Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Ove, my mieliśmy konsultacje z chustonoszenia, ale jakoś Mała tak płacze przy motaniu (a właściwie przy naszym uczeniu się wiązania) że póki co nie uruchomiliśmy noszenia.
    Będziemy jednak próbować jeszcze.
    tb73tv730xcbtslh.png

U nas mały też nie jest przychylny samemu momentowi wiązania, nie płacze ale jest marudny. Ale zaraz po zawiązaniu uspokaja sie (albo czasem pod koniec już) i uwielbia ją (ja tez :D ) także ja moge polecić z naszego doświadczenia przeczekać moment wiązania i zobaczyć jak będzie reagowała juz na gotowe ;) no chyba ze faktycznie jest bardzo zle to moze faktycznie przeczekać i próbować za jakiś czas dopiero :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    U nas mały też nie jest przychylny samemu momentowi wiązania, nie płacze ale jest marudny. Ale zaraz po zawiązaniu uspokaja sie (albo czasem pod koniec już) i uwielbia ją (ja tez :D ) także ja moge polecić z naszego doświadczenia przeczekać moment wiązania i zobaczyć jak będzie reagowała juz na gotowe ;) no chyba ze faktycznie jest bardzo zle to moze faktycznie przeczekać i próbować za jakiś czas dopiero :)

Znalazłam sposób, wiązać Ją na śpiocha ;) Udało się. Cudne uczucie, Jej też się podobało przez sen sądząc po minach... a i mój TŻ podpowiada żeby napisać że Jemu też się podobało.
    tb73tv730xcbtslh.png

terka, katka84 lubią tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my szczepilismy dzisiaj, 6w1 rota i pneumokoki platne. W 3 miesiacu, jak sie przeprowadziny, to beda meningokoki b i c.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kaktus bardzo wspczuje, daj znac co u Was.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A my szczepilismy dzisiaj, 6w1 rota i pneumokoki platne. W 3 miesiacu, jak sie przeprowadziny, to beda meningokoki b i c.

U nas np będzie szczepienie 6w1 i rota a pneumo dwa tygodnie później. Pediatra nam tak to rozłożyła żeby zbytnio organizmu nie obciążyć mimo wszystko :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Znalazłam sposób, wiązać Ją na śpiocha ;) Udało się. Cudne uczucie, Jej też się podobało przez sen sądząc po minach... a i mój TŻ podpowiada żeby napisać że Jemu też się podobało.
    tb73tv730xcbtslh.png

Moj sie budzi jak na spiocha (próbowałam :D ) ale usypia potem szybciutko ;)
    Tak, mega uczucie, ja bardzo bardzo lubie chustowanie :D
    A mina ludzi czasem-bezcenna :D

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem niestety z Marysia w szpitalu, ma zapalenie układu moczowego. Crp 30,w moczu różne cuda wyszły. Bardzo cierpi biedna i gorączke co się uda zbić to znowu wraca. Nie wiem ile tu posiedzimy, ale tydzień co najmniej. Dziś jest jeden z gorszych dni w moim życiu, przed wyjazdem mała zrobiła się sina i miała drgawki. Bałam się, że coś jej się stanie, cały dzień ją kłują i męczą a mi już brakuje łez.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Ja jestem niestety z Marysia w szpitalu, ma zapalenie układu moczowego. Crp 30,w moczu różne cuda wyszły. Bardzo cierpi biedna i gorączke co się uda zbić to znowu wraca. Nie wiem ile tu posiedzimy, ale tydzień co najmniej. Dziś jest jeden z gorszych dni w moim życiu, przed wyjazdem mała zrobiła się sina i miała drgawki. Bałam się, że coś jej się stanie, cały dzień ją kłują i męczą a mi już brakuje łez.

bardzo Wam współczuję, u nas starsza miała 3 tyg jak wylądowałyśmy z zapaleniem płuc :/ dużo zdrówka dla córeczki a dla Ciebie dużo siły! Pamiętaj, dziecko czuje twoje emocje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Kaktusiku, badz dzielna. Juz jestescie pod opieka. Wszystko bedzie dobrze. Jestem z Wami myslami.

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Wspieramy Cię myślami. Trzymaj się kochana i staraj nie martwić - teraz już jest pod opieką, zrobiłaś co mogłaś. A gorsze dni mają to do siebie że po nich przychodzą lepsze.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Kochana, trzymam kciuki za Was, jestescie pod dobrą opieką, wiec musi byc ok!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada jak na razie szczepienie odreagowuje sennością. Po powrocie do domu pobaqila sie z 30min na macie, potem zjadla sporo i spala z 2h, potem szybka pobudka, cycek, zmiana pieluchy, cycek, chwile sie z nami posmiala i znow zasnela.A Wasze dzieci jak reagowaly na szczepienia?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymam kciuki za szybki powrót do domu! Zdrówka dla małej.
    Jestem.. Czytam ale jakoś ostatnio dni mi się zlewaja. Mały śpi wciagu dnia godzinę i to w ratach. Reszta dnia to zabawy gadanie guganie. U nas po 5w1 też było popołudnie przespane było. W przyszłym tygodniu idziemy na pneumo a za 3tyg meningo. Rota odpuszczamy

ex2buay3h02dl23a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus będzie dobrze, dadzą antybiotyk i od razu zobaczysz różnicę. Niestety to częsta przypadłość u niemowląt - dziewczynek.
    Moja starsza drugi dzień w nowym przedszkolu i już coś przywlokła, a jesteśmy przed szczepieniem młodszej, będzie jazda eh.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus trzymaj się, wierzę, że leczenie szybko przyniesie pozytywny skutek i będzie dobrze. Dużo zdrówka dla malutkiej!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, to bardzo miłe! Badania robione w szpitalu wyszły gorzej niż te sprzed paru godzin - crp skoczylo do 50, jest za mało krwi, a do tego połączyli małej kroplowke bo była lekka odwodniona :( jednak dostała już antybiotyk więc mam nadzieję że od tej pory będzie już tylko lepiej..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus dużo zdrówka dla malutkiej, a dla Ciebie dzielna mamo dużo sił. Oby ten niemiły dla Was czas jak najszybciej zleciał.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 4 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zielona kupka przy KP normalne czy nie? Dzisiaj młody taka zrobił, gorączki brak.
    Dzisiaj byliśmy u neurologa dał nam refundacje na szczepionka 5w1 ale Pani w punkcie szczepień powiedziała żeby i tak wybrać ta 6w1 i mam mętlik w głowie. U nas szczepienia są po skończonym 8 tyg. Wy też tak późno macie szczepienia?

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 4 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyparzania ja za każdym razem wszystko wyparzam, doslownie wszystko. Przecież w zwykłej wodzie są bakterie, może się znaleźć w niej nawet e coli. A zanim ją sanepid wychwyci to moze minac pare dni a my nie bedziemy nic wiedziec. O ile my dorośli sobie z tą bakteria poradzimy to dla noworodka jest bardzo niebezpieczna. Dlatego trzeba też przemywac buzie przegotowana wodą a nie zwykła z kranu.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, to bardzo miłe! Badania robione w szpitalu wyszły gorzej niż te sprzed paru godzin - crp skoczylo do 50, jest za mało krwi, a do tego połączyli małej kroplowke bo była lekka odwodniona :( jednak dostała już antybiotyk więc mam nadzieję że od tej pory będzie już tylko lepiej..
    Trzymaj się kochana :* zdrowka dla Twojego malenstwa ;*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ