X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie znoszę spacerowania :) chyba że do knajpki na lody
    łażenie z wózkiem niestety nie dla mnie

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was pracuje? Shadee chyba Ty z tego co pamietam. Da się pogodzić macierzyństwo z pracą?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Która z Was pracuje? Shadee chyba Ty z tego co pamietam. Da się pogodzić macierzyństwo z pracą?

bardzo bardzo ciężko, pomimo pomocy babci i gosposi :(
    mały nie rozumie co oznacza słowo POCZEKAJ - teraz jestem zajęta więc próbuję rozciągnąć rzeczywistość i dobę. ale jakoś funkcjonuję.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee a ty pracujesz w domu? Podziwiam, że ci się chce. Chociaż z drugiej strony jak robisz to co lubisz, to pewnie jest inaczej niż z przymusu.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś myślałam o tym, że nie wyobrażam sobie powrotu do pracy za 10 miesięcy. Bardzo bym chciała zostać z Małym, ale rozsądek podpowiada, że to nie będzie dobry pomysł.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam dopiero w listopadzie, bo macierzyński + urlop. Wrócić muszę, bo finanse, ale jakoś czarno to widzę

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaką antykoncepję stosujecie? Ja stosowalan wczesniej metodę 'na oko', tzn. Wiedzialam, kiedy dni plodne po sluzie, ale wtedy mi to bylo troche obojetne, bo jakbym zaszla w ciaze, to nie byloby tragedii. A teraz nie chce 2 dziecka w najblizszym czasie XD mysle wiec jak sie lepiej zabezpieczyc?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skrecilam noge w kostce a w sobote mamy chrzciny. Wyc mi sie chce :(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi co z Wami?!

katka84 lubi tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee a ty pracujesz w domu? Podziwiam, że ci się chce. Chociaż z drugiej strony jak robisz to co lubisz, to pewnie jest inaczej niż z przymusu.

pracuję i z domu i jezdzę do biura i biegam po spotkaniach i już nawet w zeszły piątek całodniowa delegacja mi się trafiła :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, jaką antykoncepję stosujecie? Ja stosowalan wczesniej metodę 'na oko', tzn. Wiedzialam, kiedy dni plodne po sluzie, ale wtedy mi to bylo troche obojetne, bo jakbym zaszla w ciaze, to nie byloby tragedii. A teraz nie chce 2 dziecka w najblizszym czasie XD mysle wiec jak sie lepiej zabezpieczyc?

Mi gin przepisal tabletki limetic ktore mozna stosowac podczas karmienia.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus a jak tam u Was? Jak malutka??

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka, dzięki że pytasz. U nas jakoś leci, mała miała wczoraj robione usg, na którym wyszła jakas nieprawidłowość w prawej nerce. Z uwagi na mój refluks układu moczowego w dzieciństwie, dostaniemy skierowanie do poradni nefrologicznej i tam będą mała obserwować też pod tym kątem. Dziś ważny dzień, bo pobrali małej kontrolnie mocz i krew, więc okaże się, czy leczenie przynosi skutek (wierzę z całego serca, że tak jest bo mała jest już lepsza, nie gorączkuje, coraz więcej się uśmiecha i coraz mniej płacze). Jestem dobrej myśli ale też boję się o nią strasznie.

Shadee - podziwiam Twoje zorganizowanie, ja o powrocie do pracy całkiem nie myślę, miałam dokończyć swoją pracę magisterską przy małej ale odkąd się urodziła nie otworzyłam nawet laptopa.. Także naprawdę szczerze podziwiam, że dajesz radę :)

Aneczka - współczuję skreconej kostki, co za pech że właśnie teraz! :(

katka84 lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus cieszę się że z małą już jest lepiej i oby ta nieprawidłowości okazała się tylko dmuchaniem na zimne - tego Wam życzę.

Shadee pytam bo też podjęłam pracę- już ponad 2 tygodnie. Pracuje przeważnie w domu, tylko czasem muszę podjechać do biura. Na razie jest ok. Maluch mimo wszystko jest pogodny no i ja zadowolona bo praca to dla mnie taka odskocznia od pieluch ;) Ale np wczoraj musieliśmy mu podać 2 razy mm bo się nie wyrobiłam :/ Dni lecą mi baaardzo szybko.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci sporadycznie kaszlą? Ja mam wrazenie, ze czasem Ada sie zachlysnie sliną, ale z drugiej stroby moze to infekcja? (Choc we wtorek byla osluchiwana)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania współczuję tej nogi.
    Kaktus zobaczysz, nim się obejrzysz, to już wyjdziecie do domu. A nieprawidłowości to wszędzie znajdą, jak zaczną szukać.
    My ze względu na moją niedoczynności i cukrzycę mam wizyty kontrolne i badania z małą w poradni neonatologicznej.
    Zrobili usg brzuszka i wyszło coś tam powiększone w nerce, ale nieznacznie powyżej normy i się tym na razie nie zajmują.
    Dla odmiany mamy naczyniaka. To dopiero z tym jest łażenia po specjalistach (pediatra nasz, pediatra w poradni neonatologicznej, chirurg, kardiolog, hematolog) i jeszcze badania wszelkiego rodzaju (krew, usg brzucha, usg przezciemiączkowe, echo serca, ekg i znowu krew na inne rzeczy). O pracy to ja mogę tylko pomarzyć, bo jeszcze dochodzą szczepienia, moje wizyty u ginekologa, endokrynologa, kardiologa, diabetologa i badania.
    W tygodniu mam 3-4 wizyty różnego rodzaju. Muszę mocno pilnować, by się to nie nakładało ze sobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 11:59

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wasze dzieci sporadycznie kaszlą? Ja mam wrazenie, ze czasem Ada sie zachlysnie sliną, ale z drugiej stroby moze to infekcja? (Choc we wtorek byla osluchiwana)
    Tak, też moja tak czasami zakaszle. Np może to być glut z nosa który ją drażni i zejdzie np gardłem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ania współczuję tej nogi.
    Kaktus zobaczysz, nim się obejrzysz, to już wyjdziecie do domu. A nieprawidłowości to wszędzie znajdą, jak zaczną szukać.
    My ze względu na moją niedoczynności i cukrzycę mam wizyty kontrolne i badania z małą w poradni neonatologicznej.
    Zrobili usg brzuszka i wyszło coś tam powiększone w nerce, ale nieznacznie powyżej normy i się tym na razie nie zajmują.
    Dla odmiany mamy naczyniaka. To dopiero z tym jest łażenia po specjalistach (pediatra nasz, pediatra w poradni neonatologicznej, chirurg, kardiolog, hematolog) i jeszcze badania wszelkiego rodzaju (krew, usg brzucha, usg przezciemiączkowe, echo serca, ekg i znowu krew na inne rzeczy). O pracy to ja mogę tylko pomarzyć, bo jeszcze dochodzą szczepienia, moje wizyty u ginekologa, endokrynologa, kardiologa, diabetologa i badania.
    W tygodniu mam 3-4 wizyty różnego rodzaju. Muszę mocno pilnować, by się to nie nakładało ze sobą.

U nas starsza ma naczyniaka ale na watrobie. Ni z tym nie robią, oprócz kontroli usg raz na rok teraz i prób wątrobowych. Ponoć taka uroda, raz jest mniejszy a raz większy. Prawdopodobnie po okresie dojrzewania się wchłonie pod wpływem hormonów.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wasze 2 miesieczne dzieci jedza ml? Z julka coraz gorzej zje 40ml i koniec a dawniej jadala po 120 lub więcej:(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Ile wasze 2 miesieczne dzieci jedza ml? Z julka coraz gorzej zje 40ml i koniec a dawniej jadala po 120 lub więcej:(
    Kochana, ale je zawsze 40, czh raz 40 a raz 120? Moze musisz z nią isc do gastroenterologa, albo zrobic badanie.moczu i crp? A jak przybiera na wadze? Jesli ladnie orzybiera, to moze taka jej uroda?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ