X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A czemu nie zrobili szczepienia, skoro wszystko ok? :)
    Bo przepisywalismy młodego z przychodni do przychodni i w prawie 2 tyg nie doszła nasza karta szczepień. Wysłano pocztą listem poleconym, sama widziałam potwierdzenie nadania. A jak ja mam darmowe szczepionki 5 w 1 to nie chcieli robić bez karty bo może zaginęła gdzieś w akcji? Nie wiadomo, w każdym bądź razie na stronie internetowej poczty jest informacja że przesyłka od ponad tygodnia jest w transporcie :) dla scislosci to te same miasto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 09:57

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza? :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie wątek umiera śmiercią naturalną

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, to po prostu brak czasu. I mniejsze problemu, bo piszemy, jak coś nas niepokoi - to chyba dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 11:23

Mmargotka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, brak czasu, pewnie każda czas poświęca dziecku a jak ma chwilę dla siebie to nadrabia inne sprawy.
    Przyznam że dla mnie to ogromna życiowa rewolucja, ta nowa organizacja czasu i nowa rzeczywistość, ciągle się uczę i adaptuję do nowej dla mnie sytuacji. W końcu po tylu latach "wolności" pierwsze dziecko, a to największa życiowa zmiana. Wcześniej byłam dość zorganizowana, lubiłam planować, miałam mnóstwo aktywności. Teraz tej przestrzeni dla siebie zostało bardzo mało, tyle spraw mnie zaskakuje i nie mogę prawie niczego zaplanować;)
    Niczego bym jednak nie zmieniła:)

Nasza Anulka jest aniołkiem za dnia, pięknie się bawi i uśmiecha. Wieczorami łapie Ją kolka, a nadto nawet jak się dobrze czuje wciąż rzadko chce spać przed godziną 2 w nocy, to właśnie w nocy chce być najbardziej aktywna. Czasem udaje się zasypiać ok. 23.00, ale dzisiejszej nocy dopiero przed 4 rano. Mimo wszelkich naszych zabiegów żeby wprowadzić rutynę i rytm dnia i nocy.

PS. Nalia, pytałaś o przykłady z książki - trudno podać konkretne przykłady, bo jestem przy pierwszych rozdziałach, które wyjaśniają ogólne podejście do dziecka, podają typy temperamentów niemowląt, co pomaga zrozumieć dziecko. Jeśli chodzi o konkretne rady z książki to moim zdaniem nie można tego wyrwać z kontekstu, trzeba przeczytać rozdziały wprowadzające. Polecam.

tb73tv730xcbtslh.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 14:53

katka84 lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka, ja też nadal przyzwyczajam się do nowej roli. Czasem łapię się na tym, że trochę tęsknię za dawna wolnością, ale zaraz potem dopadają mnie wyrzuty sumienia. Mam w końcu największy, najukochanszy skarb przy sobie.
    Jak sobie radzisz z tym niespaniem w nocy? Odsypiasz w dzień?

MalaCzarna niezły cyrk z tymi szczepionkami..

Mmargotka lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Margotka, ja też nadal przyzwyczajam się do nowej roli. Czasem łapię się na tym, że trochę tęsknię za dawna wolnością, ale zaraz potem dopadają mnie wyrzuty sumienia. Mam w końcu największy, najukochanszy skarb przy sobie.
    Jak sobie radzisz z tym niespaniem w nocy? Odsypiasz w dzień?

MalaCzarna niezły cyrk z tymi szczepionkami..

Czasem odsypiam trochę do południa. Takie myśli o tęsknocie za dawną wolnością są zupełnie normalne i nie przeszkadza to kochać nasze skarby najbardziej na świecie :)
    tb73tv730xcbtslh.png

Wysłany: 17 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Chyba faktycznie wątek umiera śmiercią naturalną
    No chyba tak. Było nas kilkadziesiąt, teraz udziela się raptem kilka osób a szkoda bo lubiłam tu zaglądać i pamiętam jak nie raz musiałam nadrabiać po parę stron jak nie było mnie tu z jeden dzień.

Co do wcześniejszego życia to też czasem tęsknię za tą dawną wolnością ;)

Dziś mój maluszek skończył 2 miesiące :D jak to szybko zleciało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:46

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy sa tu mamusie dzieciaczkow z nietolerancja laktozy karmione mlekiem modyfikowanym?
    Mam problem, mleko Enfamil 0 lac zalecone przez pediatre zniknelo ze sklepow, aptek i hurtowni. Ktos cos wie? Czy bedzie? Co robic? Czy jest inne mleko bez laktozy zalecane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 21:08

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u nas kiepski dzień. Ada ma jakiś słaby nastrój. W jednej chwili się do mnie śmieje, a za 2 minuty już niezadowolona i płacze. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dzisiaj u nas kiepski dzień. Ada ma jakiś słaby nastrój. W jednej chwili się do mnie śmieje, a za 2 minuty już niezadowolona i płacze. :/
    Może taki dzień. Albo coś jej jest. Moja jakiś czas temu też była marudna, a zwykle jest mega pogodnym dzieckiem. Okazało się,ze ma w buzi dwa jakby pryszczyki i one jej widocznie przeszkadzały. Nie wpadlabym na to, przypadkiem mąż dojrzal jak plakala

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydahe, ze moze brzuch, bo czasem się tak naoiba jakby chcials kupe zrobic.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 18 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też fatalny dzień. Pierwszy raz dał mi tak popalić. Jak nie płacze to marudzi a zasypia tylko w bujaczku. Jak go przekładam do łóżeczka to ryk i tak w kółko... już pomału wymiekam.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak ma od niedzieli. Płacz taki jakby ją ze skóry obdzierali, a za chwilę uśmiechy strzela do mnie. Martwiłam się już, że może znów coś się zaczyna robić w moczu, ale robiłam jej dziś kontrolne badania i jest okej. Może taki okres :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te dzieci :) :) oby kolejne dni były lepsze :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 18 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus chyba nasze dzieci się zgadaly bo u nas też od niedzieli ataki histerii ale dzisiaj to już przeszedł sam siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 21:36

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 18 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ach te dzieci :) :) oby kolejne dni były lepsze :)
    Oby bo mamy jutro szczepienie. Aż się boję co to będzie :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się przyłączam, moja mała dziś też marudzi - chyba jeszcze nie śpi. Aż boję się zaglądać. Wyczuła zgaga jedna, że dziś mycie okien i pranie, prasowanie firan i zasłon eh.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Ada nad ranem obudzila soe z placzem, uspokoila sie dopiero, jak zrobipa kupke. Rano tez placz i podciaganie nozek do brzuszka. :( :( szkoda mi jej, cos jej chyba w tym brzuszku dolega. Do tego od wczoeaj zaczela sie slinic i nie gardzi smoczkiem, a wczesniej dalej nim plula niz widziala. :( temperatury nie ma, ale jak tak dalej pojdzie, to chyba sie wybierzemy do lekarza. Jeszcze mnie maz wkurzyl. Moze uznacie, ze nieslusznie, ale on ma mozliwosc pracy z domu. I poprosilam go, zeby dzisiaj pracowal z domu, bo Ada sie tak zachowuje, to pierwszy raz jak jest taka placzliwa i cos ja meczy ze moze by pracowal z domu, bo moze sie okazac, ze musielibysmy np. Jechac z nia do lekarza albo bym nie mogla jej uspokoic czy cos. A on, ze nie, ze co ja sobie myske, na lewno sobie poradze. I az sie poplakalam, bo serio.sie boje dzisiejszego dnia i wsparcie by mi sie przydalo, a nawet swiadomosc, ze w razie co jest za scianą. ale oczywiscie nie. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ