X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, jak leczycie refluks u swoich dxieci?na moje Ada na 99% to ma, a wizuta dopiero 4.09... od 2 dni sie meczy, co zje, to jej sie cofa, robi miny kwasne i sie wygina. :(
    U nas tragedia ten refluks nic nie pomaga w szpitalu lezalysmy bo tak wymiotowala dalej niz widziala dzis tez wszystko zwróciła i nic juz nie spi:( jest masakra tyle lekow juz przeszłam i NIC nie pomaga

klz9h371w1o7q62n.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Refluks ma synek mojej kolezanki. Zalecilu jej lozeczko podniesc pod katem, zeby glowa wyzej byla, kupic monitor oddechu i dodawac zageszczacz do pokarmu i odbijac. Jest juz lepiej.
    Nam nic nie pomogły te zalecenia z tygodnia na tydzien jest coraz gorzej

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    U nas tragedia ten refluks nic nie pomaga w szpitalu lezalysmy bo tak wymiotowala dalej niz widziala dzis tez wszystko zwróciła i nic juz nie spi:( jest masakra tyle lekow juz przeszłam i NIC nie pomaga
    Ada nie wymiotuje, jak juz to ulewa, ale lekko.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej bratowej wczesniak miał refluks. Pamietam że ciągle charczal bo mu się treść pokarmowa zatrzymywania w przełyku, kaszlał, cały czas ulewal i był praktycznie przyklejony do swojej mamy bo biedniutki cały czas płakał. Klaudia współczuję ale pamiętaj, że to minie.

Pamietam że w szpitalu przepisali jej specjalne mleko po którym było trochę poprawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:59

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ada nie wymiotuje, jak juz to ulewa, ale lekko.
    U nas tez tak bylo na poczatku malo co ulewala bardziej przeszkadzalo jej cofanie sie treści zoladkowej i cały czas ja przelykala i sie krzywila i tak bylo caly czas. Wymioty i pogorszenie jej stanu zdrowia przyszly z dnia na dzień.

klz9h371w1o7q62n.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas ulewanie to norma :( niestety lozeczko pod katem nie jem nabialu bo mam wrazenie ze nasila i jak karmie to buzia wyzej niz pierś

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też karmienie często jest króciutkie a efektywne.

Co do sposobów na zaśnięcie w swoim łóżeczku - my robimy bujania i mikrowstrząsy łóżeczkiem, które Ją usypiają (łóżeczko mamy na kółkach), a jak byliśmy na wczasach to spała w wózeczku, którym podobnie bujaliśmy. Do tego szumiś i śpiewanie kołysanek. W najtrudniejszych chwilach suszarka.

Klaudia trzymajcie się

Aneczka - super z tymi wakacjami, do odważnych świat należy.

Czy wiecie o co może chodzić z tym że na basen nie można ze względu na piersi? Czy któraś z Was pytała o to swojego lekarza?

tb73tv730xcbtslh.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    U nas też karmienie często jest króciutkie a efektywne.

Co do sposobów na zaśnięcie w swoim łóżeczku - my robimy bujania i mikrowstrząsy łóżeczkiem, które Ją usypiają (łóżeczko mamy na kółkach), a jak byliśmy na wczasach to spała w wózeczku, którym podobnie bujaliśmy. Do tego szumiś i śpiewanie kołysanek. W najtrudniejszych chwilach suszarka.

Klaudia trzymajcie się

Aneczka - super z tymi wakacjami, do odważnych świat należy.

Czy wiecie o co może chodzić z tym że na basen nie można ze względu na piersi? Czy któraś z Was pytała o to swojego lekarza?

tb73tv730xcbtslh.png

Nie pytałam ale zapytam odnośnie basenu :) Moim zdaniem może o to chodzić, że później wychodzisz z ciepłego basenu na pole i może Cię zawiać. Tzn piersi. Można pewnie łatwo się doprawić np zapaleniem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia współczuję z tym refluksem małej, aż przykro się czyta :( mam nadzieję, że w końcu uda Wam się cos zaradzić na to..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) przepraszam ze nie pisze ale ciezko u mnie z czasem. Maz chodzi juz do pracy a maly w dzien prawie wcale nie spi, drzemki takie po 15min. Brak czasu na przygotowanie obiadu lub ogolnie czasu dla siebie... wczoraj mielismy szczepienie (dostal dwie szczepionki) i dzis ma temp 38,5, wlasciwie to dlatego pisze bo od rana tylko spi zapewne od tej goraczki.. podalam pedicetamol i na szczescie spadla. Szymon wazy juz 4300 :-) chrzest jeszcze przed nami bo moj brat wyjechal na zbiory do Francji a jest chrzestnym wiec czekamy. Uczymy sie jesc mm co 2,5 lub 3 godz. W dzien tak sobie upodobal ze przejadal 50, 60 tylko skracal czas bo juz potrzebowal wiekszej dawki. Troche go przetrzymalam i zjada po 90ml. W nocy spi ladnie, pobudki co 3 czasem 4 godz. Tej nocy zjadl o 22.30 o 3 i 6 takze jedna pobudla w nocy rewelacja po dziennych wrzaskach. Tzn te drzemki 15 min sa takie niespokojne, albo sie zerwie sam, albo ja czyms zahalasuje, albo cos sie przysni i tak w kolko...

Czytam Was jak tylko mam czas, w wiekszosci mam ochote napisac "to samo jest u mnie". bardzo przydatne rzeczy piszecie zwlaszcza dla mamy pierwszego dziecka.

Jutro mamy z mezem 5 rocznice slubu, jak maly nie bedzie goraczkowal jest szansa ze wyjdziemy na kolacje.

Pozdrawiam :-)

Mmargotka, melbusia88 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już nie wiem o co chodzi. Zmieniam mleko z bebilonu na enfamil, robię to stopniowo, a wczoraj dwa ostatnie wieczorne karmienia to był taki wrzask, że hej. Już w trakcie jedzenia. I tak z pół godz do godziny. Aż się bałam co będzie w nocy, ale teraz zjadła ładnie i właśnie zasypia. Co to może być te wrzaski? Jesteśmy na etapie pół starego, pół nowego mleka. Jutro już 1 miarka starego, 3 nowego. Już się boję. Czyżby faktycznie nietolerancja laktozy...?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w sobote musimy isc zrobic morfologie i glukoze i moje pytanie, czy dziecko do glukozy musi miec jakas dluzsza przerwe w jedzeniu?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, w sobote musimy isc zrobic morfologie i glukoze i moje pytanie, czy dziecko do glukozy musi miec jakas dluzsza przerwe w jedzeniu?

Hej mojej Zuzi w szpitalu mierzyli glukozę po karmieniu.

Współczuje refluksu, nie jestem lekarzem mam nadzieję że się poprawi ale mojej koleżance robili operację bo już nic nie pomagało.

Melbusia a może mala poczuła inny smak?

My byliśmy u lekarza, dostałyśmy kropelki na oczko, bo jest zapchany kanalik łzowy i skierowanie na bioderkach ale termin dopiero na październik

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Nie, wręcz powinno być pojedzone ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty kanalik probuj masowac swoim mlekiem i rumiankiem przemywaj. Kropelki jako ostatecznosc. Nam juz kilka razy oczko ropialo ale walczymy bez lekow :)

Britty lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia może faktycznie mała potrzebuje chwilę czasu, żeby się przyzwyczaić do innego smaku mleka.
    Co do spania z dzieckiem - też na początku bałam się,ze zrobię małej krzywdę, przez pierwsze kilka nocy właściwie nie spałam. Ale działa jakiś nie wiem.. Instynkt? Śpimy sobie wtulone i małej żadna krzywda się nie dzieje :) próbowałam ja odkładać do łóżeczka milion razy ale ona budzi się w momencie. Za radą położnej kladlam jej tam swoją koszulkę, żeby czuła mój zapach, w ruch poszły szumisie i inne bajery. I nic. Poddalam się ale jakoś wcale nie jest mi z tym bardzo źle. Oczywiście wolałabym żeby wyglądało to inaczej, ale trudno, nie będę płakać :)

Chyba mialyscie rację z tą wagą w domu - ważę małą oczywiście częściej niż raz w tygodniu.. A poza tym teraz się martwię bo w ciągu ostatnich 7 dni mała przybrała tylko 30 gramów. Wcześniej było to ok 200-250 na tydzień.

l22nsg188x4pwv1x.png

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Melbusia może faktycznie mała potrzebuje chwilę czasu, żeby się przyzwyczaić do innego smaku mleka.
    Co do spania z dzieckiem - też na początku bałam się,ze zrobię małej krzywdę, przez pierwsze kilka nocy właściwie nie spałam. Ale działa jakiś nie wiem.. Instynkt? Śpimy sobie wtulone i małej żadna krzywda się nie dzieje :) próbowałam ja odkładać do łóżeczka milion razy ale ona budzi się w momencie. Za radą położnej kladlam jej tam swoją koszulkę, żeby czuła mój zapach, w ruch poszły szumisie i inne bajery. I nic. Poddalam się ale jakoś wcale nie jest mi z tym bardzo źle. Oczywiście wolałabym żeby wyglądało to inaczej, ale trudno, nie będę płakać :)

Chyba mialyscie rację z tą wagą w domu - ważę małą oczywiście częściej niż raz w tygodniu.. A poza tym teraz się martwię bo w ciągu ostatnich 7 dni mała przybrała tylko 30 gramów. Wcześniej było to ok 200-250 na tydzień.
    Kaktus u mnie jednego tygodnia przybrał tylko 20 gram. Akurat byliśmy wtedy u neonatologa i jakos nie przejęła się tym faktem. Dla niej ważniejsze było ile przybrał w okresie od do, sprawdziła jaka była waga urodzeniowa, ile stracił na wadze w szpitalu i podzieliła przez tygodnie życia- w naszym przypadku powiedziała że wszystko jest w porządku (wtedy nam wyszło średni przyrost 156 gram na tydzien).

Za to położna mówiła żeby dokarmiac mm... Teraz mamy normalny przyrost, karmię tylko piersią ale częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 16:56

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Britty kanalik probuj masowac swoim mlekiem i rumiankiem przemywaj. Kropelki jako ostatecznosc. Nam juz kilka razy oczko ropialo ale walczymy bez lekow :)
    Właśnie nie jestem pewna ale chyba u nas też jest problem z kanalikiem łzowym. Od 3 dni zauważyłam że małemu czasami łzawi oko, wtedy intensywnie macha rączka pocierajac je i wtedy ma cala powieke czerwona. czy to właśnie może świadczy o zatkanym kanaliku lzowym?

Przez trzy dni przecieralam mu oko sola fizjologiczna kilka razy dziennie + zakladalam niedrapke na rączkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 17:12

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślałam sobie,ze może niepotrzebnie mieszam to mleko i że chyba dlatego boli ją brzuszek. zaryzkowalam, posłuchałam intuocji i dałam sam enfamil. Już trzeci posiłek na samym enfamilu i jest ok... Odpukac. Nie do końca chciało mi się wierzyć,ze ona płacze, bo jej nie pasuje , czy nie smakuje, bo moje dziecko naprawdę płacze tylko jak jest glodne albo je coś boli. Nie przeszkadza jej nawet kupa w pieluszce ani nie przeszkadzalo jak kiedyś ciocia z nią została i nie przebrała pieluszki i przez kilka eżała cała zasikana razem z rożkiem :-D więc czułam, ze coś jest nie tak.

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ