LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MałaCzarna1988 wrote:Aneczka to naprawdę masz dużo pokarmu, skoro z jednej karmisz a z drugiej jeszcze ściągasz 120 ml.
-
klaudia382 wrote:Nasza julka ma zeza:( czy ktos ma taki problem z tak malym dzieckiem?
Poszliśmy jak miała dwa lata i wyszedł zez na jednym oczku, wada się zmniejszyła. Dostała okulary i po pół roku zez się zredukował do granicy normy. teraz czekamy na kolejną wizytę i już z zakroploną atropiną, by zobaczyć jaka jest wada i zdecydować, czy nadal potrzebne są okulary.
Z tego wniosek, że okulistka nie była w stanie rozpoznać u tak malutkiego dziecka zeza (ja tylko go widziałam), bo takie dzieciaczki zezują i to naturalne.
Klaudia obserwuj i idź jak mała skończy co najmniej pół roku. No chyba, że jest bardzo mocno widoczny i się tym stresujesz.
-
Nalia wrote:Dziewczyny, jak tam Wasz powrot do formy po porodzie? Ja prawie 8 tyg po porodzie mam wage na +6 kg sprzed ciazy i ani drgnie. Od porodu spadlo 9kg.
-
Kejt, gratulacje
Ove, my uczyliśmy się wiązania kangura i tak motamy.
Co do powrotu do formy sprzed ciąży, ja chyba jestem trudnym przypadkiem. Mam 7kg na plusie, podobno nie widać tych kilogramów poza brzuszkiem, który nadal nie chce się wchłonąć, choć mięsień prosty brzucha się zszedł z rozejścia na 4 palca do połowy palca.
Do tego nadal boli kość ogonowa.
I doszła jeszcze jedna smutna przypadłość: ból przy współżyciu, niestety oczekiwany powrót do tej intymności okazał się dla mnie pod tym kątem rozczarowaniem. Po prostu wszystko w środku jeszcze jest obolałe. Czy któraś z Was też tak ma? Mam nadzieję że to samo przejdzie i po prostu potrzebuję więcej czasu...
-
Mmargotka wrote:Kejt, gratulacje
Ove, my uczyliśmy się wiązania kangura i tak motamy.
Co do powrotu do formy sprzed ciąży, ja chyba jestem trudnym przypadkiem. Mam 7kg na plusie, podobno nie widać tych kilogramów poza brzuszkiem, który nadal nie chce się wchłonąć, choć mięsień prosty brzucha się zszedł z rozejścia na 4 palca do połowy palca.
Do tego nadal boli kość ogonowa.
I doszła jeszcze jedna smutna przypadłość: ból przy współżyciu, niestety oczekiwany powrót do tej intymności okazał się dla mnie pod tym kątem rozczarowaniem. Po prostu wszystko w środku jeszcze jest obolałe. Czy któraś z Was też tak ma? Mam nadzieję że to samo przejdzie i po prostu potrzebuję więcej czasu...
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, jak tam Wasz powrot do formy po porodzie? Ja prawie 8 tyg po porodzie mam wage na +6 kg sprzed ciazy i ani drgnie. Od porodu spadlo 9kg.
Aż sprawdziłam sobie
Mi zostało 1.5 kg do wagi sprzed ciąży a mialam +13.5. 8 czy 9kg zeszło przy porodzie, reszta w ciągu tych 6 tygodni. Z czego pierwsze 2 tygodnie praktycznie przeleżane...
Ale jak dodatkowych kilka zleci to sie nie obrażę wcalehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
MałaCzarna1988 wrote:A jak to zniósł Twój maluszek? Mieliscie jedno czy więcej szczepień na raz? Stresuje sie tymi szczepieniami...
Malutka zniosla szczepienie bardzo dobrze. Plakala 5min po szczepieniu a potem juz wszystko bylo normalnie. W nocy miala 37,6 wiec dalam raz paracetamol i juz bylo dalej okej. Nie boj sie, bedzie dobrze.
A mialysmy 6w1 plus pneumo 13 plus rota...czyli pelna opcjaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 16:27
Magia -
kejt0192 wrote:Cześć kochane!
Nie odzywałam się tutaj chyba miesiąc. Nie zostałam lipcową mamusią, bo moja Hania urodziła się 8. sierpnia przez cesarskie cięcie.
Już dzisiaj kończy 4 tygodnie. Nie wiem kiedy ten czas zleciał.
Drogie kobietki, które rodziły przez CC- czy Wy również miałyście takie problemy z karmieniem piersią? U mnie dopiero po dwóch tygodniach pojawił się jako taki pokarm, przez co muszę dokarmiać malutką mm, a tak bardzo chciałam karmić piersią....
Gratuluje Hani!
Mialam cc, wprawdzie i mleko mialam od razu, ale moja mala nie chciala jesc z piersi, ciagle zasypiala i nie jadla... miala przez to spadek cukru i zaczeli w szpitalu dawac mm... i mimo moich prob przez 2 tyg po szpitalu nie udalo sie kp... zostalysmy na mm i sie okazalo ze mm musi byc bez laktozy... taka historia
Slyszalam jednak wiele razy, ze walka o kp czesto jest trudna ale sie udaje, wiec u Ciebie tez moze sie rozkrecic
Magia -
melbusia88 wrote:Przytylam 18 kg, 2 tyg po porodzie zeszło 14kg, kolejne 4 kg gubiłam kolejne 4 tyg. Po zakończeniu połogu wazylam tyle ile przed ciążą. Pp ciąży zostały mi jedynie 3 rozstępy na lewym boczku, 3 na prawym i większe stopy... Kupuję nowe obuwie, bo tylko w sportowe weszłam..
-
Magia wrote:Malutka zniosla szczepienie bardzo dobrze. Plakala 5min po szczepieniu a potem juz wszystko bylo normalnie. W nocy miala 37,6 wiec dalam raz paracetamol i juz bylo dalej okej. Nie boj sie, bedzie dobrze.
A mialysmy 6w1 plus pneumo 13 plus rota...czyli pelna opcja -
MałaCzarna1988 wrote:A myślałam że odzwyczailam się od eleganckich butów bo mnie jakby uciskaja, a to chyba też większa stopa
-
Kochane nadrabiam Was co do formy, waga wróciła do tej sprzed ciąży, nawet jest ciut mniejsza, ale sporo skóry zostało i nie mogę dopiąć się w spodnie.. Milenka przesypia całe noce, w dzień szaleje, szczepionkę przeszła bardzo fajnie, codziennie chodzimy na spacerki i tak nam mija czas w niedzielę chrzciny
Mmargotka lubi tę wiadomość