X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    potówki z przegrzania?
    Nie wiem moze... :/ dostala wczoraj i dzosoaj jeszcze jest, na pierwszy rzut oka nie takie widoczne, dopiero jak sie przyjrzysz. Moj maz mowil, ze tego nie widzial poki mu nie powiedzialam :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis moja gwiazda przespala cala noc! Po kapieli zasnela o 20.30 i obudzila sie dopiero o 5.30! ;)

Mam pytanko do osob ktore juz chrzest maja za soba gdzie kupowalyscie kreacje dla swoich pociech? Moze macie jakies fajne sprawdzone strony z ubrankami, sukienkami na chrzest.

Kaktus93, MałaCzarna1988, melbusia88, Mmargotka, anecz_kaa lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia też obstawialabym potówki, obserwuj czy nic więcej się z tym nie robi.

Vanilka no to poszalała Twoja mała! :) pewnie czujesz się mega wypoczęta, co? :)
    My mamy chrzest za sobą, prababcia zrobiła Marysi sukienkę na szydełku więc nie musieliśmy już kupować. Jest tego dużo wszędzie z tego co widziałam ale ceny są przerażające.. Ok 100 złotych za ciuszek na raz. Smyk chyba miał też dosyć ładne sukienki białe czy kremowe i sprawdź sobie czy nie są czasem w promocji. Wydaje mi się, że były jakiś czas temu.

My mamy bebilon profutura na wszelki wypadek ale dawalismy go małej od początku może z 5 razy, więc ciężko mi wydać opinię.

Marysia ma już dobre wyniki z moczu - ufff, leczenie przynosi skutek. Jeszcze tydzień zostajemy w szpitalu (co najmniej) bo u takich maluchów trwa to dłużej. Zależy mi na zdrowiu małej i jeśli trzeba by było, zostałabym tu rok nawet, ale mam już dość. Prysznic jeden na oddział, taki składany i z lodowatą wodą, WC też jedno. Marzę o umyciu włosów i ogolonych nogach. Ehhh..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super, ze u Was lepiej :* niestety szpitalne warunki zostawiają wiele do zyczenia :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nalia też obstawialabym potówki, obserwuj czy nic więcej się z tym nie robi.

Vanilka no to poszalała Twoja mała! :) pewnie czujesz się mega wypoczęta, co? :)
    My mamy chrzest za sobą, prababcia zrobiła Marysi sukienkę na szydełku więc nie musieliśmy już kupować. Jest tego dużo wszędzie z tego co widziałam ale ceny są przerażające.. Ok 100 złotych za ciuszek na raz. Smyk chyba miał też dosyć ładne sukienki białe czy kremowe i sprawdź sobie czy nie są czasem w promocji. Wydaje mi się, że były jakiś czas temu.

My mamy bebilon profutura na wszelki wypadek ale dawalismy go małej od początku może z 5 razy, więc ciężko mi wydać opinię.

Marysia ma już dobre wyniki z moczu - ufff, leczenie przynosi skutek. Jeszcze tydzień zostajemy w szpitalu (co najmniej) bo u takich maluchów trwa to dłużej. Zależy mi na zdrowiu małej i jeśli trzeba by było, zostałabym tu rok nawet, ale mam już dość. Prysznic jeden na oddział, taki składany i z lodowatą wodą, WC też jedno. Marzę o umyciu włosów i ogolonych nogach. Ehhh..

cieszę się, że już lepiej ;) jak ja byłam ze starszą w szpitalu (miała 3 tyg) ze względu na to zapalenie płuc - pokój miałyśmy same, w tym akurat łazienkę też. Łóżko miałam swoje - zresztą mała spała ze mną. Warunki nie najgorsze były. No ale co szpital to inaczej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pokój nie narzekam, na szczęście też mamy swój. I na tym plusy się kończą. Ale cóż, w końcu nie o warunki tu chodzi tylko o zdrowie. A właśnie dowiedziałam się, że posiew krwi też jest ujemny! Więc teraz tylko skończyć antybiotyk i do domu :)

melbusia88, Mmargotka, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super! Oby takich nocy było jak najwięcej :-) sukienkę na chrzest kupiłam w cocodrillo.

Kaktus to dobre wieści!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada znow dzisiaj puscila pawia, chyba z przejedzenia, bo miala dobry humor i odrazu chciala jesc, bo zoladek sie zrobil pusty. :P

Kaktus, super! Oby tak dalej :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus super xe u was lepiej.

My mamy kiecke po kolezanki corce nie kupowalam.

Ja musze morfo zrobic bo tez srednio sie czuje

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienkę pożyczyłam od koleżanki do chrztu - właśnie z coccodrillo. Taka jak mi się podobała a nie musiałam wydawać 150zł :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Kaktus super xe u was lepiej.

My mamy kiecke po kolezanki corce nie kupowalam.

Ja musze morfo zrobic bo tez srednio sie czuje

Koniecznie Aneczka, o swoje zdrowie też trzeba zadbać.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna przespana nocka (22-6.30) :-)
    Powoli wchodzimy w rozmiar 68. Rękawki jeszcze za długie, ale całość na długość już dobra. Chciałam się jeszcze wstrzymać ale z 62 już tylko nieliczne bodziaku dopinają się w kroku :-D

Vanilka, shadee, katka84, Kaktus93 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas w nocy też powoli widzę światełko w tunelu, Szymonek śpi od ok 22 do 4.00 więc bardzo bardzo znośnie :)
    co do rozmiaru, na razie mamy 62 ale nie we wszystko tego rozmiaru się mieścimy :)

nasz maluch zaczął mieć fazę wkładania rożnych rzeczy do buzi, a do tego strasznie się ślini.
    po zmianie mleka kupy lecą prawie co każde karmienie i wyraźnie przestaliśmy mieć problem z brzuszkiem i wzdęciami
    patrząc na małego nie mogę uwierzyć w to że dopiero jest z nami 2 miesiące z kawałkiem - mam wrażenie że od zawsze :)

melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee u nas to samo, łapki co chwilę w buzi i ślina.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez rece do buzi i slina, najczesciej jak jest glodna, ale o dziwo nie zawsze. Czasem jak dosiegnie, to polize jakas maskotke, ale jeszcze sama nke chwyta, chyba, ze przypadkiem jej wyjdzie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka na szczęście też wie co to noc i przesypia od 21 do 5-6 rano zje i śpi dalej do 8 :) wczoraj mieliśmy chrzciny - była bardzo grzeczna, Kościół przespała a na imprezie dzielnie pozowała do zdjęć :) Jeśli chodzi o ubranko, ja kupiłam używane na allegro, polecam popatrzeć za czymś od kogoś, bo nowe to strasznie drogie... ale jak kto woli :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) my również po chrzcinach. Nasze maleństwo coraz lepiej się chowa. Czekamy na 1 szczepienie bo na razie cisza, mają dzwonić z ośrodka. Zuzia ostatnio bardzo mocno zachlysnęla się mlekiem przy piersi że mam strach ja przykładać kiedy pije z butelki nigdy się to nie zdarza a przy piersi co chwilę mi się krztusi. ;(

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej ;) my również po chrzcinach. Nasze maleństwo coraz lepiej się chowa. Czekamy na 1 szczepienie bo na razie cisza, mają dzwonić z ośrodka. Zuzia ostatnio bardzo mocno zachlysnęla się mlekiem przy piersi że mam strach ja przykładać kiedy pije z butelki nigdy się to nie zdarza a przy piersi co chwilę mi się krztusi. ;(
    Ada tez sie krztusi , ale ostatnio nauczyla sie sama odkaslywac i jest troche lepiej

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

Odciągaj na początku trochę mleka żeby ciśnienie było mniejsze. U nas jeszcze pomaga karmienie na leżąco.

katka84 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Odciągaj na początku trochę mleka żeby ciśnienie było mniejsze. U nas jeszcze pomaga karmienie na leżąco.
    Dzięki za radę na to bym nie wpadła ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ