odstawic linomag na odparzenia i stosować ten puder.
    Ustrojstwo jest dość gęste i ciężko się rozsmarowuje a młody jest po nim cały biały. Ale jak ma pomoc to przezyjemy te niedogodnosci. Choć póki co nie widzę spektakularnych efektów.
    Na skórę głowy dostaliśmy specjalny szampon łagodzący - dzis będziemy stosować bo wczoraj kąpał małego sam tż i nie pomyślał o główce.

Niestety te temperatury nie są naszym sprzymierzeńcem :(.

A co do wagi...to u nas już pykło 5kg! Bylam w szoku - srednio przybiera ok 60g dziennie. Rośnie nam mały pulpecik :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pixi współczuję "atrakcji", u nas krztuszenie jest przy każdym jedzeniu :-\, na szczęście za każdym razem go wyratowakam sprawnie. Zaczęłam go karmić na leżąco, niby się nie krztusi, ale dla odmiany mu się nie podoba...
    Kurcze już 3dzien walczę z jego dupka- ma krostki czerwone rozlane jak pokrzywka, a do tego w pachwinach otarcia mu się porobiły. Nie wiem czy to upał, czy pampersy czy co:-(. Z bephantenem przeszliśmy na linomag ale nie widzę poprawy.
    Edit- odpadła nam dziś pepowinka - krzyku co nie miara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:14

Mmma lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my za to w nocy walczyliśmy z zaropiałym oczkiem
    miał tak posklejane oko że nie był w stanie otworzyć, do tego całe czerwone i opuchnięte
    zastanawialiśmy się nawet czy nie pojechać do szpitala ale uznałam że na pewno mu wpakują antybiotyk więc postanowiłam dać sobie czas do rana

w ruch poszedł rumianek, dużo soli fizjologicznej
    rano wszystko ok jeszcze odrobinę ropki ale minimalnie
    mama naprawiła synka

:)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Pixi, współczuje sytuacji z Julkiem. Obawa przed zakrztuszenuem to moja zmora :(
    Melbusia, daj znać jak udały się chrzciny :) my planujemy pod koniec września - dzis będziemy prosić ojca chrzesnego. Co robiłaś dobrego na przyjęcie? Tez robimy kameralna imprezę w domu wiec może mnie zainspirujesz :)

A co do wagi...to u nas już pykło 5kg! Bylam w szoku - srednio przybiera ok 60g dziennie. Rośnie nam mały pulpecik :)

dokładnie jak u nas - dobiliśmy do 5 kilo
    młody ponoć nadrabia stosunkowo niewielką wagę urodzeniową :) położna mówi żeby się cieszyć, ze tak zdrowo rośnie

ps. dziś pożegnałam się z najmniejszymi ubrankami Szymonka - spakowałam i czekają ... albo na kolejnego malucha - rodzeństwo, albo na oddanie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Hej. Pixi współczuję "atrakcji", u nas krztuszenie jest przy każdym jedzeniu :-\, na szczęście za każdym razem go wyratowakam sprawnie. Zaczęłam go karmić na leżąco, niby się nie krztusi, ale dla odmiany mu się nie podoba...
    Kurcze już 3dzien walczę z jego dupka- ma krostki czerwone rozlane jak pokrzywka, a do tego w pachwinach otarcia mu się porobiły. Nie wiem czy to upał, czy pampersy czy co:-(. Z bephantenem przeszliśmy na linomag ale nie widzę poprawy.
    Edit- odpadła nam dziś pepowinka - krzyku co nie miara.

Spróbuj używać mąki kartoflanej mojemu po niej przechodzi wszytko :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    my za to w nocy walczyliśmy z zaropiałym oczkiem
    miał tak posklejane oko że nie był w stanie otworzyć, do tego całe czerwone i opuchnięte
    zastanawialiśmy się nawet czy nie pojechać do szpitala ale uznałam że na pewno mu wpakują antybiotyk więc postanowiłam dać sobie czas do rana

w ruch poszedł rumianek, dużo soli fizjologicznej
    rano wszystko ok jeszcze odrobinę ropki ale minimalnie
    mama naprawiła synka

:)

Polecam przemywanie własnym pokarmem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Polecam przemywanie własnym pokarmem.

niestety nie karmię KP więc nie da rady :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    niestety nie karmię KP więc nie da rady :)
    a no tak ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek, my też walczymy z odparzeniami na pupie - wierzymy ją conajmniej po 3-4h dziennie a dalej całą czerwona :( liczę na ten puder - był linomag, mąka ziemniaczana, sudocrem, krochmal i problem ciągle jest.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znad morza i nie :D szukam jakiś fajnych domków nad morzem (na następny rok) coś zadbanego i z fajnym placem zabaw. Mamy co prawda sprawdzoną miejscówkę ale może pojechalibyśmy w inną stronę :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 5.40, moje dziecko w ogóle nie śpi nocami. Nie zmrużyła oka od 21.00.
    Poprzednia noc podobnie, wtedy zasnęła o 6 rano.
    Ciekawe czy dziś padnie rekord.
    Albo ja padnę.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy Wasze dzieci z refluksem są jakoś leczone? Czy macie jakieś zalecenia?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak sobie radzicie z kostkami na buzi maluchów? Daliśmy sobie radę z szyją, z karkiem, z głową ale z buzia nie możemy sobie poradzić. Mamy tak od czwartku i z dnia na dzień wygląda do co raz gorzej, tzn te krostki zaczerwienily się dookoła i wygląda jak ugryzienia komarów- tylko że tego jest po kilka kostek w jednym miejscu. Do tego bezbarwne krostki na czole. Przemywam to przegotowana wodą ale w tym wypadku kiepski efekt. Jeszcze młody tak się rozdrapal na jednym policzku że rozdrapal sobie kilka kostek- dostał karę, leży w skarpecie na dłoni żeby bardziej się nie drapał ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, czy Wasze dzieci z refluksem są jakoś leczone? Czy macie jakieś zalecenia?

Dostajemy gastrotuss.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my 5 kg przekroczone tydzien temu :p

Pixi wspolczuje przezyc :( mi Amelka tsz sie krztusi :/ podczas kazdego karmienia i ulewa jeszcze po... takze znam to :( potrafi po 2h ulac.

My dzis idziemy na mini sesje do znajomej :)

Chrzciny mamy 8 wrzesnia tylko musimy chrzestnego poprosic :p

A co do ktostek ja przemywam przegotowana wosa narazie na dupcie polecam czerwony linomag z kw bornym

• Nalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej dziewczyny. Jak sobie radzicie z kostkami na buzi maluchów? Daliśmy sobie radę z szyją, z karkiem, z głową ale z buzia nie możemy sobie poradzić. Mamy tak od czwartku i z dnia na dzień wygląda do co raz gorzej, tzn te krostki zaczerwienily się dookoła i wygląda jak ugryzienia komarów- tylko że tego jest po kilka kostek w jednym miejscu. Do tego bezbarwne krostki na czole. Przemywam to przegotowana wodą ale w tym wypadku kiepski efekt. Jeszcze młody tak się rozdrapal na jednym policzku że rozdrapal sobie kilka kostek- dostał karę, leży w skarpecie na dłoni żeby bardziej się nie drapał ;)
    Nam wylaza nowe co chwile, a stare znikaja i wyszly nam ostatnio czerwone krostki z tylu glowy... :( nie wiem co z tym zrobic :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nam wylaza nowe co chwile, a stare znikaja i wyszly nam ostatnio czerwone krostki z tylu glowy... :( nie wiem co z tym zrobic :(
    Nam zeszły z karku ale na twarzy nie wygląda to za ciekawie :/ jutro idę do pediatry. Właśnie przepieram wszystkiue nasze ciuchy w Jelpie bo dziwnie tylko buźka zaczerwieniokna. Już nie wiem coo robić. A woda tak przesuszylam mu skórę na buzi że chyba tylko pogorszylam sprawę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 10:50

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Ada dzisiaj wariuje z jedzeniem, w nocy jadla ladnie, rano afera, jedzenie na raty. Potem o 10 cos tam zjadla, zasnela, obudzila sie o 11 z bolacym brzuszkiem, do 12 z nia wojowalismy, zrobila kupke ale jesc nie chce. Juz nawet myslelismy, ze to moze wina znow miekkich cyckow i dalismy jej butelke, a ona zjadla tylko 30ml i nara. Teraz spi, ale denerwuje sie tym jej niejedzeniem. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ