X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ile wasze dzieci spia w dzien?
    Roznie. Czasem 3-4h, czasem 5-6, zalezy od dnia.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Do 9 śpi. A potem łącznie ok 6 godzin, czasami więcej.spanie ok 21-22

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Różnie od 3 do 9 godzin. Zależy, czy nic Jej nie dokucza, czy jestem w domu czy na mieście.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo moja spi tylko godzine w dzien i nie mwm.pojecia jak ja zachęcić do spania:(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia moja tez malo co spi. Na spacerze jeszcze jako tako ale w domu to nie. Nie jest przy tym marudna poprostu woli sie posmiac pobawic niz spac. Godzinna dRzemka to sukcea tak 15 min i znow zabawa eqentualnie jedzonko.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak dziecko jest takie totalnie nieśpiące to nie da się go tak po prostu uśpić. Moja ma kilka drzemek o różnej długości i o różnych porach. Jak widzę, że oczy już jej powoli uciekają albo robi się markotna to staram się jej ułatwić zaśnięcie. Miała takie dni, że było tylko kilka drzemek po 15-20 minut i wychodzę z założenia, że widocznie tyle wtedy potrzebowała. No chyba że ewidentnie byłaby śpiąca, a z jakiegoś powodu nie mogła zasnąć, wtedy to co innego.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do którego miesiąca życia dziecka sprawdza się przewiajak taki na łóżeczko? Bo potem dziecko chyba juz jest za duże,zeby je kłaść na to? Nogi wiszą itp.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy ok 18h na dobe

• terka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:

Mój bardzo różnie. Potrafi spać po 15 minut i pobudka, trochę zabawy, obserwowania świata i potem znów drzemka 15-30 minut, ale potrafi też usnąć na 3-4h za dnia. Wtedy moge naprawdę wiele w domu zrobić.
    W chuście dużo więcej śpi. Na dworze również.
    W niedziele pol dnia byliśmy poza domem i mieliśmy chustę (zmieniałam się z mężem nią :P ) to spal z przerwami na karmienie tylko i potem znów spal. Bałam się wtedy ze w nocy nie będzie spal. A gdzie tam. Spal wtedy 9h :D
    W nocy coraz częściej śpi właśnie po 8-9h ciagiem ;) zdarzy się noc ze wstanie po 4h na jedzenie ale bardzo bardzo rzadko już. Widać śpioch po mężu :P
    Teraz chyba próbuje pobić rekord bo poszedł wczoraj spać po 20.00 jakoś i jeszcze śpi :P

katka84, Mmargotka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada tez coraz czesciej w nocy spi ciągiem po 6-7h.aa

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny do którego miesiąca życia dziecka sprawdza się przewiajak taki na łóżeczko? Bo potem dziecko chyba juz jest za duże,zeby je kłaść na to? Nogi wiszą itp.
    Ja używałam do końca pieluchowania czyli 2 lata i ze 2-3 miesiące. I to zależy od dziecka, moja była spokojna, a sąsiadki szalona i nie dała rady jej już przewijać na przewijaku po 1,5 roku. Robiła to na stojąco.
    Dziecko dużo wcześniej (moja parę miesięcy) robi kupy na nocniku, to samo siusiu jak jest, to i na stojąco można przebrać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba zwariuje, znowu jakieś pociążowe dziadostwo... Po ciąży moje stopy zrobiły się szersze, do tego stopnia, że stopniowo wymieniam obuwie, żadne buty nie pasują, masakra. Kupno nowego jest trudne, bo stopa nie urosła na długość, tylko wszerz, rzadko które buty pasują. No ale to pikuś. Najgorsze jest to,ze już z 2-3 tygodnie walczę z zastrzałami u stóp. Najpierw były na obu duzych palcach, teraz widzę robią się na trzech mniejszych... Ból przy chodzeniu nawet w sportowym obuwiu. Paluchy smarowalam tribiotykiem i przeszło, ale co zrobić, żeby nie działo się to też na pozostałych palcach? Bo widzę, że to chyba never ending story :-/

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny ja chyba zwariuje, znowu jakieś pociążowe dziadostwo... Po ciąży moje stopy zrobiły się szersze, do tego stopnia, że stopniowo wymieniam obuwie, żadne buty nie pasują, masakra. Kupno nowego jest trudne, bo stopa nie urosła na długość, tylko wszerz, rzadko które buty pasują. No ale to pikuś. Najgorsze jest to,ze już z 2-3 tygodnie walczę z zastrzałami u stóp. Najpierw były na obu duzych palcach, teraz widzę robią się na trzech mniejszych... Ból przy chodzeniu nawet w sportowym obuwiu. Paluchy smarowalam tribiotykiem i przeszło, ale co zrobić, żeby nie działo się to też na pozostałych palcach? Bo widzę, że to chyba never ending story :-/
    Widzę, że masz to samo. Ja miałam na dwóch palcach środkowych u rąk. Smarowałam octeniseptem i od razu się goiło. Może spróbuj pić wapno, mi pomogło i już nie wróciło.

melbusia88 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki katka :-)

katka84 lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole, od tygodnia moje dziecko robi 2-3 razy dziennie afery. Lezec nie chce, jesc tez nie, pielucha sucha, najlepiej to nosic. A jak nie , to ryk albo wrzask. Potem nagle przechodzi jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki. Jakies rady? :/ ona nigdy tak nie miala.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    W ogole, od tygodnia moje dziecko robi 2-3 razy dziennie afery. Lezec nie chce, jesc tez nie, pielucha sucha, najlepiej to nosic. A jak nie , to ryk albo wrzask. Potem nagle przechodzi jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki. Jakies rady? :/ ona nigdy tak nie miala.

Może to skok rozwojowy?
    https://www.rodzice.pl/skoki-rozwojowe/

Dziewczyny, ktoś już kiedyś pisał o książce Tracy Hogg i Melindy Blau "Język niemowląt". Zakupiłam tę książkę, czytam i bardzo polecam. Żałuję że nie przeczytałam jej przed urodzeniem, może wtedy wszystko byłoby łatwiejsze.

PS. Widzę że wątek stopniowo jakby zamiera...

tb73tv730xcbtslh.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Może to skok rozwojowy?

Dziewczyny, ktoś już kiedyś pisał o książce Tracy Hogg i Melindy Blau "Język niemowląt". Zakupiłam tę książkę, czytam i bardzo polecam. Żałuję że nie przeczytałam jej przed urodzeniem, może wtedy wszystko byłoby łatwiejsze.

tb73tv730xcbtslh.png
    Mozesz podac jakies przyklady odnosnie tej ksiazki?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Może to skok rozwojowy?

tb73tv730xcbtslh.png
    Tracy H ma jeszcze zaklinaczke dzieci tez fajna :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wczoraj byliśmy na pierwszym szczepieniu, wiecie wielka wyprawa, przezycia, narzeczony wzial specjalnie wolne, no i niestety tu na planach się skończyło... nie zrobili nam szczepień. Jesteśmy umówieni na drugie podejście w środę, z tym że będę już sama z dzieckiem :/
    Wczoraj nas wazyli i mój 5 minutowiec przy cycku waży już 5560 gram. W 16 dni przybrał 480 gram więc myślę ze ok. Pediatra też nie miała żadnych zastrzeżeń. Mówiła że ok.
    Mam problem ze swoim maluszkiem bo nie okazuje typowo płaczem że jest głodny tylko wstaje i wkłada sobie całe rączki do buzi. Zanim w nocy się porządnie wybudze to mija naprawdę sporo czasu.
    Co do rytmu dnia to my jako tako nie mamy ale od paru dni mamy jedną długa drzemkę w ciagu dnia ok 3 godz koło 11-12 a później to drzemki po 30min -1 godz wiec widze swiatelko w tunelu. Kąpiel wieczorem ale to roznie jak nam pasuje miedzy 19-21. Czasem po kąpieli jest tak zmęczony że podczas pielęgnacji zasypia jak kamień i takiego bezwladnego kładę do łóżeczka bez karmienia bo za Chiny nie można go wybudzic.Ogólnie sporo czasu śpi i sam sobą się zajmuje- włączam karuzele i sam się zaciesza do tych zabawek albo daje mu naokoło szczebelek czarno-biale obrazki i wpatruje się w nie z zaciekawieniem. Nie usypiam go bo zauwazylam ze musi sam się wyciszyć i tak np podczas zabawy zasypia, zaraz się wzbudza, przebiore go, zje coś, odkładam do łóżeczka i znowu sam zasypia. Ale zawsze daje znać jak ma mokro w pieluszce:) i to od razu. Ale może to dobrze bo pupa u nas w stanie idealnym :)

Od paru dni walczymy z ciemieniucha, nawet nie wiedziałam że tak wygląda ciemieniucha. Ale nie jest źle, to dopiero same początki więc łatwo schodzi tylko trochę jest z tym zabawy.

Jestem po wizycie u ginekologa i wszystko się wydaje ok. Mam pilnie zgłosić się do chirurga przez ta przepukline, podobno bez operacji się nie obejdzie ale o tym zadecyduje chirurg. Dostałam tabletki antykoncepcyjne Azalia. Ktoś bierze?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie zrobili szczepienia, skoro wszystko ok? :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ