Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Szymon też dziś puścił pawia, ale zdarza mu się to tak rzadko że traktuję to jako wypadek przy pracy, zresztą całe popołudnie marudził, mało co jadł i jakiś taki "nie swój był"
    o 19.00 padł i śpi sobie słodko, więc chyba przepadnie nam kąpiel wieczorna bo nie mam serca go budzić.

cześć Marrgoo jak sobie radzicie?
    Ada dzisiaj caly dzien ospala, woec moze pierwszy paw byl z powodu jakiejs niestrawnodci? Drugi na bank z przejedzenia

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy tez zasypiają podczas karmienia butelka? Moja musze z 5 razy budzić przez co karmienie trwa godzinę lub więcej:(

klz9h371w1o7q62n.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Czy wasze maluchy tez zasypiają podczas karmienia butelka? Moja musze z 5 razy budzić przez co karmienie trwa godzinę lub więcej:(
    Nie, karmienie trwa 10-15 minut. Odbijanie dłużej schodzi. A karmisz ją kiedy jest naprawdę głodna, czy robisz to, bo minęły 3 godz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:46

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie z tym głodem to różnie bywa: czasem szymonek jest na serio głodny, wcina wtedy 120 - 150 ml ale bywają też dni kiedy domaga się co 30 - 40 min jedzenia, po czym pociumka butlę, wypije 10 - 20 ml i wypluwa. próbowałam dawać mu wtedy smoka ale wrzask straszny

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór!
    U nas leci powoli, właśnie skończyłam karmić Młodego (i na koniec spektakularnie mi ulał), a teraz mąż go usypia.
    Dziewczyny, czy któraś z Was nosi dzieciątko w chuście?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czujemy się już dobrze, od powrotu ze szpitala miałam małego baby bluesa ale na szczęście już mi przeszło. Karmimy się butelką mlekiem moim (ściągam laktatorem) i mm bo niestety nie mam mleka na tyle żeby karmić tylko moim mlekiem. Jeśli chodzi o czas karmienia to zajmuje nam to ok 10 min i zawsze wybudzam małą co 3 godziny bo tak nam zalecili w szpitalu. Jutro a może już dzisiaj mamy badanie wzroku w poradni retinopatii wcześniaczej, trzymajcie za nas kciuki! :)

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie, karmienie trwa 10-15 minut. Odbijanie dłużej schodzi. A karmisz ją kiedy jest naprawdę głodna, czy robisz to, bo minęły 3 godz?
    Karmie co 3 godziny

klz9h371w1o7q62n.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie szczepienia wybrałyście dla maluchów?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    My caly pakiet: 6w1, rotawirusy, pneumokoki i meningokoki.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Będziemy miały 6w1, pnemo (płatne) i rota

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w1 rota i pneumokoki bo obowiązkowo teraz

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Karmie co 3 godziny
    A traci na wadze? Bo jeśli nie, to nie rozumiem po co na siłę karmić dziecko z zegarkiem w ręku bo minęły 3 godziny.

Nalia, klaudia382 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no u mnie z tym głodem to różnie bywa: czasem szymonek jest na serio głodny, wcina wtedy 120 - 150 ml ale bywają też dni kiedy domaga się co 30 - 40 min jedzenia, po czym pociumka butlę, wypije 10 - 20 ml i wypluwa. próbowałam dawać mu wtedy smoka ale wrzask straszny
    Dziewczyny troche zachodu macie z tym karmieniem MM bo trzeba przygotować porcję, podgrzać a później jeszcze umyć i wyparzyc butelki. A jeszcze się okazuje że maluch jest wybredny i pociamka te 10-20 ml. To ja już wolę swoje karmienie piersią. Wyciąga się cycka i jest jedzonko na zawołanie :D dobrze że mój młody oduczyl się butelki ale ile było przy tym wrzasku... to cud że sąsiedzi nie zadzwonili na policję ;)

katka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Ja podobnie jak Ula, tylko 5w1 plus WZW B, pneumokoki (płatne) i rotawirusy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:03

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny troche zachodu macie z tym karmieniem MM bo trzeba przygotować porcję, podgrzać a później jeszcze umyć i wyparzyc butelki. A jeszcze się okazuje że maluch jest wybredny i pociamka te 10-20 ml. To ja już wolę swoje karmienie piersią. Wyciąga się cycka i jest jedzonko na zawołanie :D dobrze że mój młody oduczyl się butelki ale ile było przy tym wrzasku... to cud że sąsiedzi nie zadzwonili na policję ;)
    Zależy od dziecka. Shadee karmi Szymonka mm sposób zbliżony do kp, więc na żądanie, ja karmię co 3-4godziny, a w nocy raz i nie uważam, że to wielki zachód wymieszać proszek z wodą, a potem umyć butelkę :-) Wyparzam raz dziennie. Nigdy nie wiedziałam o co chodzi kobietom, że kp jest wygodne. Co prawda rzadziej myje się butelki, ale przecież jak gdzieś wchodzicie z domu, to trzeba najpierw wisieć na laktatorze, potem tą butelkę też trzeba umyć, wyparzyc raz dziennie chociaż, szukać ustronnych miejsc w miejscach publicznych,no a przede wszystkim nikt za kobietę karmiącą nie poda mleka (chyba że odciąganie). Ja od urodzenia małej przesypiam cale noce z piątku na sobotę, bo mamy taki układ z mężem, że ja wtedy w ogóle nie wstaję do małej, tylko się wysypiam na maksa, a on wstaje, przewija i karmi :-D karmi też po kąpieli i kiedy tylko poproszę. Wychodzę z domu kiedy chcę i na ile chcę, nie martwiąc się, że nie zdążę wrócić na karmienie albo przez zalaniem bluzki, bo pora karmienia. Nie mam też zalanych koszul nocnych, nie muszę ich częściej prać i myć się po każdym takim zalaniu. U jednych sprawdza się kp, u innych mm. Ważne żeby i dziecko i matka byli szczęśliwi ;-)

shadee lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wychodzę, to mąż robi mm i karmi małą. Nie mam tyle pokarmu, by go odciągać na zapas. Jak wychodzimy razem w miejsca, gdzie jest sporo ludzi, też biorę ze sobą mm i tak karmię, bo jest wygodniej, niż chować się z cyckiem na wierzchu.
    Karmię piersią, bo to lubię i mała to lubi i dużo lepiej znosi moje mleko niż mm (po nim boli Ją brzuszek, brzydko beka i ma dużo więcej pierdów).
    Jak jest problem po mm i płacze, daję z piersi i od razu kupa, brzuszek miękki i mała uśmiechnięta.
    Jednak mimo to bardzo się cieszę, że jest opcja karmienia mm, bo bez tego bym nie mogła nigdzie się ruszyć. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka zauwazylam ze mojego malucha też po mm męczy brzuszek :/
    Jak gdzieś wychodzimy to też zawsze bierzemy ze sobą mm ale jak tylko mam możliwość to i tak karmię piersią, np w samochodzie (oczywiście nie podczas jazdy) a mój mały nie odmawia sobie jedzenia więc kiedy mu podam to tak je :)
    Lubię karmić piersią i młody też musial polubić ze nie domaga sie butelki.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Tak, moja tez usypia...ale juz nie staram sie jej budzic bo ma sen kamienny...poprostu daje jej spac ale karmie czesciej

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    dobry wieczór!
    U nas leci powoli, właśnie skończyłam karmić Młodego (i na koniec spektakularnie mi ulał), a teraz mąż go usypia.
    Dziewczyny, czy któraś z Was nosi dzieciątko w chuście?

Ja noszę ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, my mieliśmy konsultacje z chustonoszenia, ale jakoś Mała tak płacze przy motaniu (a właściwie przy naszym uczeniu się wiązania) że póki co nie uruchomiliśmy noszenia.
    Będziemy jednak próbować jeszcze.
    tb73tv730xcbtslh.png

‹‹ ‹ 1309 1310 1311 1312 1313 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ