LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia wrote:A ja czasem.noszę, idziemy wtedy do duzego lustra i jej pokazuję dziewczynkę. Albo robię rundę po mieszkaniu i jej opowiadam, ze tutaj mamy kuchnię, a tu okienko, a tu wisi pranie z jej ubrankami itp. rowniez sie z nia bawie na macie albo na kanapie, ogladamy ksiazeczki kontrastowe itp.
Nalia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ale te nasze maluchy rosną u mnie również problem z guzkiem tylko że ja mam torbiele a i podobno gruczoły mlekowe mogą tak się powiększać ale myślę żeby też pójść na USG to sprawdzić. Moja mała też jest grzeczna,mamy tylko problem z pleśniawkami na języku. Dzisiaj wysmarowałam ja fioletem podobno działa02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
To prawda z tymi gruczołami. Ja miałam w ciszy ( już na wczesnym etapie) my guzek pod pachą od strony piersi. Okazało sie, że to dodatkowy gruczoł mlekowy. Zniknął jak zaczęłam brać leki na wysuszenie pokarmu. Więc jeśli karmicie piersią, to może być po prostu dodatkowy gruczoł ale oczywiście trzeba to sprawdzić.
-
Był temat kolejnego dziecka i różnicy wieku. My będziemy chcieli mieć kolejne w miarę szybko, ze względu na mój pesel no i jak się pieluchować, to już intensywnie, a potem wrócić do innych aktywności...
Z drugiej strony jeśli byłabym już w kolejnej ciąży gdy Malutka wciąż jeszcze nie będzie chodzić, to może być ciężko, więc może poczekamy z 9 miesięcy-rok:)
MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
Kaktus93 wrote:Moja daje nam popalić już kilka wieczorów z rzędu.. Do tej pory wystarczyło chwilę ją ponosić, potem kladlam się z nią do łóżka, mała się wyciszala i zasypiala. Teraz odkładana do lozka krzyczy i chce być ciągle noszona..
-
melbusia88 wrote:Właśnie dlatego nie noszę kładę do łóżeczka, wlączam jej kołysankę, projektor gwiazdek na sufit, wyłączam światło i wychodzę z pokoju. Zaglądam tylko, ale raczej szybko zasypia.❤Ada&Pola❤
-
Kaktus93 wrote:Melbusia, to super masz, u nas od początku nie było opcji żeby mała sama się wyciszyla, potrzebne były nasze ręce ale tylko na chwilę,tylko teraz ten czas niebezpiecznie się wydłuża..
-
Mala dość szybko wchodzi na wysokie tony.. Więc fakt, nie umiem nie wziąć jej na ręce kiedy tak płacze. Próbowaliśmy od początku glaskania, śpiewania bez podnoszenia jej, ale no nie dało rady. A metoda na 'wyplakanie się' dziecka jest dla mnie straszna i okrutna, więc nie pozostaje mi nic innego teraz jak po prostu nosić ją przed snem..
-
Kaktus93 wrote:Mala dość szybko wchodzi na wysokie tony.. Więc fakt, nie umiem nie wziąć jej na ręce kiedy tak płacze. Próbowaliśmy od początku glaskania, śpiewania bez podnoszenia jej, ale no nie dało rady. A metoda na 'wyplakanie się' dziecka jest dla mnie straszna i okrutna, więc nie pozostaje mi nic innego teraz jak po prostu nosić ją przed snem..❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyU mnie mały śpi bez żadnych kołysanek lulania noszenie ani innych po prostu je mama chwilę ponosi poprzytula coś opowie a potem kładę do łóżeczka daja smoczek mały śpi. A smoczek sam wypluwa jak tylko zaśnie na razie odpukac jak jest przewinięty i najedzony nie mam najmniejszego problemu z nim
melbusia88 lubi tę wiadomość