X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ove Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, a może zadzwoń do teściowej i zaproś ją na ciacho/ kawę?
    Zobaczycie, czy przyjdzie i jak się będzie zachowywać.

Dziewczyny, jak planujecie ubierać maluchy na zimę do wózka? kombinezon? śpiworek?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia ja bym przemilczana ten temat i po prostu przedzwonila i zaprosiła ją na kawę tak jak sugeruje Ove.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 20 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Dziewczyny, jak planujecie ubierać maluchy na zimę do wózka? kombinezon? śpiworek?
    Mam kombinezon dwuczęściowy, tzn osobno kurtkę i do tego spodnie na szelkach, które łączą się w całość i planuje kupić jeszcze kurtko-śpiworek żeby był na zapas. W grudniu wybieramy się do Zakopanego to muszę mieć coś grubego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:44

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, też bym zrobiła tak jak sugerują dziewczyny. Jeśli naprawdę obraziła się o coś takiego.. No cóż, kiepsko.

Ove, sama się zastanawiam właśnie jak ubierać dziecko gdy zrobi się chłodniej. W ogóle jak spojrzałam ostatnio do szafy małej to okazuje się, że jestem totalnie nieprzygotowana na choćby lekkie ochlodzenie.. O ostrej zimie nawet nie mówię.

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    A ja dziewczyny mam w sobie żal. Trzy tygodnie temu dzwoniła teściowa do męża czy przyjdzie poprawić po ojcu malowanie w pokoju. Chora masakrycznie.moj mąż jak usłyszał jej głos powiedział,ze nie przyjdzie, bo nie chce jakiegoś choróbska do małej przywlec. Niby zrozumiała, ale chyba jednak się obrazili bo od trzech tygodni nie przychodzą, teściowa teraz na urlopie, mieszkamy w tej samej wsi, widzę że przychodzi do swojej mamy która mieszka obok nas. Wczesniej byla ok 2 razy w tygodniu. Jeżdżą do drugiego syna i wnuków 15km stąd. Jest mi trochę przykro. Nie mam swojej mamy, a teściowie się obrażają jak dziecko bo nie chcemy małej świadomie narażać na kontakt z wirusami. Czy to że mną jest coś nie tak, czy z nimi? Szczerze? Nie wiem czy jej powiedzieć co o tym myślę,czy lepiej przełknąć?
    Bardzk dobrze, do nas rodzice tez nie przyjechali jak jeszcze w ciazy bylam, zeby mnie nie zarazic, mama byla chora i sami odwolali przyjazd. Taj samo jak tesciowa miala mega kaszel, to do niej nie jechalam, zeby sie nie zarazic i nikt nie mial pretensji. A co dopiero male dziecko. Trzeba je chronic, szczegolnie w tym okresie chorobowyn.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja bede kupowala kombinezon.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie zrobiłam porządki w szafie i okazało się, że mam dwa kombinezony - jeden na 3-6 msc a drugi na 6-9 msc, więc mam nadzieję, że będą dobre.
    Ale kusi mnie zakup śpiworka i chyba ulegnę tej pokusie :)

Kaktus, jeśli chodzi o chłodniejsze dni to też jestem średnio przygotowana. Ostatnio teściowa kupiła małemu białą ocieplaną bluzę i mamy też taki pluszowy kombinezon 'niedźwiadka' :)
    Muszę dokupić małemu jakieś bluzy, żeby na chłodniejszy dzień nakładać na body.
    No i powinnam się rozejrzeć za cieplejszymi spodenkami, bo w takich cienkich, bawełnianych będzie mu zimno (ale o dół jakoś mniej się martwię, bo można przykryć kocem czy nawet dwoma).

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za rady, pewnie bym skorzystała, ale chyba przyciągnęła teściów myślami, bo przyszli dziś po obiedzie. Teściowa wzięła mała nacrece, a ona w ryk. I teściową mówi " oj dawno babci nie widziałaś". Przemilczalam :-D

Mam kombinezon na zimę jednoczęściowy z lupilu i wydaje się ok :-) trochę bluz, pod to podkoszulki- body. Jak się pojawia w pepco spodnie z polaru to jeszcze kupię na zimę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia to się wyjaśniło :D
    Haha miłość dziadków większa od wszelkich fochow :P
    Dobrze ze przemilczałaś, czasem tak lepiej i bezpieczniej jak chce się mieć dobre stosunki z ludźmi :D

Ja mam na zimę rozne rzeczy, bluzy, kurtki, cieplejsze spodnie i jeden kombinezon. Tylko ze my jednak często w chuście idziemy i ciekawa jestem jak to będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:37

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie bolą was plecy od noszenia maluszków w chuście? Mi siadły plecy od znoszenia i wnoszenia gondoli z małą na drugie piętro :-( zawsze miałam problem z górnym odcinkiem, a teraz już w ogóle. Koleżanka fizjoterapeuta nakleila mi tejpy, ale co z tego, jak nosić i tak muszę :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny nie bolą was plecy od noszenia maluszków w chuście? Mi siadły plecy od znoszenia i wnoszenia gondoli z małą na drugie piętro :-( zawsze miałam problem z górnym odcinkiem, a teraz już w ogóle. Koleżanka fizjoterapeuta nakleila mi tejpy, ale co z tego, jak nosić i tak muszę :-(
    Po starszej było bardzo źle, po porodzie, po karmieniu i po noszeniu. Chodziłam na rehabilitację, ale niestety tylko na dolny odcinek. Górny teraz jest w dużo gorszym stanie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak czesto dajecie maluchon smoczka? Ja bylam jego wielką przeciwniczką, ale od 3 dni ratuje mi zycie, jak juz Adzie nie moge nic poradzic na marudzenie - wtedy sie uspokaja. Albo jak nie moze zasnac w ciagu dnia, a juz widac, ze zmeczona. Jak zasnie to wypluwa smoka albo jej zabieram. Czy to nie za czesto?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My uzywamy od samego poczatku. I nie wyobrazam sobie aby moglo nie byc. Uzywamy smoczka kiedy jest tylko taka potrzeba. Do spania w ciagu dnia ma czesto. I nie raz na spacerze uratowal nas przed awantura po przebudzeniu.

Nalia, MałaCzarna1988, melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę, że Wasze dzieci smoczka tolerują. Ja wydałam już fortunę na różne rodzaje, ale moja mała wszystkimi pluje. Wiem, że w kryzysowych sytuacjach mógłby nam pomóc, ale cóż..
    Chusty nawet nie próbuję (a tak mi się marzyła..) bo mała nie lubi być noszona w takiej pozycji, w jakiej byłaby w chuscie.
    Także tego..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używam smoczka od pierwszej wizyty położnej. Mała miała słaby odruch ssania i położna poleciła aby mała ćwiczyła. Faktycznie poprawiło się i smoczek został z nami i mała ma go często. Nalia a czemu jesteś przeciwniczką smoczków?

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 21 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus z jednej strony powinnas sie cieszyc ze maluch nie chce smiczka z drugiej... Nam smoczek nie raz ratował tyłek. A zaczęliśmy używać w pierwszym tyg życia, kiedy byłam w szpitalu. Naszemu to bez różnicy jakiego smoka dostanie, chociaż ostatnio posmakowaly mu też paluszki ;)

Nasz maluch nie lubi być noszony na rękach w pozycji fasolki itp co mnie bardzo smuci bo czasami chciałabym się tak z nim poprzytulac ale wiecznie jest ryk. Ewentualnie mogę go tak nosić jak jest mega śpiący. Bardziej odpowiada mu pozycja na samolocik - uwielbia tak zwiedzać świat a i jeszcze sobie puszcza przy tym bąki :D

terka lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie uwielbia "chustowa" pozycję :) więc się wiążemy :)
    Dla mnie to 100 razy lepsze od wózka. Kręgosłup troszkę boli tylko przy naprawdę dłuższym używaniu. Tak na co dzień to nie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Mój właśnie uwielbia "chustowa" pozycję :) więc się wiążemy :)
    Dla mnie to 100 razy lepsze od wózka. Kręgosłup troszkę boli tylko przy naprawdę dłuższym używaniu. Tak na co dzień to nie ;)
    Na spacery tez chodzisz z małym w chuście? Pytam bez złośliwości, po prostu jestem ciekawa. Bo o ile wydaje mi się to wygodne np przy robieniu zakupów, to jakoś nie moge sobie wyobrazić że idę na 1,5 godzinny spacer z dzieckiem w chuście, które waży kilka kg, a będzie ważyć jezCze więcej. Musisz mieć naprawdę silne plecy :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam od mojej cioci logopedy duzo zlego na temat smoczkow. Ze powoduja wady zgryzu i wymowy. Na poczatku Ada w ogole nie chciala smoczka, wiec tak naprawde zaczela go brac dopiero od kilku dni, aby sie uspokoic i widac, ze jej pomaga. Wczesniej plula nimi dalej niz widziala. ;) ale z drugiej strony jak sobie pomysle, ze ona by smoka odrzucala caly czas i nam non stop ryczala jak ma gorszy dzien, to bym chyba nie wyrobila :D wiec dobrze, ze go w koncu zaakceptowala.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodują, ale u tych dzieci, które zbyt długo używają smoczka. Jak widzę 3latka że smoczkien to myślę, że to już zaniedbanie albo wygodnictwo, ALE smoczek używany rozsądnie nie zdąży wyrządzić szkód. Smoczek spełnia swoją funkcję gdy dziecko ma jeszcze silną potrzebę ssania, czyli do 6-8 miesiąca. I max do 8 miesiąca planuję smoczka małej dawać. Wierzę, że szkód nie będzie ;-)

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1321 1322 1323 1324 1325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ