X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Szymon też dziś puścił pawia, ale zdarza mu się to tak rzadko że traktuję to jako wypadek przy pracy, zresztą całe popołudnie marudził, mało co jadł i jakiś taki "nie swój był"
    o 19.00 padł i śpi sobie słodko, więc chyba przepadnie nam kąpiel wieczorna bo nie mam serca go budzić.

cześć Marrgoo jak sobie radzicie?
    Ada dzisiaj caly dzien ospala, woec moze pierwszy paw byl z powodu jakiejs niestrawnodci? Drugi na bank z przejedzenia

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze maluchy tez zasypiają podczas karmienia butelka? Moja musze z 5 razy budzić przez co karmienie trwa godzinę lub więcej:(

klz9h371w1o7q62n.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Czy wasze maluchy tez zasypiają podczas karmienia butelka? Moja musze z 5 razy budzić przez co karmienie trwa godzinę lub więcej:(
    Nie, karmienie trwa 10-15 minut. Odbijanie dłużej schodzi. A karmisz ją kiedy jest naprawdę głodna, czy robisz to, bo minęły 3 godz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 22:46

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie z tym głodem to różnie bywa: czasem szymonek jest na serio głodny, wcina wtedy 120 - 150 ml ale bywają też dni kiedy domaga się co 30 - 40 min jedzenia, po czym pociumka butlę, wypije 10 - 20 ml i wypluwa. próbowałam dawać mu wtedy smoka ale wrzask straszny

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór!
    U nas leci powoli, właśnie skończyłam karmić Młodego (i na koniec spektakularnie mi ulał), a teraz mąż go usypia.
    Dziewczyny, czy któraś z Was nosi dzieciątko w chuście?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czujemy się już dobrze, od powrotu ze szpitala miałam małego baby bluesa ale na szczęście już mi przeszło. Karmimy się butelką mlekiem moim (ściągam laktatorem) i mm bo niestety nie mam mleka na tyle żeby karmić tylko moim mlekiem. Jeśli chodzi o czas karmienia to zajmuje nam to ok 10 min i zawsze wybudzam małą co 3 godziny bo tak nam zalecili w szpitalu. Jutro a może już dzisiaj mamy badanie wzroku w poradni retinopatii wcześniaczej, trzymajcie za nas kciuki! :)

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie, karmienie trwa 10-15 minut. Odbijanie dłużej schodzi. A karmisz ją kiedy jest naprawdę głodna, czy robisz to, bo minęły 3 godz?
    Karmie co 3 godziny

klz9h371w1o7q62n.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie szczepienia wybrałyście dla maluchów?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    My caly pakiet: 6w1, rotawirusy, pneumokoki i meningokoki.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Będziemy miały 6w1, pnemo (płatne) i rota

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5w1 rota i pneumokoki bo obowiązkowo teraz

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Karmie co 3 godziny
    A traci na wadze? Bo jeśli nie, to nie rozumiem po co na siłę karmić dziecko z zegarkiem w ręku bo minęły 3 godziny.

Nalia, klaudia382 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no u mnie z tym głodem to różnie bywa: czasem szymonek jest na serio głodny, wcina wtedy 120 - 150 ml ale bywają też dni kiedy domaga się co 30 - 40 min jedzenia, po czym pociumka butlę, wypije 10 - 20 ml i wypluwa. próbowałam dawać mu wtedy smoka ale wrzask straszny
    Dziewczyny troche zachodu macie z tym karmieniem MM bo trzeba przygotować porcję, podgrzać a później jeszcze umyć i wyparzyc butelki. A jeszcze się okazuje że maluch jest wybredny i pociamka te 10-20 ml. To ja już wolę swoje karmienie piersią. Wyciąga się cycka i jest jedzonko na zawołanie :D dobrze że mój młody oduczyl się butelki ale ile było przy tym wrzasku... to cud że sąsiedzi nie zadzwonili na policję ;)

katka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Ja podobnie jak Ula, tylko 5w1 plus WZW B, pneumokoki (płatne) i rotawirusy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 13:03

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny troche zachodu macie z tym karmieniem MM bo trzeba przygotować porcję, podgrzać a później jeszcze umyć i wyparzyc butelki. A jeszcze się okazuje że maluch jest wybredny i pociamka te 10-20 ml. To ja już wolę swoje karmienie piersią. Wyciąga się cycka i jest jedzonko na zawołanie :D dobrze że mój młody oduczyl się butelki ale ile było przy tym wrzasku... to cud że sąsiedzi nie zadzwonili na policję ;)
    Zależy od dziecka. Shadee karmi Szymonka mm sposób zbliżony do kp, więc na żądanie, ja karmię co 3-4godziny, a w nocy raz i nie uważam, że to wielki zachód wymieszać proszek z wodą, a potem umyć butelkę :-) Wyparzam raz dziennie. Nigdy nie wiedziałam o co chodzi kobietom, że kp jest wygodne. Co prawda rzadziej myje się butelki, ale przecież jak gdzieś wchodzicie z domu, to trzeba najpierw wisieć na laktatorze, potem tą butelkę też trzeba umyć, wyparzyc raz dziennie chociaż, szukać ustronnych miejsc w miejscach publicznych,no a przede wszystkim nikt za kobietę karmiącą nie poda mleka (chyba że odciąganie). Ja od urodzenia małej przesypiam cale noce z piątku na sobotę, bo mamy taki układ z mężem, że ja wtedy w ogóle nie wstaję do małej, tylko się wysypiam na maksa, a on wstaje, przewija i karmi :-D karmi też po kąpieli i kiedy tylko poproszę. Wychodzę z domu kiedy chcę i na ile chcę, nie martwiąc się, że nie zdążę wrócić na karmienie albo przez zalaniem bluzki, bo pora karmienia. Nie mam też zalanych koszul nocnych, nie muszę ich częściej prać i myć się po każdym takim zalaniu. U jednych sprawdza się kp, u innych mm. Ważne żeby i dziecko i matka byli szczęśliwi ;-)

shadee lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wychodzę, to mąż robi mm i karmi małą. Nie mam tyle pokarmu, by go odciągać na zapas. Jak wychodzimy razem w miejsca, gdzie jest sporo ludzi, też biorę ze sobą mm i tak karmię, bo jest wygodniej, niż chować się z cyckiem na wierzchu.
    Karmię piersią, bo to lubię i mała to lubi i dużo lepiej znosi moje mleko niż mm (po nim boli Ją brzuszek, brzydko beka i ma dużo więcej pierdów).
    Jak jest problem po mm i płacze, daję z piersi i od razu kupa, brzuszek miękki i mała uśmiechnięta.
    Jednak mimo to bardzo się cieszę, że jest opcja karmienia mm, bo bez tego bym nie mogła nigdzie się ruszyć. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka zauwazylam ze mojego malucha też po mm męczy brzuszek :/
    Jak gdzieś wychodzimy to też zawsze bierzemy ze sobą mm ale jak tylko mam możliwość to i tak karmię piersią, np w samochodzie (oczywiście nie podczas jazdy) a mój mały nie odmawia sobie jedzenia więc kiedy mu podam to tak je :)
    Lubię karmić piersią i młody też musial polubić ze nie domaga sie butelki.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Tak, moja tez usypia...ale juz nie staram sie jej budzic bo ma sen kamienny...poprostu daje jej spac ale karmie czesciej

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • terka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    dobry wieczór!
    U nas leci powoli, właśnie skończyłam karmić Młodego (i na koniec spektakularnie mi ulał), a teraz mąż go usypia.
    Dziewczyny, czy któraś z Was nosi dzieciątko w chuście?

Ja noszę ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, my mieliśmy konsultacje z chustonoszenia, ale jakoś Mała tak płacze przy motaniu (a właściwie przy naszym uczeniu się wiązania) że póki co nie uruchomiliśmy noszenia.
    Będziemy jednak próbować jeszcze.
    tb73tv730xcbtslh.png

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ