X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A czemu nie zrobili szczepienia, skoro wszystko ok? :)
    Bo przepisywalismy młodego z przychodni do przychodni i w prawie 2 tyg nie doszła nasza karta szczepień. Wysłano pocztą listem poleconym, sama widziałam potwierdzenie nadania. A jak ja mam darmowe szczepionki 5 w 1 to nie chcieli robić bez karty bo może zaginęła gdzieś w akcji? Nie wiadomo, w każdym bądź razie na stronie internetowej poczty jest informacja że przesyłka od ponad tygodnia jest w transporcie :) dla scislosci to te same miasto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 09:57

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie wątek umiera śmiercią naturalną

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, to po prostu brak czasu. I mniejsze problemu, bo piszemy, jak coś nas niepokoi - to chyba dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 11:23

Mmargotka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brak czasu, pewnie każda czas poświęca dziecku a jak ma chwilę dla siebie to nadrabia inne sprawy.
    Przyznam że dla mnie to ogromna życiowa rewolucja, ta nowa organizacja czasu i nowa rzeczywistość, ciągle się uczę i adaptuję do nowej dla mnie sytuacji. W końcu po tylu latach "wolności" pierwsze dziecko, a to największa życiowa zmiana. Wcześniej byłam dość zorganizowana, lubiłam planować, miałam mnóstwo aktywności. Teraz tej przestrzeni dla siebie zostało bardzo mało, tyle spraw mnie zaskakuje i nie mogę prawie niczego zaplanować;)
    Niczego bym jednak nie zmieniła:)

Nasza Anulka jest aniołkiem za dnia, pięknie się bawi i uśmiecha. Wieczorami łapie Ją kolka, a nadto nawet jak się dobrze czuje wciąż rzadko chce spać przed godziną 2 w nocy, to właśnie w nocy chce być najbardziej aktywna. Czasem udaje się zasypiać ok. 23.00, ale dzisiejszej nocy dopiero przed 4 rano. Mimo wszelkich naszych zabiegów żeby wprowadzić rutynę i rytm dnia i nocy.

PS. Nalia, pytałaś o przykłady z książki - trudno podać konkretne przykłady, bo jestem przy pierwszych rozdziałach, które wyjaśniają ogólne podejście do dziecka, podają typy temperamentów niemowląt, co pomaga zrozumieć dziecko. Jeśli chodzi o konkretne rady z książki to moim zdaniem nie można tego wyrwać z kontekstu, trzeba przeczytać rozdziały wprowadzające. Polecam.

tb73tv730xcbtslh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 14:53

katka84 lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka, ja też nadal przyzwyczajam się do nowej roli. Czasem łapię się na tym, że trochę tęsknię za dawna wolnością, ale zaraz potem dopadają mnie wyrzuty sumienia. Mam w końcu największy, najukochanszy skarb przy sobie.
    Jak sobie radzisz z tym niespaniem w nocy? Odsypiasz w dzień?

MalaCzarna niezły cyrk z tymi szczepionkami..

Mmargotka lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Margotka, ja też nadal przyzwyczajam się do nowej roli. Czasem łapię się na tym, że trochę tęsknię za dawna wolnością, ale zaraz potem dopadają mnie wyrzuty sumienia. Mam w końcu największy, najukochanszy skarb przy sobie.
    Jak sobie radzisz z tym niespaniem w nocy? Odsypiasz w dzień?

MalaCzarna niezły cyrk z tymi szczepionkami..

Czasem odsypiam trochę do południa. Takie myśli o tęsknocie za dawną wolnością są zupełnie normalne i nie przeszkadza to kochać nasze skarby najbardziej na świecie :)
    tb73tv730xcbtslh.png

Wysłany: 17 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Chyba faktycznie wątek umiera śmiercią naturalną
    No chyba tak. Było nas kilkadziesiąt, teraz udziela się raptem kilka osób a szkoda bo lubiłam tu zaglądać i pamiętam jak nie raz musiałam nadrabiać po parę stron jak nie było mnie tu z jeden dzień.

Co do wcześniejszego życia to też czasem tęsknię za tą dawną wolnością ;)

Dziś mój maluszek skończył 2 miesiące :D jak to szybko zleciało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:46

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy sa tu mamusie dzieciaczkow z nietolerancja laktozy karmione mlekiem modyfikowanym?
    Mam problem, mleko Enfamil 0 lac zalecone przez pediatre zniknelo ze sklepow, aptek i hurtowni. Ktos cos wie? Czy bedzie? Co robic? Czy jest inne mleko bez laktozy zalecane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:08

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u nas kiepski dzień. Ada ma jakiś słaby nastrój. W jednej chwili się do mnie śmieje, a za 2 minuty już niezadowolona i płacze. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj u nas kiepski dzień. Ada ma jakiś słaby nastrój. W jednej chwili się do mnie śmieje, a za 2 minuty już niezadowolona i płacze. :/
    Może taki dzień. Albo coś jej jest. Moja jakiś czas temu też była marudna, a zwykle jest mega pogodnym dzieckiem. Okazało się,ze ma w buzi dwa jakby pryszczyki i one jej widocznie przeszkadzały. Nie wpadlabym na to, przypadkiem mąż dojrzal jak plakala

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydahe, ze moze brzuch, bo czasem się tak naoiba jakby chcials kupe zrobic.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 18 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też fatalny dzień. Pierwszy raz dał mi tak popalić. Jak nie płacze to marudzi a zasypia tylko w bujaczku. Jak go przekładam do łóżeczka to ryk i tak w kółko... już pomału wymiekam.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak ma od niedzieli. Płacz taki jakby ją ze skóry obdzierali, a za chwilę uśmiechy strzela do mnie. Martwiłam się już, że może znów coś się zaczyna robić w moczu, ale robiłam jej dziś kontrolne badania i jest okej. Może taki okres :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te dzieci :) :) oby kolejne dni były lepsze :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 18 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus chyba nasze dzieci się zgadaly bo u nas też od niedzieli ataki histerii ale dzisiaj to już przeszedł sam siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 21:36

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 18 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ach te dzieci :) :) oby kolejne dni były lepsze :)
    Oby bo mamy jutro szczepienie. Aż się boję co to będzie :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się przyłączam, moja mała dziś też marudzi - chyba jeszcze nie śpi. Aż boję się zaglądać. Wyczuła zgaga jedna, że dziś mycie okien i pranie, prasowanie firan i zasłon eh.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Ada nad ranem obudzila soe z placzem, uspokoila sie dopiero, jak zrobipa kupke. Rano tez placz i podciaganie nozek do brzuszka. :( :( szkoda mi jej, cos jej chyba w tym brzuszku dolega. Do tego od wczoeaj zaczela sie slinic i nie gardzi smoczkiem, a wczesniej dalej nim plula niz widziala. :( temperatury nie ma, ale jak tak dalej pojdzie, to chyba sie wybierzemy do lekarza. Jeszcze mnie maz wkurzyl. Moze uznacie, ze nieslusznie, ale on ma mozliwosc pracy z domu. I poprosilam go, zeby dzisiaj pracowal z domu, bo Ada sie tak zachowuje, to pierwszy raz jak jest taka placzliwa i cos ja meczy ze moze by pracowal z domu, bo moze sie okazac, ze musielibysmy np. Jechac z nia do lekarza albo bym nie mogla jej uspokoic czy cos. A on, ze nie, ze co ja sobie myske, na lewno sobie poradze. I az sie poplakalam, bo serio.sie boje dzisiejszego dnia i wsparcie by mi sie przydalo, a nawet swiadomosc, ze w razie co jest za scianą. ale oczywiscie nie. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ