LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mówili o 10 dniach, potem o 2 tygodniach a w końcu wypuszczają nas dzisiaj po tygodniu Marysia super zareagowała na antybiotyk, wszystkie badania wyszły super, teraz czekamy na tatę i W KOŃCU ruszamy do domu!! ) miłego dnia dziewczyny!
melbusia88, katka84, shadee, Nalia, MałaCzarna1988, Vanilka, karolcia87, Mini89, anecz_kaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć, dawno mnie tu nie było
Ja i mój mały dogadujemy się na razie świetnie, je generalnie moje mleko ale mamy problem z dojadaniem wieczorem dlatego musimy wtedy czasami ratować się mm. Mam przespane noce mały je o 22.00 i budzi się ok 6 albo 7 Przybywa 400 g tygodniowo i teraz w ósmym tygodniu swojego życia waży ponad 6 kilo
Ja chyba dzisiaj dostalam okres i zastanawiam się czy to norlmalne w tak krotkim czasie i jeszcze przy KP nawet myślę o wyzycie u gina.
melbusia88, Kaktus93, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość
-
Biedronka, w niezłym tempie nabiera masy ten Twój chlopaczek co do okresu - jesteś pewna że to właśnie to? Ja miałam ostatnio podobna zagwozdke, bo krwawienia pologowe już się dawno skończyly, a tu nagle plamienie brązowo-czerwone.. Do teraz nie wiem czy był to skąpy okres czy jak.
Melbusia, u nas ciągle nie ma stałego rytmu dnia, chociaż staram się, żeby np. Kąpiel była o tej samej porze, wszelkie zabawy itp ale mała zdaje się mieć to w nosie póki co. Robi sobie drzemki kiedy chce, zasypia na noc kiedy chce (czasem 22,a czasem 24 nawet..). Teraz po szpitalu to całkiem może być ciężko niektórzy pocieszają mnie, że jeszcze nie wszystko stracone, że dzieci 'regulują się' czasem po kilku miesiącach.
A w ogóle, dopiero z wypisu dowiedziałam się, że mała miała ostre odmiedniczkowe zapalenie nerek. -
u nas chyba kolejny skok rozwojowy
Szymon od 4 nad ranem nie spał, lub spał po 10 minut max
W ciągu dnie niewiele lepiej, cały czas marudzi, chce na rękach być, łatwo wpada w histerię, szybko się nudzi
nawet ulubione "chlapu chlapu" z tatusiem nie wywołało uśmiechu a zawsze działa
ech czekamy
-
U nas wczoraj Ada tez jakos bez hunoru, malo sie usmiechala, a jakies zabawy czu piosenki, ktore wywolywaly usmiech nie dzialaly. az sie zaczynam martwic, czy ona taka nieswoja aby nie jest na jakas chorobe? Ale nie widzś zadnych symptomow... apetyt miala ladny.❤Ada&Pola❤
-
Dokładnie, niemowlaki mają gorsze i lepsze dni - zauważyłam przy swoim maluchu. Tak samo z jedzeniem, jednego dnia je marnie, drugiego nadrabia
Co do ubranek to nasz urodził się długi bo 58 cm i ma bardzo długi tułów bo w body i pajace 62 się nie mieścimy tylko 68 i one są takie na teraz a za to w nóżkach trochę luzu. Ale spodnie też zakładamy 68 z tym że nie mam porównania do 62 bo takich spodni nie mam tylko same półspiochy. -
melbusia88 wrote:Ostatnio nikt fotek nie wstawia ciekawa jestem jak się zmieniaja wasze maluchy kiedyś mnie draznily zdjęcia dzieci na FB, a teraz zachwycają mnie wszystkie jak to się zmienia gdy kobieta zostaje matką
Oczywiście nie od razu tak miałam. Do bycia matką też musiałam się przyzwyczaić tym bardziej jak zaraz po porodzie nas rozdzielono i byłam w rozterce bo niby to dziecko urodziłam ale jakoś tego nie czułam. Ale jak wróciłam do domu wszystko się zmieniło, poczulam co to znaczy być mamą. Z każdym dniem kocham go co raz mocniej!melbusia88 lubi tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:My tez po chrzcinach Amelka byla b grzeczna. U Nas ok 20/21 kapiel i spanie choc nie zawsze czasem do 23 oczy jak 5 zl :]
Dziewczyny co z Pixi? Bo odzywala sie w miare regularnie a teraz cisza i sie martwie