X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzedawane będą nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Na spacery tez chodzisz z małym w chuście? Pytam bez złośliwości, po prostu jestem ciekawa. Bo o ile wydaje mi się to wygodne np przy robieniu zakupów, to jakoś nie moge sobie wyobrazić że idę na 1,5 godzinny spacer z dzieckiem w chuście, które waży kilka kg, a będzie ważyć jezCze więcej. Musisz mieć naprawdę silne plecy :-)

Może mam silniejsze niż myślałam :D
    Tak, spacery także w chuście są ;) nawet nie czuje tego ciężaru przez większość czasu. Dłużej nosząc dopiero zaczynam odczuwać ;)
    A no i też zmieniam się czasem z mężem :D np jak idziemy gdzieś razem to w jedna stronę ja, w druga on ;)
    Budowa ciała obojga pozwala nam na posiadanie jednej chusty dla obojga (ja mniejsza ale szersza, maz wyższy ale chudy :P )

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że maluchy chcą ssać smoczka, ja muszę uspokajać piersią, ale nie jest źle w sumie. Moja smoczka wypluwa, kolejne próby nie odnoszą skutku - nie i koniec. Starsza dostała pierwszy raz, jak miała około 1 miesiąca i ssała do 9 miesiąca.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ja muszę uspokajac smoczkiem bo inaczej nie ma mowy o piersi, nawet jak jest bardzo głodny. Więc są plusy i minusy tych smoczkow.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uspokajam Ade kilka razy dziennie, jak placze i nie pomaga ani noszenie, ani lezenie. :p wtedy albo zasnie, albo sie uspokoi.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Zazdroszczę Wam, że maluchy chcą ssać smoczka, ja muszę uspokajać piersią, ale nie jest źle w sumie. Moja smoczka wypluwa, kolejne próby nie odnoszą skutku - nie i koniec. Starsza dostała pierwszy raz, jak miała około 1 miesiąca i ssała do 9 miesiąca.
    A dlugo zajelo Ci odzwyczajanie od smoczka?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A dlugo zajelo Ci odzwyczajanie od smoczka?
    Nie - szybko się odzwyczaiła, może wtedy zamieniłam to trochę na pierś, ale 2 miesiące później przestałam karmić i przeszłam na mm, to była butla do snu.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę dziewczyny i chyba poza katką to na placu boju zostały tylko dziewczyny z jednym dzieckiem, czy się mylę? Wszystkie, dla których lipcowy maluszek był drugim lub kolejnym poznikały z forum. Szkoda :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczela sie szkola, moze sa tym zajete?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ciężko jak się już ma dziecko. Ja codziennie chodzę ponad 2,5km po starszą i często wracamy na piechotkę, a później plac zabaw, spotkanie z koleżanką z poprzedniego przedszkola, spacer z sąsiadką i jej malutką. A z młodszą i ze sobą szczepienia, lekarze. Obiad codziennie, pranie, prasowanie, sprzątanie musi być - to jak i u Was. Brakuje czasu mocno, ale lubię tu zaglądać, pogadać.
    Moja starsza jest w przedszkolu, ale jak ktoś ma dzieci w wieku szkolnym, to dochodzą jeszcze zajęcia dodatkowe.
    Ja zniknę na dobre jak i Wy znikniecie lub jak wrócę za rok do pracy, nie wiem co pierwsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 16:59

Mmargotka, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez czasem tracicie cierpliwosc i denerwujecie sie na swoje dzieci, czy tylko ja jestem taka wyrodna matka? ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez czasem tracicie cierpliwosc i denerwujecie sie na swoje dzieci, czy tylko ja jestem taka wyrodna matka? ;(
    Tak z pierwszą tak, ale z drugą mam już dużo dużo więcej cierpliwości - tego trzeba się nauczyć. Dojdziesz do takiego momentu, że odpuścisz i będzie Ci już wszystko jedno, nie będziesz zwracać uwagi na pierdoły ;) Przy drugim będziesz w końcu wiedziała o co jej/jemu chodzi :P

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 22 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nalia i to ile już razy. Bywają chwilę że naprawdę nie wiem o co chodzi mojemu dziecku więc i ja się denerwuje i on. Np dzisiaj praktycznie caly dzien nie spał tylko takie krotkie drzemki do 15 min. Najesc tez sie nie mogl raz a porzadnie tylko ciamkal cycka co 40 minut, max co godzine. Dzisiaj jeszcze mielismy gosci i bylo mi glupio przed nimi bo wygladalo to tak jakbym w ogole nie dawała sobie rady z dzieckiem bo dość często poplakiwal :/ a im bardziej ja sie denerwowalam to on tez... Czasem mam dość tego wszystkiego.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, jak byłam w ciąży to nie spodziewałam się że tak to będzie wyglądać ;) myślałam że będę super zorganizowaną mamą a moje dziecko będzie chodzący ideałem i będzie tylko jeść i spać. Niestety rzeczywistość okazała się zupełnie inna ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka moge sobie tylko wyobrazić ile jest pracy z dwójką dzieci tak więc szacun :) też będę chciała mieć drugie ale nie w obecnych warunkach - jednak 4 piętro trochę ogranicza :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Szczerze, jak byłam w ciąży to nie spodziewałam się że tak to będzie wyglądać ;) myślałam że będę super zorganizowaną mamą a moje dziecko będzie chodzący ideałem i będzie tylko jeść i spać. Niestety rzeczywistość okazała się zupełnie inna ;)
    Ja mialam to samo. Bylam pewna, ze moje dziecko bedzie super grzeczne, nie bedzie plakalo, no moze czasem zeby powiedziec, ze jest glodne. A ona np. Dzisiaj mnie wkurzyla, bo marudzika, lezec i sie bawic nie chciala, noszenie nie, nic nie pomagalo i az sie jej zapytalam 'O co Ci dziecko chodzi?'. Potem mialam wyrzuty sumienia.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odwrotnie. Martwiłam się, że nie będę sobie dawać rady z dzieckiem, że będzie mnie irytować czasami, bo pewnie trafi mi się marudne i placzliwe... Ze będę zmęczona i niewyspana. Tymczasem macierzyństwo jest sto razy lepsze niż sobie wyobrażalam i moje dziecko jest mega grzeczne. Śpi, je i jest pogodne. Płacze tylko gdy jest głodne lub jej coś dolega (rzadko). Przesypia całe noce. Ciąża strasznie dała mi w kość, ale początki macierzyństwa to póki co są dla mnie super ;-) sama jestem w szoku. Chwilo trwaj :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To ja odwrotnie. Martwiłam się, że nie będę sobie dawać rady z dzieckiem, że będzie mnie irytować czasami, bo pewnie trafi mi się marudne i placzliwe... Ze będę zmęczona i niewyspana. Tymczasem macierzyństwo jest sto razy lepsze niż sobie wyobrażalam i moje dziecko jest mega grzeczne. Śpi, je i jest pogodne. Płacze tylko gdy jest głodne lub jej coś dolega (rzadko). Przesypia całe noce. Ciąża strasznie dała mi w kość, ale początki macierzyństwa to póki co są dla mnie super ;-) sama jestem w szoku. Chwilo trwaj :-)
    Moje tez takie bylo, ale odstatnio cos mu sie popsulo :P kilka razy dziennie jest marudzenie, a ja nie wiem.o co chodzi dziecku i jej nic nie pasuje. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 22:37

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 22 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piersi dziecko nie prześpi całej nocy, bynajmniej moje. Mój je około 10-12 razy na dobę, czyli dużo razy i małe ilości. Byłoby pięknie gdyby zjadł raz a porządnie a nie rozkładał sobie obiad na 3 razy ;) A jak się dzisiaj denerwowal przy piersi nerwusek - tak mocno pociągnął pierś że zrobiło się bardzo duże ciśnienie i jak puścił to tak zaczęło tryskać w niego mleko że aż zamykał oczy. Momentalnie zrobil sie czerwonu no i ryk i koniec jedzenia.
    U nas też jest "spoko", ani razu nie mieliśmy nieprzespanej nocki, nie wiemy co to kolki itp. Po prostu denerwują mnie sytuacje kiedy robię wszystko wokół niego a i tak mu coś nie pasuje. Może brak mi cierpliwości.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Moje tez takie bylo, ale odstatnio cos mu sie popsulo :P kilka razy dziennie jest marudzenie, a ja nie wiem.o co chodzi dziecku i jej nic nie pasuje. ;(
    Nalia może się nudzi?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ