X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie znoszę spacerowania :) chyba że do knajpki na lody
    łażenie z wózkiem niestety nie dla mnie

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was pracuje? Shadee chyba Ty z tego co pamietam. Da się pogodzić macierzyństwo z pracą?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Która z Was pracuje? Shadee chyba Ty z tego co pamietam. Da się pogodzić macierzyństwo z pracą?

bardzo bardzo ciężko, pomimo pomocy babci i gosposi :(
    mały nie rozumie co oznacza słowo POCZEKAJ - teraz jestem zajęta więc próbuję rozciągnąć rzeczywistość i dobę. ale jakoś funkcjonuję.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee a ty pracujesz w domu? Podziwiam, że ci się chce. Chociaż z drugiej strony jak robisz to co lubisz, to pewnie jest inaczej niż z przymusu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś myślałam o tym, że nie wyobrażam sobie powrotu do pracy za 10 miesięcy. Bardzo bym chciała zostać z Małym, ale rozsądek podpowiada, że to nie będzie dobry pomysł.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam dopiero w listopadzie, bo macierzyński + urlop. Wrócić muszę, bo finanse, ale jakoś czarno to widzę

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką antykoncepję stosujecie? Ja stosowalan wczesniej metodę 'na oko', tzn. Wiedzialam, kiedy dni plodne po sluzie, ale wtedy mi to bylo troche obojetne, bo jakbym zaszla w ciaze, to nie byloby tragedii. A teraz nie chce 2 dziecka w najblizszym czasie XD mysle wiec jak sie lepiej zabezpieczyc?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skrecilam noge w kostce a w sobote mamy chrzciny. Wyc mi sie chce :(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi co z Wami?!

katka84 lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee a ty pracujesz w domu? Podziwiam, że ci się chce. Chociaż z drugiej strony jak robisz to co lubisz, to pewnie jest inaczej niż z przymusu.

pracuję i z domu i jezdzę do biura i biegam po spotkaniach i już nawet w zeszły piątek całodniowa delegacja mi się trafiła :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, jaką antykoncepję stosujecie? Ja stosowalan wczesniej metodę 'na oko', tzn. Wiedzialam, kiedy dni plodne po sluzie, ale wtedy mi to bylo troche obojetne, bo jakbym zaszla w ciaze, to nie byloby tragedii. A teraz nie chce 2 dziecka w najblizszym czasie XD mysle wiec jak sie lepiej zabezpieczyc?

Mi gin przepisal tabletki limetic ktore mozna stosowac podczas karmienia.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus a jak tam u Was? Jak malutka??

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka, dzięki że pytasz. U nas jakoś leci, mała miała wczoraj robione usg, na którym wyszła jakas nieprawidłowość w prawej nerce. Z uwagi na mój refluks układu moczowego w dzieciństwie, dostaniemy skierowanie do poradni nefrologicznej i tam będą mała obserwować też pod tym kątem. Dziś ważny dzień, bo pobrali małej kontrolnie mocz i krew, więc okaże się, czy leczenie przynosi skutek (wierzę z całego serca, że tak jest bo mała jest już lepsza, nie gorączkuje, coraz więcej się uśmiecha i coraz mniej płacze). Jestem dobrej myśli ale też boję się o nią strasznie.

Shadee - podziwiam Twoje zorganizowanie, ja o powrocie do pracy całkiem nie myślę, miałam dokończyć swoją pracę magisterską przy małej ale odkąd się urodziła nie otworzyłam nawet laptopa.. Także naprawdę szczerze podziwiam, że dajesz radę :)

Aneczka - współczuję skreconej kostki, co za pech że właśnie teraz! :(

katka84 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus cieszę się że z małą już jest lepiej i oby ta nieprawidłowości okazała się tylko dmuchaniem na zimne - tego Wam życzę.

Shadee pytam bo też podjęłam pracę- już ponad 2 tygodnie. Pracuje przeważnie w domu, tylko czasem muszę podjechać do biura. Na razie jest ok. Maluch mimo wszystko jest pogodny no i ja zadowolona bo praca to dla mnie taka odskocznia od pieluch ;) Ale np wczoraj musieliśmy mu podać 2 razy mm bo się nie wyrobiłam :/ Dni lecą mi baaardzo szybko.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci sporadycznie kaszlą? Ja mam wrazenie, ze czasem Ada sie zachlysnie sliną, ale z drugiej stroby moze to infekcja? (Choc we wtorek byla osluchiwana)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję tej nogi.
    Kaktus zobaczysz, nim się obejrzysz, to już wyjdziecie do domu. A nieprawidłowości to wszędzie znajdą, jak zaczną szukać.
    My ze względu na moją niedoczynności i cukrzycę mam wizyty kontrolne i badania z małą w poradni neonatologicznej.
    Zrobili usg brzuszka i wyszło coś tam powiększone w nerce, ale nieznacznie powyżej normy i się tym na razie nie zajmują.
    Dla odmiany mamy naczyniaka. To dopiero z tym jest łażenia po specjalistach (pediatra nasz, pediatra w poradni neonatologicznej, chirurg, kardiolog, hematolog) i jeszcze badania wszelkiego rodzaju (krew, usg brzucha, usg przezciemiączkowe, echo serca, ekg i znowu krew na inne rzeczy). O pracy to ja mogę tylko pomarzyć, bo jeszcze dochodzą szczepienia, moje wizyty u ginekologa, endokrynologa, kardiologa, diabetologa i badania.
    W tygodniu mam 3-4 wizyty różnego rodzaju. Muszę mocno pilnować, by się to nie nakładało ze sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:59

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wasze dzieci sporadycznie kaszlą? Ja mam wrazenie, ze czasem Ada sie zachlysnie sliną, ale z drugiej stroby moze to infekcja? (Choc we wtorek byla osluchiwana)
    Tak, też moja tak czasami zakaszle. Np może to być glut z nosa który ją drażni i zejdzie np gardłem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ania współczuję tej nogi.
    Kaktus zobaczysz, nim się obejrzysz, to już wyjdziecie do domu. A nieprawidłowości to wszędzie znajdą, jak zaczną szukać.
    My ze względu na moją niedoczynności i cukrzycę mam wizyty kontrolne i badania z małą w poradni neonatologicznej.
    Zrobili usg brzuszka i wyszło coś tam powiększone w nerce, ale nieznacznie powyżej normy i się tym na razie nie zajmują.
    Dla odmiany mamy naczyniaka. To dopiero z tym jest łażenia po specjalistach (pediatra nasz, pediatra w poradni neonatologicznej, chirurg, kardiolog, hematolog) i jeszcze badania wszelkiego rodzaju (krew, usg brzucha, usg przezciemiączkowe, echo serca, ekg i znowu krew na inne rzeczy). O pracy to ja mogę tylko pomarzyć, bo jeszcze dochodzą szczepienia, moje wizyty u ginekologa, endokrynologa, kardiologa, diabetologa i badania.
    W tygodniu mam 3-4 wizyty różnego rodzaju. Muszę mocno pilnować, by się to nie nakładało ze sobą.

U nas starsza ma naczyniaka ale na watrobie. Ni z tym nie robią, oprócz kontroli usg raz na rok teraz i prób wątrobowych. Ponoć taka uroda, raz jest mniejszy a raz większy. Prawdopodobnie po okresie dojrzewania się wchłonie pod wpływem hormonów.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze 2 miesieczne dzieci jedza ml? Z julka coraz gorzej zje 40ml i koniec a dawniej jadala po 120 lub więcej:(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ile wasze 2 miesieczne dzieci jedza ml? Z julka coraz gorzej zje 40ml i koniec a dawniej jadala po 120 lub więcej:(
    Kochana, ale je zawsze 40, czh raz 40 a raz 120? Moze musisz z nią isc do gastroenterologa, albo zrobic badanie.moczu i crp? A jak przybiera na wadze? Jesli ladnie orzybiera, to moze taka jej uroda?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ