X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    potówki z przegrzania?
    Nie wiem moze... :/ dostala wczoraj i dzosoaj jeszcze jest, na pierwszy rzut oka nie takie widoczne, dopiero jak sie przyjrzysz. Moj maz mowil, ze tego nie widzial poki mu nie powiedzialam :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moja gwiazda przespala cala noc! Po kapieli zasnela o 20.30 i obudzila sie dopiero o 5.30! ;)

Mam pytanko do osob ktore juz chrzest maja za soba gdzie kupowalyscie kreacje dla swoich pociech? Moze macie jakies fajne sprawdzone strony z ubrankami, sukienkami na chrzest.

Kaktus93, MałaCzarna1988, melbusia88, Mmargotka, anecz_kaa lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia też obstawialabym potówki, obserwuj czy nic więcej się z tym nie robi.

Vanilka no to poszalała Twoja mała! :) pewnie czujesz się mega wypoczęta, co? :)
    My mamy chrzest za sobą, prababcia zrobiła Marysi sukienkę na szydełku więc nie musieliśmy już kupować. Jest tego dużo wszędzie z tego co widziałam ale ceny są przerażające.. Ok 100 złotych za ciuszek na raz. Smyk chyba miał też dosyć ładne sukienki białe czy kremowe i sprawdź sobie czy nie są czasem w promocji. Wydaje mi się, że były jakiś czas temu.

My mamy bebilon profutura na wszelki wypadek ale dawalismy go małej od początku może z 5 razy, więc ciężko mi wydać opinię.

Marysia ma już dobre wyniki z moczu - ufff, leczenie przynosi skutek. Jeszcze tydzień zostajemy w szpitalu (co najmniej) bo u takich maluchów trwa to dłużej. Zależy mi na zdrowiu małej i jeśli trzeba by było, zostałabym tu rok nawet, ale mam już dość. Prysznic jeden na oddział, taki składany i z lodowatą wodą, WC też jedno. Marzę o umyciu włosów i ogolonych nogach. Ehhh..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super, ze u Was lepiej :* niestety szpitalne warunki zostawiają wiele do zyczenia :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nalia też obstawialabym potówki, obserwuj czy nic więcej się z tym nie robi.

Vanilka no to poszalała Twoja mała! :) pewnie czujesz się mega wypoczęta, co? :)
    My mamy chrzest za sobą, prababcia zrobiła Marysi sukienkę na szydełku więc nie musieliśmy już kupować. Jest tego dużo wszędzie z tego co widziałam ale ceny są przerażające.. Ok 100 złotych za ciuszek na raz. Smyk chyba miał też dosyć ładne sukienki białe czy kremowe i sprawdź sobie czy nie są czasem w promocji. Wydaje mi się, że były jakiś czas temu.

My mamy bebilon profutura na wszelki wypadek ale dawalismy go małej od początku może z 5 razy, więc ciężko mi wydać opinię.

Marysia ma już dobre wyniki z moczu - ufff, leczenie przynosi skutek. Jeszcze tydzień zostajemy w szpitalu (co najmniej) bo u takich maluchów trwa to dłużej. Zależy mi na zdrowiu małej i jeśli trzeba by było, zostałabym tu rok nawet, ale mam już dość. Prysznic jeden na oddział, taki składany i z lodowatą wodą, WC też jedno. Marzę o umyciu włosów i ogolonych nogach. Ehhh..

cieszę się, że już lepiej ;) jak ja byłam ze starszą w szpitalu (miała 3 tyg) ze względu na to zapalenie płuc - pokój miałyśmy same, w tym akurat łazienkę też. Łóżko miałam swoje - zresztą mała spała ze mną. Warunki nie najgorsze były. No ale co szpital to inaczej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pokój nie narzekam, na szczęście też mamy swój. I na tym plusy się kończą. Ale cóż, w końcu nie o warunki tu chodzi tylko o zdrowie. A właśnie dowiedziałam się, że posiew krwi też jest ujemny! Więc teraz tylko skończyć antybiotyk i do domu :)

melbusia88, Mmargotka, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super! Oby takich nocy było jak najwięcej :-) sukienkę na chrzest kupiłam w cocodrillo.

Kaktus to dobre wieści!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada znow dzisiaj puscila pawia, chyba z przejedzenia, bo miala dobry humor i odrazu chciala jesc, bo zoladek sie zrobil pusty. :P

Kaktus, super! Oby tak dalej :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super xe u was lepiej.

My mamy kiecke po kolezanki corce nie kupowalam.

Ja musze morfo zrobic bo tez srednio sie czuje

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienkę pożyczyłam od koleżanki do chrztu - właśnie z coccodrillo. Taka jak mi się podobała a nie musiałam wydawać 150zł :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Kaktus super xe u was lepiej.

My mamy kiecke po kolezanki corce nie kupowalam.

Ja musze morfo zrobic bo tez srednio sie czuje

Koniecznie Aneczka, o swoje zdrowie też trzeba zadbać.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna przespana nocka (22-6.30) :-)
    Powoli wchodzimy w rozmiar 68. Rękawki jeszcze za długie, ale całość na długość już dobra. Chciałam się jeszcze wstrzymać ale z 62 już tylko nieliczne bodziaku dopinają się w kroku :-D

Vanilka, shadee, katka84, Kaktus93 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas w nocy też powoli widzę światełko w tunelu, Szymonek śpi od ok 22 do 4.00 więc bardzo bardzo znośnie :)
    co do rozmiaru, na razie mamy 62 ale nie we wszystko tego rozmiaru się mieścimy :)

nasz maluch zaczął mieć fazę wkładania rożnych rzeczy do buzi, a do tego strasznie się ślini.
    po zmianie mleka kupy lecą prawie co każde karmienie i wyraźnie przestaliśmy mieć problem z brzuszkiem i wzdęciami
    patrząc na małego nie mogę uwierzyć w to że dopiero jest z nami 2 miesiące z kawałkiem - mam wrażenie że od zawsze :)

melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee u nas to samo, łapki co chwilę w buzi i ślina.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez rece do buzi i slina, najczesciej jak jest glodna, ale o dziwo nie zawsze. Czasem jak dosiegnie, to polize jakas maskotke, ale jeszcze sama nke chwyta, chyba, ze przypadkiem jej wyjdzie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka na szczęście też wie co to noc i przesypia od 21 do 5-6 rano zje i śpi dalej do 8 :) wczoraj mieliśmy chrzciny - była bardzo grzeczna, Kościół przespała a na imprezie dzielnie pozowała do zdjęć :) Jeśli chodzi o ubranko, ja kupiłam używane na allegro, polecam popatrzeć za czymś od kogoś, bo nowe to strasznie drogie... ale jak kto woli :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) my również po chrzcinach. Nasze maleństwo coraz lepiej się chowa. Czekamy na 1 szczepienie bo na razie cisza, mają dzwonić z ośrodka. Zuzia ostatnio bardzo mocno zachlysnęla się mlekiem przy piersi że mam strach ja przykładać kiedy pije z butelki nigdy się to nie zdarza a przy piersi co chwilę mi się krztusi. ;(

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej ;) my również po chrzcinach. Nasze maleństwo coraz lepiej się chowa. Czekamy na 1 szczepienie bo na razie cisza, mają dzwonić z ośrodka. Zuzia ostatnio bardzo mocno zachlysnęla się mlekiem przy piersi że mam strach ja przykładać kiedy pije z butelki nigdy się to nie zdarza a przy piersi co chwilę mi się krztusi. ;(
    Ada tez sie krztusi , ale ostatnio nauczyla sie sama odkaslywac i jest troche lepiej

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Odciągaj na początku trochę mleka żeby ciśnienie było mniejsze. U nas jeszcze pomaga karmienie na leżąco.

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Odciągaj na początku trochę mleka żeby ciśnienie było mniejsze. U nas jeszcze pomaga karmienie na leżąco.
    Dzięki za radę na to bym nie wpadła ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ