X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie często jest tak, że usypia przy cycku, ale jak tylko odłożę do łóżeczka, to budzi się, a jak odloze obok siebie w łóżku i przytulę to śpi. Tylko, że w nocy mnie pokonuje zmęczenie i czasem odpuszczam uparte usypianie. Nie chce tak od razu oduczyc Malego, ale tak, żeby coraz mniej czasu u nas spędzał, bo jak tak bedzie trwalo miesiącami, latami, to Filip rodzeństwa może się nie doczekać ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzis tez po szczepieniach. Zrobilysmy caly pakiet 6w1, pneumokoki i rota... teraz jestem w strachu ze wszystko na raz, ale ponoc teraz tak sie robi...
    Narazie nic sie nie dzieje, goraczki brak

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dzisiaj dzień szczepień. My też po, mała płakała bardzo ale ogólnie śpi prawie cały czas. Przebudza sie, płacze i płacze i w końcu znowu zasypia. Szkoda mi jej bardzo. Mam nadzieję, że jutro już lepiej będzie znosić.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    a i dziś ma odruchy wymiotne na ktore reaguje panicznym strachem ze "chluśnie"
    Tak mi szkoda Twojej malutkiej, że się tak męczy. Bym chyba przyjechała do Polski i poszła do dobrego pediatry prywatnie, porobiła wszystkie badania, jak tam jest z tym problem.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Hej, my dzis tez po szczepieniach. Zrobilysmy caly pakiet 6w1, pneumokoki i rota... teraz jestem w strachu ze wszystko na raz, ale ponoc teraz tak sie robi...
    Narazie nic sie nie dzieje, goraczki brak

U nas też spokojnie, jedynie więcej kup, ale to chyba zbieg okoliczności :D my pneumokoki i rota robimy za miesiac, bo coś mi się zapomniało o pneumo i nie wzięłam wczesniej recepty, a tej refundowanej nie chciałam :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Tak mi szkoda Twojej malutkiej, że się tak męczy. Bym chyba przyjechała do Polski i poszła do dobrego pediatry prywatnie, porobiła wszystkie badania, jak tam jest z tym problem.
    Chętnie bym pojechała ale brak wolnych miejsc na wyrobienie paszportu... więc czekamy na termin

klz9h371w1o7q62n.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee a z czasem odnosnie kp u nas jedzenie trwa 5 min max 10 :)

My za 3 tyg wakacje :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 01:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak leczycie refluks u swoich dxieci?na moje Ada na 99% to ma, a wizuta dopiero 4.09... od 2 dni sie meczy, co zje, to jej sie cofa, robi miny kwasne i sie wygina. :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cieszyć sie czy wręcz zacząć martwic? Mały dzisiaj przespał mi ciągiem 7h! Położyłam go spac po 21 a wstał dopiero z mężem po 4! Niby dobrze, noc przespana, powinnam sie cieszyć. A ja nie wiem czy sie cieszyć czy martwić... Karmie tylko piersią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 07:27

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny cieszyć sie czy wręcz zacząć martwic? Mały dzisiaj przespał mi ciągiem 7h! Położyłam go spac po 21 a wstał dopiero z mężem po 4! Niby dobrze, noc przespana, powinnam sie cieszyć. A ja nie wiem czy sie cieszyć czy martwić... Karmie tylko piersią
    Jesli dobrze przybiera, to cieszyc

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Wow!!! :D ciesz się :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Shadee a z czasem odnosnie kp u nas jedzenie trwa 5 min max 10 :)

My za 3 tyg wakacje :)
    Zastanawiałam się czy to normalne bo mój je 11 razy na dobę ale właśnie po 10 - 7 min. Też tak macie? Bo mi wciąż się wydaje że niedojedzony przez to że tak krótko je ale jak odciagam laktatorem to widzę że jest dużo pokarmu bo bardzo dużo leci na raz. Czasem jak podczas karmienia mały puści sutka to robi się takie duże ciśnienie i mleko leci z kilku kanalikow na raz i nie idzie tego zatrzymać tylko on cały mokry od mleka no i ja :D

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    We wtorek byla u mnie polozna i mowila ze noworodki mogą już tyle spać i nie trzeba ich wzbudzać na karmienie jeśli dobrze przybierają.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    My dziś po szczepieniu, ja to chyba najbardziej przeżyłam :(

Jakie macie sposoby na uspienie w nocy po karmieniu? Ja po pierwszej nieudanej próbie zabieram synka do nas i wtedy mi szybko zasypia, ale wolałabym, żeby spał w łóżeczku, a nie z nami.
    Ja po prostu odkładam małą i nie zabieram jej do łóżka. Trzeba być konsekwentnym. Ja nie wyobrażam sobie spać z maluchem. Dla mnie ani to wygodne, ani bezpieczne. Balabym się, że ja albo mąż przypadkiem zarobimy jej krzywdę, a spanie gdzieś na brzegu, czujnie jak zając na miedzy to nie dla mnie. Ewentualnie jak nie może zasnąć, to wlaczam jej projektor gwiazdek na ścianę i sufit :-) wpatruje się aż zaśnie ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny dzięki! :D kamień z serca! :D :D :D
    No przybierać chyba przybiera bo na rękach coraz cięższy :P w środę mamy szczepienie to go zważą wtedy dokładnie ;)

Mała Czarna- taaak skąd ja to znam. Mały zalany, do przebrania, ja mokra... Potrafi mieć takie dni ze rozchula cyca i gardzi nim potem :P chce znów jak uspokoi sie i znów to samo :D

• Nalia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Zastanawiałam się czy to normalne bo mój je 11 razy na dobę ale właśnie po 10 - 7 min. Też tak macie? Bo mi wciąż się wydaje że niedojedzony przez to że tak krótko je ale jak odciagam laktatorem to widzę że jest dużo pokarmu bo bardzo dużo leci na raz. Czasem jak podczas karmienia mały puści sutka to robi się takie duże ciśnienie i mleko leci z kilku kanalikow na raz i nie idzie tego zatrzymać tylko on cały mokry od mleka no i ja :D
    Mam tak samo ;) identycznie!!!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:

Też tak myślałam, bo moja w dzień je tak 5-10min max. Ale prawidłowo przybiera na wadze mimo ulewania. Pediatra mi mówiła że jak ssa efektywnie to te 5 min jej wystarczy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Też tak myślałam, bo moja w dzień je tak 5-10min max. Ale prawidłowo przybiera na wadze mimo ulewania. Pediatra mi mówiła że jak ssa efektywnie to te 5 min jej wystarczy :)
    Dzięki Ula za odpowiedź. Mój ulewa ale nie za każdym razem i są to według mnie małe ilość (tylko czasem coś tam więcej uleje) a nie wymiotowal już chyba z tydzień albo i dłużej. Młody je szybko ale mysle że efektywnie bo słyszę jak ładnie przelyka i przeważnie zasypia podczas jedzenia - no chyba że ma mu się ulac to wtedy się przebudza i ryk bo nie lubi tracić pokarmu i robi wszystko by to powstrzymać ;) no i ostatnio codziennie są duże kupki. Wczoraj to dwie takie duże że aż go musiałam myć dwa razy w zlewie pod bieżącą wodą - akurat mu się to podobało bo zacieszal do mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 09:55

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dzięki Ula za odpowiedź. Mój ulewa ale nie za każdym razem i są to według mnie małe ilość (tylko czasem coś tam więcej uleje) a nie wymiotowal już chyba z tydzień albo i dłużej. Młody je szybko ale mysle że efektywnie bo słyszę jak ładnie przelyka i przeważnie zasypia podczas jedzenia - no chyba że ma mu się ulac to wtedy się przebudza i ryk bo nie lubi tracić pokarmu i robi wszystko by to powstrzymać ;) no i ostatnio codziennie są duże kupki. Wczoraj to dwie takie duże że aż go musiałam myć dwa razy w zlewie pod bieżącą wodą - akurat mu się to podobało bo zacieszal do mnie :D

O tak... Goły tyłek pod woda-jest radość :D

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

• Magia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, jak leczycie refluks u swoich dxieci?na moje Ada na 99% to ma, a wizuta dopiero 4.09... od 2 dni sie meczy, co zje, to jej sie cofa, robi miny kwasne i sie wygina. :(

Refluks ma synek mojej kolezanki. Zalecilu jej lozeczko podniesc pod katem, zeby glowa wyzej byla, kupic monitor oddechu i dodawac zageszczacz do pokarmu i odbijac. Jest juz lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 10:44

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ