X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzedawane będą nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Na spacery tez chodzisz z małym w chuście? Pytam bez złośliwości, po prostu jestem ciekawa. Bo o ile wydaje mi się to wygodne np przy robieniu zakupów, to jakoś nie moge sobie wyobrazić że idę na 1,5 godzinny spacer z dzieckiem w chuście, które waży kilka kg, a będzie ważyć jezCze więcej. Musisz mieć naprawdę silne plecy :-)

Może mam silniejsze niż myślałam :D
    Tak, spacery także w chuście są ;) nawet nie czuje tego ciężaru przez większość czasu. Dłużej nosząc dopiero zaczynam odczuwać ;)
    A no i też zmieniam się czasem z mężem :D np jak idziemy gdzieś razem to w jedna stronę ja, w druga on ;)
    Budowa ciała obojga pozwala nam na posiadanie jednej chusty dla obojga (ja mniejsza ale szersza, maz wyższy ale chudy :P )

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że maluchy chcą ssać smoczka, ja muszę uspokajać piersią, ale nie jest źle w sumie. Moja smoczka wypluwa, kolejne próby nie odnoszą skutku - nie i koniec. Starsza dostała pierwszy raz, jak miała około 1 miesiąca i ssała do 9 miesiąca.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka ja muszę uspokajac smoczkiem bo inaczej nie ma mowy o piersi, nawet jak jest bardzo głodny. Więc są plusy i minusy tych smoczkow.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uspokajam Ade kilka razy dziennie, jak placze i nie pomaga ani noszenie, ani lezenie. :p wtedy albo zasnie, albo sie uspokoi.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Zazdroszczę Wam, że maluchy chcą ssać smoczka, ja muszę uspokajać piersią, ale nie jest źle w sumie. Moja smoczka wypluwa, kolejne próby nie odnoszą skutku - nie i koniec. Starsza dostała pierwszy raz, jak miała około 1 miesiąca i ssała do 9 miesiąca.
    A dlugo zajelo Ci odzwyczajanie od smoczka?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A dlugo zajelo Ci odzwyczajanie od smoczka?
    Nie - szybko się odzwyczaiła, może wtedy zamieniłam to trochę na pierś, ale 2 miesiące później przestałam karmić i przeszłam na mm, to była butla do snu.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę dziewczyny i chyba poza katką to na placu boju zostały tylko dziewczyny z jednym dzieckiem, czy się mylę? Wszystkie, dla których lipcowy maluszek był drugim lub kolejnym poznikały z forum. Szkoda :-(

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczela sie szkola, moze sa tym zajete?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ciężko jak się już ma dziecko. Ja codziennie chodzę ponad 2,5km po starszą i często wracamy na piechotkę, a później plac zabaw, spotkanie z koleżanką z poprzedniego przedszkola, spacer z sąsiadką i jej malutką. A z młodszą i ze sobą szczepienia, lekarze. Obiad codziennie, pranie, prasowanie, sprzątanie musi być - to jak i u Was. Brakuje czasu mocno, ale lubię tu zaglądać, pogadać.
    Moja starsza jest w przedszkolu, ale jak ktoś ma dzieci w wieku szkolnym, to dochodzą jeszcze zajęcia dodatkowe.
    Ja zniknę na dobre jak i Wy znikniecie lub jak wrócę za rok do pracy, nie wiem co pierwsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 16:59

Mmargotka, MałaCzarna1988 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez czasem tracicie cierpliwosc i denerwujecie sie na swoje dzieci, czy tylko ja jestem taka wyrodna matka? ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez czasem tracicie cierpliwosc i denerwujecie sie na swoje dzieci, czy tylko ja jestem taka wyrodna matka? ;(
    Tak z pierwszą tak, ale z drugą mam już dużo dużo więcej cierpliwości - tego trzeba się nauczyć. Dojdziesz do takiego momentu, że odpuścisz i będzie Ci już wszystko jedno, nie będziesz zwracać uwagi na pierdoły ;) Przy drugim będziesz w końcu wiedziała o co jej/jemu chodzi :P

ojxevcqg1xm9p63u.png

Wysłany: 22 września 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Nalia i to ile już razy. Bywają chwilę że naprawdę nie wiem o co chodzi mojemu dziecku więc i ja się denerwuje i on. Np dzisiaj praktycznie caly dzien nie spał tylko takie krotkie drzemki do 15 min. Najesc tez sie nie mogl raz a porzadnie tylko ciamkal cycka co 40 minut, max co godzine. Dzisiaj jeszcze mielismy gosci i bylo mi glupio przed nimi bo wygladalo to tak jakbym w ogole nie dawała sobie rady z dzieckiem bo dość często poplakiwal :/ a im bardziej ja sie denerwowalam to on tez... Czasem mam dość tego wszystkiego.

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, jak byłam w ciąży to nie spodziewałam się że tak to będzie wyglądać ;) myślałam że będę super zorganizowaną mamą a moje dziecko będzie chodzący ideałem i będzie tylko jeść i spać. Niestety rzeczywistość okazała się zupełnie inna ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 22 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka moge sobie tylko wyobrazić ile jest pracy z dwójką dzieci tak więc szacun :) też będę chciała mieć drugie ale nie w obecnych warunkach - jednak 4 piętro trochę ogranicza :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Szczerze, jak byłam w ciąży to nie spodziewałam się że tak to będzie wyglądać ;) myślałam że będę super zorganizowaną mamą a moje dziecko będzie chodzący ideałem i będzie tylko jeść i spać. Niestety rzeczywistość okazała się zupełnie inna ;)
    Ja mialam to samo. Bylam pewna, ze moje dziecko bedzie super grzeczne, nie bedzie plakalo, no moze czasem zeby powiedziec, ze jest glodne. A ona np. Dzisiaj mnie wkurzyla, bo marudzika, lezec i sie bawic nie chciala, noszenie nie, nic nie pomagalo i az sie jej zapytalam 'O co Ci dziecko chodzi?'. Potem mialam wyrzuty sumienia.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja odwrotnie. Martwiłam się, że nie będę sobie dawać rady z dzieckiem, że będzie mnie irytować czasami, bo pewnie trafi mi się marudne i placzliwe... Ze będę zmęczona i niewyspana. Tymczasem macierzyństwo jest sto razy lepsze niż sobie wyobrażalam i moje dziecko jest mega grzeczne. Śpi, je i jest pogodne. Płacze tylko gdy jest głodne lub jej coś dolega (rzadko). Przesypia całe noce. Ciąża strasznie dała mi w kość, ale początki macierzyństwa to póki co są dla mnie super ;-) sama jestem w szoku. Chwilo trwaj :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    To ja odwrotnie. Martwiłam się, że nie będę sobie dawać rady z dzieckiem, że będzie mnie irytować czasami, bo pewnie trafi mi się marudne i placzliwe... Ze będę zmęczona i niewyspana. Tymczasem macierzyństwo jest sto razy lepsze niż sobie wyobrażalam i moje dziecko jest mega grzeczne. Śpi, je i jest pogodne. Płacze tylko gdy jest głodne lub jej coś dolega (rzadko). Przesypia całe noce. Ciąża strasznie dała mi w kość, ale początki macierzyństwa to póki co są dla mnie super ;-) sama jestem w szoku. Chwilo trwaj :-)
    Moje tez takie bylo, ale odstatnio cos mu sie popsulo :P kilka razy dziennie jest marudzenie, a ja nie wiem.o co chodzi dziecku i jej nic nie pasuje. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 22:37

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png

Wysłany: 22 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na piersi dziecko nie prześpi całej nocy, bynajmniej moje. Mój je około 10-12 razy na dobę, czyli dużo razy i małe ilości. Byłoby pięknie gdyby zjadł raz a porządnie a nie rozkładał sobie obiad na 3 razy ;) A jak się dzisiaj denerwowal przy piersi nerwusek - tak mocno pociągnął pierś że zrobiło się bardzo duże ciśnienie i jak puścił to tak zaczęło tryskać w niego mleko że aż zamykał oczy. Momentalnie zrobil sie czerwonu no i ryk i koniec jedzenia.
    U nas też jest "spoko", ani razu nie mieliśmy nieprzespanej nocki, nie wiemy co to kolki itp. Po prostu denerwują mnie sytuacje kiedy robię wszystko wokół niego a i tak mu coś nie pasuje. Może brak mi cierpliwości.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Moje tez takie bylo, ale odstatnio cos mu sie popsulo :P kilka razy dziennie jest marudzenie, a ja nie wiem.o co chodzi dziecku i jej nic nie pasuje. ;(
    Nalia może się nudzi?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ