LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję wam za odpowiedź poczekam jeszcze 3 dni może zrobi kupkę. Kurde od tego nowego mleka chyba ma wysypke na buzi bo cos lekko juz jej wychodzi oszaleje za duzo na raz.. i co bede musiala znowu zmienić mleko? Przecież to nie jest obojętne dla dziecka.. wrócę chyba do starego i zobacze czy wymioty wrócą czy nie
-
Odnośnie pytań które miałam ostatnio, mam odpowiedzi od naszego pediatry i ginekologa, podzielę się co usłyszałam choć pewnie mogą być różne opinie:
1. Pediatra zaleca w miarę rozsądku i możliwości do 6 miesiąca - tj.do szczepienia na grypę - unikanie jazdy tramwajem autobusem, wizyt w supermarketach i galeriach, a także w kościele. Chociaż jak powiedziała do połowy września jeszcze ujdzie, ale potem zacznie się okres wylęgania infekcji, a te dla takiego maluszka zabójcze.
2. Z gin się kontaktowałam tylko przez sms, na pytanie o to czy mogę iść na basen odpowiedziała że nie, ze względu na piersi (??!!?!). Na pytanie czy można współżyć, że tak:)
Nasza Mała waży 4630.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 00:34
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny jak wprowadzacie nowe mleko? Bo mi kiedyś pediatra mówiła żeby stopniowo dosypywać po miareczce nowego mleka do starego. Czy po prostu od razu pełna porcja nowego?
Dokładnie tak jak mówi pediatra. Tak samo rób jak bd zmieniać mleko 1 na 2.
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny jak wprowadzacie nowe mleko? Bo mi kiedyś pediatra mówiła żeby stopniowo dosypywać po miareczce nowego mleka do starego. Czy po prostu od razu pełna porcja nowego?
no ja takiego zalecenia nie dostałam, dlatego zmieniłam Szymonkowi po prostu z jednego na drugie, nic się nie stało
-
Kaktus93 wrote:Mojej małej coś się pomyliło i od paru dni chodzi spać między 23:00 a 00:30.. Zawsze zasypiala późno bo ok 22 ale myślałam że to już taki max. O ja naiwna..
Próbowałam wyeliminować późne drzemki ale to nic nie daje
Nasza wciąż nie daje się przekonać, że wieczór i noc zaczyna się wczesniej niż pomiędzy 00:30 a 2.30;)
-
Tez tak zmieniam mleko mieszajac. Glownie dlatego ze moja nie lubi smakunowego mleczka i nim pluje....pediatra tez powiedziała zeby mieszac pol na pol a potem zwiwkszac nowe mleko
Magia -
U nas znowu gorzej wczoraj julka troche zwymiotowała dzis caly dzien ulewa. caly czas ma ten refluks cofa sie jej tresc zoładkowa i ja piecze i budzi sie i nie spi caaaly dzien. Rekord snu to godzina dziennie gdzie dawniej w dzien spała 9h! oszaleje leki nie pomagają! jedyny plus taki ze kupe zrobiła
-
kkarolina89 wrote:My dziś po szczepieniu, ja to chyba najbardziej przeżyłam
Jakie macie sposoby na uspienie w nocy po karmieniu? Ja po pierwszej nieudanej próbie zabieram synka do nas i wtedy mi szybko zasypia, ale wolałabym, żeby spał w łóżeczku, a nie z nami.
Ja jak nakarmie i nie usnie przy cycu to glaszcze ja tule i wtedy zwykle usypia czekam jakies 5-10min(czasami nawet dluzej) i odkladam ja jak sie przebudzi to wtedy glaszcze po policzku do chwili az zasnie w loseczku. Poki co dziala bo jeszcze ani jednej nocy z nami nie spala
-
kkarolina89 wrote:My dziś po szczepieniu, ja to chyba najbardziej przeżyłam
Jakie macie sposoby na uspienie w nocy po karmieniu? Ja po pierwszej nieudanej próbie zabieram synka do nas i wtedy mi szybko zasypia, ale wolałabym, żeby spał w łóżeczku, a nie z nami.
Ja klepię po dupce, zazwyczaj pomaga. A jak nie to biorę na ręce, nawet kołysać nie muszę zazwyczaj - usypia wtedy. Też z nami jeszcze Maja nie spała w porównaniu do starszej, która spała z nami 2,5 roku ;p