X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    U nas starsza ma naczyniaka ale na watrobie. Ni z tym nie robią, oprócz kontroli usg raz na rok teraz i prób wątrobowych. Ponoć taka uroda, raz jest mniejszy a raz większy. Prawdopodobnie po okresie dojrzewania się wchłonie pod wpływem hormonów.
    Ula też nie panikuję na razie z tego powody. Poczytałam i jestem dobrej myśli, że się sam wchłonie. Tylko przeprowadzają tyle badań, by wykluczyć te wewnętrzne, bo my mamy na skórze pod pieluszką z przodu. Jak będzie mocno rósł to leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 12:48

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kochana, ale je zawsze 40, czh raz 40 a raz 120? Moze musisz z nią isc do gastroenterologa, albo zrobic badanie.moczu i crp? A jak przybiera na wadze? Jesli ladnie orzybiera, to moze taka jej uroda?
    Teraz zawsze je 40 czasem 50 ml i spi mi na rekach. No chetnie bym poszla tylko ze w anglii musisz isc najpierw do gp który twierdzi ze umowi mi wizytę dopiero jak bedzie tracic na wadze...

Dawniej jadla jak szalona az sie krztusila.
    Teraz jak tylko wloze jej butelkę do buzi to zasypia na amen. Karmie ja GODZINĘ bo obudzenie jej jest praktycznie niemożliwe. Chodze po domu w rozne miejsca laskocze ja dmucham w tawarz potem juz krzyczę i placze i walczę o kazdy ml ! Jestem tam.zestresowana ze boje sie o sowj stan psychiczny. Dlaczego zaczęła zasypiać przy jedzeniu ciągle sobie zadaje to pytanie. Nawet polewanie woda po buzi ja nie obudzi. Dodam ze po odlozeniu do lozeczka pospi 50 minut i koniec a dawniej spala 3 godziny wiec nie wiem o.co jej chodzi

klz9h371w1o7q62n.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia na spokojnie, moja miała tak ze 4-5 tygodni, co godzinę jedzenie i po paru minutach spała. Może zmieniłaś jej sposób jedzenia - inne mleko, zagęszczacze i teraz mniejszą ilością szybciej się najada. Ja bym się tym nie przejmowała, to się szybko u niemowlaków zmienia. A moze jak Ci ulewała, to brzuszek się skurczył, bo mało było na raz w nim pokarmu, teraz będzie się powiększał i zacznie jeść więcej na raz.
    Skoro zasypia, to jej dobrze i nie ma podrażnionego przełyku, tylko się ciesz. Nie ma co się martwić i zaraz panikować.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mala przyboera na wadze, to wszytko ok!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Teraz zawsze je 40 czasem 50 ml i spi mi na rekach. No chetnie bym poszla tylko ze w anglii musisz isc najpierw do gp który twierdzi ze umowi mi wizytę dopiero jak bedzie tracic na wadze...

Teraz jak tylko wloze jej butelkę do buzi to zasypia na amen. Karmie ja GODZINĘ bo obudzenie jej jest praktycznie niemożliwe. Chodze po domu w rozne miejsca laskocze ja dmucham w tawarz potem juz krzyczę i placze i walczę o kazdy ml ! Jestem tam.zestresowana ze boje sie o sowj stan psychiczny. Dlaczego zaczęła zasypiać przy jedzeniu ciągle sobie zadaje to pytanie. Nawet polewanie woda po buzi ja nie obudzi. Dodam ze po odlozeniu do lozeczka pospi 50 minut i koniec a dawniej spala 3 godziny wiec nie wiem o.co jej chodzi
    A może anemia?

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ania współczuję tej nogi.
    Kaktus zobaczysz, nim się obejrzysz, to już wyjdziecie do domu. A nieprawidłowości to wszędzie znajdą, jak zaczną szukać.
    My ze względu na moją niedoczynności i cukrzycę mam wizyty kontrolne i badania z małą w poradni neonatologicznej.
    Zrobili usg brzuszka i wyszło coś tam powiększone w nerce, ale nieznacznie powyżej normy i się tym na razie nie zajmują.
    Dla odmiany mamy naczyniaka. To dopiero z tym jest łażenia po specjalistach (pediatra nasz, pediatra w poradni neonatologicznej, chirurg, kardiolog, hematolog) i jeszcze badania wszelkiego rodzaju (krew, usg brzucha, usg przezciemiączkowe, echo serca, ekg i znowu krew na inne rzeczy). O pracy to ja mogę tylko pomarzyć, bo jeszcze dochodzą szczepienia, moje wizyty u ginekologa, endokrynologa, kardiologa, diabetologa i badania.
    W tygodniu mam 3-4 wizyty różnego rodzaju. Muszę mocno pilnować, by się to nie nakładało ze sobą.
    Jestem w szoku skąd taka intensywna kontrola naczyniaka? Mówimy o takim znamieniu na skórze? Moja też ma na wysokości zebra, jest spory i wystający i nikt mnie nigdzie z tym nie wysyłał, a nasza pediatra jest bardzo drobiazgowa. Na kardiologii byliśmy dobę na holterze w związku z zaburzeniami rytmu serca w życiu płodowym i też żaden kardiolog takiej paniki nie siał.Powiedzieli, że to na 80% zniknke po latach i tyle.

l22n6iyek016fbg8.png
  • kropka777 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie Te ktore karmią piersią jakim mlekiem dokarmiacie swoje maleństwa?

iree172.png
    bfaregz2c8wp708s.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ile wasze 2 miesieczne dzieci jedza ml? Z julka coraz gorzej zje 40ml i koniec a dawniej jadala po 120 lub więcej:(

Tez mam ten problem... moja je 60' czasem 90 jej wcisne...ale za to je czesciej, wiec gdy dziennie powinna zjesc 750 w sumie to je okolo 500...to mniej niz powinna, ale przybiera na wadze, wiec chyba jest ok...

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Magia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

U mnie tez wlasnie ciagle przysypiala. Pomoglo zmienienie butelki i smoczka. Przetestowalam 9 butelek... okazalo sie ze znacznie lepiej pije z butelki z odrobine wiekszym przeplywem. Jak mleczko slabo leci to ona nie ma sily ssac i zasypia, jak mniej je to ma jeszcze mniej sily i takie kolo zamkniete sie robi. Moja jadla wczesniej max 30ml, teraz je 60-90ml

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka777 wrote:
    My mamy okazjonalnie Bebilon.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kropka777 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka który bebilon?

iree172.png
    bfaregz2c8wp708s.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bebilon 1 okazjonalnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:54

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazjonalnie Babilon 1.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Jestem w szoku skąd taka intensywna kontrola naczyniaka? Mówimy o takim znamieniu na skórze? Moja też ma na wysokości zebra, jest spory i wystający i nikt mnie nigdzie z tym nie wysyłał, a nasza pediatra jest bardzo drobiazgowa. Na kardiologii byliśmy dobę na holterze w związku z zaburzeniami rytmu serca w życiu płodowym i też żaden kardiolog takiej paniki nie siał.Powiedzieli, że to na 80% zniknke po latach i tyle.
    Nie mam pojęcia czemu, może dlatego, że jest już duży i nadal rośnie. Wygląda mniej więcej tak:
    http://www.chirurgianaczyn.org/4_dla-pacjentow/26_zaburzenia-rozwojowe-ukladu-naczyniowego/42_podzial.html

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka my też jesteśmy objęci poradnią neonatologiczna przez ten krwiaczek. Ostatnio jak byliśmy u neurologa to mówiła że nie wchłonął się do końca tylko skostniał ale jest na tyle mały że myślę że Młodemu nie będzie przeszkadzać w przyszłości wizualnie ;) na szczęście nie ma żadnych efektów ubocznych - dziecko rozwija się książkowo ale o tym już nam mówili w szpitalu zaraz po urodzeniu bo nie było żadnego wylewy do mózgu tylko krwiaczek na głowie. Endokrynologa ogarnęłam wczoraj, dalej muszę brać euthyrox. Jeszcze zostal mi ginekolog, może na następny tydzień ogarnę. A i robiłam sobie też wyniki - po anemi ani śladu :) jednak picie soku z buraka opłaciło się ;)

katka84 lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka777 wrote:
    Mleko początkowe HiPP 1 COMBIOTIK również sporadycznie

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Katka my też jesteśmy objęci poradnią neonatologiczna przez ten krwiaczek. Ostatnio jak byliśmy u neurologa to mówiła że nie wchłonął się do końca tylko skostniał ale jest na tyle mały że myślę że Młodemu nie będzie przeszkadzać w przyszłości wizualnie ;) na szczęście nie ma żadnych efektów ubocznych - dziecko rozwija się książkowo ale o tym już nam mówili w szpitalu zaraz po urodzeniu bo nie było żadnego wylewy do mózgu tylko krwiaczek na głowie. Endokrynologa ogarnęłam wczoraj, dalej muszę brać euthyrox. Jeszcze zostal mi ginekolog, może na następny tydzień ogarnę. A i robiłam sobie też wyniki - po anemi ani śladu :) jednak picie soku z buraka opłaciło się ;)
    Ja dziś byłam u endokrynologa i mam potworne zawroty głowy - TSH 3,05 i również mam brać euthyrox. Z usg wyszło, że zrobił się nowy malutki guzek. Tarczyca dostała w kość w tej ciąży.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka777 wrote:
    Urszulka który bebilon?
    Taki normalny - niebieski :)
    https://allegro.pl/bebilon-1-mleko-poczatkowe-800-g-i7549468633.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DCK_pla_dziecko_karmienie&ev_adgr=%C5%BCywno%C5%9B%C4%87+dla+dzieci&ev_ln=PRODUCT+GROUP&utm_content=&ds_rl=1256554&gclid=Cj0KCQjww8jcBRDZARIsAJGCSGvdJtwjgB76rm-m-1_t34J5aElL3EkysROGveHK2y2QDKCyKP6FroEaAlnxEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&dclid=CIzD9LS6qd0CFcXFsgodPC8D8w

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dostala na brzuszku lekkiej wysypki w kolorze cielistym, jak się napnie, to czerwienieje, jest glownie po bokach, takie drobne krostki, ale ledwo wyczuwalne pod ręką, lekka kaszka. Od czego to moze byc? Leciec do pediatry?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potówki z przegrzania?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ